Localitatea Vasileni (judetul Harghita) Resedinta: Ulies. Denumire maghiara: Homoródszentlászló.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Vasileni, judetul Harghita

Observatorul Lunca Postei Observatorul Lunca Postei Sighisoara la 36,45 km
Lunca Postei, pe hartile vechi Eichenrucken, Eichrucken (Spatele stejerisului), este o culme care se inalta in partea de sud a Sighisoarei.
Cetatea banului Bela Sanpaul la 9,13 km
Cetatea Banului Bela, din secolul al XII-lea, se gaseste la limita de nord a satului Sanpaul, pe partea stanga a paraului Varta. Aici s-au gasit monede de la Coloman, Ladislau si Bela, din intervalul 1048-1114.
Parcul central Piata Bocskai Parcul central Piata Bocskai Miercurea Nirajului la 49,63 km
Parcul central din Miercurea Nirajului se afla vizavi de biserica reformata de pe piata Bocskai, dand un caracter distinct orasului. A fost renovat in 2008, cand a fost inaugurata si fantana arteziana.
Izvorul Andras Pista Izvorul Andras Pista Sancraieni la 44,51 km
Fantana cu apa minerala András Pista - Borsáros, Sancraieni.
Izvorul Maria Izvorul Maria Baile Homorod la 20,31 km
Caracteristicile apei minerale ale izvorului Maria: apa minerala carbogazoasa, clorosodica, alcalina, feriginoasa, hipotona.   Sub forma de bai pentru afectini ale aparatului cardiovascular.
Piatra Tarcii Piatra Tarcii Odorheiu Secuiesc la 9,48 km
Piatra Tarcii, sau Dambul Mare pe harta militara, avand inaltimea de 886 m, este cel mai inalt deal din jurul orasului Odorheiu Secuiesc. Gasita - Am gasit aceasta geocutie. Excursie de dupa-masa - Nu as fi crezut ca o sa gasim in apropiere de orasul Odorheiu Secuiesc un loc atat de potrivit pentru o excursie de dupa-masa. Din departare pare doar un varf acoperit cu padure.
Apold Apold la 36,86 km
Biserica saseasca evanghelica din satul Apold este unul dintre cele mai importante monumente istorice si de arta din judetul Mures. Gasita - Am gasit cutiuta. Fiind inclusa pe lista monumentelor istorice cu numarul 2847, biserica a servit comunitatii sasesti din localitate, de-a lungul multor secole, pentru oficierea ritualului religios.
Turnul Croitorilor Turnul Croitorilor Sighisoara la 37,02 km
Turnul Croitorilor, care se afla in partea de nord-vest a cetatii, a fost ridicat in secolul al XIV-lea. Cu ocazia incendiului din 1676 s-a distrus partea superioara.
Baile Arinul Rotund Baile Arinul Rotund la 49,04 km
Baile Arinul Rotund, desi se gasesc la mica distanta de Miercurea Ciuc, sunt mai putin cunoscute si vizitate. Accesul este destul de dificil din cauza drumului destul de prost.
Biserica catolica Sfantul Anton din Padua Biserica catolica Sfantul Anton din Padua Ciceu la 44,13 km
Biserica romano-catolica din Ciceu, monument istoric si arhitectural, a fost sfintita cu hramul Sfantului Anton de Padua in 1783. Pelerinajul anual are loc in ziua de 13 iunie.
Cioboteni Cioboteni la 46,35 km
Denumirea satului provine din numele familiei "Csobod", una din familiile secuiesti din vremea stabilirii acestora pe aceste meleaguri. Inauntru, inca nu! - Am cercetat minutios prezumtivul ascunzis (scara acoperita), dar in zadar. Satul sa unit cu Sumuleu in 1941.
Descult in parc Descult in parc Odorheiu Secuiesc la 8,5 km
Aleea terapeutica din cadrul terenului de joaca al parcului central din Odorheiu Secuiesc a fost realizata in 20 ore de lucru, de catre 50 voluntari. Este construita din piatra, pietris, lemn, caramida, con de brad si stiuleti de porumb.
Biserica catolica Biserica catolica Pauleni-Ciuc la 46,93 km
Pauleni-Ciuc se afla în estul depresiunii Ciucului de Mijloc, la nord de Sumuleu. La Pauleni-Ciuc publicitate nu mai e - De sus, de pe promontoriul pe care este cocotata cocheta biserica a Paulenilor, am urmarit joaca, din curtea scolii de jos, a doi sateni costumati in stravechi straie de luptatori mongoli, ce-i invatau pe copii sa traga cu arcul. Distanta pana la Miercurea-Ciuc este de numai 5 km.
Succes Succes Siculeni la 44,77 km
In sfarsit, am reusit.
