Localitatea Batrana (judetul Hunedoara) Resedinta: Batrana. Denumire maghiara: Batrina. Alta denumire: Betrina.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Batrana, judetul Hunedoara

Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 44,38 km
Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare.
Taul Teliucului Teliucu Inferior la 24,52 km
Vechea cariera a minei de fier din Teliucu Inferior, inchisa in urma cu un deceniu, a fost inundata de apele izvorite din subteran, iar locul s-a transformat intr-un imens lac.
Cariera de marmura Bucova la 36,67 km
Cariera de marmura, exploatata inca de pe vremea Romanilor, se afla amonte pe Valea Bistra, la o distanta de 7 km de Bucova, langa dealul Prigor, in punctul numit La perete.
Cascadele Pietrele Cascadele Pietrele la 49,33 km
Va propunem traseul cel mai des folosit, pentru a ajunge in Retezat din nord.
Cetatea Colt Cetatea Colt la 41,45 km
Sud de orasul Hateg, din localitatea Santamaria Orlea, se desprinde un drum asfaltat catre localitatea Rau de Mori. Am gasit-o in stare buna - Accesul a fost ceva mai dificil. Superba privelistea - Gasita in stare buna. Cetatea Colt - Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt.
Valul de pamant de la Bucova la 32,34 km
Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Turnul medieval Ruieni Turnul medieval Ruieni la 47,82 km
Turn de observare din vremea romanilor, construit pe drumul roman de la Sarmizegetusa la Tibiscum. Minunata priveliste - Am gasit geocutia amplasata la acest foarte interesant turn de observatie.
Castrul roman Agnavie Zavoi la 32,55 km
Castrul roman Agnavie, Zavoi
Serpentine Transluncani Luncanii de Jos la 22,95 km
Transluncani, sau drumul agricol Oboarele, este un drum asfaltat spectaculos, devenit atractie turistica in 2019.
Gurasada Fun Park la 18,09 km
Gurasada Fun Park - Gothatea.
Codrii seculari Valea Dobrisoarei Prisloapei la 2,99 km
Codrii seculari din Valea Dobrisoarei Prisloapei - Rachitaua, comuna Batrana.
Ruinele abatiei benedictine Bulci la 44,69 km
Ruinele manastirii benedictine se afla la nord - nord-vest de satul Bulci, pe malul stang al raului Mures.
Castelul Mocioni Bulci la 44,14 km
Castelul Mocioni se afla la marginea satului Bulci, in mijlocul unui parc mare, aproape de malul Muresului.
Cetatea feudala Salasu de Sus Cetatea feudala Salasu de Sus la 42,33 km
Curtea nobiliara a fost ridicata in Evul Mediu tarziu. Cetate - Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea.
Treptele romane Ruda-Brad la 39,05 km
Celebra galerie cu trepte romane, monument istoric, se afla la est de satul Ruda (orasul Brad) si vest de localitatea Valea Arsului.
Castrul Roman Tibiscum la 47,47 km
Vestigii istorice, ce definesc radacinile poporului nostru prin influenta culturii romane, aflate in apropierea localitatii Jupa de pe comunicatia Lugoj - Caransebes.
Cetatea Deva Cetatea Deva la 26,36 km
Cetatea este asezata pe dealul la poalele caruia se intinde orasul Deva. Mare grija cu cosmeticele - In geocutia Stanca Soimilor din Tusnad Bai a pus cineva un tub cu crema pentru maini. Simplu de gasit - E foarte simplu de gasit, trebuie retinuta imaginea copacului. Cetatea Deva - Cine nu a vizitat macar o data cetatea Devei.
Castrul roman Bulci la 44,78 km
Castrul roman de la Bulci se afla intre satele Bulci si Tela, ambele apartinand de comuna Bata din judetul Arad.
Podul roman Podul roman Ohaba de sub Piatra la 40,41 km
Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Baile termale romane Germisara Baile termale romane Germisara Geoagiu Bai la 47,43 km
Situl arheologic Germisara cuprindea in antichitate castrul militar cu asezarea civila si termele.
Sfinx Crivina de Sus la 13,51 km
Sfinxul de la Crivina de Sus
Tumulul Gramurada lui Ticu Susani la 45,92 km
La nord de localitatea Susani, apartinand de comuna Traian Vuia (mai demult Bujor), gasim un sit arheologic.
Cetatea Haiducilor Jdioara la 40,57 km
Cetatea Haiducilor din Jdioara este atestata documentar ca cetate regala in anii 1320-1329.
Cariera de travertin Geoagiu la 48,97 km
Pe proprietatea fostului conte Kun Kocsard, situata pe un deal viticol, sunt (erau) mai multe grote si pesteri in travertin.
Pestera Prabusita Geoagiu la 46,01 km
Pestera Prabusita se afla in padurea dintre sanatoriul TBC Geoagiu si statiunea Geoagiu-Bai.
Biserica veche din satul Ponoare Biserica veche din satul Ponoare la 24,2 km
Satul Ponoarele este acum centrul unui geoparc ce cuprinde, pe langa cunoscutele monumente naturale, podul natural, campul cu lapiezuri, lacurile Zatonul Mare si Mic, padurea de liliac, mai multe monumente istorice sau etnografice: biserica de lemn, Moara Cracucenilor, morile de pe Valea Morilor.
Cleantul Gainii Muntele Mic la 48,35 km
Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
[ Sus ↑ ]
Pestera Ponorici-Cioclovina cu Apa - Muntii Sureanu
Pestera Ponorici-Cioclovina cu Apa - Muntii Sureanu la 50,53 km
Cheile Ardeului - Muntii Metaliferi
Cheile Ardeului - Muntii Metaliferi la 50,91 km
Castelul Izvorul Ampoiului Botesti la 61,41 km. Castelul Izvorul Ampoiului este un monument arhitectonic situat pe drumul national DN74, care leaga Alba Iulia de Brad.
Cheile Armenisului Armenis la 67,47 km. Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri.
Palma lui Dumnezeu Palma lui Dumnezeu Fundatura Ponorului la 53,04 km. Palma lui Dumnezeu este unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, unul dintre cele mai frumoase catune de munte, Fundatura Ponorului. In loc de dojana - Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii.
Deasupra ponorului Deasupra ponorului Fundatura Ponorului la 52,75 km. Paraul Ponor izvoreste din apropierea varfului Porumbelu Mare, si formeaza meandre pe aproximativ 9 km pe parcursul principal, avand si un afluent de 2 km lungime.
Locul fosilifer Apadia la 62 km. Locul fosilifer Apadia este situat pe o faneata, in zona colinara a dealurilor interioare, identificata pe ogasele Ursului si Tiganului, din bazinul hidrografic Pogonis.
Casa Ecaterina Varga Casa Ecaterina Varga Gura Izbitei la 67,16 km. Aici a fost casa in care a locuit intre 1840-1847, neinfricata luptatoare pentru drepturile buciumanilor, Ecaterina Varga (1802-1852).
Campusel la 62,79 km. Acces: DN66A Petrosani - Uricani - Campu lui Neag - Campusel, drum asfaltat. Capusel - Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici.
Cupola patrata pe patru coloane Cupola patrata pe patru coloane Abrud la 65,23 km. Trecand pe strada Marasesti din Abrud, atrage atentia o constructie interesanta, care se afla in curtea unei locuinte particulare.
Podul natural Banita Podul natural Banita la 65,16 km. Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita.
Cetatea Banita la 68,09 km. Datarea localitatii Banita este strans legata de cetatea dacica aflata pe inaltimea numita Dealul Cetatii sau Dealul Bolii, care are aproximativ 1000 m altitudine.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.