Localitatea Cristesti (judetul Mures) Resedinta: Cristesti. Denumire maghiara: Maroskeresztúr. Denumire germana: Heiligkreuz.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Cristesti, judetul Mures

Observatorul Lunca Postei Observatorul Lunca Postei Sighisoara la 40,53 km
Lunca Postei, pe hartile vechi Eichenrucken, Eichrucken (Spatele stejerisului), este o culme care se inalta in partea de sud a Sighisoarei.
Izvorul Maria Izvorul Maria Sovata la 46,62 km
Izvorul Maria a fost construit in anul 1910 pentru a solutiona problema apei potabile in statiunea Sovata.
Izvorul Cornisa Izvorul Cornisa Targu Mures la 8,57 km
Izvorul Cornisa din Targu Mures se afla langa treptele de beton plasate pe versantul dintre cantina UMF si strada Constantin Romanu-Vivu.
Apold Apold la 49,47 km
Biserica saseasca evanghelica din satul Apold este unul dintre cele mai importante monumente istorice si de arta din judetul Mures. Gasita - Am gasit cutiuta.
Capela catolica Capela catolica Nazna la 4,61 km
Capela catolica din Nazna Pe poarta mica - Am sosit la Nazna dinspre Sancraiu de Mures, unde am ascuns o geocutie la Pestisorul de Aur.
Turnul cu Ceas din Targu Mures Turnul cu Ceas din Targu Mures la 6,83 km
In turnul palatului prefecturii Mures exista un orologiu care are cadrane pe toate cele patru laturi ale turnului, iar bataile de clopot ale acestuia pot fi auzite din sfert in sfert de ora. Urcus pe scari - Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet.
Lacul Alunis Lacul Alunis Sovata la 46,84 km
Lacul Alunis face parte din salba de lacuri saline si dulci din stațiunea Sovata. Comoara de dupa zid - Chiar daca lacul Mierlei si lacul Alunis sunt foarte aproape, la aproximativ 150-200 m distanta, intre cele doua lacuri nu calea dreapta este drumul cel mai bun.
Copsa Mare Copsa Mare la 41,77 km
Copsa Mare, mai demult Capusul Mare (in dialectul sasesc Grisz-Kopesch, Griskopes, Kopes, in germana Gross-Kopisch, Grosskopisch, in maghiara Nagykapus). Greseala - Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text).
Biserica de lemn Petelea la 30,27 km
Biserica ortodoxa din Petelea, construita din lemn, cu picturi pe panza executate de zugravul Mare din Reghin, a fost construita la 1832 pe locul altei biserici din lemn ridicata la 1750 si vanduta la Oarba de Mures.
Conacul Ugron Conacul Ugron Filias la 48,21 km
Lucrarile de restaurare si reabilitare a conacului Ugron au fost incepute in octombrie 2021, si finalizate in 2024.
Fantana lui Gyula Fantanele la 23,06 km
Fantana lui Gyula se afla la intersectia dintre Strada Mica si Strada Cismelei.
Castrul de pamant Podmoale Sighisoara la 35,92 km
Castrul si asezarea civila de la Podmoale (Burgstadel) Sighisoara, se afla la aproximativ 3 km nordvest de oras, la nord de soseaua Sighisoara-Medias.
Biserica unitariana si reformata Biserica unitariana si reformata Filias la 48,5 km
Biserica din Filias este o biserica simultana, folosita in comun de unitarieni si reformati, un lucru rar intalnit.
Casa Albert Sighisoara la 39,7 km
In Casa Albert se afla Internatul Scolii din Deal, azi parte din Liceul Teoretic Joseph Haltrich, cu predare in limba germana.
Lavanda Erika Lavanda Erika Murgesti la 12,6 km
Puteti sa culegeti lavanda in gradina Erika Levendula din Murgesti, deobicei la sfarsitul lunii iunie. Zilele Portilor Deschise 2025 - In anul 2025 in perioada 20-29 iunie, in zilele lucratoare intre orele 16-20, iar in weekend intre orele 11-21.
