Localitatea Pestenita (judetul Hunedoara) Resedinta: Densus. Denumire maghiara: Kispestény.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Pestenita, judetul Hunedoara

Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 13,5 km
Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare.
Cleantul Gainii Muntele Mic la 33,61 km
Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Cascada Scurtele Muntii Godeanu la 31,11 km
Cascada Scurtele, cu o inaltime de peste 290 m, se afla intr-un loc salbatic, greu accesibil.
Grupul de case Rusesti Merisor la 35,93 km
Grupul de case Rusesti, apartinand satului Merisor, este dispersat de-a-lungul paraului Rusesti, afluent al paraului Rachita.
Varful Papusa Varful Papusa la 21,79 km
Varful Papusa Am gasit geocutia - Campare la Bucura. Travel Bug-ul de pe Varful Papusa - Poti contacta pe com persoana care a plasat travel bug-ul in cutia de pe varful Papusa, sa logheze travel bug-ul in geocutia in care il vei pune tu. Pe Varful Papusa dinspre Portile Inchise - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa pe varful Mare, am trecut prin Portile Inchise si am urcat pe varful Papusa.
Ruinele fostei scoli din Merisor la 35,18 km
Ruinele fostei scoli primare, construita in anul 1897, se afla peste drum de biserica ortodoxa din Merisor.
Lacul Zervesti la 42,87 km
Lacul de acumulare Zervesti este situat la aproximativ 6 km de Caransebes, la iesirea din satul Zervesti, inspre Muntele Mic. Pe malul lacului - Am gasit geocutia ascunsa pe malul lacului de acumulare Zervesti.
Cheile Corcoaia Cheile Corcoaia la 47,48 km
Cheile Corcoaia, desi lungi de doar 150 m, sunt o adevarata bijuterie peisagistica, rezultata din felul apate, dar nu singular (a se vedea, de exemplu, Cheile Carasului).
Castrul roman Agnavie Zavoi la 30,97 km
Castrul roman Agnavie, Zavoi
Cetatea Deva Cetatea Deva la 38,04 km
Cetatea este asezata pe dealul la poalele caruia se intinde orasul Deva. Mare grija cu cosmeticele - In geocutia Stanca Soimilor din Tusnad Bai a pus cineva un tub cu crema pentru maini. Simplu de gasit - E foarte simplu de gasit, trebuie retinuta imaginea copacului. Cetatea Deva - Cine nu a vizitat macar o data cetatea Devei.
Castrul Roman Tibiscum la 49,01 km
Vestigii istorice, ce definesc radacinile poporului nostru prin influenta culturii romane, aflate in apropierea localitatii Jupa de pe comunicatia Lugoj - Caransebes.
Lacul Gales Muntii Retezat la 20,2 km
Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Pestera Prabusita Geoagiu la 48,6 km
Pestera Prabusita se afla in padurea dintre sanatoriul TBC Geoagiu si statiunea Geoagiu-Bai.
Taul Custura Mare Muntii Retezat la 24,36 km
Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Valul de pamant de la Bucova la 11,48 km
Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Maru la 29,06 km
Moara de apa, si vaioaga sau valtoarea de la Maru
Cetatea Colt Cetatea Colt la 9,88 km
Sud de orasul Hateg, din localitatea Santamaria Orlea, se desprinde un drum asfaltat catre localitatea Rau de Mori. Am gasit-o in stare buna - Accesul a fost ceva mai dificil. Superba privelistea - Gasita in stare buna. Cetatea Colt - Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt.
Turnul Kendeffy Turnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate la 14,67 km
Cetatea regala a Hategului este o fortificatie similara celei de la Malaiesti, avand rol politic si militar, de supraveghere si control. Azi am gasit Turnul - Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister. Felicitari primului gasitor - Felicitari pentru gasirea geocutiei.
Serpentine Transluncani Luncanii de Jos la 42,56 km
Transluncani, sau drumul agricol Oboarele, este un drum asfaltat spectaculos, devenit atractie turistica in 2019.
Sfinx Crivina de Sus la 43,78 km
Sfinxul de la Crivina de Sus
Taul dintre Brazi la 18,98 km
Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
[ Sus ↑ ]
Pestera Sura Mare - Muntii Sureanu
Pestera Sura Mare - Muntii Sureanu la 26,71 km
Pestera Ponorici-Cioclovina cu Apa - Muntii Sureanu
Pestera Ponorici-Cioclovina cu Apa - Muntii Sureanu la 26,97 km
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan la 50,97 km. Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic.
Parangul Mare Parangul Mare la 62,01 km. Parangul Mare este cel mai inalt varf al Muntilor Parang. Prima cutie gasita de mine - Cu ocazia unei excursii in muntii Parang-Capatina, intr-o vreme de iarna, am gasit aceasta geocutie. Am gasit cutia rotunda sambata - Starea ei este perfecta, e nevoie de ceva de scris, un pix, creion ceva.
Triunghiul misterios la 57,97 km. Triunghiul misterios din padure.
Calcarele de la Valea Mica Calcarele de la Valea Mica la 69,02 km. Calcarele de la Valea Mica sunt o rezervatie geologica constituita din doua blocuri calcaroase sub forma a doi piloni masivi, cu inaltimi de 30 m si 16 m, ce domina majestuos depozitele de flis intens erodate.
Izvorul Cosustei la 69,93 km. Peretii calcarosi de la Izvorul Cosustei.
Lacul Verde Lacul Verde Muntii Parang la 61,03 km. Lacul Verde, cu o suprafata de 0,62 hectare, se afla la est - nord-est de varful Stoienita.
Masa tacerii la 67,52 km. Masa tacerii, Targu Jiu
Baile termale romane Germisara Baile termale romane Germisara Geoagiu Bai la 50,72 km. Situl arheologic Germisara cuprindea in antichitate castrul militar cu asezarea civila si termele.
Piatra Crinului Piatra Crinului Muntii Parang la 55,88 km. Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Biserica din Inelet Biserica din Inelet Valea Cernei la 62,8 km. Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Cetatea Haiducilor Jdioara la 54,16 km. Cetatea Haiducilor din Jdioara este atestata documentar ca cetate regala in anii 1320-1329.
Ciucevele Cernei Ciucevele Cernei la 51,9 km. Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.