Localitatea Ocland (judetul Harghita) Resedinta: Ocland. Denumire maghiara: Oklánd. Alta denumire: Homoródoklánd.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ocland, judetul Harghita

Izvorul Varvapai Izvorul Varvapai Baile Tusnad la 34,42 km
Izvorul Varvapai se afla in apropierea traseului turistic marcat cu banda albastra, pe partea stanga a potecii care urca pe Varful Cetatii.
Muzeul de farmacie Sighisoara la 49,22 km
In prima parte a secolului al 18-lea, in Sighisoara, au functionat 3 farmacii - farmacia La Coroana (Apotheke zur Krone), La Leul (Apotheke zum Löwen), si La Vulturul (Apotheke zum Adler).
Pasul Liban Pasul Liban la 47,82 km
Pasul Liban este o trecatoare intre Varful Amza - Muntii Gurghiu si Fagul Rosu - Muntii Harghita, si leaga Depresiune Giurgeu de Depresiunea Odorhei. Spre varful Amza - Ce poti face altceva intr-o zi de luni, decat sa pornesti intr-o drumetie :-).
Scara acoperita Scara acoperita Sighisoara la 49,42 km
Scara scolarilor (Schulertreppe in limba germana) a fost construita in anul 1642.
Turn belvedere Turn belvedere Dealul Chingii Ocland la 3,28 km
Composesoratul Homorodul Mic din Ocland a ridicat doua turnuri de belvedere pe teritoriul comunei, unul pe muntele Bene, iar acesta pe Dealul Chingii.
Izvoarele Apor si Mikes 2 Izvoarele Apor si Mikes 2 Baile Tusnad la 33,38 km
Izvoarele Apor si Mikes - Baile Tusnad Izvoare cu ape minerale - La o plimbare de dupa-amiaza, iarna, am cautat aceste izvoare, venind dinspre hotelul Ciucas.
Cetatea taraneasca Jimbor Cetatea taraneasca Jimbor la 6,43 km
Jimbor se afla la 25 km nord-est de orasul Rupea, pe raul Homorod, si la 8 km de Mercheasa.
Poteca tematica Vechiul rau Olt Poteca tematica Vechiul rau Olt Sansimion la 36,21 km
Regularizarea unui rau necesita solutii care sa asigure si pastrarea mediului natural, dar si o utilizare umana potrivita.
Turnul Croitorilor Turnul Croitorilor Sighisoara la 49,39 km
Turnul Croitorilor, care se afla in partea de nord-vest a cetatii, a fost ridicat in secolul al XIV-lea.
Ciuperci de piatra Ciuperci de piatra Harghita Ciceu la 30,93 km
Pe partea vestica a platoului Harghita-Ciceu gasim niste formatiuni interesante de stanca, care sunt asemanatoare unor ciuperci uriase de piatra.
Varful Harghita Siculeni Varful Harghita Siculeni la 32,92 km
Varful Harghita Siculeni si Coltul Tesit
Stanca Capul de om Stanca Capul de om Valea paraului Bradul Mare la 24,64 km
Pe valea paraului Bradul Mare, la aproximativ 230 m nord de furnalul Bodvaj, la marginea drumului, vom gasi o interesanta stanca, de culoarea verde.
Baile Apor Baile Apor la 40,6 km
Asemenea izvoare nu gasim in toata Europa, este vorba de o adevarata raritate a lumii. Instructiunile au fost de nota 10 - Cutia are o margine crapata.
Via ferrata Pericolul Caprei Via ferrata Pericolul Caprei Harghita Madaras la 34,67 km
Pericolul Caprei este primul traseu de via ferrata din Secuime. Prima data pe un traseu de via ferrata - Am parcurs drumul ce leaga localitatea Izvoare (dinspre Zetea, respectiv Sub Cetate) de statiuna Harghita Madaras, pe un drum, care vara arata ca un rau secat, plin cu stanci.
Biserica leprosilor Biserica leprosilor Sighisoara la 49,6 km
Biserica Siechhof, dedicata Sfantului Duh, cunoscuta in 1575 sub numele de Leprosorium, dateaza din secolul al XVI-lea.
Muzeul de apa minerala Tusnad Muzeul de apa minerala Tusnad la 37,98 km
Muzeul din centrul satului Tusnad este finantat de Muzeul Secuiesc al Ciucului. Muzeu Tusnad Sat - La prima trecere de pietoni, venind dinspre Tusnad Bai, pe partea stanga a drumului, sunt amenajate izvorul si muzeul apelor minerale.
Vila Franka Sighisoara Vila Franka Sighisoara la 49,05 km
Camping Vila Franka Priveliste superba - Great view. Am gasit cutia - Am gasit cutia.
Tinovul Luci Tinovul Luci Muntii Harghita la 27,42 km
Tinovul Luci este o mlastina oligotrofa, situata pe creasta Muntilor Harghita pe un platou situat la vest de cumpana apelor, avand suprafata de 273 hectare.
