Localitatea Polonita (judetul Harghita) Resedinta: Feliceni. Denumire maghiara: Székelylengyelfalva. Alta denumire: Lengyelfalva.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Polonita, judetul Harghita

Mocanita Sovata Mocanita Sovata Campu Cetatii la 42,02 km
Mocanita Sovata este o locomotiva cu aburi pentru linie ingusta, avand o garnitura de tren compusa din 3 vagoane, doua inchise si unul de tip gondola. In lastaris - Pe locul ascunzisului a crescut un lastaris verde. Vagoanele au o lungime cuprinsa intre 11-12 m, o capacitate totala de 90 de locuri.
Biserica catolica Biserica catolica Sandominic la 49,58 km
Biserica baroca din Sandominic a fost construita intre anii 1787-1802, si are patronajul Sfantului Dominic. Biserica romano-catolica impreuna cu zidul de incinta este monument istoric, HR-II-m-A-12963.
Izvorul de apa minerala din Paraul Chirui Izvorul de apa minerala din Paraul Chirui Baile Chirui la 25,81 km
La mai putin de o suta de metri distanta de stanca Kossuth, spre vest, pe malul stang al paraului Chirui, gasim un izvor de apa minerala.
Apold Apold la 40,74 km
Biserica saseasca evanghelica din satul Apold este unul dintre cele mai importante monumente istorice si de arta din judetul Mures. Gasita - Am gasit cutiuta. Fiind inclusa pe lista monumentelor istorice cu numarul 2847, biserica a servit comunitatii sasesti din localitate, de-a lungul multor secole, pentru oficierea ritualului religios.
Biserica catolica Biserica catolica Jigodin la 42,97 km
Biserica romano-catolica din Jigodin este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita din 1992. Construit in secolul al XV-lea, in stil gotic, reconstruit in secolul al XVIII-lea in stil baroc.
Panorama Ciucului Panorama Ciucului la 37,99 km
Inainte de intrarea in orasul Miercurea Ciuc dinspre Odorheiu Secuiesc, dupa intersectia catre localitatea Ciba, luand-o catre stanga pe drumul pietruit catre biserica romano-catolica de pe deal, puteti avea parte de panorama deosebita a Depresiunii Ciucului. Foarte frumos loc de belvedere - Cel mai mult mi-a placut cum se vede spre Sumuleu Ciuc. Panorama Ciucului - Locatie ce indeamna la relaxare.
Succes Succes Siculeni la 41,49 km
In sfarsit, am reusit.
Capela Salvator Capela Salvator Sumuleul Mic la 44,85 km
Pe culmea Sumuleului Mic - binecunoscutul loc de pelerinaj de Rusalii - se afla doua capele: Salvator si Isus in Chinuri. Cu bicicleta pe Sumuleul Mic - Era si timpul sa scot bicicleta, cu toate ca erau doar vreo 5 grade afara. Cea mare, cu hramul Schimbarea la Fata, in latina, Transfiguratio Salvatoris - de aici numele prescurtat al capelei, Salvator, este considerata ca fiind ridicata in a doua jumatate a secolul XV.
Biserica reformata Biserica reformata Torba la 36,61 km
Biserica reformata de azi din Torba a fost construita in anul 1838. Dar satul a avut o biserica mai veche, deoarece lacasul de cult are vase liturgice din 1713, 1760, respectiv 1770.
Casa fluturilor tropicali Praid Casa fluturilor tropicali Praid la 26,05 km
Casa fluturilor tropicale din Praid ofera o atmosfera unica si amintiri de neuitat vizitatorilor. Fluturi exotice pot fi observati aici, zburand liber printre plante exotice.
Teiul de 500 de ani din Leliceni Teiul de 500 de ani din Leliceni la 46,17 km
Teiul de langa biserica comunei Leliceni a fost plantat probabil in prima parte a anilor 1500. Ascunzis nou la Leliceni - Dupa reconstructia portii din spatele cimitirului geoobiectivul Teiul de la Leliceni a ramas fara geocutie. Fara duh spre Leliceni - Afland despre noua geocutie, am pornit imediat in cautarea ei. Traieste in memoria oamenilor ca fiind un copac singuratic, care a strajuit biserica.
