Localitatea Macaresti (judetul Iasi) Resedinta: Prisacani.
Ghid turistic atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Macaresti, judetul Iasi

- Locul fosilifer Dealul Repedea Barnova la 25,41 km. Locul fosilifer Dealul Repedea, Barnova
- Belvedere Repedea Iasi la 25,5 km. Punct de belvedere la rezervatia Repedea, dealul Bucium, de unde se vede Iasiul de sus.
- Balta Ciurea la 29,89 km. Balta Ciurea, La Poalele Codrului
- Tiki Village Iasi la 30,56 km. Tiki Village este un mic sat de vacanta la marginea Iasiului, situat in coltul sudic al lacului Venetia (Ciric 3).
- Podul de piatra peste Bahlui Iasi la 32,88 km. Podul de piatra peste Bahlui, din Iasi, a fost construit la inceputul secolului al XIX-lea.
- Podul medieval Cantalaresti Stefan cel Mare la 42,55 km. Monument de arhitectura medievala, podul de piatra din satul Cantalaresti, comuna Stefan cel Mare, a fost construit in secolul al XVII-lea, in anul 1636.
- Balta Paradisul Verde la 49,26 km. La Izvoare, Balta Paradisul Verde
- Iazul lui Dumnezeu la 60,06 km. Iazul lui Dumnezeu, Lacul Mihaila
- Podul Doamnei Chitcani la 66,54 km. Podul Doamnei sau Podul de la Docolina - Chitcani.
- Manastirea Plopana la 68,78 km. Este o manastire noua, din anul 2000, de calugari, ridicata intr-o zona cu vechi traditii monahale.
- Manastirea Lipova la 69,34 km. In numele acestei manastiri sunt vehiculate informatii - uneori amestecate - despre trei locasuri de cult diferite, dintre care doar unul fiinteaza, prezentul geoobiectiv.
- Varful Dorosan la 73,55 km. Vorbim despre cel mai inalt varf (564 m) al Colinelor Tutovei.
- Manastirea Sfanta Olga la 74,32 km. Manastirea, de data recenta - 2009 -, se afla pe una dintre colinele Tutovei.
- Cetatea noua a Romanului Gadinti la 75,99 km. Cetatea noua a Romanului se afla pe raza comunei Gadinti, pe malul stang al raului Siret, la aproximativ 5 km de orasul Roman.
- Conacul Apostoleanu Izvoru Berheciului la 76,25 km. Mosia Gloduri - actualul Izvoru Berheciului - a apartinut in prima parte a secolul XX familiei Apostoleanu din Focsani.
- Biserica Faghieni Izvoru Berheciului la 77,65 km. Este o bisericuta de lemn documentata din 1930, probabil mai veche.
- Lunca Mircesti la 83,3 km. Lunca Mircesti (Vasile Alecsandri), arie naturala protejata, rezervatie naturala de tip forestier.
- Podul medieval Zlodica Ceplenita la 86,57 km. Monument istoric, podul de piatra din satul Zlodica, comuna Ceplenita, a fost construit in secolul al XV-lea.
- Podul Verde Barlad la 92,56 km. Podul Verde din Barlad a fost construit anterior anului 1850.
- Picturi murale Bacau la 95,22 km. In cadrul unui proiect de regenerare urbana prin arta stradala, au fost schimbate zidurile gri a zeci de cladiri din orasul Bacau.
- Biserica de lemn Recea Gaiceana la 95,84 km. Biserica de lemn din catunul Recea, comuna Gaiceana este un monument istoric.
- Manastirea Poglet la 100,98 km. Poglet este un sat al comunei Corbasca, numit in vechime Sucmezeu.
- Capela Ghert Luizi Calugara la 102,77 km. Dealul Ghert delimiteaza spre nord teritoriul comunei Luizi Calugara, dominand unul dintre satele sale componente, Osebiti.
- Biserica de lemn Luncani la 103,01 km. O adevarata bijuterie arhitectonica si artistica, biserica de lemn de la Luncani a fost ctitorita, prin 1777, de un razes, Constantin Tumurug.
- Capela Calvar Luizi-Calugara la 103,05 km. Dealul Calvar domina dinspre vest comuna Luizi-Calugara.
- Capela Sinislau Luizi-Calugara la 103,29 km. Dealul Sinislau delimiteaza spre sud teritoriul comunei Luizi-Calugara.
- Altarul de pe paraul Bahna Luizi-Calugara la 103,43 km. Paraul Bahna traverseaza comuna Luizi-Calugara, ajungand in Siret dupa ce se uneste cu paraul Sarata.
- Varful Mosului Sarata la 103,6 km. Satul Sarata, accesibil din Bacau pe o sosea asfaltata, a fost si incearca se redevina o importanta statiune balneo-climaterica locala.
- Varful Hegesca Culmea Pietricica la 103,72 km. Dealul Hegesca este un mic interfluviu dintre obarsiile paraului Bahna ce curge, drenat printr-un canal de beton, prin comuna Luizi-Calugara.
- Cetatea dacica Racatau la 104,08 km. Cetatea se afla pe malul stang al lacului de acumulare Racaciuni, implicit, al Siretului, in afara satului Racataul de Jos, dar pe raza administrativa a acestuia.
- Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Luncani la 104,24 km. La Manastirea Carmelitana de la Luncani se arganizeaza numeroase activitati, se fac vizite, incheiate cu pelerinaje pe dealul din spatele manastirii, pe care s-a amenajat un Drum al Crucii.
- Manastirea Carmelitana din Luncani la 104,31 km. Carmelitii sunt prezenti in Romania din 1992, in Bacau din 1998, cand s-a inceput constructia manastirii de la Luncani.
