Localitatea Rosu (judetul Iasi) Resedinta: Raducaneni.
Ghid turistic atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Rosu, judetul Iasi

- Locul fosilifer Dealul Repedea Barnova la 26,74 km. Locul fosilifer Dealul Repedea, Barnova
- Belvedere Repedea Iasi la 26,85 km. Punct de belvedere la rezervatia Repedea, dealul Bucium, de unde se vede Iasiul de sus.
- Balta Ciurea la 30,88 km. Balta Ciurea, La Poalele Codrului
- Tiki Village Iasi la 33,06 km. Tiki Village este un mic sat de vacanta la marginea Iasiului, situat in coltul sudic al lacului Venetia (Ciric 3).
- Podul de piatra peste Bahlui Iasi la 35,03 km. Podul de piatra peste Bahlui, din Iasi, a fost construit la inceputul secolului al XIX-lea.
- Podul medieval Cantalaresti Stefan cel Mare la 38,33 km. Monument de arhitectura medievala, podul de piatra din satul Cantalaresti, comuna Stefan cel Mare, a fost construit in secolul al XVII-lea, in anul 1636.
- Balta Paradisul Verde la 52,01 km. La Izvoare, Balta Paradisul Verde
- Podul Doamnei Chitcani la 61,3 km. Podul Doamnei sau Podul de la Docolina - Chitcani.
- Iazul lui Dumnezeu la 63,49 km. Iazul lui Dumnezeu, Lacul Mihaila
- Manastirea Plopana la 65,69 km. Este o manastire noua, din anul 2000, de calugari, ridicata intr-o zona cu vechi traditii monahale.
- Manastirea Lipova la 66,44 km. In numele acestei manastiri sunt vehiculate informatii - uneori amestecate - despre trei locasuri de cult diferite, dintre care doar unul fiinteaza, prezentul geoobiectiv.
- Varful Dorosan la 69,73 km. Vorbim despre cel mai inalt varf (564 m) al Colinelor Tutovei.
- Manastirea Sfanta Olga la 70,45 km. Manastirea, de data recenta - 2009 -, se afla pe una dintre colinele Tutovei.
- Conacul Apostoleanu Izvoru Berheciului la 72,51 km. Mosia Gloduri - actualul Izvoru Berheciului - a apartinut in prima parte a secolul XX familiei Apostoleanu din Focsani.
- Biserica Faghieni Izvoru Berheciului la 73,69 km. Este o bisericuta de lemn documentata din 1930, probabil mai veche.
- Cetatea noua a Romanului Gadinti la 74,82 km. Cetatea noua a Romanului se afla pe raza comunei Gadinti, pe malul stang al raului Siret, la aproximativ 5 km de orasul Roman.
- Lunca Mircesti la 83,42 km. Lunca Mircesti (Vasile Alecsandri), arie naturala protejata, rezervatie naturala de tip forestier.
- Podul Verde Barlad la 87,38 km. Podul Verde din Barlad a fost construit anterior anului 1850.
- Podul medieval Zlodica Ceplenita la 88,58 km. Monument istoric, podul de piatra din satul Zlodica, comuna Ceplenita, a fost construit in secolul al XV-lea.
- Biserica de lemn Recea Gaiceana la 91,43 km. Biserica de lemn din catunul Recea, comuna Gaiceana este un monument istoric.
- Picturi murale Bacau la 92,1 km. In cadrul unui proiect de regenerare urbana prin arta stradala, au fost schimbate zidurile gri a zeci de cladiri din orasul Bacau.
- Manastirea Poglet la 96,69 km. Poglet este un sat al comunei Corbasca, numit in vechime Sucmezeu.
- Capela Ghert Luizi Calugara la 99,71 km. Dealul Ghert delimiteaza spre nord teritoriul comunei Luizi Calugara, dominand unul dintre satele sale componente, Osebiti.
- Capela Calvar Luizi-Calugara la 99,93 km. Dealul Calvar domina dinspre vest comuna Luizi-Calugara.
