Localitatea Isaiia (judetul Iasi) Resedinta: Raducaneni.
Ghid turistic atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Isaiia, judetul Iasi

- Locul fosilifer Dealul Repedea Barnova la 32,39 km. Locul fosilifer Dealul Repedea, Barnova
- Belvedere Repedea Iasi la 32,51 km. Punct de belvedere la rezervatia Repedea, dealul Bucium, de unde se vede Iasiul de sus.
- Balta Ciurea la 36,25 km. Balta Ciurea, La Poalele Codrului
- Podul medieval Cantalaresti Stefan cel Mare la 37,25 km. Monument de arhitectura medievala, podul de piatra din satul Cantalaresti, comuna Stefan cel Mare, a fost construit in secolul al XVII-lea, in anul 1636.
- Tiki Village Iasi la 39,22 km. Tiki Village este un mic sat de vacanta la marginea Iasiului, situat in coltul sudic al lacului Venetia (Ciric 3).
- Podul de piatra peste Bahlui Iasi la 41,02 km. Podul de piatra peste Bahlui, din Iasi, a fost construit la inceputul secolului al XIX-lea.
- Podul Doamnei Chitcani la 56,69 km. Podul Doamnei sau Podul de la Docolina - Chitcani.
- Balta Paradisul Verde la 58,2 km. La Izvoare, Balta Paradisul Verde
- Manastirea Plopana la 66,3 km. Este o manastire noua, din anul 2000, de calugari, ridicata intr-o zona cu vechi traditii monahale.
- Manastirea Lipova la 67,34 km. In numele acestei manastiri sunt vehiculate informatii - uneori amestecate - despre trei locasuri de cult diferite, dintre care doar unul fiinteaza, prezentul geoobiectiv.
- Varful Dorosan la 69,08 km. Vorbim despre cel mai inalt varf (564 m) al Colinelor Tutovei.
- Manastirea Sfanta Olga la 69,69 km. Manastirea, de data recenta - 2009 -, se afla pe una dintre colinele Tutovei.
- Iazul lui Dumnezeu la 69,91 km. Iazul lui Dumnezeu, Lacul Mihaila
- Conacul Apostoleanu Izvoru Berheciului la 71,97 km. Mosia Gloduri - actualul Izvoru Berheciului - a apartinut in prima parte a secolul XX familiei Apostoleanu din Focsani.
- Biserica Faghieni Izvoru Berheciului la 72,75 km. Este o bisericuta de lemn documentata din 1930, probabil mai veche.
- Cetatea noua a Romanului Gadinti la 77,88 km. Cetatea noua a Romanului se afla pe raza comunei Gadinti, pe malul stang al raului Siret, la aproximativ 5 km de orasul Roman.
- Podul Verde Barlad la 83,08 km. Podul Verde din Barlad a fost construit anterior anului 1850.
- Lunca Mircesti la 87,73 km. Lunca Mircesti (Vasile Alecsandri), arie naturala protejata, rezervatie naturala de tip forestier.
- Biserica de lemn Recea Gaiceana la 89,49 km. Biserica de lemn din catunul Recea, comuna Gaiceana este un monument istoric.
- Picturi murale Bacau la 92,5 km. In cadrul unui proiect de regenerare urbana prin arta stradala, au fost schimbate zidurile gri a zeci de cladiri din orasul Bacau.
- Podul medieval Zlodica Ceplenita la 94,31 km. Monument istoric, podul de piatra din satul Zlodica, comuna Ceplenita, a fost construit in secolul al XV-lea.
- Manastirea Poglet la 94,99 km. Poglet este un sat al comunei Corbasca, numit in vechime Sucmezeu.
- Cetatea dacica Racatau la 98,7 km. Cetatea se afla pe malul stang al lacului de acumulare Racaciuni, implicit, al Siretului, in afara satului Racataul de Jos, dar pe raza administrativa a acestuia.
- Iaz Dienet la 99,23 km. Lacul Dienet
- Biserica din Largaseni la 99,46 km. Biserica de lemne, monument istoric, este situata in perimetrul satului Largaseni, comuna Corbita.