- Capela de pe Magura Baltatei Culmea Pietricica la 104,36 km. La baza Culmii Pietricica, pe versantul sau nord-estic, exista mai multe sate cu puternice comunitati de ceangai catolici.
- Biserica de lemn Valea Mare Faraoani la 104,72 km. Biserica de lemn - inima de stejar - din satul Valea Mare, comuna Faraoani, este una dintre cele mai vechi dintre cele ale comunitatilor catolice din zona Bacaului.
- Iaz Dienet la 104,76 km. Lacul Dienet
- Biserica de lemn din satul Buchila Nicolae Balcescu la 104,86 km. Este o bisericuta catolica mai putin cunoscuta, deservind cimitirul satului Buchila aflat la periferia sa.
- Cascadele Timide de pe valea Baltatei Culmea Pietricica la 105,13 km. Paraiasul Baltata curge pe versantul estic al Culmii Pietricica, traverseaza satul Baltata (comuna Sarata) si se varsa in paraul Sarata, putin inainte ca si acesta sa dispara in raul Siret.
- Capela Bozdos Valea Seaca Nicolae Balcescu la 105,88 km. Pe Dealul Bozdos (Ungureanului) ce domina satul Valea Seaca dinspre vest se afla, ca pe toate dealurile din nord-vestul Culmii Pietricica, o capela a puternicei comunitatii catolice bacauane de sub aceasta culme.
- Biserica din Largaseni la 107,11 km. Biserica de lemne, monument istoric, este situata in perimetrul satului Largaseni, comuna Corbita.
- Cineritele de la Somusca la 107,89 km. Cineriele sunt tufuri vulcanice - roci formate prin sedimentarea si consolidarea cenusii vulcanice.
[ Sus ↑ ]
- Capela Ciciola Culmea Pietricica la 108,29 km. Unul dintre varfurile importante ale Culmii Pietricica, de fapt, al doilea ca inaltime - 717 m -, este Varful Carunta, accesibil din satul Valea Mare (Faraoani).
- Stanca cu chip de om de la Serbesti la 109,2 km. Stanca cu chip de om de la Serbesti este o rezervatie naturala geologica, declarata monument al naturii.
- Biserica din Serbanesti la 109,42 km. Este biserica satului Serbanesti, comuna Corbita.
- Cascada si Pestera Ghimelcea Culmea Pietricica la 109,57 km. Cascada si Pestera Ghimelcea - Berzunti
- Manastirea Sfantul Nicolae Cosula la 111,31 km. Ansamblul Manastirii Sfantul Nicolae din Cosula cuprinde Biserica Sfantul Nicolae, casa egumeneasca, arhondaric, trapeza, cuhnii, turn clopotnita, zid de incinta.
- Biserica veche din Dragusani la 112,47 km. Dragusani este un sat al comunei Parava cu casele grupate sau insirate de-a lungul paraului Dragusani.
- Schitul Sfantul Alexie Dragusani la 113,26 km. Ctitoria este de data recenta, 2016.
- Manastirea Cucova la 113,52 km. Este vorba despre o manastire episcopala, ortodoxa de stil vechi.
- Biserica de lemn din Luminis la 116,97 km. Vechea biserica a satului Luminis - numele din 1965 al satului Iapa - (comuna Piatra Soimului).
- Schitul Mastacan la 117,32 km. Infiintat in 1996 de trei maici de la M-rea Varatec, schitul se pustieste dupa 1999, chiar dupa ce i se construise o bisericuta de lemn.
- Lacul de Argint Adjud la 117,65 km. Pe malul Siretului, nu departe de orasul Adjud, existã douã lacuri vecine, Balta Verde - amenajat pentru pescuit si agrement - și Lacul de Argint, a caror existenta e legata de un vechi brat al Siretului, dar si de alimentarea prin panza freatica.
- Biserica de lemn din Piatra Soimului la 118,26 km. Monument istoric, biserica este ridicatã in anul 1792, înlocuind o bisericuța ce aparținea unui vechi schit sarbesc-lipovenesc.
- Dealul Vulpii Botoaia la 118,52 km. Dealul Vulpii - Botoaia - Ochiul de Stepa.
- Padurea Corhanei Dobreni la 118,57 km. Padurea Corhanei, Dobreni
- Manastirea Tazlau Tazlau la 119,59 km. Manastirea Tazlau este o manastire de calugari, ctitorie a lui Stefan cel Mare avand peste 500 de ani vechime.
- Lacul Veselaru la 119,93 km. Lacul are lungimea maxima de 50 m, latimea medie de  30 m si adancimea maxima de 12 m.
- Lacul Andreoaie Boistea la 120,63 km. Lacul este unul natural, format in urma unei mari alunecari de teren intr-o alveola larga, formata in spatele limbii de alunecare, fenomen produs pe fata sudica a Platformei Pancesti - ce reprezinta jumatatea sud-estica a Culmii Pietricica.
- Pestera Sfantului Chiriac Tazlau la 120,66 km. Masa lui Stefan Voda si Pestera Sfantului Chiriac.
- Stanca Piatra Soimului la 121,47 km. Promontoriul este situat in comuna care i-a imprumutat numele (anterior Calu-Iapa - Calu), la granita dintre satele Piatra Soimului-Calu si Poieni-Fundu Calului, pe stanga paraului Calu.
- Manastirea Sihastru Ploscuteni la 121,88 km. Ploscuteni este o localitate cu oarecare istorie, atestare secolul XVIII, interesanta si prin prezenta unei populatii majoritar, 95 la suta, catolica intr-o zona eminamente ortodoxa.
[ Sus ↑ ]
* Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.
Atractii turistice Barbosi - Obiective turistice Bunesti Localitati apropiate: Coltu Cornii la 2,14 km, Salageni la 4,63 km.
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.