Localitatea Pestenita (judetul Hunedoara) Resedinta: Densus. Denumire maghiara: Kispestény.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Pestenita, judetul Hunedoara

Campusel la 32,59 km
Acces: DN66A Petrosani - Uricani - Campu lui Neag - Campusel, drum asfaltat. Capusel - Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici.
Pod natural pe Cerna la 15,49 km
Pod natural pe Cerna, Bolta apei, Tunel raul Cerna
Palma lui Dumnezeu Palma lui Dumnezeu Fundatura Ponorului la 28,73 km
Palma lui Dumnezeu este unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, unul dintre cele mai frumoase catune de munte, Fundatura Ponorului. In loc de dojana - Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii.
Maru la 29,06 km
Moara de apa, si vaioaga sau valtoarea de la Maru
Cheile Banitei Cheile Banitei la 41 km
Cheile Banitei se afla la 8 km de Petrosani, in vecinatatea Pesterii Bolii. Mai bine mai tarziu, decat niciodata - Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie. Sunt curios - Intr-adevar, avem o geocutie ascunsa acolo, anul trecut in iulie, dar nu am apucat inca s-o public si aici.
Deasupra ponorului Deasupra ponorului Fundatura Ponorului la 28,36 km
Paraul Ponor izvoreste din apropierea varfului Porumbelu Mare, si formeaza meandre pe aproximativ 9 km pe parcursul principal, avand si un afluent de 2 km lungime.
Taul Custura Mare Muntii Retezat la 24,36 km
Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Cheile Butii Cheile Butii la 30,78 km
Cheile Butii se afla in apropierea cabanei Cheile Butii din muntii Retezat.
Complexul megalitic Muntele Mic la 32,51 km
Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan.
Biserica veche din satul Ponoare Biserica veche din satul Ponoare la 46,32 km
Satul Ponoarele este acum centrul unui geoparc ce cuprinde, pe langa cunoscutele monumente naturale, podul natural, campul cu lapiezuri, lacurile Zatonul Mare si Mic, padurea de liliac, mai multe monumente istorice sau etnografice: biserica de lemn, Moara Cracucenilor, morile de pe Valea Morilor.
Codrii seculari Valea Dobrisoarei Prisloapei la 33,67 km
Codrii seculari din Valea Dobrisoarei Prisloapei - Rachitaua, comuna Batrana.
Moara Cracucenilor Moara Cracucenilor Ponoarele la 46,51 km
Moara Cracucenilor este o moara de lemn, care se gaseste pe Valea Morilor.
Cascada Scurtele Muntii Godeanu la 31,11 km
Cascada Scurtele, cu o inaltime de peste 290 m, se afla intr-un loc salbatic, greu accesibil.
Castrul Roman Tibiscum la 49,01 km
Vestigii istorice, ce definesc radacinile poporului nostru prin influenta culturii romane, aflate in apropierea localitatii Jupa de pe comunicatia Lugoj - Caransebes.
Valul de pamant de la Bucova la 11,48 km
Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Poarta Raiului Poarta Raiului Fundatura Ponorului la 28,73 km
Pornind din satul Federi, pe un drum pietruit lung de aproximativ 11 km, putem ajunge in unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, satul Fundatura Ponorului.
Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 13,5 km
Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare.
Cetatea Colt Cetatea Colt la 9,88 km
Sud de orasul Hateg, din localitatea Santamaria Orlea, se desprinde un drum asfaltat catre localitatea Rau de Mori. Am gasit-o in stare buna - Accesul a fost ceva mai dificil. Superba privelistea - Gasita in stare buna. Cetatea Colt - Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt.
[ Sus ↑ ]
Pestera Sura Mare - Muntii Sureanu
Pestera Sura Mare - Muntii Sureanu la 26,71 km
Pestera Ponorici-Cioclovina cu Apa - Muntii Sureanu
Pestera Ponorici-Cioclovina cu Apa - Muntii Sureanu la 26,97 km
Lacul Carja Lacul Carja Muntii Parang la 60,36 km. Lacul Carja se afla la o altitudine de 2118 m, la est de varful omonim inalt de 2405 m.
Piatra Crinului Piatra Crinului Muntii Parang la 55,88 km. Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Lacul Mandra Lacul Mandra Muntii Parang la 62,43 km. Lacul Mandra se afla la est - nordest de varful Parangul Mare, are o suprafata de 1,12 hectare.
Saua Gemanarea Saua Gemanarea Muntii Parang la 60,48 km. Saua Gemanarea se afla intre varfurile Stoienita si Gemanarea, de la Stoienita spre sud.
Treptele romane Ruda-Brad la 60,15 km. Celebra galerie cu trepte romane, monument istoric, se afla la est de satul Ruda (orasul Brad) si vest de localitatea Valea Arsului.
Ciucevele Cernei Ciucevele Cernei la 51,9 km. Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
Poiana Beletina Poiana Beletina Muntii Mehedinti la 62,3 km. Poiana Beletina este cel mai mare, ca intindere (cca 1,5 km) dintre crovurile Muntilor Mehedinti, fiind si la extremitatea nordica a lantului de crovuri ce debuteaza la sud cu Plostina.
Pasul Groapa Seaca la 63,18 km. La intoarecerea de pe Transalpina am facut un mic ocol.
Pestera Cainilor Bacaia la 59,17 km. Pestera Cainilor se afla la nord de Bacaia, o localitate aflata aproape de iesirea din Cheile Cibului.
Cheile Armenisului Armenis la 54,36 km. Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri.
Varful Carja Varful Carja la 59,66 km. Varful ascutit Carja, care se inalta deasupra statiunii de schi de langa Petrosani, este al patrulea cel mai inalt punct din Parang, avand o inaltime de 2405 m.
Parangul Mare Parangul Mare la 62,01 km. Parangul Mare este cel mai inalt varf al Muntilor Parang. Prima cutie gasita de mine - Cu ocazia unei excursii in muntii Parang-Capatina, intr-o vreme de iarna, am gasit aceasta geocutie. Am gasit cutia rotunda sambata - Starea ei este perfecta, e nevoie de ceva de scris, un pix, creion ceva.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.