Taul Bujorului Taul Bujorului Zau de Campie la 30,08 km
Lacul Bujorului se afla intre satele Botei si Bujor, localitati apartinand comunei Zau de Campie.
Piatra Ves Piatra Ves Muntele Becheci la 38,5 km
Piatra Ves, sau Piatra Pericol de pe Muntele Becheci. Geocutie recomandata pentru familii cu copii - Am urcat pe muntele Becheci din Silea Nirajului.
Cavitatile de langa Sansimion Cavitatile de langa Sansimion la 26,82 km
Cavitatile-pivnita de langa Sansimion sunt niste cavitati artificiale, sapate in pamant de catre localnici.
Movilele asezate in ordine Movilele asezate in ordine Magherani la 33,21 km
Pe partea stanga a drumului care duce de la Magherani la Silea Nirajului, la nord de Magherani, putem vedea mai multe movile de pamant. Prima mea vizita aici - Am ajuns in acest loc intr-o zi mohorata de sfarsit de martie, zona parea noroioasa.
Podul de pe linia ingusta Cristesti Podul de pe linia ingusta Cristesti la 0,34 km
Podul de pe calea ferata cu linie ingusta, Cristesti. Geocutie neagra - Ascunzisul poate fi gasit chiar si fara gps, numai pe baza instructiunii ajutatoare.
Biserica de lemn Sacalu de Padure la 45,49 km
Biserica de lemn din Sacalu de Padure, comuna Brancovenesti, a fost ridicata in anul 1809.
Zoo Targu Mures Zoo Targu Mures Platoul Cornisa Targu Mures la 9,46 km
In partea estica a orasului Targu Mures, pe platoul Cornesti se afla Gradina Zoologica, la altitudinea de 488 m si la 197 m deasupra orasului. GeoKrety out - Am gasit cutia la locul indicat. Weekend la Targu Mures - Am fost in weekend in Targu Mures la Campionatul National de Dans Sportiv. Zoo Targu Mures - Ascunzisul era foarte tare.
Turnuletul La Chip Turnuletul La Chip Sighisoara la 38,48 km
Turnuletul La Chip se afla pe vechiul drum care trecea dealul Podei, situat la intrarea in oras dinspre Targu Mures, respectiv Medias.
Casa Paulinus Vlad Dracul Casa Paulinus Vlad Dracul Sighisoara la 39,66 km
Casa Paulinus - Vlad Dracul, construita in anul 1501, se afla in Piata Muzeului 5, aproape de Turnul cu Ceas.
Muntele de sare Muntele de sare Sovata la 47,06 km
In capatul potecii care suie de la Lacul Ursu pe langa lacurile Verde si Rosu se afla un versant abrupt cu strate de sare la zi.
Lavanda Muresan Saulia la 28,21 km
Zilele Iubitorilor de Lavanda - In anul 2023, Lavanda Muresan asteapta vizitatorii intre 24 iunie si 16 iulie, zilnic intre orele 9-21.
Cea mai veche poarta secuiasca Cea mai veche poarta secuiasca Calugareni la 33,11 km
Poarta bisericii si manastirii franciscane din Calugareni, ridicata in 1673, a fost cea mai veche poarta secuiasca ramasa in picioare, pana in anul 1930.
Biserica reformata Biserica reformata Bezid la 35,13 km
In perioada reformei, locuitorii satului trec la religia unitariana, astfel ca si biserica devine unitariana. Supravegheat de un vecin - Poarta de intrare in curtea bisericii este ferecata doar cu o cuie, se poate intra.
