Localitatea Gogan (judetul Mures) Resedinta: Bahnea. Denumire maghiara: Gógán. Denumire germana: Gogeschdorf.
Autentificare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Gogan, judetul Mures

Biserica evanghelica Hundorf Viisoara la 6,32 km. Localitatea Viisoara s-a format din satele Maldorf, respectiv Hundorf (Hohndorf, Hohendorf, Huinderf) atestat documentar in 1376. Biserica evanghelica-luterana este monument istoric, avand codul 120227 in repertoriul arheologic.
Biserica evanghelica Maldorf Viisoara la 6,39 km. Localitatea Viisoara s-a format din satele Hundorf, respectiv Maldorf atestat documentar in 1420 sub numele Domald. Unirea celor doua sate a fost realizata in anii 1970.
Biserica evanghelica fortificata Zagar la 9,2 km. Biserica evanghelica-luterana din Zagar a fost construita intre anii 1723-24, pe turnul din nordvest apare data de 1653. Cladirea bisericii este inconjurata de un zid de incinta fortificata cu turnuri.
Casa Prieteniei Zagar la 9,28 km. Casa parohiala construita in 1794, precum si fostele locuinte ale profesorilor au fost partial reconstruite si renovate intre anii 2007-2008. Cu ajutorul mostenirii lui Johann Bretz, originar din Zagar, a fost construita Casa Prieteniei (Haus der Begegnung in limba germana).
Valchid la 15,9 km. Valchid este o localitate in judetul Sibiu. Situata in valea unui mic afluent al Tarnavei Mari, asezarea din Valchid isi datoreaza prima aparitie documentara unui incident nu prea onorabil: in 1345, taranii din Valchid au fost interogati in procesul pradarii greavilor sasi din Curciu si din alte sate apartinand micilor comune invecinate, Roandola si Noul Sasesc.
Brateiu la 16,28 km. Brateiu, mai demult Bratei este un sat in partea de nord a judetului Sibiu, in Podisul Tarnavelor. Gasita. Locul e cam sus. Este resedinta comunei Brateiu.
Biserica reformata Tirimia la 16,65 km. Biserica reformata din Tirimia, comuna Gheorghe Doja, a fost construita in anul 1904. Este filie a parohiei Satu Nou.
Danes la 16,65 km. Comuna Danes este asezata in partea centrala a Podisului Transilvaniei, in culoarul Tarnavei Mari, pe malul stang al raului. Gasita. Gasita. Danesul se situeaza in sectorul sudic, la granita cu judetul Sibiu.
Criptele din cimitirul reformat Tirimia la 16,84 km. Pe varful dealului Chilie, la marginea de sudvest a cimitirului reformat din Tirimia, gasim doua cripte. Unul este al contelui Bethlen Farkas, el a murit in anul 1763.
Belvedere cu cruce Hetiur la 16,89 km. La vest de satul Hetiur, deasupra curbei in ac de par a drumului DN13, se inalta un varf de deal ascutit. Este prevazut cu cruce, si ofera o panorama de 360 grade.
Lavenderland Chendu la 18,48 km. Plantatia de lavanda din Chendu a fost infiintata in 2015, are o suprafata de 1,2 hectare, din care 50 ari sunt acoperite cu lavanda. In fiecare an aici se organizeaza festivalul cultural Lavenderland Fest, cu programe si activitati pentru copii, concerte, si targ cu produse specifice.
Biertan la 18,86 km. Biertan este situata in mijlocul podisului Transilvaniei, in nordul judetului Sibiu, la egala distanta de orasele Medias si Sighisoara. Gasita. Am gasit cutia. Biertan se afla intr-o zona deluroasa, la stanga raului Tarnava Mare.
Castrul de pamant Podmoale Sighisoara la 19,08 km. Castrul si asezarea civila de la Podmoale (Burgstadel) Sighisoara, se afla la aproximativ 3 km nordvest de oras, la nord de soseaua Sighisoara-Medias. Este sit arheologic, cuprinde si asezarea romana de la Podmoale.
Copsa Mare la 19,23 km. Copsa Mare, mai demult Capusul Mare (in dialectul sasesc Grisz-Kopesch, Griskopes, Kopes, in germana Gross-Kopisch, Grosskopisch, in maghiara Nagykapus). Greseala. Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text). Este un sat in partea de nord a judetului Sibiu, in Podisul Tarnavelor, apartine de comuna Biertan.
