Localitatea Cioarga (judetul Mures) Resedinta: Ludus. Denumire maghiara: Csorga.
Piatra Secuilor Nord Muntii Trascaului la 37,37 kmPe Piatra Secuilor Nord se afla Batranul Secui, sau Sfinxul de pe Piatra Secuilor Nord. De doua ori pe Piatra Secuilor - In acel sfarsit de saptamana, am urcat de doua ori pe Piatra Secuilor. Am gasit-o - Am gasit-o azi.
Biserica evanghelica fortificata Zagar la 44,78 kmBiserica evanghelica-luterana din Zagar a fost construita intre anii 1723-24, pe turnul din nordvest apare data de 1653. Cladirea bisericii este inconjurata de un zid de incinta fortificata cu turnuri.
Gradina botanica Targu Mures la 39,71 kmGradina botanica din Targu Mures se afla pe platoul Cornesti, pe teritoriul Universitatii de Medicina si Farmacie. Cu o echipa formata din 3 generatii - Am pornit in cautarea acestei geocutii cu o echipa formata din persoane apartinand la trei generatii. Intrarea in gradina se afla intre clinica de psihiatrie si clinica de copii.
Cimitirul reformat Bogata la 6,11 kmIn mijlocul cimitirului reformat din Bogata exista cateva locuri de veci neingrijite si acoperite cu buruieni. Inconjurate cu gard din fier forjat, acestea sunt mormantul unor conti raposati.
Biserica lui Stefan cel Mare Feleac la 42,54 kmBiserica lui Stefan cel Mare nu trebuie confundata cu aceea a manastirii Feleac, pozitionata la cativa kilometri mai la sud-est. Excursie pe jos - Cu ocazia unei excursie pe jos, intr-o zi minunata, am gasit aceasta geocutie. Un loc minunat - Deplasandu-ma la Cluj am atacat si aceasta cutie si am descoperit-o.
Cheile Manastirii Valea Manastirii la 47,69 kmLanga Manastirea Ramet, spre vest, se intinde o creasta stancoasa care porneste de la Varful Plesii (Plesa Rametiului) si continua dincolo de Valea Rametiului. Paraul Ramet (Goagiu) a taiat aceasta creasta si a format o stramtoare foarte scurta, Cheile Manastirii.
Lavanda Muresan Saulia la 19,3 kmZilele Iubitorilor de Lavanda - In anul 2023, Lavanda Muresan asteapta vizitatorii intre 24 iunie si 16 iulie, zilnic intre orele 9-21.
Sapte Plopi Targu Mures la 39,2 kmSapte Plopi era candva un loc de recreatie foarte indragit de targumureseni. Cei sapte plopi, vizibili de la mare distanta de pe valea Muresului, se ridicau ca niste uriasi protectori ai orasului.
Gara de linie ingusta Targu Mures la 36,7 kmFosta gara de linie ingusta Targu Mures. Locatie in stare deplorabila - Locul este plin cu gunoi, este locuinta si toaleta boschetarilor. Depozit de gunoi - Ultima data nu am reusit sa ma apropii de ascunzis.
Fabrica de pensule la 47,76 kmFabrica de Pensule este un spatiu de creatie si promovare a artei contemporane, si functioneaza ca un centru cultural independent. Proiectul a fost initiat in 2009 de un grup de artisti, producatori si manageri culturali din Cluj.
Cheile Valisoarei la 39,75 kmRaul Aiud isi are izvoarele in extremitatea de nord-est a Muntilor Trascau, strabatand cu apele sale pe o mica distanta Masivul Bedeleu, Depresiunea Trascaului, Depresiunea Poiana Aiudului, Piemontul Trascaului si Culoarul Muresului.
Salina Turda la 24,61 kmSalina Turda constituie astazi un adevarat muzeu de istorie a mineritului in sare. Salina Turda - In momentul vizitarii salinei, nu am stiut ca exista o cutie in acest loc, dar cele vazute m-au incantat si consider acest loc o realizare a statului roman, fiind unica in tara.
Treptele Rakoczi Targu Mures la 38,22 kmIn acest loc a existat un pasaj inca din timpul construirii cetatii premoderne din Targu Mures, care a fost reinnoit in 1902. Transformat in punct de interes - Ascunzisul a fost transformat in punct de interes anul trecut, in noiembrie. Raspuns - Am gasit 10 cutiute in oras. Pasajul este alcatuit din 70 de trepte, si a fost realizat de catre mesterul constructor Soos Pal.
Doua piramide Vladesti la 42,53 kmIesind din Padurea Sloboda, conducand pe drumul Transapuseana spre vest, la un moment dat calatorul atent poate observa doua piramide. Una este pensiunea Pyramids Haven (Refugiul piramidei), cealalta este Piatra Cetii.
Ruinele bisericii reformate Benic la 48,31 kmBiserica se afla la nord de Alba Iulia, fiind edificata intr-o pozitie dominanta, o culme din localitatea Benic, localitate amintita pentru prima data in 1238. Relativ usor de gasit - A fost relativ usor de gasit desi nu am mers foarte pregatiti. Am gasit cutia - Am luat o scoica si o piatra, am pus un breloc racheta de tenis-lanterna si un dinozaur Danonino. In 1332 a fost amintita ca o biserica parohiala platitoare de taxe, aflata in anul 1337 in proprietatea episcopului catolic de Alba Iulia.