[ Sus ↑ ]
Valea Isuica (Iszulyka) - Varful Becheci (Bekecs)
Valea Isuica (Iszulyka) - Varful Becheci (Bekecs) la 38,18 km
Ruinele cetatii Vityal - Muntii Gurghiu
Ruinele cetatii Vityal - Muntii Gurghiu la 41,06 km
Trambulina Polonita la 62,76 km. Trambulina din Odorhei se afla vizavi de Baile Seiche, pe cealalta parte a drumului principal, pe partea stanga a drumului catra Polonita.
Biserica fortificata Axente Sever la 50,57 km. Biserica fortificata din Axente Sever
Agnita Agnita la 60,15 km. Agnita, pomenita pentru prima oara intr-un document de la 1280, este un orasel cu traditie mestesugareasca, renumit prin breslele de altadata ale tabacarilor, cizmarilor, croitorilor, dogarilor si olarilor, avand economie semi-rurala. Biserica - Frumoasa biserica.
Turnul inclinat Turnul inclinat Cireseni la 58,55 km. In Cireseni construirea unei biserici a reprezentat o problema permanenta.
Fantana mosului Elek Fantana mosului Elek Odorheiu Secuiesc la 65,56 km. Fantana mosului Elek se afla in parcul orasenesc din Odorheiu Secuiesc.
Dealul Gordon Dealul Gordon Lupeni la 60,45 km. Pe varful dealului Gordon, la poalele caruia se afla Bisericani si Bulgareni, este ridicata o statuie a lui Iisus inalta de 22 m, care se doreste a fi cea mai mare statuie al lui Iisus din Europa de Est.
Chirpar Chirpar la 68,7 km. Chirpar (in germana Kirchberg, in maghiara Kürpöd), este un sat in partea de est a judetului Sibiu, in Podisul Hartibaciului. Gasita - Am gasit cutiuta.
Fantana cu apa sarata Fantana cu apa sarata Corund la 52,03 km. Fantana cu apa sarata de la Arcio, este situata pe malul drept al paraului Corund, la 200 m de la intersectia spre Atia, in directia sud. Provocare si satisfactie - Nu sunt adeptul ascunzisurilor de tip mistery.
Observatorul astronomic Observatorul astronomic Odorheiu Secuiesc la 65,92 km. Observatorul astronomic din Odorheiu Secuiesc a fost construit in ultima parte a anilor 80, nu a fost folosit niciodata, azi e o cladire distrusa.
Pod din lemn peste Tarnava Mare Pod din lemn peste Tarnava Mare Odorheiu Secuiesc la 65,44 km. Podul din lemn leaga partea sud-estica a orasului Odorheiu Secuiesc, cu partea din nord-vest.
Cadere in gol Strada Valea Visei la 61,09 km. Cei care sosesc in Visea pe strada Valea Visei, pot avea parte de o experienta similara cu caderea pe un roller coaster.
Vurpar Vurpar la 68,8 km. Vurpar (in germana Burgberg, in maghiara Vurpód) este un sat din judetul Sibiu. Gasita - Am gasit triunghiul si cutiuta.
Chipul de piatra Chipul de piatra Odorheiu Secuiesc la 69,34 km. Crucea de piatra, denumita Chipul de piatra, se afla la est de orasul Odorheiu Secuiesc, si la nord-vest de Piatra Tarcii.
Belvedere Dealul Paza Aiud la 62,89 km. Punctul de belvedere numit Dealul de Paza (Orhegy) se afla intre parcul municipal al orasului (Dealul Capelei) si cimitirul reformat.
Biserica reformata Biserica reformata Sic la 65,1 km. Biserica reformata din Sic a fost construita dupa 1241.
Biserica fortificata Biserica fortificata Viscri la 68,29 km. Biserica evanghelica fortificata din Viscri a fost construita in secolul al XIII-lea pe baza unei vechi bazilici romane. Viscri - Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16. Atentionare - La inceputul potecii care duce din parcarea amenajata catre biserica fortificata se afla o atentionare. Pe o poteca pitoreasca - Nu am mai fost in Viscri de peste zece ani, de atunci multe lucruri s-au schimbat in sat.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.