Localitatea Pauleni-Ciuc (judetul Harghita) Resedinta: Pauleni-Ciuc. Denumire maghiara: Csíkpálfalva.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Pauleni-Ciuc, judetul Harghita

Capela Sfantul Stefan Capela Sfantul Stefan Dealul Perko la 44,6 km
Dealul Perko - in traducere romaneasca, Piatra Judecatii - are, probabil, o atare straveche semnificatie. Unde dai si unde crapa - Citind informatiile de pe site, inainte de a pleca pe teren, pentru a cauta cutia de pe Dealul Perko, am constatat cu oarecare surprindere ca era ultimul ascunzis publicat.
Izvorul de la Botul Farcului Izvorul de la Botul Farcului la 37,44 km
Micul izvor despre care e vorba se afla pe poteca culmii principale a Muntilor Nemira, marcata cu banda albastra, in apropiere (15 minute) de Botul Farcului. Izvorul din carare - Urmand indicatiile d-lui profesor, am ajuns aici intr-o zi de toamna autentica.
Izvorul Andras Pista Izvorul Andras Pista Sancraieni la 9,41 km
Fantana cu apa minerala András Pista - Borsáros, Sancraieni.
Apa minerala Buzgo Apa minerala Buzgo Valea paraului Bradul Mare la 26,34 km
Apa minerala Buzgo se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare.
Judecatoria Judecatoria Targu Secuiesc la 49,46 km
Cladirea judecatoriei din Targu Secuiesc a fost construita la mijlocul secolului al XVIII-lea.
Mofeta Mofeta Santimbru-Bai la 15,2 km
Mofeta din Santimbru-Bai, construita pe o groapa cu gaze pucioase, a fost folosita initial de ciobani, pentru uz propriu. In octombrie - Am gasit geocutia in timpul unei vizite la Santimbru-Bai in luna noiembrie. Gasita - Am gasit cutia.
Cetatea Miko Miercurea Ciuc Cetatea Miko Miercurea Ciuc la 5,07 km
Cetatea Mikó se afla in centrul administrativ vechi al orasuluiMiercurea Ciuc. O seara minunata - Sunt prima persoana, care am gasit aceasta geo-cutiuta :). Trecand prin Miercurea Ciuc - Nu puteam s-o ratez :). Cetatea Miko Miercurea Ciuc - Nu am gasit geocutia, dar am facut cateva poze frumoase.
Mormantul reginei Reka Mormantul reginei Reka la 40,59 km
Conform unei legende secuiesti locale, pe valea paraului Rica/Rika, sub culmea pe care se afla Cetatea Reka, sub o stanca de calcar, se afla mormantul reginei Reka.
Clopotnita Clopotnita Lazarea la 46,29 km
Clopotnita din Lazarea se afla la intersectia strazilor Clopotnita (Csengettyu) si drumul national DN12.
Izvorul Maria Izvorul Maria Izvoru Muresului la 26,83 km
Izvorul Maria se afla sub versantul nordvestic al varfului Gretes, in partea de sud a localitatii Izvoru Muresului, la numai 300 m distanta de la parcarea fostului restaurant Veverita, spre sud-est. De Rusalii - Apa buna si rece intr-o zi calda de iunie. Izvorul da, cutia ba - Gasirea locatiei nu ridica nici un fel de probleme, noi am abordat-o de pe drumeagul ce duce pe Varful Gretes.
Cetatea Fetei Cetatea Fetei Olteni la 46,29 km
Asezarea fortificata Cetatea Fetei se afla la nord-est de satul Olteni, comuna Bodoc, pe malul stang al Oltului. O cetate interesanta - Cetatea se afla pe un platou, si are o terasa spre sud.
Terenul de airsoft Terenul de airsoft Ciceu la 5,28 km
Terenul de airsoft si paintball din Ciceu.
Drumul care coboara la parau Drumul care coboara la parau Gheorgheni la 40,33 km
Fosta strada Drumul care coboara la parau (la paraul Belcina), este numita din 1900 strada Orel Dezso (fost primar al orasului Gheorgheni intre 1914 si 1919).