Biserica lutherana Hetiur la 19,88 km. Satul Hetiur este mentionat in anul 1446 cu numele de Marienburg, care marturiseste despre biserica dedicata Sfantei Maria. Langa sosea. Dupa o pauza de masa, am luat desertul: am gasit cutia. Iar numele de Erenberg, din 1417, indica populatia saseasca a localitatii.
Lavanda di Maria Tarnaveni la 20,08 km. In 2023, Lavanda di Maria asteapta vizitatorii intre 23 iunie si 9 iulie, luni-vineri 16-20, sambata-duminica 9-21. Acces si poze gratuite.
Lavanda Erika Murgesti la 21,83 km. Puteti sa culegeti lavanda in gradina Erika Levendula din Murgesti, intre 23 iunie si 2 iulie. Posibilitate de parcare vizavi de gradina, in curtea magazinului de accesorii pentru telefoane mobile.
Padurea Breite Sighisoara la 21,84 km. Pe platoul Breite de langa oras se afla cel mai mare si bine conservat habitat de pajiste impadurita cu stejari multiseculari si goruni din centrul si estul Europei.
Izvorul Dorului la 21,85 km. Izvorul Dorului, situat in Medias este considerat izvorul cu apa cea mai buna din tot orasul. La primele ore ale diminetii. Am pornit in cautarea acestui ascunzis la primele ore ale diminetii. Gasita. Am gasit cutia in padure.
Turnuletul La Chip Sighisoara la 21,89 km. Turnuletul La Chip se afla pe vechiul drum care trecea dealul Podei, situat la intrarea in oras dinspre Targu Mures, respectiv Medias. In acest loc se afla azi cimitirul evreiesc.
Lavanda Leda Murgesti la 22,33 km. Programe si activitati de timpul liber, pentru familii si copii.
Castelul Bethlen Cris la 22,5 km. Castelului Bethlen Cris, odinioara un castel frumos, astazi cladirea este intr-o stare de degradare avansata. Din pacate cladirea castelului nu este vizitabila, se pare ca castelul a fost retrocedat unuia dintre mostenitorii familiei Bethlen.
Biserica leprosilor Sighisoara la 22,74 km. Biserica Siechhof, dedicata Sfantului Duh, cunoscuta in 1575 sub numele de Leprosorium, dateaza din secolul al XVI-lea. Pe peretele bisericii a fost amplasat un amvon exterior, numit Pesthanzel, din care se predica leprosilor.
Podul de pe linia ingusta Cristesti la 22,87 km. Podul de pe calea ferata cu linie ingusta, Cristesti. Geocutie neagra. Ascunzisul poate fi gasit chiar si fara gps, numai pe baza instructiunii ajutatoare.
Turnul Cojocarilor Sighisoara la 23,07 km. Turnul Cojocarilor se afla in partea de sud-vest a cetatii. A fost distrus de incendiul din 1676, dar reconstruit ulterior.
Casa Fetter Sighisoara la 23,07 km. Casa Fetter de pe strada Zidul Cetatii numarul 11, este monument istoric din secolul XVIII-lea. MS-II-m-B-16031.
Turnul Croitorilor Sighisoara la 23,08 km. Turnul Croitorilor, care se afla in partea de nord-vest a cetatii, a fost ridicat in secolul al XIV-lea. Cu ocazia incendiului din 1676 s-a distrus partea superioara.
Turnul Cizmarilor Sighisoara la 23,08 km. Turnul Cizmarilor din cetate, cu toate ca dateaza din timpuri mai vechi (a fost construit in 1521), si-a capatat forma de azi in anul 1681.
Casa Jakody Sighisoara la 23,09 km. Casa Jakody, datare 1772, aflata pe strada Zidul Cetatii 3, este o casa de locuit din perimetrul patrimoniului mondial Unesco al orasului. In cladire se afla muzeul Casa Armelor si Hartilor.
Vila Franka Sighisoara la 23,11 km. Camping Vila Franka Priveliste superba. Great view. Am gasit cutia. Am gasit cutia.
Casa Richter Sighisoara la 23,12 km. Casa Richter, construita in secolul al XVIII-lea, se afla pe strada Tamplarilor numarul 28. MS-II-m-A-16010.
Scara acoperita Sighisoara la 23,12 km. Scara scolarilor (Schulertreppe in limba germana) a fost construita in anul 1642. Scara acoperita a fost destinata pentru usurarea accesului elevilor la Scoala din Deal.