- Cetatea dacica Racatau la 99,99 km. Cetatea se afla pe malul stang al lacului de acumulare Racaciuni, implicit, al Siretului, in afara satului Racataul de Jos, dar pe raza administrativa a acestuia.
- Capela Sinislau Luizi-Calugara la 100,13 km. Dealul Sinislau delimiteaza spre sud teritoriul comunei Luizi-Calugara.
- Altarul de pe paraul Bahna Luizi-Calugara la 100,33 km. Paraul Bahna traverseaza comuna Luizi-Calugara, ajungand in Siret dupa ce se uneste cu paraul Sarata.
- Biserica de lemn Luncani la 100,37 km. O adevarata bijuterie arhitectonica si artistica, biserica de lemn de la Luncani a fost ctitorita, prin 1777, de un razes, Constantin Tumurug.
- Varful Mosului Sarata la 100,37 km. Satul Sarata, accesibil din Bacau pe o sosea asfaltata, a fost si incearca se redevina o importanta statiune balneo-climaterica locala.
- Varful Hegesca Culmea Pietricica la 100,58 km. Dealul Hegesca este un mic interfluviu dintre obarsiile paraului Bahna ce curge, drenat printr-un canal de beton, prin comuna Luizi-Calugara.
- Iaz Dienet la 100,63 km. Lacul Dienet
- Capela de pe Magura Baltatei Culmea Pietricica la 101,02 km. La baza Culmii Pietricica, pe versantul sau nord-estic, exista mai multe sate cu puternice comunitati de ceangai catolici.
- Biserica de lemn Valea Mare Faraoani la 101,17 km. Biserica de lemn - inima de stejar - din satul Valea Mare, comuna Faraoani, este una dintre cele mai vechi dintre cele ale comunitatilor catolice din zona Bacaului.
- Biserica de lemn din satul Buchila Nicolae Balcescu la 101,39 km. Este o bisericuta catolica mai putin cunoscuta, deservind cimitirul satului Buchila aflat la periferia sa.
- Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Luncani la 101,52 km. La Manastirea Carmelitana de la Luncani se arganizeaza numeroase activitati, se fac vizite, incheiate cu pelerinaje pe dealul din spatele manastirii, pe care s-a amenajat un Drum al Crucii.
- Manastirea Carmelitana din Luncani la 101,59 km. Carmelitii sunt prezenti in Romania din 1992, in Bacau din 1998, cand s-a inceput constructia manastirii de la Luncani.
- Cascadele Timide de pe valea Baltatei Culmea Pietricica la 101,87 km. Paraiasul Baltata curge pe versantul estic al Culmii Pietricica, traverseaza satul Baltata (comuna Sarata) si se varsa in paraul Sarata, putin inainte ca si acesta sa dispara in raul Siret.
- Biserica din Largaseni la 102,34 km. Biserica de lemne, monument istoric, este situata in perimetrul satului Largaseni, comuna Corbita.
- Capela Bozdos Valea Seaca Nicolae Balcescu la 102,45 km. Pe Dealul Bozdos (Ungureanului) ce domina satul Valea Seaca dinspre vest se afla, ca pe toate dealurile din nord-vestul Culmii Pietricica, o capela a puternicei comunitatii catolice bacauane de sub aceasta culme.
- Cineritele de la Somusca la 104,22 km. Cineriele sunt tufuri vulcanice - roci formate prin sedimentarea si consolidarea cenusii vulcanice.
- Biserica din Serbanesti la 104,62 km. Este biserica satului Serbanesti, comuna Corbita.
- Capela Ciciola Culmea Pietricica la 104,91 km. Unul dintre varfurile importante ale Culmii Pietricica, de fapt, al doilea ca inaltime - 717 m -, este Varful Carunta, accesibil din satul Valea Mare (Faraoani).
[ Sus ↑ ]
- Cascada si Pestera Ghimelcea Culmea Pietricica la 106,13 km. Cascada si Pestera Ghimelcea - Berzunti
- Biserica veche din Dragusani la 108,46 km. Dragusani este un sat al comunei Parava cu casele grupate sau insirate de-a lungul paraului Dragusani.