Lavanda Montana Transylvania Cechesti la 17,63 km
Plantatia de lavanda din Cechesti poate fi vizitata in 2023, intre 24 iunie si 16 iulie, in cadrul zilelor deschise, in timpul saptamanii intre orele 15-20, in weekend intre orele 10-20. In apropierea locatiei se poate parca langa terenul de fotbal.
Biserica evanghelica fortificata Biserica evanghelica fortificata Dacia la 37 km
Biserica evanghelica fortificata din Dacia (mai demult Stena) se afla la intersectia strazilor principale ale localitatii. Ansamblul bisericii evanghelice este monument istoric, avand codul LMI BV-II-a-B-11666.
Poarta de piatra Poarta de piatra Comana de Sus la 49,41 km
La aproximativ 2 km est de satul Comana de Sus, drumul trece printre doua blocuri de stanca, in locul numit Poarta de stanca a tatarilor. In trecut trecatoarea din Valea Comanei era mai ingusta, dar drumul a fost largit pentru a permite trecerea carutelor si masinilor.
Necropola tumulara Necropola tumulara Dealul Pietros la 22,37 km
Necropola tumulara este situata la nord-vest de comuna Ocland si la sud-est de satul Sanpaul, pe Dealul Pietros ce desparte vaile raurilor Homorodul Mare si Homorodul Mic. Situl arheologic are o suprafata de aproximativ 50 hectare, si se intinde pe platoul crestei, avand o lungime de 2,5 km si latime de 200-250 m.
Belvedere Veresvirag Belvedere Veresvirag Ciumani la 39,17 km
Ciumani se afla la altitudinea medie de 745-770, la 9 km vest de Gheorgheni, pe DJ 126, la 3 km de Joseni si 12 km de Valea Stramba (DN 12). Suseni, aflat la 3 km este o mica localitate care - împreuna cu Paraul Sumuleului - a aparut din casele construite de-a lungul timpurilor de locuitorii Ciumanului în apropierea padurilor si pasunilor montane.
Biserica reformata Santandrei Biserica reformata Santandrei Miercurea Nirajului la 40,22 km
Locuitorii catolici din evul mediu ai satului Santandrei, filiala Miercurea Nirajului, devin reformati in timpul reformei.
Ruinele castelului Xantusz Ruinele castelului Xantusz Fitod la 48,8 km
Xántusz Keresztes a fost judecator regal al Scaunului Ciucului, si a cazut in lupta cu tatarii, in anul 1694. Dupa nas, intuitie, si memorie - Am iesit azi cu bicicleta, si am luat-o pe valea paraului Fitod-Hosasau. Am identificat ascunzisul - Aveam de lucru azi, dar am zis sa ies putin la aer, si sa fac o plimbare in padure.
Muntele Mihai Muntele Mihai la 27,07 km
Pe versantul nordic al muntelui Mihai se afla o partie de schi, de categorie grea, dotata cu teleschi.
Muntele Negurei Muntele Negurei Nadejdea la 47,56 km
Muntele Negurei (Ceata, Cad, Kod) este granita naturala dintre bazinele Ciucul de Mijloc si Ciucul de Sus. Intr-un fel spus, este un pui de cuc pentru Muntii Ciucului, find alcatuita din roci vulcanice.
Vallato Vallato Harghita-Bai la 30,22 km
Izvorul si baia Vallato - Harghita-Bai Izvoarele statiunii Harghita-Bai - Pentru ziua de azi nu ne-am propus nimic deosebit.
Dealul cu lavanda Bezid la 27,94 km
Dealul cu lavanda se afla la capatul din est al lacului Bezid, langa intersectia spre Criseni, intr-o locatie deosebita. In 2023 se organizeaza Zilele portilor deschise, intre 20 iunie si 9 iulie, zilnic inte orele 10-21.
Biserica reformata din Varghis Biserica reformata din Varghis la 34,03 km
Biserica aflata in prima intersectie importanta de la intrarea sudica in satul-comuna Varghis este una reformata, calvina.
Stejarisul de langa Trecatoarea Ulies Stejarisul de langa Trecatoarea Ulies Iasu la 14,41 km
Intre satele Ighiu si Iasu, la sud de Trecatoarea Uliesu, pe Dealul Uliesului, se afla o padure cu stejari seculari. La marginea padurii se afla un exemplar multisecular, avand circumferinta de 6 m.