Biserica reformata Bogata la 5,5 kmVechimea bisericii este semnalata si de faptul ca la constructia zidurilor au fost folosite caramizi, care poarta sigla legiunii a cincea din Macedonia. Se pare ca este vorba de o constructie timpurie, cand inca caramizile romane nu erau folosite la alte constructii.
Podul minciunilor Blaj la 37,11 kmNumit de localnici Podul Minciunilor, pasajul rutier peste calea ferata linia 300 este situat in zona centrala a municipiului Blaj. Podul face legatura intre zona centrala a Blajului si cartierul Hula, respectiv sase artere principale ale municipiului.
Baile Sarate Sangeorgiu de Mures la 42,11 kmStatiunea Baile Sarate Sangeorgiu de Mures, renumita pentru apele sarate si namolul mineral, este cunoscuta inca din anul 1880. Inainte de concert - Au trecut aproape 3 ani de cand am prezentat aceasta locatie ca punct de interes. Exista aici un mic bazin amenajat, alimentat de la un izvor natural de suprafata.
Cladirea Furnica Targu Mures la 37,57 kmCladirea Furnica sau Casa Hangya se afla pe strada Gheorghe Doja nr 9. Din doua incercari - Prima data am incercat sa gasesc geocutia, dupa miezul noptii. Initial a adapostit sediul Centralei Cooperativelor de Consum Hangya, cooperative care au aparut incepand cu anul 1898.
Taramul Lavandei Madaras la 29,7 kmTaramul Lavandei de la Madaras este foarte popular in judetul Mures, incepand cu anul 2018 este organizat aici Festivalul Lavandei. In fiecare an, timp de 4 saptamani si 4 weekenduri, in perioada de inflorire a lavandei, vizitatori sunt asteptati aici cu uleiuri esentiale si alte produse din lavanda.
Taul Bujorului Zau de Campie la 17,96 kmLacul Bujorului se afla intre satele Botei si Bujor, localitati apartinand comunei Zau de Campie. Taurile care se afla aici sunt urmatoarele: Zaului, Bujorului, Mihesu, De la Vama, Saulia, Valeni.
Turnul cu pantofi la 48,05 kmTurnul cu pantof aflat in incinta fostei fabrici de piele Renner, a fost unul dintre simbolurile Clujului. Turnul cu pantofi - Am gasit usor aceasta geocutie. El mai poate fi admirat de catre nostalgici, dar in prezent este aproape o ruina si probabil ca in curand va fi demolat.
Monumentul studentilor Aiud la 33,66 kmMonumentul Studentilor este cel mai vechi monument in aer liber din Aiud, se afla in Parcul municipal pe Dealul Capelei. Este dedicat fostilor elevi ai colegiului Bethlen Gabor, care au luptat pe 16 martie 1704 impotriva ostasilor austriecilor, care au incendiat in aceasta zi orasul.
Harta palpabila Cetatea Targu Mures la 38,32 kmMacheta cetatii din bronz, realizata pentru nevazatori, se afla langa cladirea muzeului din cetatea Targu Mures. Pe harta palpabila pot fi identificate elementele ansamblului de monumente din cadrul cetatii, zidurile, bastioanele, biserica reformata.
Casa Rado Targu Mures la 37,75 kmIn cladirea aflata pe strada Artei numarul 7, proiectata de Rado Sandor in 1912, a locuit pe vremea sederii sale in Targu Mures, arhitectul, artistul si scriitorul Toroczkai Wigand Ede. Teamwork - E o cutie destul de bine ascunsa.
Piatra Corbului la 64,46 km. Piatra Corbului este o rezervatie geologica constituita dintr-un bloc calcaros cu orbitoline de importanta stiintifica, dar si cu aspect original in peisaj. Transformare in POI - Multumesc pentru atentionare. Cutii - Pai, uite ca abia reusim sa le gasim pe-ale voastre. Cireasa de pe tort - Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv.
Biserica lutherana Hetiur la 59,28 km. Satul Hetiur este mentionat in anul 1446 cu numele de Marienburg, care marturiseste despre biserica dedicata Sfantei Maria. Langa sosea - Dupa o pauza de masa, am luat desertul.
Biserica din Deal Sighisoara la 63,24 km. Biserica din Deal a fost inaltata in doua secole, XIV-XVI, prin efortul comun al cetatenilor, pe ruinele unei cetati vechi din secolul XII-XIII-lea. Efectul-oglinda - Urmand exact instructiunea ajutatoare initial am cautat geocutia pe partea stanga a pilonului zidului.
Hotel Sighisoara la 63,21 km. Cladirea hotelului Sighisoara de pe strada Scolii numarul 4-6, care in prima jumatate a secolului XX a adapostit primaria orasului.
Parcul de sculpturi Arkhai Vlaha la 53,36 km. Parcul de sculpturi Arkhai a fost creat de artistul plastic Bartha Ernõ, in curtea proprie, unde a expus sculpturi din fan, de dimensiuni monumentale, fiind astfel unic in lume.
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.