Casa Georgius Krauss Sighisoara la 23,15 km. In aceasta casa a locuit Georgius Krauss (1607-1679), cronicar al Sighisoarei, autor al istoriei Transilvaniei secolului XVII-lea.
Biserica catolica Sfantul Iosif Sighisoara la 23,15 km. Biserica catolica inchinata Sfantului Iosif, a fost construita in 1896, prin demolarea manastirii maicilor dominicane (cumparate mai tarziu de franciscani) si a turnului lacatusilor. Catedrala a ars in anul 1983, si a fost reconstruita in 1984, in stil neo-clasic si eclectic.
Casa Michael von Melas Sighisoara la 23,15 km. In aceasta casa a crescut si a locuit Michael von Melas (1729-1806), general si comandant al armatei austriece. El s-a confruntat in anul 1800, la Marengo - Italia, cu Napoleon Bonaparte.
Hotel Sighisoara la 23,17 km. Cladirea hotelului Sighisoara de pe strada Scolii numarul 4-6, care in prima jumatate a secolului XX a adapostit primaria orasului. Aici a locuit Georg Paul Binder, episcop intre 1843-1867.
Casa Virgil Marzea Sighisoara la 23,17 km. Casa de mestesugari din secolul al XVI-lea, cu modificari in secolul al XVIII-lea, de pe strada Scolii numarul 8. MS-II-m-A-15983.
Casa Mild Sighisoara la 23,17 km. Conform inscriptiei de pe cladire, in aceasta casa a locuit primarul Johann Both. La mijlocul secolului al XVII-lea el a construit Scara Scolarilor si Bastionul de langa Turnul Cizmarilor.
Casa Haraszty Sighisoara la 23,17 km. Fosta locuinta de mestesugari, aflata pe strada Scolii numarul 15, construita in secolul XVI-lea.
Casa Fronius Sighisoara la 23,17 km. Casa Fronius, aflata pe strada Scolii numarul 13, a fost o locuinta de mestesugari, construita in secolul XVI-lea.
Biserica din Deal Sighisoara la 23,17 km. Biserica din Deal a fost inaltata in doua secole, XIV-XVI, prin efortul comun al cetatenilor, pe ruinele unei cetati vechi din secolul XII-XIII-lea. Efectul-oglinda. Urmand exact instructiunea ajutatoare initial am cautat geocutia pe partea stanga a pilonului zidului. Este una dintre cele mai mari biserici in stil gotic tarziu din Transilvania.
Casa Joseph Bacon Sighisoara la 23,17 km. Aici a locuit doctorul Joseph Bacon (1857-1941), medic si colectionar pasionat, intemeietorul Muzeului de Istorie din Turnul cu Ceas.
Casa cu cerb Sighisoara la 23,18 km. Curiozitate arhitecturala, Casa cu cerb se afla pe strada Scolii 1. Poate ar fi mai corecta denumirea de Casa cu coarne de cerb, deoarece denumirea germana este Haus mit dem Hirschgeweih.
Ruinele primei biserici parohiale din Sighisoara la 23,18 km. Pe strada Cositorarilor se afla ruinele primei biserici parohiale a asezarii germane timpurii, care a fost construita in decursul secolului al XIV-lea. Ruinele se situeaza in gradina Parohiei Evanghelice, in imediata apropiere a Scarii Acoperite, la baza Dealului Scolii.
Liceul Joseph Haltrich Sighisoara la 23,19 km. Scoala din Deal a fost construita in anul 1792. In secolul al XIX-lea a fost o scoala de referinta, institutia scolara de frunte a sasilor.
Casa Wonnerth Sighisoara la 23,21 km. Casa Wonnerth se afla pe strada Cositorarilor numarul 4, dateaza din secolul XVI-XVII, cu modificari in secolul al XIX-lea si 1938. MS-II-m-A-15891.
Piata Ratustelor Sighisoara la 23,22 km. Piata Ratustelor se afla langa Turnul Tabacarilor si Turnul Cositorarilor, legate prin Galeria Puscasilor. Pe piata se afla si cladirea consistoriului districtual evanghelic.
Prima scoala romaneasca Sighisoara la 23,22 km. In 1861, Zaharia Boiu a deschis in aceasta cladire, prima scoala romaneasca din Cetate.
Casa Loris Sighisoara la 23,22 km. Casa de mestesugari Loris se afla pe strada Cositorarilor numarul 3.