Monumentul Skariatin Monumentul Skariatin Sighisoara la 35,32 km
In gradinile din spatele strazii Dumbravei, in spate la pompieri, gasim o interesanta statuie, care prezinta un leu care doarme.
Parc sportiv si de agrement Parc sportiv si de agrement Miercurea Ciuc la 40,95 km
Langa fostul strand municipal Miercurea-Ciuc a fost creat un parc pentru activitati sportive si recreative in aer liber. In urma unor lucrari care au inceput in iunie 2018, au fost amenajate terenuri de sport, piste de alergare, terenuri de joaca pentru copii, si un turn de observatie.
Fantana din padure Fantana din padure Santimbru Bai la 39,93 km
Izvor si fantana din beton imprejmuite, la 500 m sud de Santimbru Bai, langa poteca turistica marcata cu banda albastra.
Turn belvedere Turn belvedere Dealul Chingii Ocland la 26,82 km
Composesoratul Homorodul Mic din Ocland a ridicat doua turnuri de belvedere pe teritoriul comunei, unul pe muntele Bene, iar acesta pe Dealul Chingii. Pasunea numita Dealul Chingii se afla la 900 m distanta de locul cetatii Kustaly, spre vest.
Gradina Micurin Gradina Micurin Miercurea Ciuc la 42,8 km
Gradina Micurin este un loc legendar, dar mai mult pentru cei care au terminat scoala in liceul Márton Áron din Miercurea Ciuc.
Baia Calugarilor Baia Calugarilor la 44,49 km
Pe locul unde are loc pelerinajul de sambata de Rusalii la care participa sute de mii de unguri catolici, in Sumuleu-Ciuc, pe teritoriul din spatele catedralei si manastirii se afla mai multe izvoare de ape minerale. Cutie noua - Am pus azi o noua cutie in locul celei disparute. Am gasit cutia - Am gasit cutia, impreuna cu Zsolt, multumim. Aici s-a construit o gradina pentru pelerini cu ajutorul voluntarilor.
Pod din lemn peste Tarnava Mare Pod din lemn peste Tarnava Mare Odorheiu Secuiesc la 4,41 km
Podul din lemn leaga partea sud-estica a orasului Odorheiu Secuiesc, cu partea din nord-vest.
Casa Jakody Casa Jakody Sighisoara la 37,61 km
Casa Jakody, datare 1772, aflata pe strada Zidul Cetatii 3, este o casa de locuit din perimetrul patrimoniului mondial Unesco al orasului. In cladire se afla muzeul Casa Armelor si Hartilor.
Fagul tunel Fagul tunel Satu Mare la 14,8 km
Aproape de capatul estic al comunei Satu Mare, se bifurca un drum asfaltat care ne duce paralel cu paraul Bradestii Mari, catre est, apoi spre nord-est. Langa drum putem vedea un sir de case de vacanta.
Conacul Cserei Conacul Cserei Racu la 41,48 km
Conacul Cserei se afla in satul Racu, la numarul 141. Conacul si poarta de piatra de la intrare sunt declarate monument istoric, conform registrului monumentelor istorice din judetul Harghita, HR-II-m-B-12937.
Izvorul Fabricii de Tigle Izvorul Fabricii de Tigle Sancraieni la 45,86 km
Sancraieni este localitatea Ciucului de Jos cu cele mai multe izvoare de apa minerala. Cel mai popular izvor al satului este cel de langa drumul principal al localitatii, din fata fostei fabricii de tigla.
Gradinile fermecate ale dragonilor Gradinile fermecate ale dragonilor Gaiesti la 46,74 km
Program de vizitare: zilnic intre orele 10:00-18:00, fara animale de companie. Pret adulti 35 ron, pret copii 3-10 ani 25 ron, pret copii 0-3 ani gratuit, pensionari si studenti 25 ron.
Biserica leprosilor Biserica leprosilor Sighisoara la 37,58 km
Biserica Siechhof, dedicata Sfantului Duh, cunoscuta in 1575 sub numele de Leprosorium, dateaza din secolul al XVI-lea. Pe peretele bisericii a fost amplasat un amvon exterior, numit Pesthanzel, din care se predica leprosilor.
Lavanda Bokor Valea lui Pavel la 19,18 km
In anul 2023, se va organiza al doilea festival Lavanda Valea lui Pavel cu programe pentru familii, in weekendul 8-9 iulie, sambata si duminica.
