Localitatea Nadejdea (judetul Harghita) Resedinta: Mihaileni. Denumire maghiara: Ajnád.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Nadejdea, judetul Harghita

Piatra Tabulata Piatra Tabulata Siculeni la 14,86 km
Piatra Tabulata de langa Siculeni este o formatiune stancoasa interesanta, dar putin cunoscuta. Popasul de la Piatra Tabulata - Am ajuns la Piatra Tabulata urcand din Siculeni si tintind Varful Madaras. Muzeu forestier la Stogul de Piatra - Am urcat azi pe varful Harghita Siculeni.
Cetatea din valuri de pamant Redut Cetatea din valuri de pamant Redut Ghimes la 22,11 km
Cetatea se afla pe botul de deal ce formeaza interfluviul dintre paraul Karenta (pe versantul opus se afla complexul memorial Kontumac) si paraul Sant. Ascunzis pe teren privat - Dupa ce am parcat masina langa batrana locomotiva, am pornit in cautarea geocutiei ascunsa langa cetatea din valuri de pamant, aflata la est de Kontumac. Cetatea Redut nu e cetate! - Am reusit sa gasim date despre cetate, pe care le vom publica in curand. Cetatea din valuri de pamant Redut - Ghimes - In orice anotimp zona arata impecabil.
Monumentul Siculicidium Monumentul Siculicidium Siculeni la 8,93 km
De numele localitatii Siculeni sunt strans legate evenimentele din 1764, cand, ca urmare a refuzarii inrolarii in armata austriaca peste 200 de secui au fost macelariti. Se gaseste destul de usor - Dupa indepartarea pietrelor din teava balustradei a monumentului. Titlul comentariului si locatia exacta a geocutiei - Este inutil sa folosesti codul ascunzisului ca titlul comentariului tau.
Cariera Suseni Cariera Suseni la 24,64 km
In Cariera Suseni se exploateaza un andezit cu piroxeni si hornblenda, roca de origine vulcanica formata acum cca.
Poiana cu lac si foisor Poiana cu lac si foisor Muntii Tarcaului la 47,23 km
Se afla la capatul unui sir de obiective naturale pitoresti si interesante - Statiunea balneara Negulesti, Schitul Sfantul Andrei, Cascada Duras, Lacul Iapa.
Izvorul Doisprezece Izvorul Doisprezece Bucin la 47,25 km
Pe DN13B dintre Praid si Joseni, drumul din valea Tarnavei Mici, care trece peste Pasul Bucin, gasim mai multe izvoare cu apa potabila. Ascunzis drive-in - Oricat de mult m-am straduit, am ajuns la izvor inainte de lasarea intunericului, dar, in timpul iernii, zilele sunt scurte.
Biserica catolica Sfantul Emeric Biserica catolica Sfantul Emeric Santimbru la 23,98 km
Biserica romano-catolica din Santimbru a fost construita in anul 1776 in stil baroc.
Baile Fantana Sarata Baile Fantana Sarata la 36,44 km
Starea actuala a bailor este deplorabila, mai toate amenajarile fiind aproape distruse sau cu un aspect jalnic, la care se adauga mizeria lasata de autoturistii ce mai opresc aici pentru popas. Baile Soskutfurdo - Probabil perioada de iarna a facut ca locatia sa arate neingrijit. A doua oara - Am trecut de mai multe ori in ultima vreme pe langa Baile Fantana Sarata, azi fiind a doua oara cand caut aceasta geocutie.
Drumul Targului Delnita Drumul Targului Delnita Barzava Frumoasa la 10,11 km
Acum 4-500 de ani, locuitorii Ciucului de Sus tineau targuri regulate in locul numit Poarta Targului, care se afla la nord de biserica romano-catolica Sfantul Ioan Botezatorul din Delnita, in punctul culminant al drumului de exploatare Drumul Targului.
Piatra Soimului Piatra Soimului Baile Chirui la 29,22 km
Ajuns la fata locului, am salutat un localnic, care tocmai a trecut pe langa mine. Cea mai rapida modalitate de acces - Odata ajuns sus, am pornit gps-ul.
