Localitatea Giurgiani (judetul Mehedinti) Resedinta: Isverna.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Giurgiani, judetul Mehedinti

Biserica din Inelet Biserica din Inelet Valea Cernei la 9,51 km
Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Campurile de lapiezuri Campurile de lapiezuri la 8,54 km
Campurile de lapiezuri de langa localitatea Ponoarele sunt unice in Romania prin dimensiunile, compactitatea, si altitudinea la care se gasesc (sub 600 m), ele fiind caracteristice Muntilor Alpi. La culesul murelor si al cutiilor - La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
Crovurile Medved si al Porcului Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti la 7,76 km
Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Cheile Corcoaia Cheile Corcoaia la 17,19 km
Cheile Corcoaia, desi lungi de doar 150 m, sunt o adevarata bijuterie peisagistica, rezultata din felul apate, dar nu singular (a se vedea, de exemplu, Cheile Carasului).
Lacul Portii Muntii Retezat la 45,33 km
Taul Portii
Varful Zascolul Arjanei Varful Zascolul Arjanei Muntii Cernei la 15,73 km
Confundat cu Varful Arjana (1513 m), Zascolul Arjanei (1499 m) este cel mai proeminant ca alura si totodata cel mai pitoresc.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 9,2 km
Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric.
Ciucevele Cernei Ciucevele Cernei la 13,07 km
Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
Podul lui Dumnezeu Podul lui Dumnezeu la 8,7 km
Podul lui Dumnezeu este cel mai cunoscut pod natural din tara, unicul pasaj rutier natural la nivel national. Caprele de sub capra podului - Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS.
Tunelul Ad Orientem Teregova la 31,32 km
Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879.
Izvorul Cosustei la 9,29 km
Peretii calcarosi de la Izvorul Cosustei.
Fagul urias Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti la 7,48 km
Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene.
Cheile Armenisului Armenis la 38,36 km
Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri.
[ Sus ↑ ]
Campurile de lapiezuri, Lacul Zaton - Muntii Mehedinti
Campurile de lapiezuri, Lacul Zaton - Muntii Mehedinti la 8,54 km
Poteca suspendata Piatra Puscata
Poteca suspendata Piatra Puscata la 8,64 km
Castrul Roman Tibiscum la 64,95 km. Vestigii istorice, ce definesc radacinile poporului nostru prin influenta culturii romane, aflate in apropierea localitatii Jupa de pe comunicatia Lugoj - Caransebes.
Valul de pamant de la Bucova la 58,47 km. Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Maru la 57,23 km. Moara de apa, si vaioaga sau valtoarea de la Maru
Traseul Ruinelor Vulcan la 68,57 km. Poteca tematica Traseul Ruinelor incepe din orasul Vulcan, si urmeaza drumul forestier din Valea Ungurului.
Valea Ibanului Bobu la 68,2 km. Rezervatia naturala de tip paleontologic Valea Ibanului - Bobu, Scoarta.
Cetatea feudala Salasu de Sus Cetatea feudala Salasu de Sus la 63,67 km. Curtea nobiliara a fost ridicata in Evul Mediu tarziu. Cetate - Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea.
Pestera Ponicova Dubova la 53,12 km. Pestera Ponicova (Cuina Turcului, Pestera de la Curba Periculoasa) - Dubova.
Sequoiadendron Giganteum la 58,46 km. Arborele sequoia din Parcul National Semenic - Cheile Carasului are diametrul de 5,7 m si inaltimea de 45 m.
Turnul rotund Crivadia la 68,88 km. Turnul rotund de la Crivadia este situat pe marginea stancoasa a Merisorului.
Cetatea Caras Cetatea Caras la 64,85 km. Cetatea Caras se afla in apropierea comunei Carasova, pe Dealul Zaglavac, pe traseul turistic marcat cu triunghi rosu. Peripetii cu aceiasi caini - Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred.
Cascada Beusnita Cascada Beusnita la 66,89 km. Cascada Beusnita este una dintre cele mai impresionante caderi de apa din Muntii Aninei. Cascada Beusnita - Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.