Biserica catolica Biserica catolica Rupea la 33,06 km
Biserica catolica din Rupea se gaseste pe strada Cetatii numarul 99. Prima incercare de a organiza comunitatea catolica s-a intamplat in anul 1752, se reuseste doar in 1761.
Casa Paulinus Vlad Dracul Casa Paulinus Vlad Dracul Sighisoara la 37,53 km
Casa Paulinus - Vlad Dracul, construita in anul 1501, se afla in Piata Muzeului 5, aproape de Turnul cu Ceas. In prezent in cladirea aflata pe lista monumentelor istorice (MS-II-m-A-15933) functioneaza un restaurant.
Cazemate si santuri antitanc Cazemate si santuri antitanc Vlahita la 23,79 km
Fortareata si structurile militare din anul 1943, de langa orasul Vlahita, au fost construite pentru un batalion sau companie de catre armata Ungariei. Scopul liniei de aparare a fost apararea drumului montan spre depresiunea Ciucului, spre pasul Tolvajos.
Capela Sfantul Anton de la Madaras Capela Sfantul Anton de la Madaras la 40,72 km
Capela Sfantul Anton apartinand satului Madaras are, ca institutie, o vechime apreciata de primaria localitatii ca fiind istorica, fara o data precisa, cladirea actuala fiind considerata de data recenta (probabil, secolul XX). Pe urmele inaintasilor! - La coborarea de pe muntele Harghita Madaras, spre Madaras, am cautat pe ghicite acest obiectiv. In drum spre sarmale - In drum spre festivalul sarmalelor umplute de la Lazarea. Capela Sfantul Anton este situata la cca 1 km in afara satului, la iesirea spre munte pe valea Madaras.
Ruinele primei biserici parohiale din Sighisoara Ruinele primei biserici parohiale din Sighisoara la 37,64 km
Pe strada Cositorarilor se afla ruinele primei biserici parohiale a asezarii germane timpurii, care a fost construita in decursul secolului al XIV-lea. Ruinele se situeaza in gradina Parohiei Evanghelice, in imediata apropiere a Scarii Acoperite, la baza Dealului Scolii.
[ Sus ↑ ]
Cavitatile din Budvar - Odorheiu Secuiesc
Cavitatile din Budvar - Odorheiu Secuiesc la 4,77 km
Cavitatile de langa Cadiseni
Cavitatile de langa Cadiseni la 6,03 km
Ruinele Turnului Necunoscut Ruinele Turnului Necunoscut Varful Capatanii la 67,07 km. Pe Varful Capatanii, punct somital al unei culmi secundare din extremitatea nord-estica a Muntilor Bodoc - cea care domina satele comunei Sanzieni, se afla ruinele unei cladiri rectangulare cu latura de cca 10 m. Iese in evidenta un fragment de zid, lung de cca 1 m si lat de cca 0,5 m, bine pastrat.
Cimitirul Eroilor Sovietici Cimitirul Eroilor Sovietici se afla in partea de est a orasului Targu Mures, pe panta vestica a Platoului Cornesti, pe strada Petri Adam. Ascunzis bine ales - Eram prin zona, astfel am folosit oportunitatea pentru a gasi si geocutia ascunsa aici. In vecinatate se afla Cimitirul Ortodox si Cimitirul Eroilor Germani.
Piatra Gaurita Piatra Gaurita Bixad la 52,18 km. Piatra Gaurita se afla langa localitatea Bixad. Este o stanca cu o gaura, care azi este colmatata.
Stancile Turnuri Stancile Turnuri la 50,33 km. Stancile Turnuri sunt o serie de stanci de andezit de forma unor turnuri. La o inaltime bunicica - Dupa un urcus pronuntat am ajuns la aceasta geocutie. Urcand pe valea Minerului - Urmand noile marcaje, triunghi albastru, ar trebui sa fie destul de usor de ajuns. Se inalta deasupra brazilor, si care se afla pe versantul geografic stang al vaii Paraul Minelor, de langa statiunea Baile Tusnad.
Lazaresti la 54,81 km. Lazaresti mult timp a fost satul cel mai sudic al Ciucului de Jos. Nu am gasit nimic - Coordonatele duc langa o biserica veche, langa cea noua. Se aseaza la punctul de intalnire ale paraurilor Tusnad si Hi, la numai 3 km de Cozmeni.