- Capela Ghert Luizi Calugara la 100,19 km. Dealul Ghert delimiteaza spre nord teritoriul comunei Luizi Calugara, dominand unul dintre satele sale componente, Osebiti.
- Capela Calvar Luizi-Calugara la 100,3 km. Dealul Calvar domina dinspre vest comuna Luizi-Calugara.
- Capela Sinislau Luizi-Calugara la 100,44 km. Dealul Sinislau delimiteaza spre sud teritoriul comunei Luizi-Calugara.
- Varful Mosului Sarata la 100,59 km. Satul Sarata, accesibil din Bacau pe o sosea asfaltata, a fost si incearca se redevina o importanta statiune balneo-climaterica locala.
- Altarul de pe paraul Bahna Luizi-Calugara la 100,74 km. Paraul Bahna traverseaza comuna Luizi-Calugara, ajungand in Siret dupa ce se uneste cu paraul Sarata.
- Biserica de lemn Valea Mare Faraoani la 100,85 km. Biserica de lemn - inima de stejar - din satul Valea Mare, comuna Faraoani, este una dintre cele mai vechi dintre cele ale comunitatilor catolice din zona Bacaului.
- Varful Hegesca Culmea Pietricica la 100,94 km. Dealul Hegesca este un mic interfluviu dintre obarsiile paraului Bahna ce curge, drenat printr-un canal de beton, prin comuna Luizi-Calugara.
- Capela de pe Magura Baltatei Culmea Pietricica la 101,05 km. La baza Culmii Pietricica, pe versantul sau nord-estic, exista mai multe sate cu puternice comunitati de ceangai catolici.
- Biserica de lemn din satul Buchila Nicolae Balcescu la 101,2 km. Este o bisericuta catolica mai putin cunoscuta, deservind cimitirul satului Buchila aflat la periferia sa.
- Biserica de lemn Luncani la 101,47 km. O adevarata bijuterie arhitectonica si artistica, biserica de lemn de la Luncani a fost ctitorita, prin 1777, de un razes, Constantin Tumurug.
- Biserica din Serbanesti la 101,67 km. Este biserica satului Serbanesti, comuna Corbita.
- Cascadele Timide de pe valea Baltatei Culmea Pietricica la 102,01 km. Paraiasul Baltata curge pe versantul estic al Culmii Pietricica, traverseaza satul Baltata (comuna Sarata) si se varsa in paraul Sarata, putin inainte ca si acesta sa dispara in raul Siret.
- Capela Bozdos Valea Seaca Nicolae Balcescu la 102,32 km. Pe Dealul Bozdos (Ungureanului) ce domina satul Valea Seaca dinspre vest se afla, ca pe toate dealurile din nord-vestul Culmii Pietricica, o capela a puternicei comunitatii catolice bacauane de sub aceasta culme.
- Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Luncani la 102,5 km. La Manastirea Carmelitana de la Luncani se arganizeaza numeroase activitati, se fac vizite, incheiate cu pelerinaje pe dealul din spatele manastirii, pe care s-a amenajat un Drum al Crucii.
- Manastirea Carmelitana din Luncani la 102,55 km. Carmelitii sunt prezenti in Romania din 1992, in Bacau din 1998, cand s-a inceput constructia manastirii de la Luncani.
- Cineritele de la Somusca la 103,68 km. Cineriele sunt tufuri vulcanice - roci formate prin sedimentarea si consolidarea cenusii vulcanice.
[ Sus ↑ ]
- Capela Ciciola Culmea Pietricica la 104,85 km. Unul dintre varfurile importante ale Culmii Pietricica, de fapt, al doilea ca inaltime - 717 m -, este Varful Carunta, accesibil din satul Valea Mare (Faraoani).
- Cascada si Pestera Ghimelcea Culmea Pietricica la 105,98 km. Cascada si Pestera Ghimelcea - Berzunti
- Biserica veche din Dragusani la 107,27 km. Dragusani este un sat al comunei Parava cu casele grupate sau insirate de-a lungul paraului Dragusani.
- Manastirea Cucova la 107,54 km. Este vorba despre o manastire episcopala, ortodoxa de stil vechi.