- Stanca cu chip de om de la Serbesti la 108,62 km. Stanca cu chip de om de la Serbesti este o rezervatie naturala geologica, declarata monument al naturii.
- Schitul Sfantul Alexie Dragusani la 109,23 km. Ctitoria este de data recenta, 2016.
- Manastirea Cucova la 109,25 km. Este vorba despre o manastire episcopala, ortodoxa de stil vechi.
- Lacul de Argint Adjud la 112,88 km. Pe malul Siretului, nu departe de orasul Adjud, existã douã lacuri vecine, Balta Verde - amenajat pentru pescuit si agrement - și Lacul de Argint, a caror existenta e legata de un vechi brat al Siretului, dar si de alimentarea prin panza freatica.
- Manastirea Sfantul Nicolae Cosula la 114,16 km. Ansamblul Manastirii Sfantul Nicolae din Cosula cuprinde Biserica Sfantul Nicolae, casa egumeneasca, arhondaric, trapeza, cuhnii, turn clopotnita, zid de incinta.
- Biserica de lemn din Luminis la 115,63 km. Vechea biserica a satului Luminis - numele din 1965 al satului Iapa - (comuna Piatra Soimului).
- Schitul Mastacan la 115,85 km. Infiintat in 1996 de trei maici de la M-rea Varatec, schitul se pustieste dupa 1999, chiar dupa ce i se construise o bisericuta de lemn.
- Lacul Andreoaie Boistea la 116,36 km. Lacul este unul natural, format in urma unei mari alunecari de teren intr-o alveola larga, formata in spatele limbii de alunecare, fenomen produs pe fata sudica a Platformei Pancesti - ce reprezinta jumatatea sud-estica a Culmii Pietricica.
- Manastirea Sihastru Ploscuteni la 117 km. Ploscuteni este o localitate cu oarecare istorie, atestare secolul XVIII, interesanta si prin prezenta unei populatii majoritar, 95 la suta, catolica intr-o zona eminamente ortodoxa.
- Biserica de lemn din Piatra Soimului la 117,03 km. Monument istoric, biserica este ridicatã in anul 1792, înlocuind o bisericuța ce aparținea unui vechi schit sarbesc-lipovenesc.
- Dealul Vulpii Botoaia la 117,78 km. Dealul Vulpii - Botoaia - Ochiul de Stepa.
- Manastirea Tazlau Tazlau la 117,82 km. Manastirea Tazlau este o manastire de calugari, ctitorie a lui Stefan cel Mare avand peste 500 de ani vechime.
- Manastirea Buciumeni la 118,01 km. Manastirea tine, administrativ vorbind, de comuna Buciumeni, de care se leaga cateva personalitati cunoscute, nascute aici: Smaranda Braescu - prima femeie-parasutist din Romania - si Natalia Negru, scriitoare, sotia poetilor St.
- Padurea Corhanei Dobreni la 118,08 km. Padurea Corhanei, Dobreni
- Lacul Veselaru la 118,55 km. Lacul are lungimea maxima de 50 m, latimea medie de  30 m si adancimea maxima de 12 m.
- Pestera Sfantului Chiriac Tazlau la 118,81 km. Masa lui Stefan Voda si Pestera Sfantului Chiriac.
- Iazul Negoiesti Stefan cel Mare la 119,6 km. Negoiesti este satul de resedinta al comunei Stefan cel Mare, avand casele de-a lungul DN 11A, Onesti - Adjud, la cca 10 km de Onesti.
- Podul lui Stefan cel Mare la 119,87 km. Podul de peste paraul Garbovana de la Negoiesti, comuna Stefan cel Mare, cunoscut si ca fiind de la Borzesti ori de la Caiuti, este atribuit, prin traditie, domnitorului Stefan cel Mare, cum sunt alte 5 de pe teritoriul Moldovei; dar pentru niciunul nu exista vreun document care sa confirme traditia.
[ Sus ↑ ]
* Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.
Atractii turistice Tatarani - Obiective turistice Comanesti Localitati apropiate: Raducaneni la 3,56 km, Coltu Cornii la 5,06 km.
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.