Localitatea Vasileni (judetul Harghita) Resedinta: Ulies. Denumire maghiara: Homoródszentlászló.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Vasileni, judetul Harghita

Cimitirul Cimitirul Jimbor la 15,75 km
Cimitirul din Jimbor se afla deasupra satului, pe versantul de deal dintre biserica evanghelica si cetatea taraneasca.
Biserica reformata Biserica reformata Bezid la 33,47 km
In perioada reformei, locuitorii satului trec la religia unitariana, astfel ca si biserica devine unitariana. Supravegheat de un vecin - Poarta de intrare in curtea bisericii este ferecata doar cu o cuie, se poate intra.
Biserica catolica Biserica catolica Pauleni-Ciuc la 46,93 km
Pauleni-Ciuc se afla în estul depresiunii Ciucului de Mijloc, la nord de Sumuleu. La Pauleni-Ciuc publicitate nu mai e - De sus, de pe promontoriul pe care este cocotata cocheta biserica a Paulenilor, am urmarit o joaca.
Cascada Surduc Cascada Surduc Selters la 23,81 km
Partea vaii Varghisului, denumita Surduc, se afla la est de orasul Vlahita, intre Culmea Stejarului si Dealul Fagul Surducului.
Biserica reformata din Talisoara Biserica reformata din Talisoara la 28,06 km
Biserica reformata din Talisoara (comuna Bradut), asa cum arata azi, a fost construita in anul 1858, luand locul alteia mai vechi, de prin secolul al XIV. Cutie disparuta cu ocazia unor lucrari - Eram intr-o excursie in valea Cormosului.
Izvorul din santul Komlos Izvorul din santul Komlos Baile Tusnad la 46,26 km
Santul Komlos, care delimiteaza statiunea balneara Baile Tusnad, inglobeaza mai multe izvoare. Geocutie noua la izvor - Geocutia ascunsa in acest loc lipseste deja de aproape 2 ani.
Capela Salvator Capela Salvator Sumuleul Mic la 46,13 km
Pe culmea Sumuleului Mic - binecunoscutul loc de pelerinaj de Rusalii - se afla doua capele: Salvator si Isus in Chinuri. Cu bicicleta pe Sumuleul Mic - Era si timpul sa scot bicicleta, cu toate ca erau doar vreo 5 grade afara.
Piatra Gaurita Piatra Gaurita Bixad la 46,46 km
Piatra Gaurita se afla langa localitatea Bixad.
Piatra Pacurarului Piatra Pacurarului la 40,43 km
Piatra Pacurarului se ridica deasupra vaii paraului Iuhodul Praidului, la poalele sudic al muntelui Coltul lui Elemer, la nord-est de cetatea Rabsonne.
Capela lui Isus Capela lui Isus la 6,69 km
In ciuda trecutului sau multisecular, Odorheiu Secuiesc nu detine o spectaculoasa mostenire medievala construita.
Biserica fortificata Biserica fortificata Viscri la 23,98 km
Biserica evanghelica fortificata din Viscri a fost construita in secolul al XIII-lea pe baza unei vechi bazilici romane. Viscri - Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16. Atentionare - La inceputul potecii care duce din parcarea amenajata catre biserica fortificata se afla o atentionare. Pe o poteca pitoreasca - Nu am mai fost in Viscri de peste zece ani, de atunci multe lucruri s-au schimbat in sat.
Tura de lac Tura de lac Lacul Sfanta Ana la 48,5 km
Daca tot am facut o tura de lac la picior si ne-a placut, am hotarat sa amplasam o cutie in acest punct de interes. In sfarsit am gasit ascunzisul - Dupa ce am vizitat mai multe obiective din apropiere.
Monumentul Siculicidium Monumentul Siculicidium Siculeni la 44,36 km
De numele localitatii Siculeni sunt strans legate evenimentele din 1764, cand, ca urmare a refuzarii inrolarii in armata austriaca peste 200 de secui au fost macelariti. Se gaseste destul de usor - Dupa indepartarea pietrelor din teava balustradei a monumentului. Titlul comentariului si locatia exacta a geocutiei - Este inutil sa folosesti codul ascunzisului ca titlul comentariului tau.