Casa Paulinus Vlad Dracul Sighisoara la 23,22 km. Casa Paulinus - Vlad Dracul, construita in anul 1501, se afla in Piata Muzeului 5, aproape de Turnul cu Ceas. In prezent in cladirea aflata pe lista monumentelor istorice (MS-II-m-A-15933) functioneaza un restaurant.
Biserica Manastirii Sighisoara la 23,24 km. Biserica Manastirii a fost construita in secolul al XIII-lea, si transformata la sfarsitul secolului al XV-lea. Azi biserica evanghelica, aici a functionat manastirea calugarilor dominicani intre secolele XIII si XVI-lea.
Turnul Tabacarilor Sighisoara la 23,25 km. Turnul Tabacarilor a fost construit in secolul XIII-XIV, pentru a proteja curtea Turnului cu Ceas. Este legat de Turnul Cositorarilor prin Galeria Arcasilor.
Casa Albert Sighisoara la 23,25 km. In Casa Albert se afla Internatul Scolii din Deal, azi parte din Liceul Teoretic Joseph Haltrich, cu predare in limba germana.
Turnul Cositorarilor Sighisoara la 23,25 km. Turnul Cositorarilor este de aceeasi varsta cu zidul cetatii, poarta inca urmele ultimelor batalii purtate in secolul al XVII-lea. Are o pozitie defensiva, o forma frumoasa, si a fost reconstruit de mai multe ori.
Primaria Sighisoara la 23,27 km. Denumita in trecut Palatul comitatului Tarnava Mare, a fost construita pe locul chiliilor manastirii dominicane. Cu aceasta ocazie a fost demolat si Turnul dogarilor.
Turnul cu ceas Sighisoara la 23,28 km. Turnul cu Ceas a fost initial un turn de poarta, care are patru turnulete pe acoperis. Un ascunzis si un loc deosebit. A trecut deja de ora 8 seara, cand am trecut prin Sighisoara. Aceste turnulete sunt simboluri, care indicau existenta unui tribunal care avea puterea de a aplica chiar si pedeapsa capitala.
Casa Breslelor Sighisoara la 23,29 km. Muzeul Casa Breslelor se afla pe strada Turnului numarul 1. Aici sunt expuse unelte, echipamente si masinarii utilizate de mestesugarii din oras si imprejurimi.
Turnul Fierarilor Sighisoara la 23,3 km. Turnul Fierarilor a fost construit in anul 1631, in locul vechiului turn al barbierilor, avea rolul de protejare a Bisericii Manastirii. A ars in anul 1676, apoi a fost reparat.
Cimitirul reformat Mureseni la 23,59 km. In cimitirul reformat din cartierul Mureseni al orasului Targu Mures se afla locul de veci a familiei Lazar, o importanta familie istorica din Transilvania. Cimitirul se afla pe dealul din spatele Fabricii de conserve, parte din teritoriu donata satului de catre contesa Bissingen, Lazar Nora.
Lacul fabricii de caramida Targu Mures la 23,69 km. In Targu Mures, in spatele fabricii de caramida din cartierul Mureseni, gasim un lac cu dimensiuni considerabile. Ultimele zile ale iernii. Cand am ajuns la fata locului, tocmai a inceput ploaia. Lacul este limitat la sud de un perete argilos, abrupt, deasupra careia locuiesc romii din strada Dealului.
Observatorul Lunca Postei Sighisoara la 23,97 km. Lunca Postei, pe hartile vechi Eichenrucken, Eichrucken (Spatele stejerisului), este o culme care se inalta in partea de sud a Sighisoarei.
Poiana cu castani Viile Dealul Mic Targu Mures la 24,4 km. Poiana cu castani - Viile Dealul Mic, Targu Mures.
Casa de vanatoare Bissingen-Lazar Mureseni la 24,46 km. Casa de vanatoare este o cladire cu un singur nivel, care se afla in apropierea fostului castel din Mureseni, la intersectia strazilor Dezrobirii si Vladeasa. A fost construita probabil in anul 1708, conform inscriptiei de pe tablita memorativa partial distrusa, de la intrare.
Monumentul Skariatin Sighisoara la 24,71 km. In gradinile din spatele strazii Dumbravei, in spate la pompieri, gasim o interesanta statuie, care prezinta un leu care doarme.
Biserica unitariana Piata David Ferencz Targu Mures la 24,94 km. Parohia si biserica unitariana - Piata Dávid Ferencz - Targu Mures.
Lavanda Corunca la 25,28 km. Lavanda din Corunca este soiul Sevastopolis, cunoscut si ca levendula bulgara, una dintre soiurile cu cel mai mare continut de uleiuri esentiale. Corunca, Strada de Jos numarul 167.