Culmea Iavardi Culmea Iavardi la 17,12 km
Culmea Iavardi se inalta deasupra vaii paraului Iavardi. La vanatoare, cu cartuse oarbe - Am ajuns pe Varful Iavardi odata cu o ploaie marunta dar deasa. Geocutie noua intr-un ascunzis nou - De data asta am ajuns aici cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Ruinele forjei Ruinele forjei Vlahita la 31,81 km
La iesirea din sud-vest a orasului Vlahita, in partea sudica a localitatii, Mina Sfanta Cruce, se pot vedea si azi ruinele unei forje.
Conacul Lazar Conacul Lazar Toplita-Ciuc la 13,73 km
Conacul Lazar - Toplita-Ciuc, Miercurea Ciuc.
Belvedere Belvedere Capalnita la 29,76 km
In partea de nord-vest si deasupra localitatii Capalnita, pe versantul sud-estic al varfului Homorod, se afla un perete de stanca.
Baile Apor Baile Apor la 43,25 km
Asemenea izvoare nu gasim in toata Europa, este vorba de o adevarata raritate a lumii. Instructiunile au fost de nota 10 - Cutia are o margine crapata.
Baile Nadas Baile Nadas Tusnadu Nou la 35,95 km
Aflate in centrul unei regiuni cunoscute prin multitudinea izvoarelor de ape minerale, dar mai ales prin amenajãrile turistice generate de acestea, Baile Nadas, izolate de epicentrul turistic al regiunii din jurul statiunii Baile Tusnad, au un farmec aparte tocmai datorita acestei izolari. Geocutie noua in locul celor vechi - Anul acesta am mai incercat odata sa ajung la Baile Nadas, dar din cauza noroiul a fost imposibil sa ma apropii de locatie cu masina.
Piatra cu ochi Piatra cu ochi Santimbru Bai la 23,75 km
Piatra cu ochi se afla langa traseul turistic marcat cu cruce albastra, care duce spre Santimbru Bai.
Piatra Soimilor Piatra Soimilor Bixad la 42,58 km
Piatra Soimilor, Bixad
Biserica catolica Biserica catolica Pauleni-Ciuc la 11,04 km
Pauleni-Ciuc se afla în estul depresiunii Ciucului de Mijloc, la nord de Sumuleu. La Pauleni-Ciuc publicitate nu mai e - De sus, de pe promontoriul pe care este cocotata cocheta biserica a Paulenilor, am urmarit o joaca.
Varful Soiul Mare Varful Soiul Mare Muntii Ciucului la 31,46 km
Soiul Mare, sau Gura Muntelui, cu cei 1553 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Ciucului.
Varful Geamana Varful Geamana Muntii Tarcaului la 30,52 km
Varful Geamana este un important nod orografic al Muntilor Tarcaului, aflat pe o culmea importanta a sa, Runcul Stanelor - racordata la culmea principala in Batca Rachitei, in directie opusa (sud) Culmii Gosmanu.
Cimitirul Zathureczky Cimitirul Zathureczky Baraolt la 49,39 km
Cimitirul Zathureczky se afla la capatul nord-estic al orasului Baraolt. Cimitir reamenajat - Planuiam demult sa vizitez aceasta locatie, azi a venit si ocazia asteptata.
Izvorul de la Botul Farcului Izvorul de la Botul Farcului la 41,69 km
Micul izvor despre care e vorba se afla pe poteca culmii principale a Muntilor Nemira, marcata cu banda albastra, in apropiere (15 minute) de Botul Farcului. Izvorul din carare - Urmand indicatiile d-lui profesor, am ajuns aici intr-o zi de toamna autentica.
Izvorul din santul Komlos Izvorul din santul Komlos Baile Tusnad la 39,87 km
Santul Komlos, care delimiteaza statiunea balneara Baile Tusnad, inglobeaza mai multe izvoare. Geocutie noua la izvor - Geocutia ascunsa in acest loc lipseste deja de aproape 2 ani.