Casa Paulinus Vlad Dracul Casa Paulinus Vlad Dracul Sighisoara la 36,9 km
Casa Paulinus - Vlad Dracul, construita in anul 1501, se afla in Piata Muzeului 5, aproape de Turnul cu Ceas. In prezent in cladirea aflata pe lista monumentelor istorice (MS-II-m-A-15933) functioneaza un restaurant.
Piata Ratustelor Piata Ratustelor Sighisoara la 36,95 km
Piata Ratustelor se afla langa Turnul Tabacarilor si Turnul Cositorarilor, legate prin Galeria Puscasilor. Pe piata se afla si cladirea consistoriului districtual evanghelic.
Lacul de acumulare Sub Cetate Lacul de acumulare Sub Cetate la 29,38 km
Lacul de acumulare Sub Cetate este singurul lac artificial al râului Târnava Mare. Intr-o zi noroasa, cu ploaie intermitenta - Este a doua incercare, deoarece prima data am ajuns la fata locului dupa inserare. Piramida din Apa - Am gasit geocutia cu numele de Piramida din Apa, ascunsa pe varful peninsulei din lacul de acumulare Sub Cetate. Lacul de acumulare a fost construit intre anii 1976-1992, cu scopul de-a folosi cât mai eficient ºi mai variat cursurile de apã de suprafaþã.
Capela lui Isus Capela lui Isus la 6,69 km
In ciuda trecutului sau multisecular, Odorheiu Secuiesc nu detine o spectaculoasa mostenire medievala construita. Un monument unic constituie insa Capela lui Isus, situata la intrarea sudica a orasului si prezervata aproape in forma sa originala.
Vila Anna Baile Tusnad Vila Anna Baile Tusnad la 46,19 km
Vila Anna - Baile Tusnad Ascunzis compromis - Ajungand la fata locului, nu puteam sa-mi inchipui, oare unde ar putea fi ascunzisul? In cladirea vizavi de vila Anna, un grup de fete tineau un curs de aerobic, sau dans modern? Copiii din vila erau tot timpul pe strada, pe balcoane, in geamuri.
Izvorul Baile Jigodin Izvorul Baile Jigodin la 42,98 km
Baile Jigodin, statiunea de aceasi varsta cu cea din Borsec, se situeaza la iesirea din municipiul Miercurea Ciuc, in directie sudica, pe partea dreapta a raului Olt. Apele minerale carbogazoase care contin fier, bicarbon si saruri minerale sunt utilizate in baia calda cu 17 cazi, construita in anul 1957, si care a fost reabilitata de mai multe ori.
Sugas Bai Sugas Bai la 49,65 km
Sugas Bai se afla la 8 km distanta de Sfantu Gheorghe, la vest. Am gasit cutia - Am pus un cercel inauntru. A fost odata - Sugas Bai pentru mine e un loc minunat. Statiunea este locul preferat pentru excursii a locuitorilor din zona.
Apa minerala Ercesi Mohas Apa minerala Ercesi Mohas Batanii Mici la 37,97 km
Apa minerala Ercesi Mohas se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare, sub si in stanga potecii care duce catre pestera cu apa minerala Benedek Elek.
Castelul Bethlen Castelul Bethlen Cris la 45,62 km
Castelului Bethlen Cris, odinioara un castel frumos, astazi cladirea este intr-o stare de degradare avansata. Din pacate cladirea castelului nu este vizitabila, se pare ca castelul a fost retrocedat unuia dintre mostenitorii familiei Bethlen.
Dealul Cetatii Fantanele la 47,18 km
Conform descrierii lui Orban Balazs, la confluenta paraurilor Bikas si Szele, o culme inalta se numeste Dealul Cetatii. Conform legendelor aici ar fi fost cetatea lui Gyula, conducator de trib maghiar.
Partia Csipike Partia Csipike Harghita-Bai la 33,28 km
Izvorul Piricske si Partia Csipike - Harghita-Bai. Izvoarele din apropierea partiei de schi Csipike - In apropierea partiei de schi Csipike se afla mai multe izvoare minerale. Partia Csipike - Harghita-Bai - Vin de 8 ani in zona, cunosteam izvoarele Vallato si Csipike, dar nu stiam de acesta, desi e foarte aproape de partia mica.
Bazinele cu apa sarata Bazinele cu apa sarata Craciunel la 14,21 km
La sud-est de localitatea Craciunel, langa baia populara Dungo, pe cursul paraului Sarat, gasim doua bazine cu apa sarata. Localnicii au amenajat aici un bazin mare cu dimensiunile de 50x8 m, si unul mic de 10x4 m.