Varful Ciomatu Mare Varful Ciomatu Mare Muntii Bodoc la 29,03 km
Varful Ciomatu Mare (1301 m) este cel mai inalt al Muntilor Bodoc, domina craterul vulcanic in care se afla Lacul Sfanta Ana. Pe urmele ursilor - Avand atatea locuri frumoase de vizitat in tara, am cam neglijat locurile apropiate.
Cazemate si santuri antitanc Cazemate si santuri antitanc Vlahita la 22,79 km
Fortareata si structurile militare din anul 1943, de langa orasul Vlahita, au fost construite pentru un batalion sau companie de catre armata Ungariei.
Jucatorii de hochei Jucatorii de hochei Miercurea Ciuc la 4,9 km
Grupul statuar, reprezentand doi jucatori de hochei, se afla in fata patinoarului Vákár Lajos din Miercurea Ciuc.
Fantana mosului Elek Fantana mosului Elek Odorheiu Secuiesc la 43,19 km
Fantana mosului Elek se afla in parcul orasenesc din Odorheiu Secuiesc.
Fortificatiile din Padurea Rica Fortificatiile din Padurea Rica la 41,24 km
Pe varful Heghies, pe a carei panta se intinde padurea Boldi, se gasesc ruinele cetatii Attila, respectiv cetatea Réka, care alcatuiesc ansamblul fortificatiilor din padurea Rica. Ascunzisul a fost defrisat - Intr-o drumetie in circuit, mai lunga, am ajuns, nesperat de usor, la Cetatea lui Attila (conform unei credinte locale).
Izvorul Muresului Izvorul Muresului Arama Neagra la 31,68 km
Pornim de langa gara statiunii Izvoru Muresului si urmarim traseul marcat cu cruce rosie.
Conacul Henter Conacul Henter Santimbru la 13,01 km
Ansamblul conacului Henter este format din cladirea conacului si poarta baroca.
Muntele Mihai Muntele Mihai la 20,66 km
Pe versantul nordic al muntelui Mihai se afla o partie de schi, de categorie grea, dotata cu teleschi.
Izvorul de apa minerala din Paraul Chirui Izvorul de apa minerala din Paraul Chirui Baile Chirui la 21,91 km
La mai putin de o suta de metri distanta de stanca Kossuth, spre vest, pe malul stang al paraului Chirui, gasim un izvor de apa minerala.
Zidul cu lacatele iubirii Zidul cu lacatele iubirii Targu Secuiesc la 49,41 km
La intrarea in Curtea 44 din Targu Secuiesc se afla agatata o grila, denumita de catre initiatori Zidul cu lacatele dragostei.
Lacul Asau Lacul Asau la 42,38 km
Este un lac rezultat in urma unei stravechi alunecari masive, petrecute pe pantele sudice ale Dealului Muncelu al Prelucai Talharului - unul dintre picioarele sud-estice ale Muntilor Tarcaului. Lacul Osoi - Daca tot am ajuns aici, am cautat un unghi potrivit pentru a incadra panoramic lacul.
Pestera Orban Balazs Pestera Orban Balazs Surducul Varghisului Meresti la 29,79 km
Pestera Orban Balazs - Surducul Varghisului, Meresti
Izvorul de Sus Izvorul de Sus Baile Homorod la 27,84 km
Izvorul de Sus se afla in capatul de est a localitatii Baile Homorod.
Descult in parc Descult in parc Odorheiu Secuiesc la 43,23 km
Aleea terapeutica din cadrul terenului de joaca al parcului central din Odorheiu Secuiesc a fost realizata in 20 ore de lucru, de catre 50 voluntari.
Valea Boros Valea Boros Lunca de Jos la 20,18 km
Valea Boros este unul dintre satele comunei Lunca de Jos, avandu-si casele insirate de-a lungul vaii cu nume omonim. Inainte de spectacol, dupa gard - Pensiunea Valea Boros a fost ultimul obiectiv al zilei pentru noi.
Pivnite sapate in deal Pivnite sapate in deal Nadejdea la 11,66 km
Deoarece terenul din aceasta parte a satului Nadejdea este umed, beciurile au fost construite la baza dealului de langa localitate.