- Schitul Sfantul Alexie Dragusani la 108,03 km. Ctitoria este de data recenta, 2016.
- Lacul de Argint Adjud la 109,96 km. Pe malul Siretului, nu departe de orasul Adjud, existã douã lacuri vecine, Balta Verde - amenajat pentru pescuit si agrement - și Lacul de Argint, a caror existenta e legata de un vechi brat al Siretului, dar si de alimentarea prin panza freatica.
- Stanca cu chip de om de la Serbesti la 112,18 km. Stanca cu chip de om de la Serbesti este o rezervatie naturala geologica, declarata monument al naturii.
- Manastirea Sihastru Ploscuteni la 113,78 km. Ploscuteni este o localitate cu oarecare istorie, atestare secolul XVIII, interesanta si prin prezenta unei populatii majoritar, 95 la suta, catolica intr-o zona eminamente ortodoxa.
- Lacul Andreoaie Boistea la 114,65 km. Lacul este unul natural, format in urma unei mari alunecari de teren intr-o alveola larga, formata in spatele limbii de alunecare, fenomen produs pe fata sudica a Platformei Pancesti - ce reprezinta jumatatea sud-estica a Culmii Pietricica.
- Manastirea Buciumeni la 114,68 km. Manastirea tine, administrativ vorbind, de comuna Buciumeni, de care se leaga cateva personalitati cunoscute, nascute aici: Smaranda Braescu - prima femeie-parasutist din Romania - si Natalia Negru, scriitoare, sotia poetilor St.
- Iazul Negoiesti Stefan cel Mare la 118,21 km. Negoiesti este satul de resedinta al comunei Stefan cel Mare, avand casele de-a lungul DN 11A, Onesti - Adjud, la cca 10 km de Onesti.
- Podul lui Stefan cel Mare la 118,31 km. Podul de peste paraul Garbovana de la Negoiesti, comuna Stefan cel Mare, cunoscut si ca fiind de la Borzesti ori de la Caiuti, este atribuit, prin traditie, domnitorului Stefan cel Mare, cum sunt alte 5 de pe teritoriul Moldovei; dar pentru niciunul nu exista vreun document care sa confirme traditia.
- Biserica de lemn din Luminis la 118,34 km. Vechea biserica a satului Luminis - numele din 1965 al satului Iapa - (comuna Piatra Soimului).
- Schitul Mastacan la 118,4 km. Infiintat in 1996 de trei maici de la M-rea Varatec, schitul se pustieste dupa 1999, chiar dupa ce i se construise o bisericuta de lemn.
- Monumentul lui Gheorghe Donici Stefan cel Mare la 119,01 km. Gheorghe Donici (1849-1916) este un erou cu totul aparte, mort in lupta, in Primul Razboi Mondial, ca voluntar, la varsta de 67 de ani.
- Asezarea geto-dacica de la Poiana la 119,69 km. Asezarea geto-dacica de la Poiana este localizata pe un promontoriu al malului stang al Siretului ce domina de la o inaltime relativa de 200 m oglinda lacului de acumulare Calimanesti.
- Biserica de lemn din Piatra Soimului la 119,86 km. Monument istoric, biserica este ridicatã in anul 1792, înlocuind o bisericuța ce aparținea unui vechi schit sarbesc-lipovenesc.
- Biserica ortodoxa din Radeana Stefan cel Mare la 119,96 km. Radeana este un mic sat aflat la granita dintre cartierul Borzesti al Onestiului si comuna Stefan cel Mare.
- Manastirea Tazlau Tazlau la 120 km. Manastirea Tazlau este o manastire de calugari, ctitorie a lui Stefan cel Mare avand peste 500 de ani vechime.
- Manastirea Caraclau Barsanesti la 120,13 km. Manastirea, de maici, este una recentã, din 2000, fiind rodul eforturilor locuitorilor satului Caraclau, com.
[ Sus ↑ ]
* Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.
Obiective turistice Deleni - Atractii turistice Blagesti Localitati apropiate: Bohotin la 2,41 km, Zberoaia la 2,66 km.
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.