Ciotul plopului negru Ciotul plopului negru Toplita-Ciuc la 43,8 km
In Toplita-Ciuc, suburbia orasului Miercurea Ciuc, la aproximativ 100 m de conacul Lázár, putem vedea un plop negru cu circumferinta de 4 m. Mai exact doar ramasitele copacului, deoarece plopul a fost taiat.
Dealul Merilor Dealul Merilor Micfalau la 49,16 km
Dealul Merilor se afla intre paraiasele Jimbor (Rosie) si Podu Mare, la o altitudine de peste 700 de m. De aici se poate porni spre creasta principala a Muntiilor Bodoc, si anume spre varful Burdei 1191 m.
Apa minerala Sansimion Apa minerala Sansimion la 46,76 km
Apele minerale din Sansimion izbucnesc in partea vestica a localitatii. Caracteristica acestor izvoare de apa minerala este ca apele minerale sunt amestecate cu apa dulce, rezultand ape mai slabe, dar eficiente.
Monumentul Siculicidium Monumentul Siculicidium Siculeni la 44,36 km
De numele localitatii Siculeni sunt strans legate evenimentele din 1764, cand, ca urmare a refuzarii inrolarii in armata austriaca peste 200 de secui au fost macelariti. Se gaseste destul de usor - Dupa indepartarea pietrelor din teava balustradei a monumentului. Titlul comentariului si locatia exacta a geocutiei - Este inutil sa folosesti codul ascunzisului ca titlul comentariului tau.
Surducul Varghisului Surducul Varghisului la 20,86 km
La extremitatea nordica a Muntilor Persani-Rica, paraul Varghis a creat una dintre cele mai spectaculoase chei din Carpatii Orientali. Felicitari pentru ascunzis - Intr-un loc minunat am gasit geocutia. Pesteri, ursi si lilieci - Zona este o adevarata cutie plina de surprize. Cu fenomene exo- si endocarstice, urme ale asezarilor preistorice, o bogata fauna si flora, si o deosebita frumusete peisagistica.
Izvorul Bogat Izvorul Bogat Racu la 44,13 km
Baile Oltbogát sunt o mica baie cu ape minerale de interes local, cu apa mezotermala, la o altitudine de 700 m. Functioneaza numai in perioada de vara, cu 6 vane.
Turnul Cositorarilor Turnul Cositorarilor Sighisoara la 36,94 km
Turnul Cositorarilor este de aceeasi varsta cu zidul cetatii, poarta inca urmele ultimelor batalii purtate in secolul al XVII-lea. Are o pozitie defensiva, o forma frumoasa, si a fost reconstruit de mai multe ori.
Baile Madicea Baile Madicea Carta la 48,85 km
Baile Madicea, sau Baile Carta, sunt situate la 4 km nord-vest de localitatea Carta, pe versantul estic al sectorului nordic al Muntilor Hargita. Izvoarele de sub parau - In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. De Rusalii - Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa. Apele minerale din statiune sunt bicarbonatate si feruginoase.
Urma pasilor lui Isus Urma pasilor lui Isus Ciumani la 48,12 km
Blocul de piatra pe care putem vedea urmele pasilor lui Isus se afla la sud - sud-vest de localitatea Ciumani. Accesul se face prin partia de schi si punctul de belvedere Veresvirág.
Via ferrata Pericolul Caprei Via ferrata Pericolul Caprei Harghita Madaras la 33,8 km
Pericolul Caprei este primul traseu de via ferrata din Secuime. Prima data pe un traseu de via ferrata - Am parcurs drumul ce leaga localitatea Izvoare (dinspre Zetea, respectiv Sub Cetate) de statiuna Harghita Madaras, pe un drum, care vara arata ca un rau secat, plin cu stanci. Se afla pe stanca Varful Seii, aproape de statiunea Harghita Madaras.
Piatra Gaurita Piatra Gaurita Bixad la 46,46 km
Piatra Gaurita se afla langa localitatea Bixad. Este o stanca cu o gaura, care azi este colmatata.
[ Sus ↑ ]
Cavitatile din Budvar - Odorheiu Secuiesc
Cavitatile din Budvar - Odorheiu Secuiesc la 7,34 km
Piatra Tarcii
Piatra Tarcii la 9,52 km
Biserica Sfantul Anton de Padova Biserica Sfantul Anton de Padova la 64,7 km. Biserica Sfantul Anton de Padova, Targu Mures Ascunzis gasit fara gps - Cu ajutorul instructiunii ajutatoare acest ascunzis poate fi gasit chiar si fara gps. Mergand spre biblioteca - O mica escala in drumul meu spre biblioteca.