Casa Richter Casa Richter Sighisoara la 37 km
Casa Richter, construita in secolul al XVIII-lea, se afla pe strada Tamplarilor numarul 28.
Casa fluturilor tropicali Praid Casa fluturilor tropicali Praid la 37,63 km
Casa fluturilor tropicale din Praid ofera o atmosfera unica si amintiri de neuitat vizitatorilor.
Casa Virgil Marzea Casa Virgil Marzea Sighisoara la 36,96 km
Casa de mestesugari din secolul al XVI-lea, cu modificari in secolul al XVIII-lea, de pe strada Scolii numarul 8.
Baile Dugas 2 Baile Dugas 2 Danesti la 47,96 km
Baile au fost fondate ca atare in 1929, cand in preajma unui cunoscut izvor mineralo-termal (20 grade C) a fost creat un amenajament pentru imbaiere, de catre Corpul Industriasilor din Ciucul de Sus. Geodomeniul furnicilor - Cand am ajuns la fata locului, prima data m-am plimbat putin in jurul bailor.
Cariera de nisip si pietris Cariera de nisip si pietris Frumoasa la 47,94 km
Cariera de nisip si pietris intre Garciu si Frumoasa, de dimensiuni considerabile, langa poligonul de tir din Frumoasa.
Vallato Vallato Harghita-Bai la 33,16 km
Izvorul si baia Vallato - Harghita-Bai Izvoarele statiunii Harghita-Bai - Pentru ziua de azi nu ne-am propus nimic deosebit.
Apa minerala Buzgo Apa minerala Buzgo Valea paraului Bradul Mare la 37,24 km
Apa minerala Buzgo se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare.
Biserica unitariana si reformata Biserica unitariana si reformata Filias la 20,14 km
Biserica din Filias este o biserica simultana, folosita in comun de unitarieni si reformati, un lucru rar intalnit.
Biserica catolica Biserica catolica Rupea la 21,59 km
Biserica catolica din Rupea se gaseste pe strada Cetatii numarul 99.
Bazinele cu apa sarata Bazinele cu apa sarata Craciunel la 14,21 km
La sud-est de localitatea Craciunel, langa baia populara Dungo, pe cursul paraului Sarat, gasim doua bazine cu apa sarata.
Budvar la 7,21 km
Cavitatile de langa Budvar
Fantana alba Fantana alba la 33,16 km
In zona centrala a Muntilor Persani, intre Pasul Bogata si satul Bogata Olteana se afla Padurea Bogata.
Cetatea Tiborc Cetatea Tiborc la 33,28 km
Fortificatia Tiborc (sau cetatea lui Tiburt) se afla la sud de localitatea Biborteni, pe un deal impadurit, care se inalta deasupra vaii Baraoltului. Dupa o plimbare placuta in padure - Deoarece nimeni nu a semnalat inca gasirea geocutiei pe site, am sperat sa ajungem la ascunzis primii.
Nucul de la capatul satului Cotormani la 49,34 km
La capatul nord-vestic al satului Cotormani, la intersectia drumurilor de camp, intr-o gradina inconjurata de un gard, se afla un nuc mare.
Memorialul ciclistilor Memorialul ciclistilor Micfalau la 47,59 km
Memorialul Biciclistilor se afla la iesirea sudica a satului Micfalau, aproape de intersectia spre Baraolt.
Cariera Cariera Delnita la 48,45 km
Cariera Delnita
Stanca Capul de om Stanca Capul de om Valea paraului Bradul Mare la 37,27 km
Pe valea paraului Bradul Mare, la aproximativ 230 m nord de furnalul Bodvaj, la marginea drumului, vom gasi o interesanta stanca, de culoarea verde.