Turnul de observatie Corunca la 25,38 km. Turn de observatie, Corunca. Nu stiu cum se face, dar am gasit geocutia. Am pornit intr-o mica plimbare, impreuna cu nepotica mea.
Gara de linie ingusta Targu Mures la 25,38 km. Fosta gara de linie ingusta Targu Mures. Locatie in stare deplorabila. Locul este plin cu gunoi, este locuinta si toaleta boschetarilor. Depozit de gunoi. Ultima data nu am reusit sa ma apropii de ascunzis, din cauza unor "domnisoare" care fumau linistite, stand exact pe ascunzis.
Biserica evanghelica fortificata Mosna la 25,5 km. Localitatea Mosna este situata pe valea Mosnei, afluent al Tarnavei, pe drumul judetean 141, la 10 km sud de Medias. Biserica. Am cautat de mai multe ori (degeaba) cutiuta de aici. Cetatea taraneasca si biserica evanghelica fortificata din Mosna este unul dintre cele mai reprezentative monumente de acest gen din sudul Transilvaniei.
Izvorul Gorunul Targu Mures la 25,91 km. Izvorul Gorunul, de pe strada Moldovei din Targu Mures Bulevardul Durilor. Am ajuns la fata locului, dupa-masa la ora 5.
Biserica baptista neterminata Harul Targu Mures la 25,93 km. Biserica crestina baptista Harul - Targu Mures.
Cladirea Furnica Targu Mures la 26,19 km. Cladirea Furnica sau Casa Hangya se afla pe strada Gheorghe Doja nr 9. Din doua incercari. Prima data am incercat sa gasesc geocutia, dupa miezul noptii. Initial a adapostit sediul Centralei Cooperativelor de Consum Hangya, cooperative care au aparut incepand cu anul 1898.
Casa cu picioare Targu Mures la 26,27 km. Ramasitele unei case, constructia interesanta se afla la coltul strazilor Liviu Rebreanu si Tudor Vladimirescu, langa paraul Poclos.
[ Sus ↑ ]
Castelul Kornis-Rakoczi-Bethlen din Iernut la 26,35 km. Castelul Kornis-Rakoczi–Bethlen din Iernut a fost construit de Gáspár Bogáti in anul 1545, fiind astazi unul dintre castelele transilvanene renascentiste. Gasita. Gasita. Localitatea Iernut apare atestata documentar in anul 1257, sub numele de Ranoltu.
Lacul Verde Sancraiu de Mures la 26,55 km. Lacul Verde se afla foarte aproape de Targu Mures, in spatele primariei din Sancraiu de Mures.
Pseudosphaera Targu Mures la 26,55 km. Aceasta statuie interesanta este primul monument de matematica din lume. Geocutie vizibila dintr-un anume unghi. Acest ascunzis este destul de usor de gasit. Pseudosphaera. A cautat ceva timp, dar pana la urma am gasit cutia. Cautarile in grup. Un alt aspect al acestei probleme este cautarea in grup. A fost ridicat in anul 2002, cu ocazia comemorarii a 200 de ani de la nasterea marelui matematician Bolyai János.
Capela catolica Nazna la 26,56 km. Capela catolica din Nazna Pe poarta mica. Am sosit la Nazna dinspre Sancraiu de Mures, unde am ascuns o geocutie la Pestisorul de Aur, chiar daca o lebada neagra a incercat sa protesteze din rasputeri :-) Nu stiu daca era domnisor sau domnisoara, dar isi proteja vizibil teritoriul.
Casa Rado Targu Mures la 26,56 km. In cladirea aflata pe strada Artei nr. Teamwork. E o cutie destul de bine ascunsa. 7, proiectata de Rado Sandor in 1912, a locuit pe vremea sederii sale in Targu Mures, arhitectul, artistul si scriitorul Toroczkai Wigand Ede.
Turnul cu Ceas din Targu Mures la 26,67 km. In turnul palatului prefecturii Mures exista un orologiu care are cadrane pe toate cele patru laturi ale turnului, iar bataile de clopot ale acestuia pot fi auzite din sfert in sfert de ora. Urcus pe scari. Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet.
Palatul Culturii Targu Mures la 26,68 km. Palatul Culturii Targu Mures Expusa dar totusi ascunsa. Cutie gasita in cadrul GQ5, cu ajutorul lui Andrixnet. Cu spatele la ascunzis. Mi-am verificat ascunzisul duminica trecuta, cu ocazia concertului Uriah Heep.
