Localitatea Archia (judetul Hunedoara) Resedinta: Deva. Denumire maghiara: Árki.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Archia, judetul Hunedoara

Pod natural pe Cerna la 25,29 km
Pod natural pe Cerna, Bolta apei, Tunel raul Cerna
Cariera de travertin Geoagiu la 24,19 km
Pe proprietatea fostului conte Kun Kocsard, situata pe un deal viticol, sunt (erau) mai multe grote si pesteri in travertin.
Pietrele Cohului Pietroasa la 37,64 km
Pietrele Cohului se afla la sud-est de localitatea Pietroasa.
Pestera Prabusita Geoagiu la 21,19 km
Pestera Prabusita se afla in padurea dintre sanatoriul TBC Geoagiu si statiunea Geoagiu-Bai.
Valul de pamant de la Bucova la 41,32 km
Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Cariera de marmura Bucova la 45,26 km
Cariera de marmura, exploatata inca de pe vremea Romanilor, se afla amonte pe Valea Bistra, la o distanta de 7 km de Bucova, langa dealul Prigor, in punctul numit La perete.
Turnul Kendeffy Turnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate la 28,62 km
Cetatea regala a Hategului este o fortificatie similara celei de la Malaiesti, avand rol politic si militar, de supraveghere si control. Azi am gasit Turnul - Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister. Felicitari primului gasitor - Felicitari pentru gasirea geocutiei.
Biserica veche din satul Ponoare Biserica veche din satul Ponoare la 17,21 km
Satul Ponoarele este acum centrul unui geoparc ce cuprinde, pe langa cunoscutele monumente naturale, podul natural, campul cu lapiezuri, lacurile Zatonul Mare si Mic, padurea de liliac, mai multe monumente istorice sau etnografice: biserica de lemn, Moara Cracucenilor, morile de pe Valea Morilor.
Treptele romane Ruda-Brad la 28,05 km
Celebra galerie cu trepte romane, monument istoric, se afla la est de satul Ruda (orasul Brad) si vest de localitatea Valea Arsului.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Gura Izbitei la 49,01 km
Biserica Sfantii Arhangeli Mihail si Gavril din Bucium Izbita a fost ridicata in a doua jumatate a secolului al XVIII-lea.
Podul roman Podul roman Ohaba de sub Piatra la 33,06 km
Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Rezervatia de zimbri Padurea Slivut Hateg la 24,2 km
Refacerea speciei zimbru in Romania a inceput in anul 1958, cand au fost aduse in padurea Slivut de langa Hateg, doua exemplare din Polonia.
Palma lui Dumnezeu Palma lui Dumnezeu Fundatura Ponorului la 39,01 km
Palma lui Dumnezeu este unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, unul dintre cele mai frumoase catune de munte, Fundatura Ponorului. In loc de dojana - Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii.
Cetatea feudala Salasu de Sus Cetatea feudala Salasu de Sus la 37,12 km
Curtea nobiliara a fost ridicata in Evul Mediu tarziu. Cetate - Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea.
Salistioara Salistioara Brad la 19,39 km
Sper sa va placa zona si locatia, se afla intr-un sat din zona Brad, in satul Salistioara. Mersi - Sper sa fie gasita de cate mai multe persoane. Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie ascunsa.
Cascadele Pietrele Cascadele Pietrele la 49,29 km
Va propunem traseul cel mai des folosit, pentru a ajunge in Retezat din nord.
Izvor La Caliman Izvor La Caliman Magura la 48,38 km
Izvorul La Caliman se afla in comuna Bucium, la nord-vest de satul Magura.
Sfinx Crivina de Sus la 36,34 km
Sfinxul de la Crivina de Sus
Taul dintre Brazi la 49,79 km
Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Codrii seculari Valea Dobrisoarei Prisloapei la 27,74 km
Codrii seculari din Valea Dobrisoarei Prisloapei - Rachitaua, comuna Batrana.
Refugiul Saruni Muntii Trascau la 43,6 km
Refugiul Saruni este un ansamblu de constructii situat in Masivul Dambau - Muntii Trascau, la altitudinea de 1250 m.
Cheile Ardeului Cheile Ardeului la 28,56 km
Pe o lungime mai mica de 4 km paraul Ardeului, apartinand bazinului Geoagiului, formeaza chei epigenetice adancite in calcare jurasice pe care le strapunge transversal in raport cu directia de orientare a acestora de la vest la est.
Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea la 28,74 km
Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea, in interior cu un valoros ansamblu de pictura murala, a fost ridicata catre sfarsitul secolul XIII-lea. Biserica reformata - Am profitat de vremea zilei de astazi care a fost ceva mai buna fata de zilele trecute cu multa ploaie, zapada si foarte rece si am pornit la drum spre Tara Hategului la cautat de cutii.
Case din piatra Ceru-Bacainti la 32,15 km
Comuna Ceru Bacainti, din judeþul Alba, este singura localitate din tarã unde se mai gãsesc locuinte construite integral din piatra, de la fundatie pana la acoperis.
Casa Ecaterina Varga Casa Ecaterina Varga Gura Izbitei la 49,05 km
Aici a fost casa in care a locuit intre 1840-1847, neinfricata luptatoare pentru drepturile buciumanilor, Ecaterina Varga (1802-1852).
Mina de bauxita Comarnic Mina de bauxita Comarnic la 40,99 km
Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita.
Pestera Cainilor Bacaia la 28,79 km
Pestera Cainilor se afla la nord de Bacaia, o localitate aflata aproape de iesirea din Cheile Cibului.
[ Sus ↑ ]
Cheile Ardeului - Muntii Metaliferi
Cheile Ardeului - Muntii Metaliferi la 28,47 km
Pestera Ponorici-Cioclovina cu Apa - Muntii Sureanu
Pestera Ponorici-Cioclovina cu Apa - Muntii Sureanu la 36,44 km
Tumulul Gramurada de la Jupani la 69,1 km. La nord-vest de localitatea Jupani, apartinand de comuna Traian Vuia (mai demult Bujor), gasim un grup de tumuli.
Piatra Corbului Piatra Corbului la 51,73 km. Piatra Corbului este o rezervatie geologica constituita dintr-un bloc calcaros cu orbitoline de importanta stiintifica, dar si cu aspect original in peisaj. Transformare in POI - Multumesc pentru atentionare. Cutii - Pai, uite ca abia reusim sa le gasim pe-ale voastre. Cireasa de pe tort - Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv.
Muzeul Buciumanilor Muzeul Buciumanilor Poieni-Bucium la 50,65 km. Muzeul Buciumanilor din Poieni-Bucium cuprinde o expozitie etnografica, respectiv un punct de memorie colectiva.
Sfinxul Carnic Rosia Montana la 53,73 km. Sfinxul Carnic, Rosia Montana
Cetatea Haiducilor Jdioara la 65,16 km. Cetatea Haiducilor din Jdioara este atestata documentar ca cetate regala in anii 1320-1329.
Cheile Banitei Cheile Banitei la 54,25 km. Cheile Banitei se afla la 8 km de Petrosani, in vecinatatea Pesterii Bolii. Mai bine mai tarziu, decat niciodata - Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie. Sunt curios - Intr-adevar, avem o geocutie ascunsa acolo, anul trecut in iulie, dar nu am apucat inca s-o public si aici.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.