Localitatea Scoposeni (judetul Iasi) Resedinta: Gorban.
Ghid turistic atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Scoposeni, judetul Iasi

- Locul fosilifer Dealul Repedea Barnova la 38,65 km. Locul fosilifer Dealul Repedea, Barnova
- Belvedere Repedea Iasi la 38,77 km. Punct de belvedere la rezervatia Repedea, dealul Bucium, de unde se vede Iasiul de sus.
- Podul medieval Cantalaresti Stefan cel Mare la 42,18 km. Monument de arhitectura medievala, podul de piatra din satul Cantalaresti, comuna Stefan cel Mare, a fost construit in secolul al XVII-lea, in anul 1636.
- Balta Ciurea la 42,66 km. Balta Ciurea, La Poalele Codrului
- Tiki Village Iasi la 45,04 km. Tiki Village este un mic sat de vacanta la marginea Iasiului, situat in coltul sudic al lacului Venetia (Ciric 3).
- Podul de piatra peste Bahlui Iasi la 47,04 km. Podul de piatra peste Bahlui, din Iasi, a fost construit la inceputul secolului al XIX-lea.
- Podul Doamnei Chitcani la 57,78 km. Podul Doamnei sau Podul de la Docolina - Chitcani.
- Balta Paradisul Verde la 63,97 km. La Izvoare, Balta Paradisul Verde
- Manastirea Plopana la 71,99 km. Este o manastire noua, din anul 2000, de calugari, ridicata intr-o zona cu vechi traditii monahale.
- Manastirea Lipova la 73,17 km. In numele acestei manastiri sunt vehiculate informatii - uneori amestecate - despre trei locasuri de cult diferite, dintre care doar unul fiinteaza, prezentul geoobiectiv.
- Varful Dorosan la 74,01 km. Vorbim despre cel mai inalt varf (564 m) al Colinelor Tutovei.
- Manastirea Sfanta Olga la 74,55 km. Manastirea, de data recenta - 2009 -, se afla pe una dintre colinele Tutovei.
- Iazul lui Dumnezeu la 75,2 km. Iazul lui Dumnezeu, Lacul Mihaila
- Conacul Apostoleanu Izvoru Berheciului la 76,97 km. Mosia Gloduri - actualul Izvoru Berheciului - a apartinut in prima parte a secolul XX familiei Apostoleanu din Focsani.
- Biserica Faghieni Izvoru Berheciului la 77,47 km. Este o bisericuta de lemn documentata din 1930, probabil mai veche.
- Podul Verde Barlad la 84,41 km. Podul Verde din Barlad a fost construit anterior anului 1850.
- Cetatea noua a Romanului Gadinti la 84,43 km. Cetatea noua a Romanului se afla pe raza comunei Gadinti, pe malul stang al raului Siret, la aproximativ 5 km de orasul Roman.
- Biserica de lemn Recea Gaiceana la 93,34 km. Biserica de lemn din catunul Recea, comuna Gaiceana este un monument istoric.
- Lunca Mircesti la 94,4 km. Lunca Mircesti (Vasile Alecsandri), arie naturala protejata, rezervatie naturala de tip forestier.
- Picturi murale Bacau la 98 km. In cadrul unui proiect de regenerare urbana prin arta stradala, au fost schimbate zidurile gri a zeci de cladiri din orasul Bacau.
- Manastirea Poglet la 99,03 km. Poglet este un sat al comunei Corbasca, numit in vechime Sucmezeu.
- Podul medieval Zlodica Ceplenita la 100,55 km. Monument istoric, podul de piatra din satul Zlodica, comuna Ceplenita, a fost construit in secolul al XV-lea.
- Biserica din Largaseni la 102,41 km. Biserica de lemne, monument istoric, este situata in perimetrul satului Largaseni, comuna Corbita.
- Cetatea dacica Racatau la 103,05 km. Cetatea se afla pe malul stang al lacului de acumulare Racaciuni, implicit, al Siretului, in afara satului Racataul de Jos, dar pe raza administrativa a acestuia.