Ciuperci de piatra Ciuperci de piatra Harghita Ciceu la 32,86 km
Pe partea vestica a platoului Harghita-Ciceu gasim niste formatiuni interesante de stanca, care sunt asemanatoare unor ciuperci uriase de piatra.
Conacul Henter Conacul Henter Santimbru la 46,06 km
Ansamblul conacului Henter este format din cladirea conacului si poarta baroca.
Casa Jakody Casa Jakody Sighisoara la 37 km
Casa Jakody, datare 1772, aflata pe strada Zidul Cetatii 3, este o casa de locuit din perimetrul patrimoniului mondial Unesco al orasului.
Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Delnita la 46,02 km
Delnita, ocolit de DN 12A, se afla la 8 km est de Miercurea-Ciuc. La Delnita sunt multe de vazut! - In peripluul nostru pe la bisericile din satele secuiesti (multumita informatiilor trekkingklubului), popasul la biserica din Delnita era unul obligatoriu.
GK Hotel Szent Kristof GK Hotel Szent Kristof la 45,95 km
GeoKrety Hotel Szent Kristof was created to help GeoKrety on their way toward their goal. Bardocz1 GeoKret - Am depus aici GeoKret si Eskimo's Friend The Birdie TB. Am gasit - Am gasit aceasta geocutie. Ultima zi din Tusvanyos - In cursul diminetii am vizitat hotelul.
Piatra Soimilor Piatra Soimilor Bixad la 46,13 km
Piatra Soimilor, Bixad
Varful Cetatii I Varful Cetatii I Baile Tusnad la 47,72 km
Varful Cetatii - Baile Tusnad. Zi fara soare - Am gasit intr-o zi fara soare. Am pierdut o lupta - A doua batalie de la Varful Cetatii a fost din pacate o infrangere.
Biserica fortificata Rotbav la 48,78 km
Biserica-cetate din Rotbav isi afla inceputurile pe la 1250, cand locuitorii au inceput construirea unei basilici romanice.
Piatra Tarcii Piatra Tarcii Odorheiu Secuiesc la 9,48 km
Piatra Tarcii, sau Dambul Mare pe harta militara, avand inaltimea de 886 m, este cel mai inalt deal din jurul orasului Odorheiu Secuiesc. Gasita - Am gasit aceasta geocutie. Excursie de dupa-masa - Nu as fi crezut ca o sa gasim in apropiere de orasul Odorheiu Secuiesc un loc atat de potrivit pentru o excursie de dupa-masa.
[ Sus ↑ ]
Cavitatile din Budvar - Odorheiu Secuiesc
Cavitatile din Budvar - Odorheiu Secuiesc la 7,34 km
Piatra Tarcii
Piatra Tarcii la 9,52 km
Centrul Memorial al Granicerilor Secui Centrul Memorial al Granicerilor Secui Frumoasa la 50,86 km. Centrul Memorial al Granicerilor Secui a fost infiintat de administratia locala si Asociatia pentru Frumoasa, cu sprijinul guvernului maghiar.
Troita Eroilor Troita Eroilor Cosnea la 68,88 km. Troita a fost ridicata in 2010 de comunitatea romaneasca din satele Cosnea (comuna Agas) si Pajistea (comuna Palanca) in cinstea granicerilor romani care au pierit pe aceste meleaguri in timpul Primului Razboi Mondial. Sub privirile unui caine ciobanesc plictisit - Se pare ca troita se afla mai aproape de satul Pajistea, decat de Cosnea. Calauza - Ajutorul GPS este binevenit pentru a ajunge in zona cutiei.
Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Tomesti la 52,84 km. In anul 1333 satul Tomesti are propria biserica parohiala, iar constructia actualei biserici in stil baroc a fost finalizata in jurul anului 1776.
Viaductul Caracau Viaductul Caracau Livez-Ciuc la 56,61 km. Look for the cache under the grandiose silhouette of this concrete rainbow, the Caracau viaduct. Un loc usor de imaginat - Dar greu de inchipuit, pentru cei care au frica de inaltime.