Cetatea Heret Cetatea Heret Malnas la 59,55 km. Despre Cetatea Heret (Herecz) se stiu extrem de putine, ar proveni din zorii Evului Mediu (secolul XII-XIII). O cetate extrem de vizitata, dar necercetata - O cutie relativ usor de gasit, cu ajutorul gps-ului. Precizari suplimentare despre cetate - Multumesc pentru informatiile oferite. Cetatea nu a fost cercetata de arheologi.
Baile Nadas Baile Nadas Tusnadu Nou la 53,78 km. Aflate in centrul unei regiuni cunoscute prin multitudinea izvoarelor de ape minerale, dar mai ales prin amenajãrile turistice generate de acestea, Baile Nadas, izolate de epicentrul turistic al regiunii din jurul statiunii Baile Tusnad, au un farmec aparte tocmai datorita acestei izolari. Geocutie noua in locul celor vechi - Anul acesta am mai incercat odata sa ajung la Baile Nadas, dar din cauza noroiul a fost imposibil sa ma apropii de locatie cu masina.
Lacul Kalman-t Lacul Kalman-t Sancraiu de Mures la 61,67 km. Lacul Kalman-t - Sancraiu de Mures. Pentru informatii legate de posibilitatile de agrement si pescuit sportiv, specii de pesti existente in lac, program si rezervari, vezi pozele din albumul foto.
Turnul de observatie Corunca Turnul de observatie Corunca la 53,58 km. Turn de observatie, Corunca. Nu stiu cum se face, dar am gasit geocutia - Am pornit intr-o mica plimbare, impreuna cu nepotica mea.
Santul din Poiana Berzete Santul din Poiana Berzete Muntii Bodoc la 68,15 km. Poiana Berzete este una din cele mai mari pasuni de pe culmea versantului stang al vaii Padureni. Muntele pe care se afla este numit Budos, de sub el izvorand vai ce curg spre paraul Padureni si spre localitatea Dalnic.
Parcul Verde Substejeris Parcul Verde Substejeris Targu Mures la 55,36 km. Green Park Substejeris este un parc amenajat pentru petrecerea timpului liber, care se afla in cartierul Tudor, pe o suprafata de 4 hectare.
Pseudosphaera Pseudosphaera Targu Mures la 57,32 km. Aceasta statuie interesanta este primul monument de matematica din lume. Pseudosphaera - A cautat ceva timp, dar pana la urma am gasit cutia. Cautarile in grup - Un alt aspect al acestei probleme este cautarea in grup. A fost ridicat in anul 2002, cu ocazia comemorarii a 200 de ani de la nasterea marelui matematician Bolyai János.
Casa pian Casa pian Ceuasu de Campie la 64,76 km. Intre Ceuasu de Campie si Voiniceni, aproximativ la jumatatea drumului, calatorul atent va putea vedea doua case interesante. Cladirea de langa drum seamana cu un pian, iar cladirea din spatele acesteia are un geam urias avand forma unei viori.
Biserica Sfantul Anton de Padova Biserica Sfantul Anton de Padova la 57,67 km. Biserica Sfantul Anton de Padova, Targu Mures Ascunzis gasit fara gps - Cu ajutorul instructiunii ajutatoare acest ascunzis poate fi gasit chiar si fara gps. Mergand spre biblioteca - O mica escala in drumul meu spre biblioteca.
Valea Intunecoasa Valea Intunecoasa la 59,58 km. Valea Intunecoasa este un sat apartinand comunei Lunca de Jos. Este compus dintr-o serie de case presarate dealungul vaii paraului Valea Intunecoasa, afluent din stanga al raului Trotus.
Zoo Targu Mures Zoo Targu Mures Platoul Cornisa Targu Mures la 56,01 km. In partea estica a orasului Targu Mures, pe platoul Cornesti se afla Gradina Zoologica, la altitudinea de 488 m si la 197 m deasupra orasului. Weekend la Targu Mures - Am fost in weekend in Targu Mures la Campionatul National de Dans Sportiv. Zoo Targu Mures - Ascunzisul era foarte tare. Padurea de stejar si carpen, numita Padurea Mare ofera conditii ideale pentru animalele gradinii.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Hoghia - Atractii turistice Scurtu-Slavesti Localitati apropiate: Forteni la 3,15 km, Tamasu la 3,24 km.
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.