Ruinele fostului schit Lapos Ruinele fostului schit Lapos Darmanesti la 46,17 km
Schitul Lapos, aflat sub muntele omonim, ce apartine Muntilor Ciucului, a fost infiintat de un calugar in 1737, functionand pana in 1850 cand a fost distrus de un incendiu.
Clopotnita si cimitirul catolic Clopotnita si cimitirul catolic Hagota la 43,41 km
Clopotnita si cimitirul din Hagota se afla la 300 m distanta de biserica catolica, spre sud - sud-vest.
Culmea Ghimilcinis Culmea Ghimilcinis la 29,74 km
Din drumul care duce dinspre statiunea Lacu Rosu spre Trei Fantani, din apropierea Cheilor Duruitoarei, un drum de pamant urca spre culme, trecand apoi inspre comuna Damuc.
Biserica reformata din Talisoara Biserica reformata din Talisoara la 47,64 km
Biserica reformata din Talisoara (comuna Bradut), asa cum arata azi, a fost construita in anul 1858, luand locul alteia mai vechi, de prin secolul al XIV. Cutie disparuta cu ocazia unor lucrari - Eram intr-o excursie in valea Cormosului.
Biserica catolica Biserica catolica Jigodin la 17,27 km
Biserica romano-catolica din Jigodin este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita din 1992.
Capela de pe muntele Bogat Capela de pe muntele Bogat la 8,73 km
Vatra satului Racu este pe lunca Oltului, pe malul stang, la o altitudine de 786 m, pe traseul DN 12, la 11 km nord de Miercurea-Ciuc.
Capela lui Isus Capela lui Isus la 48,03 km
In ciuda trecutului sau multisecular, Odorheiu Secuiesc nu detine o spectaculoasa mostenire medievala construita.
Piatra Moritz Piatra Moritz Corund la 49,01 km
Piatra Moritz este un punct de belvedere, situat la nord-est de Corund, cu vedere asupra comunei Corund, a celor doua nivele ale platoului vulcanic si muntele Firtus.
Cetatea Racu Cetatea Racu la 15,09 km
Ruinele Cetatii Paganilor se afla la vest de vatra satului Racu, la 7 km, pe un pisc aflat la altitudinea 1273 m. Am gasit geocutia primii - Marcajul cruce albastra, care duce pana aproape de cetate, apare doar din cand in cand. O zi minunata - Ziua de azi a fost o zi minunata, nu numai din punct de vedere meteo, ci si din alte considerente. Revalorizare - Am ajuns la cetatea Racu pe un traseu neconventional ce porneste din Siculeni si trece pe la Piatra Tabulata.
Baile Miercurea Ciuc Baile Miercurea Ciuc la 17,2 km
Baile Miercurea-Ciuc (Baile Katalin, Szeredai furdo, Baile Miercurea) au fost amenajate pe malul drept al raului Olt, folosind apa calduta a izvoarelor de aici.
Fantana intelepciunii Fantana intelepciunii Remetea la 44,17 km
Fantana intelepciunii se afla in centrul comunei Remetea, la intersectia strazii Banya si Paraul Pietrei.
Izvorul Elena Izvorul Elena Baile Homorod la 33,25 km
Izvorul de apa minerala Ilona (Elena in limba romana) este un izvor inca accesibil, din partea de sudvest a statiunii Baile Homorod.
Biserica catolica fortificata Biserica catolica fortificata Bancu la 22,76 km
Bancu se afla la 17 km de Miercurea-Ciuc, in valea paraului Fisag, la sud de Ciucsangeorgiu cu care s-a contopit. O noua cutie in locul celei disparute - Administrativ vorbind, implicit si istoric, si asa cum apare ea in catalogul monumentelor istorice din judetul Harghita.
[ Sus ↑ ]
Pasul Ghimes - Muntele Paganilor
Pasul Ghimes - Muntele Paganilor la 5,37 km
Muntele Paganilor - Muntele Frumos
Muntele Paganilor - Muntele Frumos la 6,56 km
Cismeaua de la Coltul Nirajului Cismeaua de la Coltul Nirajului Magherani la 69,06 km. Cobarand spre Magherani pe drumul asfaltat dintre Sarateni si Miercurea Nirajului, in parcarea de langa drum, gasim un loc de odihna acoperit, amenajat cu banci si mese.