Hotel Sighisoara Hotel Sighisoara la 49,31 km
Cladirea hotelului Sighisoara de pe strada Scolii numarul 4-6, care in prima jumatate a secolului XX a adapostit primaria orasului.
Biserica catolica Biserica catolica Mihaileni la 46,43 km
Mihaileni este asezat pe traseul DJ 124, la 18 km nord de Miercurea-Ciuc, in valea paraului Racu. Acoperis renovat - Acoperisului de scandura de la podul intrarii de la biserica a fost renovat.
Baile Cibre Baile Cibre Frumoasa la 47,67 km
La jumatatea drumului dintre Mihaileni si Frumoasa a existat, pana la ultima invazie tatareasca din secolul al XVII-lea, un sat numit Cibrefalva. Ascunzisul bailor - Fotografia de la Baile Cibre care arata ascunzisul nu mai corespunde intru-totul cu realitatea. Poza cu ascunzisul vechi - Fotografia cu pricina arata ascunzisul vechi, cu toate ca in imagine se vede si ascunzisul nou. Din nou aici, dar noul ascunzis este gol! - Lamuriti, in urma lecturii precizarilor facute de Trekkingklub, unde se afla ascunzisul.
Biblioteca Judeteana Covasna la 42,79 km
La inceputul secoului XIX, in spatiul public al orasului Sfantu Gheorghe apare o oferta inedita de divertisment: in sediul Primariei se deschide un Cazinou, prin care autoritatile incearca sa raspunda nevoilor oamenilor de petrecere a timpului liber. Multumesc pentru ascunzis - Am reusit sa gasesc primul geocutia ascunsa la Biblioteca Judeteana Covasna.
Fantana alba Fantana alba la 24,49 km
In zona centrala a Muntilor Persani, intre Pasul Bogata si satul Bogata Olteana se afla Padurea Bogata.
Casa Fetter Casa Fetter Sighisoara la 49,43 km
Casa Fetter de pe strada Zidul Cetatii numarul 11, este monument istoric din secolul XVIII-lea.
Ciotul plopului negru Ciotul plopului negru Toplita-Ciuc la 37,55 km
In Toplita-Ciuc, suburbia orasului Miercurea Ciuc, la aproximativ 100 m de conacul Lázár, putem vedea un plop negru cu circumferinta de 4 m.
Biserica catolica Biserica catolica Armaseni la 46,45 km
Armaseni se intinde la o distanta de 25 km de Miercurea-Ciuc, la 12 km de drumul national 12, langa drumul judetean numarul 123C, in valea paraului Toplita, la altitudinea de 822 m. Obiectiv de nota 10 - Am avut norocul sa ne vada la poarta bisericii cel care tine cheia (are casa langa biserica).
Baile Adorjan Baile Adorjan Ciucsangeorgiu la 45,24 km
Este povestea ridicarii si decaderii unei mici amenajari balneare a unor izvoare minerale de pe Valea Bisericii.
Casa de studii a piaristilor Casa de studii a piaristilor Miercurea Ciuc la 37,42 km
Casa de studii a piaristilor este coordonata de preoti-profesori calugari ai Ordinului Piaristilor, a caror misiune este educarea tineretului.
Biserica fortificata din Darjiu Biserica fortificata din Darjiu la 18,13 km
Biserica unitariana fortificata din Darjiu este un monument istoric si de arhitectura din secolul XIII-XIV. Sit Unesco - Am gasit geocutia ascunsa langa satul Darjiu.
Varful Cetatii II Varful Cetatii II Baile Tusnad la 34,93 km
Varful Cetatii II Baile Tusnad Cu prieteni - Am gasit aceasta geocutie. Cucerirea Varfului Cetatii - Am profitat de prima zi din weekend-ul de Paste la Tusnad ca sa cucerim Varful Cetatii, un traseu pe care nu am mai fost pana acum.
Casa Loris Casa Loris Sighisoara la 49,27 km
Casa de mestesugari Loris se afla pe strada Cositorarilor numarul 3.
Fiasteto Fiasteto la 44,63 km
Punctul de belvedere de pe Fiasteto. Fiasteto, inainte de furtuna - Am reusit sa parcurgem jumatatea drumului dintre Atia si platou cu masina, apoi am continuat pe jos.
Ruinele castelului Xantusz Ruinele castelului Xantusz Fitod la 41,42 km
Xántusz Keresztes a fost judecator regal al Scaunului Ciucului, si a cazut in lupta cu tatarii, in anul 1694. Dupa nas, intuitie, si memorie - Am iesit azi cu bicicleta, si am luat-o pe valea paraului Fitod-Hosasau. Am identificat ascunzisul - Aveam de lucru azi, dar am zis sa ies putin la aer, si sa fac o plimbare in padure.