Casa de locuit pe strada Trandafirilor Casa de locuit pe strada Trandafirilor Miercurea Nirajului la 50,03 km. Casa monument istoric, care se afla in Miercurea Nirajului, pe strada Trandafirilor la numarul 78. Casa de locuit, construita in stil secesionist in anul 1908, are codul MS-II-m-B-15722 in lista monumentelor istorice.
Capela Sfantul Emeric Capela Sfantul Emeric Ditrau la 67,06 km. Capela sfintita in cinstea Sfantului Emeric se afla in Felszeg, partea de sus a localitatii Ditrau, iar la intrare se gaseste si o clopotnita. Pe locul capelei de azi se afla o biserica construita in 1937, care a fost nationalizata in 1948 si transformata intr-o scoala, pentru ca mai tarziu sa fie restituita Bisericii Catolice.
Hipodrom Hipodrom la 66,3 km. Hipodrom Targu Mures
Capela catolica Sfanta Fecioara Maria Capela catolica Sfanta Fecioara Maria Turia la 63,79 km. Capela romano-catolica cu numele Sfantei Fecioare Maria a fost construita in anul 1831 de catre baronul Apor Lazar (1784-1868). Sub capela se gaseste cavoul familiei Apor.
Varful Viscolul Varful Viscolul Muntii Ciucului la 60,44 km. Multi considera Varful Viscolul, avand inaltimea de 1493 m, ca fiind cel mai inalt varf din Muntii Ciucului, dar Varful Ascutit din zona Ghimes, accesibil din Lunca de Jos, cu cei 1517 m este mai inalt. Umezeala mare pe Viscolul - Am reusit sa gasesc geocutia in pofida indicatiei putin derutanta. Dar Varful Viscolul este mai cunoscut, si mai accesibil.
Casa Rado Casa Rado Targu Mures la 64,75 km. In cladirea aflata pe strada Artei numarul 7, proiectata de Rado Sandor in 1912, a locuit pe vremea sederii sale in Targu Mures, arhitectul, artistul si scriitorul Toroczkai Wigand Ede. Teamwork - E o cutie destul de bine ascunsa.
Biserica unitariana din Calnic Biserica unitariana din Calnic la 51,98 km. Biserica unitariana din Calnic, construita in anul 1674, este considerata monument istoric. Biserica unitariana versus reformata - Odata ajuns in sat, am inceput sa caut geocutia in clopotnita de la prima biserica. Clopotnita - Clopotnita din lemn din secolul VIII, realizari ale arhitecturii populare locale. Tavanul bisericii are casete pictate cu motive florale.
Castelul Lazar Castelul Lazar Lazarea la 61,16 km. Castelul Lazar din Lazarea este una din cele mai frumoase constructii renascentiste din Ardeal. Geocutie suplimentara - Vizitarea castelului este suspendata pentru o perioada nedeterminata. Castelul si-a capatat forma finala in timpul lui Lázár István IV ca simbol al pozitiei sale, fiind judele regal al scaunelor Ciuc, Gheorgheni si Casin.
Casa cu picioare Casa cu picioare Targu Mures la 64,87 km. Ramasitele unei case, constructia interesanta se afla la coltul strazilor Liviu Rebreanu si Tudor Vladimirescu, langa paraul Poclos.
Cetatea Fetei Cetatea Fetei Olteni la 52,92 km. Asezarea fortificata Cetatea Fetei se afla la nord-est de satul Olteni, comuna Bodoc, pe malul stang al Oltului. O cetate interesanta - Cetatea se afla pe un platou, si are o terasa spre sud.
Pseudosphaera Pseudosphaera Targu Mures la 64,34 km. Aceasta statuie interesanta este primul monument de matematica din lume. Pseudosphaera - A cautat ceva timp, dar pana la urma am gasit cutia. Cautarile in grup - Un alt aspect al acestei probleme este cautarea in grup. A fost ridicat in anul 2002, cu ocazia comemorarii a 200 de ani de la nasterea marelui matematician Bolyai János.
Pasul Dracului Pasul Dracului Balan la 64,84 km. Cu 2,5 km inaintea localitatii Balan, pornind de la gura paraului Fantana lui Gal si urmand drumul judetean 127B, urmarand marcajul cruce rosie, prin Pasul Dracului putem ajunge pe creasta principala a Muntilor Noscolat, respectiv Hasmas.
Castrul roman Castrul roman Calugareni la 53,63 km. Castrul roman de la Calugareni, avand o suprafata de peste 2 hectare, reprezinta unul din siturile arheologice majore din judetul Mures. Castrul a jucat un rol strategic insemnat in apararea partii superioare a Vaii Nirajului.
[ Sus ↑ ]
Obiective turistice Brodina - Atractii turistice Tatarani Localitati apropiate: Obranesti la 1,67 km, Nicolesti la 1,72 km.
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.