Partia de schi si bob Lobogo Partia de schi si bob Lobogo Baile Homorod la 28,28 km
Pista de bob Lobogo este dedicata tuturor varstelor, oferind senzatii tari si momente pline cu bucurie pentru toata lumea.
Partia Csipike Partia Csipike Harghita-Bai la 15,04 km
Izvorul Piricske si Partia Csipike - Harghita-Bai. Izvoarele din apropierea partiei de schi Csipike - In apropierea partiei de schi Csipike se afla mai multe izvoare minerale. Partia Csipike - Harghita-Bai - Vin de 8 ani in zona, cunosteam izvoarele Vallato si Csipike, dar nu stiam de acesta, desi e foarte aproape de partia mica.
GK Hotel Szent Kristof GK Hotel Szent Kristof la 28,19 km
GeoKrety Hotel Szent Kristof was created to help GeoKrety on their way toward their goal. Bardocz1 GeoKret - Am depus aici GeoKret si Eskimo's Friend The Birdie TB. Am gasit - Am gasit aceasta geocutie. Ultima zi din Tusvanyos - In cursul diminetii am vizitat hotelul.
Vallato Vallato Harghita-Bai la 15,21 km
Izvorul si baia Vallato - Harghita-Bai Izvoarele statiunii Harghita-Bai - Pentru ziua de azi nu ne-am propus nimic deosebit.
Turnurile Iavardi Turnurile Iavardi Valea Iavardi la 26,64 km
Pe partea geografica stanga a paraului Iavardi, in jumatatea nordica a satului, direct langa drum, pe panta abrupta a dealului putem observa stanci interesante, care au forma unor turnuri.
Conacul Lazar Conacul Lazar Toplita-Ciuc la 3,46 km
Conacul Lazar - Toplita-Ciuc, Miercurea Ciuc.
Casa Memoriala Armeneasca Casa Memoriala Armeneasca Frumoasa la 6,71 km
Cladirile din centrul satului Frumoasa, impreuna cu Casa Memoriala Armeneasca, alcatuiesc un mic complex urban coerent.
Cascada Scaricica Cascada Scaricica Comanesti la 44,3 km
Depresiunea Comanesti, implicit orasul, sunt dominate de Obcina Laposului, extremitatea nord-estica Muntilor Ciucului. Cascada Scaricica - Comanesti - Am nimerit locatia mergand prin padure. Modalitatea mai grea de a ajunge la cascada - Exista mai multe modalitati de a ajunge la cascada.
Lacul Agas Lacul Agas Muntii Tarcaului la 37,09 km
Lacul (135 m x 50 m x 3-4 m), unul dintre putinele, cu adevarat, de baraj natural, se afla sub culmea Preluca Talharului (zona Muncel-Alunis), pe paraul Muncelu, una dintre obarsiile paraului Agas.
Fantana Vestita Fantana Vestita la 36,85 km
Este vorba despre un izvor amenajat sumar, dar ingrijit, cu apa slab mineralizata, aflat pe o culme secundara a Muntilor Bodoc, cea care domina dinspre nord satele comunei Sanzieni.
[ Sus ↑ ]
Lacul de baraj Frumoasa - Drumul Fanului
Lacul de baraj Frumoasa - Drumul Fanului la 7,1 km
Ruinele cetatii Harom - Baile Jigodin
Ruinele cetatii Harom - Baile Jigodin la 9,5 km
Cetatea Harom a fost construita in jurul inceputului secolului al XII-lea, si a facut parte din sistemul de fortificatii care proteja Transilvania dinspre est. Se afla la sud de Miercurea Ciuc, la est de varful Harom, care are o altitudine de 1079 m, in apropierea limitelor sud-vestice ale Bailor Jigodin.
Gurile vechilor mine de sare de la Targu Ocna Gurile vechilor mine de sare de la Targu Ocna la 60,21 km. La Targu Ocna, de sub dealul numit Fetele Targului (versantul vestic, dinspre paraul Valcele), se extrage sarea de prin secolul XIV (documentat). Sare versus frigider - Cum metodele de conservare au evoluat, sarea nu mai are mare cautare, decat pentru industrie sau iarna la drumuri. Surpriza din ascunzis - Dupa excursia de pe dealul Cosna, mi-a ramas doar putin timp pana la inserare.