- Iaz Dienet la 103,51 km. Lacul Dienet
- Biserica din Serbanesti la 104,52 km. Este biserica satului Serbanesti, comuna Corbita.
- Capela Ghert Luizi Calugara la 105,72 km. Dealul Ghert delimiteaza spre nord teritoriul comunei Luizi Calugara, dominand unul dintre satele sale componente, Osebiti.
- Capela Calvar Luizi-Calugara la 105,77 km. Dealul Calvar domina dinspre vest comuna Luizi-Calugara.
- Capela Sinislau Luizi-Calugara la 105,87 km. Dealul Sinislau delimiteaza spre sud teritoriul comunei Luizi-Calugara.
- Biserica de lemn Valea Mare Faraoani la 105,9 km. Biserica de lemn - inima de stejar - din satul Valea Mare, comuna Faraoani, este una dintre cele mai vechi dintre cele ale comunitatilor catolice din zona Bacaului.
- Varful Mosului Sarata la 105,98 km. Satul Sarata, accesibil din Bacau pe o sosea asfaltata, a fost si incearca se redevina o importanta statiune balneo-climaterica locala.
- Altarul de pe paraul Bahna Luizi-Calugara la 106,24 km. Paraul Bahna traverseaza comuna Luizi-Calugara, ajungand in Siret dupa ce se uneste cu paraul Sarata.
- Capela de pe Magura Baltatei Culmea Pietricica la 106,32 km. La baza Culmii Pietricica, pe versantul sau nord-estic, exista mai multe sate cu puternice comunitati de ceangai catolici.
- Biserica de lemn din satul Buchila Nicolae Balcescu la 106,34 km. Este o bisericuta catolica mai putin cunoscuta, deservind cimitirul satului Buchila aflat la periferia sa.
- Varful Hegesca Culmea Pietricica la 106,4 km. Dealul Hegesca este un mic interfluviu dintre obarsiile paraului Bahna ce curge, drenat printr-un canal de beton, prin comuna Luizi-Calugara.
- Biserica de lemn Luncani la 107,32 km. O adevarata bijuterie arhitectonica si artistica, biserica de lemn de la Luncani a fost ctitorita, prin 1777, de un razes, Constantin Tumurug.
- Cascadele Timide de pe valea Baltatei Culmea Pietricica la 107,35 km. Paraiasul Baltata curge pe versantul estic al Culmii Pietricica, traverseaza satul Baltata (comuna Sarata) si se varsa in paraul Sarata, putin inainte ca si acesta sa dispara in raul Siret.
- Capela Bozdos Valea Seaca Nicolae Balcescu la 107,49 km. Pe Dealul Bozdos (Ungureanului) ce domina satul Valea Seaca dinspre vest se afla, ca pe toate dealurile din nord-vestul Culmii Pietricica, o capela a puternicei comunitatii catolice bacauane de sub aceasta culme.
- Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Luncani la 108,29 km. La Manastirea Carmelitana de la Luncani se arganizeaza numeroase activitati, se fac vizite, incheiate cu pelerinaje pe dealul din spatele manastirii, pe care s-a amenajat un Drum al Crucii.
- Manastirea Carmelitana din Luncani la 108,34 km. Carmelitii sunt prezenti in Romania din 1992, in Bacau din 1998, cand s-a inceput constructia manastirii de la Luncani.
- Cineritele de la Somusca la 108,57 km. Cineriele sunt tufuri vulcanice - roci formate prin sedimentarea si consolidarea cenusii vulcanice.
[ Sus ↑ ]
- Capela Ciciola Culmea Pietricica la 110,05 km. Unul dintre varfurile importante ale Culmii Pietricica, de fapt, al doilea ca inaltime - 717 m -, este Varful Carunta, accesibil din satul Valea Mare (Faraoani).
- Cascada si Pestera Ghimelcea Culmea Pietricica la 111,13 km. Cascada si Pestera Ghimelcea - Berzunti
- Manastirea Cucova la 111,55 km. Este vorba despre o manastire episcopala, ortodoxa de stil vechi.