Mofeta Mofeta Baile Balvanyos la 54,36 km. Din centrul statiunii Baile Balvanyos, la doar aproximativ 300 m distanta spre nord, se afla mofeta.
Babele Gurghiului Babele Gurghiului la 69,58 km. Babele Gurghiului sunt formatiuni stancoase, de forma unor ciuperci, care se afla la 10 km distanta de orasul Toplita, in Gurghiu, in apropierea varfului Batrana. Un loc minunat - Un loc cu o frumoasa priveliste, care te lasa cu dorinta sa mai mergi pe acolo.
Manastirea Fagetel Manastirea Fagetel la 57,23 km. Aflata sub Pasul Ghimes, aproape de izvoarele Trotusului, manastirea este un obiectiv turistic in sine. Un ascunzis drive-in - Am pornit intr-o excursie de doua zile. Frumuseti de prin partile Ghimesului - Superbe locuri, frumoasa manastire, invesmantata la timpul in care am gasit ascunzisul in mantie de iarna. Manastirea Fagetel - Amplasamentul obiectivului il face usor accesibil vizitatorilor si credinciosilor.
Buncarele de pe Piciorul Mare Buncarele de pe Piciorul Mare Lunca de Jos la 68,58 km. Pe Piciorul Mare, versantul stang al vaii Paraului Mare (afluent de dreapta al Trotusului), se afla resturile a nu mai putin de 4 buncare ce provin din Al Doilea Razboi Mondial. Buncar-ascunzis - In loc sa urc pe muchia Piciorului Mare, mi-am continuat drumul de la vechiul cimitir evreiesc pe poteca larga de pe curba de nivel.
Izvorul geografic al Trotusului Izvorul geografic al Trotusului la 60,73 km. Izvorul geografic al Trotusului, aflat, de-a lungul firului apei, cel mai departe de varsarea raului in Siret (la 162 km de izvor, langa Adjud), a fost recent marcat prin placi indicatoare montate in dreptul brazilor sub care este izvorul, vizibile din drum. Cand fug fetele dupa tine, e bine sa te opresti - Azi a fost a doua oara, cand am incercat sa ajung (din nou) la izvoarele Trotusului. Iarna nu-i ca vara - Multumesc pentru consolidarea ascunzisului.
Copsa Mare Copsa Mare la 56,65 km. Copsa Mare, mai demult Capusul Mare (in dialectul sasesc Grisz-Kopesch, Griskopes, Kopes, in germana Gross-Kopisch, Grosskopisch, in maghiara Nagykapus). Greseala - Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text).
Cea mai veche poarta secuiasca Cea mai veche poarta secuiasca Calugareni la 53,72 km. Poarta bisericii si manastirii franciscane din Calugareni, ridicata in 1673, a fost cea mai veche poarta secuiasca ramasa in picioare, pana in anul 1930.
Biserica catolica Biserica catolica Valea Seaca Sanzieni la 67,04 km. Cu aspect de biserica fortificata, datorita gardului de zid, inalt insa de doar vreo 2 m, construita in 1798, a luat locul unei biserici mai vechi, amintita in documente in 1735 ca aproape ruinata, dar, se pare, existenta de prin 1660. Cautand o capela, am gasit un cavou - Era deja intuneric bezna cand am ajuns in Valea Seaca.
Fagul Inalt Gheorgheni la 62,94 km. Fagul Inalt, Gheorgheni
Casa Memoriala Armeneasca Casa Memoriala Armeneasca Frumoasa la 50,92 km. Cladirile din centrul satului Frumoasa, impreuna cu Casa Memoriala Armeneasca, alcatuiesc un mic complex urban coerent.
Casa de vanatoare Bissingen-Lazar Casa de vanatoare Bissingen-Lazar Mureseni la 67,01 km. Casa de vanatoare este o cladire cu un singur nivel, care se afla in apropierea fostului castel din Mureseni, la intersectia strazilor Dezrobirii si Vladeasa.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.