Lacul Alunis Lacul Alunis Sovata la 62,26 km. Lacul Alunis face parte din salba de lacuri saline si dulci din stațiunea Sovata. Comoara de dupa zid - Chiar daca lacul Mierlei si lacul Alunis sunt foarte aproape, la aproximativ 150-200 m distanta, intre cele doua lacuri nu calea dreapta este drumul cel mai bun.
Casa rasturnata Casa rasturnata Praid la 56,82 km. S-a intors lumea cu susul in jos. De-a-ndoaselea - Am ajuns la Casa Rasturnata mai devreme decat trebuia, programul incepand cu o ora mai tarziu, asa ca am privit-o de dincoace de gard. La mintea cocosului, intr-o lume rasturnata - Iar eu am ajuns la Casa Rasturnata mai tarziu decat trebuia, programul s-a terminat deja, asa ca am privit-o si eu de dincoace de gard.
Cetatea Cocorului Sfantu Gheorghe la 58,02 km. Situl arheologic Cetatea Cocorului (Gemvara) se afla la marginea de vest a orasului Sfantu Gheorghe, pe malul geografic stang al paraului Debren.
Lacurile Rotbav la 65,89 km. Situate langa localitatea Rotbav, aceste lacuri piscicole sunt formate din 4 lacuri ce se intind pe 42 ha.
Monumentul imparatesei Sisi Monumentul imparatesei Sisi la 55,47 km. In prima serpentina a drumului national ce coboara de pe Dl.
Monumentul de pe Dealul Cosna Monumentul de pe Dealul Cosna Plaiurile Nemirei la 62,11 km. Dealul Cosna este ultimul mai important - altitudinal, vorbind - de pe cel mai lung dintre Plaiurile Nemirei: Muntele Mic - Paltinis - Cosna. Acces auto - La monument se poate ajunge si cu masina. Am pornit din satul Nicoresti - Ma pregateam sa pornesc spre dealul Cosna, pe traseul marcat cu cruce rosie, din Targu Ocna.
Izvorul Nadas Izvorul Nadas Sovata la 62,28 km. Accesul la izvorul Nadas se face prin spalatoria auto, din a carei curte se deschide o poarta spre izvor.
Biblioteca Judeteana Covasna la 58,97 km. La inceputul secoului XIX, in spatiul public al orasului Sfantu Gheorghe apare o oferta inedita de divertisment: in sediul Primariei se deschide un Cazinou, prin care autoritatile incearca sa raspunda nevoilor oamenilor de petrecere a timpului liber. Multumesc pentru ascunzis - Am reusit sa gasesc primul geocutia ascunsa la Biblioteca Judeteana Covasna.
Piatra Detunata Racos la 51,01 km. Situl arheologic Piatra Detunata - Racos.
Capela Sfantul Emeric Capela Sfantul Emeric Ditrau la 52,39 km. Capela sfintita in cinstea Sfantului Emeric se afla in Felszeg, partea de sus a localitatii Ditrau, iar la intrare se gaseste si o clopotnita.
Biserica unitariana din Calnic Biserica unitariana din Calnic la 51,91 km. Biserica unitariana din Calnic, construita in anul 1674, este considerata monument istoric. Biserica unitariana versus reformata - Odata ajuns in sat, am inceput sa caut geocutia in clopotnita de la prima biserica. Clopotnita - Clopotnita din lemn din secolul VIII, realizari ale arhitecturii populare locale.
Piatra Crapata Piatra Crapata Munceii Uture la 52,36 km. Munceii Uture reprezinta un vanjos brat lateral din extremitatea sud-estica a Muntilor Tarcaului, desprins din Culmea Runcu Stanelor - prelungirea sudica a culmii Gosmanului. Piatra Crapata Runcu - Am urcat pe jos pana la Runcu si de acolo la obiectiv.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.