Biserica de lemn Biserica de lemn Tulghes la 50,73 km. Monument istoric, biserica de lemn din Tulghes, a deservit si, temporar, cu ocazia hramului, Sf Arhangheli, o mai face si azi, comunitatea ortodoxa din sat. Bucurie mare - Am sosit la Tulghes dinspre Ditrau, venind pe drumul judetean DJ127.
Biserica catolica Biserica catolica Petriceni Sanzieni la 51,09 km. Atestata din 1825, a inlocuit biserica veche a satului, zice-se, din secolul XII, ale carei urme au fost gasite de Orban Balazs. Cautand la lumina frontalei - Eram in drum spre casa, nu mai aveam mult timp pana la inserare, dar nu puteam sa trec pe langa cele doua ascunzisuri noi de la Petriceni si Valea Seaca.
Parohia catolica Boldog Ozseb Parohia catolica Boldog Ozseb Targu Secuiesc la 59,69 km. Biserica Boldog Ozseb a fost construita in 1986, iar turnul in 2003.
Cariera de travertin Cariera de travertin Borsec la 56,47 km. Exploatarea travertinului de la Borsec a fost inceputa in anul 1819.
La stanci La stanci Paraul Boghii la 65,6 km. Vorbim despre un grup de stanci dintre care se detaseaza una masiva, de vreo 10 m inaltime. Hrib fara palarie, tobogan, si cap de animal culcat - Dupa ce am vizitat monumentul de pe dealul Cosna, respectiv varful omonim, am decis sa cobor si pana la grupul de stanci din apropiere.
Monumentul imparatesei Sisi Monumentul imparatesei Sisi la 62,98 km. In prima serpentina a drumului national ce coboara de pe Dl.
Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor la 57,17 km. Schitul Lipovenilor se afla aproape de obarsia paraului Doamna, afluent al Bistritei, numita Bahrinu Mare.
Dealul Ursoaia Dealul Ursoaia Muntii Berzunti la 59,7 km. Dealul Ursoaia este, cu adevarat, unul dintre obiectivele majore ale Muntilor Berzunti.
Piatra Corbu Piatra Corbu Larga la 55,67 km. Piatra Corbu reprezinta o inpresionanta faleza de gresie, aflata la extremitatea celui mai zdravan contrafort al Culmii Berzuntilor - Stogu -, la confluenta paraului Larga cu Trotusul.
Piatra cu Palarie Piatra cu Palarie Piatra Soimului Oituz la 66,01 km. De la Piatra Soimului se urmeaza o poteca de-a coasta, pe sub impresionantul brau de piatra al dealului, din care se evidentiaza o stanca uriasa. Jos palaria pentru Piatra cu Palarie - Titlul comentariului se refera la ideea excelenta a administratorului acestui site de a amenaja un ascunzis la interesanta stanca numita de locuitorii Oituzului Piatra cu Palarie.
Spitalul de neuropsihiatrie Spitalul de neuropsihiatrie Targu Secuiesc la 60,18 km. Fostul Azil de Batrani, azi Spitalul de neuropsihiatrie din Targu Secuiesc, se afla pe strada Garii la numarul 35.
Pasunea cu stejari seculari Pasunea cu stejari seculari Mercheasa la 60,36 km. Pasunea cu stejari seculari poate fi vizitata pe traseul tematic Drumul stejarilor, pentru a afla mai multe despre biodiversitatea locului.
Dalnic Dalnic la 64,83 km. Dalnic este unicul sat al comunei omonime, din 2004, in urma unui referendum.
Izvorul de apa minerala Raita Izvorul de apa minerala Raita Bilbor la 69,16 km. Pe strada Fundoaia Lunca din Bilbor gasim trei izvoare: Raita, Filipesti si Truta. Legenda izvorului Raita - Pe constructia de lemn ridicata deasupra sursei de apa este afisat un text, cu antetul primariei comunei Bilbor, care descrie legenda izvorului Raita.
Piatra Detunata Racos la 60,66 km. Situl arheologic Piatra Detunata - Racos.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.