Pictura murala Targu Mures la 26,68 km. Una dintre cele mai lungi picturi murale neintrerupte din Romania, si cel mai mare mural din judetul Mures, se afla pe strada Cutezantei. A fost realizata in toamna anului 2020, de catre artistul urban, Laurentiu Alexandrescu.
Monumentul celor doi Bolyai la 26,73 km. Monumentul celor doi Bolyai este opera a sculptorilor István Csorvássy si Márton Izsák. Multumiri pentru geocutie. Odata ajuns la fata locului, m-am oprit chiar langa ascunzis. Lipsa de ocupatie. Trecand prin zona, mi-am adus aminte ca am citit despre aceasta cutie.
Biserica Sfantul Anton de Padova la 26,73 km. Biserica Sfantul Anton de Padova, Targu Mures Ascunzis gasit fara gps. Cu ajutorul instructiunii ajutatoare acest ascunzis poate fi gasit chiar si fara gps. Mergand spre biblioteca. O mica escala in drumul meu spre biblioteca.
Casa Turta Dulce Targu Mures la 26,86 km. Casa Vamos se afla pe Piata Trandafirilor la numarul 18, la coltul strazii Bartok Bela. La inceputul secolului trecut, in 1910, a fost reconstruita in stil Art Nouveau.
Hipodrom la 27,05 km. Hipodrom Targu Mures
Cimitirul Eroilor Sovietici Targu Mures la 27,17 km. Cimitirul Eroilor Sovietici se afla in partea de est a orasului Targu Mures, pe panta vestica a Platoului Cornesti, pe strada Petri Adam. Ascunzis bine ales. Eram prin zona, astfel am folosit oportunitatea pentru a gasi si geocutia ascunsa aici. In vecinatate se afla Cimitirul Ortodox si Cimitirul Eroilor Germani.
Statuia Ioan de Hunedoara Cetatea Targu Mures la 27,19 km. Ioan de Hunedoara a fost o personalitate dominanta a istoriei secolului al cincisprezecelea, fiind Guvernator al Regatului Ungariei timp de sase ani incepand din 1446. A fost un mare sustinator al crestinatatii, turnul Bisericii din Cetatea Targu Mures fiind construit gratie contributiei sale financiare.
Ceasul solar hiperbolic la 27,2 km. Ceasul solar hiperbolic este opera sculptorului Dienes Attila si a fost realizata in anii 2001-2002 in tabara de creatie Bolyai. Geocutie inlocuita. Ultimul ascunzis al zilei de miercuri a fost cel de la Ceasul solar hiperbolic din strada Verii.
Bazinul de acumulare si statia de pompare Targu Mures la 27,2 km. Bazinul de acumulare numarul 1 si statia de pompare din Targu Mures se afla pe strada Verii, la numarul 4. Cele doua cladiri, care se afla intr-un parc inchis, au fost construite pe baza proiectelor lui Rado Sandor, in stil secesionist, intre 1908 si 1911.
Harta palpabila Cetatea Targu Mures la 27,23 km. Macheta cetatii din bronz, realizata pentru nevazatori, se afla langa cladirea muzeului din cetatea Targu Mures. Pe harta palpabila pot fi identificate elementele ansamblului de monumente din cadrul cetatii, zidurile, bastioanele, biserica reformata.
Treptele Rakoczi Targu Mures la 27,31 km. In acest loc a existat un pasaj inca din timpul construirii cetatii premoderne din Targu Mures, care a fost reinnoit in 1902. Cutiuta a disparut. Cutiuta nu mai e la locul ei si nu e nici in vecinatatea ascunzisului. Transformat in punct de interes. Ascunzisul a fost transformat in punct de interes anul trecut, in noiembrie. Raspuns. Am gasit 10 cutiute in oras. Pasajul este alcatuit din 70 de trepte, si a fost realizat de catre mesterul constructor Soos Pal.
Stadionul municipal vechi Targu Mures la 27,32 km. Stadionul municipal vechi, Targu Mures. Stadionul municipal vechi. Faina catarare.
Canalul Turbina Uzina Electrica Targu Mures la 27,35 km. Intre anii 1914-1944, orasul Targu Mures a fost alimentat cu energie electrica de la Uzina Electrica (azi monument istoric) din Parcul Elisabeta (azi Parcul Municipal), aflata pe Canalul Turbina.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.