Localitatea Tarnovita (judetul Harghita) Resedinta: Bradesti. Denumire maghiara: Küküllőkeményfalva. Alta denumire: Várpatak.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Tarnovita, judetul Harghita

Fagul tunel Satu Mare la 6,11 km. Langa drum putem vedea un sir de case de vacanta.
Chipul de piatra Odorheiu Secuiesc la 7,77 km. Este o statie traditionala a procesiunilor religioase de Paste.
Dealul Gordon Lupeni la 8,28 km. Dealul Gordon Lupeni
Trambulina Polonita la 8,49 km. Trambulina Polonita
Piatra Tarcii Odorheiu Secuiesc la 8,74 km. Din departare pare doar un varf acoperit cu padure.
Baile Homorod la 8,87 km. It is situated on road 13,18 km from Odorheiu Secuiesc, 34 km from MiercureaCiuc, and 6 km from Vlahita.
Troita Sfanta Maria Regina Lupeni la 9,24 km. Troita Sfanta Maria Regina Lupeni
Cimitirul de animale Odorheiu Secuiesc la 9,26 km. Stabilimentul clandestin se afla la marginea padurii.
Fantana mosului Elek Odorheiu Secuiesc la 9,36 km. Este creatia sculptorului Zavaczki Walter.
Descult in parc Odorheiu Secuiesc la 9,39 km. Este construita din piatra, pietris, lemn, caramida, con de brad si stiuleti de porumb.
Pod din lemn peste Tarnava Mare Odorheiu Secuiesc la 9,51 km. Pod din lemn peste Tarnava Mare Odorheiu Secuiesc
Biserica catolica Polonita la 9,54 km. Biserica a fost sfintita in anul 1533, iar in anul 1802 se cladeste o alta biserica, in stil gotic vechi.
Mausoleul si cimitirul eroilor Odorheiu Secuiesc la 9,9 km. In fata mausoleului sunt 8 morminte ale ostasilor romani, din primul razboi mondial, iar in spate sunt 35 de morminte ale ostasilor din cel de al doilea razboi mondial.
Observatorul astronomic Odorheiu Secuiesc la 9,91 km. La initiativa unor civili care se intereseaza de astronomie, cu ajutorul orasului si a unor firme locale, cladirea observatorului a fost construita intre 1989-1991.
Padurea paralela cu strada Rakoczi Odorheiu Secuiesc la 10,65 km. Fasia de padure incepe din vecinatatea capelei Inima lui Isus, si se termina la sensul giratoriu de la intersectia strazilor Rakoczi Ferenc si Kuvar.
Capela lui Isus la 10,85 km. Un monument unic constituie insa Capela lui Isus, situata la intrarea sudica a orasului si prezervata aproape in forma sa originala.
Budvar la 11,03 km. Cavitatile de langa Budvar
Belvedere Capalnita la 11,15 km. Stancile sunt spectaculoase si de jos, iar de sus avem o priveliste deosebita.
Lacul de acumulare Sub Cetate la 12,05 km. Lacul de acumulare a fost construit între anii 1976-1992, cu scopul de-a folosi cât mai eficient ºi mai variat cursurile de apã de suprafaþã.
Ruinele forjei Vlahita la 12,33 km. Ciocanul hidraulic pentru prelucrarea fierului, construit aici, a functionat pana in anii 1990.
Muzeul scolar Minele Lueta la 13,21 km. Exponatele dateaza dinainte de anul 1990, in marea lor majoritate sunt obiecte folosite la scoala si gradinita.
Turnul inclinat Cireseni la 13,46 km. In decurs de 300 de ani, sateni au reconstruit biserica nu mai putin decat de 5 ori.
Izvoarele de apa minerala Selters la 15,04 km. Din aceasta cauza, la inceputul secolului XX-lea apa minerala de aici a fost imbuteliata sub numele de Selters Secuiesc, iar numele locului a fost schimbat in Selters.
Izvorul de apa minerala Delloi Selters la 15,2 km. Apa izvorului este captata intr-un inel de lemn.
Baile sarate de la stufaris Lueta la 15,49 km. Alte denumiri sunt Baile Negre, respectiv Baile Balazs Jozsef.
Strada toaletelor Selters la 15,78 km. Nu aceasta este denumirea oficiala a strazii, care poate nici nu are vreuna.
Cascada Surduc Selters la 15,87 km. Acest loc, cu aspect de chei, se afla la nord-est de satul de vacanta Selters (Szeltersz).
Hanul Suparatoarea Nevestelor Lueta la 15,92 km. Denumirea in limba maghiara este Asszony-bosszanto csarda.
Turn de observatie Varful Aramei Cireseni la 16 km. In anul 2006 composesoratul din Cireseni, antreprenori locali, si cu ajutorul comunei Feliceni, au construit aici un turn de observatie.
Cetatea Tartod la 16,76 km. Cetatea Tartod
Gradina pasarilor ornamentale Corund la 16,98 km. Gradina pasarilor ornamentale Corund
[ Sus ↑ ]
Cascada Varsag la 17,64 km. Denumirea in limba maghiara este Csorgókõ, Piatra care picura.
Muntele Mihai la 17,7 km. Muntele Mihai
Piatra Moritz Corund la 17,81 km. Piatra Moritz Corund
Via ferrata Pericolul Caprei Harghita Madaras la 18,15 km. Se afla pe stanca Varful Seii, aproape de statiunea Harghita Madaras.
Piatra Soimului Baile Chirui la 18,61 km. Era tocmai proprietarul curtii, care ma despartea de stanca.
Lavanda Bokor Valea lui Pavel la 19,01 km. Lavanda Bokor Valea lui Pavel
Varful Harghita Madaras la 19,22 km. Muntele Harghita este cea mai lunga si ceamai tanara parte a lantului neoeruptiv din Carpatii Orientali, varfulcel mai inalt fiind Varful Madaras (1801 m).
Lacul Crab Porumbenii Mari la 19,47 km. In ea locuia o femeie instarita, dar rea, vaduva Crab, impreuna cu fiica ei urata, si frumoasa ei fiica vitrega.
Cetatea banului Bela Sanpaul la 19,51 km. Aici s-au gasit monede de la Coloman, Ladislau si Bela, din intervalul 1048-1114.
Dealul Melcului Corund la 19,51 km. Este considerat cea mai mare ocurenta de aragonit din Romania, fiind rezervatie inca din 1980.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Coada Izvorului - Obiective turistice Merii Localitati apropiate: Zetea la 2,28 km, Sancrai la 2,77 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.