Fag sub Murgul Mare Fag sub Murgul Mare la 29,95 km
Pe partea nordica a muntelui Murgul Mare, aproape de padure, pe pasune, putem vedea un fag cu circumferinta de 3,6 m.
[ Sus ↑ ]
In memoriam Dénes István - Zona carstica Godra
In memoriam Dénes István - Zona carstica Godra la 7,53 km
Zona carstica Godra se afla la nord-vest de localitatea Varghis, in judetul Covasna, spre vest de valea Varghisului. Zona a fost declarata rezervatie naturala pentru protectia carstului.
Pesterile nr. 57 si 58 din Cheile Varghisului
Pesterile nr. 57 si 58 din Cheile Varghisului la 11,01 km
Biserica catolica Biserica catolica Valea Seaca Sanzieni la 53,86 km. Cu aspect de biserica fortificata, datorita gardului de zid, inalt insa de doar vreo 2 m, construita in 1798, a luat locul unei biserici mai vechi, amintita in documente in 1735 ca aproape ruinata, dar, se pare, existenta de prin 1660. Cautand o capela, am gasit un cavou - Era deja intuneric bezna cand am ajuns in Valea Seaca.
Pavilioane Time Box Pavilioane Time Box Calugareni la 67,08 km. Pavilioanele Time Box din cadrul Parcului arheologic de la Calugareni se afla la sud-vest de localitate, langa castrul roman si parcul arheologic Calugareni.
Manastirea Prodromita Manastirea Prodromita Palanca la 69,78 km. Manastirea Prodromita din Palanca se afla pe strada Schitului, pe valea paraului Sant, la aproximativ 1,5 km distanta de DN12A.
Valea Intunecoasa Valea Intunecoasa la 60,21 km. Valea Intunecoasa este un sat apartinand comunei Lunca de Jos.
Castrul de pamant Podmoale Sighisoara la 53,16 km. Castrul si asezarea civila de la Podmoale (Burgstadel) Sighisoara, se afla la aproximativ 3 km nordvest de oras, la nord de soseaua Sighisoara-Medias.
Biserica romano-catolica din Poian Biserica romano-catolica din Poian la 57,48 km. In centrul satului - resedinta de comuna - se afla o impunatoare biserica romano-catolica. Rapid ca fulgerul - Nu am crezut ca o sa fie chiar asa de usor si rapid.
Hotelul Mileniu Hotelul Mileniu Targu Secuiesc la 57,61 km. Pe vremuri, aici a functionat cel mai scump restaurant al orasului, care a fost construit la comanda lui Aurel Sinkovits in anul 1895.
Lacul Paraschiva Lacul Paraschiva Sovata la 56,29 km. Unul dintre cele mai frumoase lacuri dintre cele de la Sovata este Lacul Paraschiva.
In memoria poetului Petofi Sandor In memoria poetului Petofi Sandor Sangeorgiu de Padure la 54,52 km. Conform legendei, in data de 30 iulie 1849, la hanul de odinioara, au poposit generalul Bem Jozsef impreuna cu statul major.
Copacul singuratic Copacul singuratic Remetea la 69,83 km. In partea sudica a localitatii Remetea, in lunca plata dintre raul Mures si cimitirul catolic, putem observa un copac singuratic.
Lacul Alunis Lacul Alunis Sovata la 56,07 km. Lacul Alunis face parte din salba de lacuri saline si dulci din stațiunea Sovata. Comoara de dupa zid - Chiar daca lacul Mierlei si lacul Alunis sunt foarte aproape, la aproximativ 150-200 m distanta, intre cele doua lacuri nu calea dreapta este drumul cel mai bun.
Cariera Suseni Cariera Suseni la 50,96 km. In Cariera Suseni se exploateaza un andezit cu piroxeni si hornblenda, roca de origine vulcanica formata acum cca.
Viaductul Mina Viaductul Mina la 57,65 km. Viaductul Mina a fost construit peste paraul Mina, pe linia de cale ferata 501 Miercurea Ciuc - Ghimes, langa satul Valea Garbea, apartinand comunei Lunca de Sus. De la un ascunzis la altul - Fotografia ascunzisului, ca si indiciul oferit, sunt suficiente.
Punctul de belvedere Busola Punctul de belvedere Busola Calugareni la 66,44 km. Cercetarile arheologice de aici au necesitat prezentarea rezultatelor, astfel a fost proiectata o belvedere pentru a facilita intelegerea topografiei sitului.
Biserica lutherana Biserica lutherana Hetiur la 51,93 km. Satul Hetiur este mentionat in anul 1446 cu numele de Marienburg, care marturiseste despre biserica dedicata Sfantei Maria. Langa sosea - Dupa o pauza de masa, am luat desertul.
Izvorul Muresului Izvorul Muresului Arama Neagra la 60,03 km. Pornim de langa gara statiunii Izvoru Muresului si urmarim traseul marcat cu cruce rosie.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.