- Biserica veche din Dragusani la 111,68 km. Dragusani este un sat al comunei Parava cu casele grupate sau insirate de-a lungul paraului Dragusani.
- Schitul Sfantul Alexie Dragusani la 112,43 km. Ctitoria este de data recenta, 2016.
- Lacul de Argint Adjud la 112,83 km. Pe malul Siretului, nu departe de orasul Adjud, existã douã lacuri vecine, Balta Verde - amenajat pentru pescuit si agrement - și Lacul de Argint, a caror existenta e legata de un vechi brat al Siretului, dar si de alimentarea prin panza freatica.
- Manastirea Sihastru Ploscuteni la 116,31 km. Ploscuteni este o localitate cu oarecare istorie, atestare secolul XVIII, interesanta si prin prezenta unei populatii majoritar, 95 la suta, catolica intr-o zona eminamente ortodoxa.
- Manastirea Buciumeni la 117,09 km. Manastirea tine, administrativ vorbind, de comuna Buciumeni, de care se leaga cateva personalitati cunoscute, nascute aici: Smaranda Braescu - prima femeie-parasutist din Romania - si Natalia Negru, scriitoare, sotia poetilor St.
- Lacul Andreoaie Boistea la 118,63 km. Lacul este unul natural, format in urma unei mari alunecari de teren intr-o alveola larga, formata in spatele limbii de alunecare, fenomen produs pe fata sudica a Platformei Pancesti - ce reprezinta jumatatea sud-estica a Culmii Pietricica.
- Stanca cu chip de om de la Serbesti la 118,81 km. Stanca cu chip de om de la Serbesti este o rezervatie naturala geologica, declarata monument al naturii.
- Lacul Trei Stejari Umbraresti la 120,53 km. Zona de agrement Lacul Trei Stejari se afla intre orasul Targu Bujor si satul Umbraresti.
- Balta Corni la 120,62 km. Lacul Corni
- Asezarea geto-dacica de la Poiana la 122,13 km. Asezarea geto-dacica de la Poiana este localizata pe un promontoriu al malului stang al Siretului ce domina de la o inaltime relativa de 200 m oglinda lacului de acumulare Calimanesti.
- Podul lui Stefan cel Mare la 122,41 km. Podul de peste paraul Garbovana de la Negoiesti, comuna Stefan cel Mare, cunoscut si ca fiind de la Borzesti ori de la Caiuti, este atribuit, prin traditie, domnitorului Stefan cel Mare, cum sunt alte 5 de pe teritoriul Moldovei; dar pentru niciunul nu exista vreun document care sa confirme traditia.
- Iazul Negoiesti Stefan cel Mare la 122,45 km. Negoiesti este satul de resedinta al comunei Stefan cel Mare, avand casele de-a lungul DN 11A, Onesti - Adjud, la cca 10 km de Onesti.
- Monumentul lui Gheorghe Donici Stefan cel Mare la 123,31 km. Gheorghe Donici (1849-1916) este un erou cu totul aparte, mort in lupta, in Primul Razboi Mondial, ca voluntar, la varsta de 67 de ani.
- Biserica ortodoxa din Radeana Stefan cel Mare la 124,31 km. Radeana este un mic sat aflat la granita dintre cartierul Borzesti al Onestiului si comuna Stefan cel Mare.
- Biserica de lemn din Luminis la 124,79 km. Vechea biserica a satului Luminis - numele din 1965 al satului Iapa - (comuna Piatra Soimului).
- Schitul Mastacan la 124,81 km. Infiintat in 1996 de trei maici de la M-rea Varatec, schitul se pustieste dupa 1999, chiar dupa ce i se construise o bisericuta de lemn.
- Manastirea Caraclau Barsanesti la 124,98 km. Manastirea, de maici, este una recentã, din 2000, fiind rodul eforturilor locuitorilor satului Caraclau, com.
[ Sus ↑ ]
* Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.
Obiective turistice Curcani - Atractii turistice Cerchezu Localitati apropiate: Gura Bohotin la 3,67 km, Zberoaia la 4,16 km.
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.