Localitatea Ivanesti (judetul Mures) Resedinta: Livezeni. Denumire maghiara: Kebeleszentivány.
Autentificare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ivanesti, judetul Mures

Movilele lui Ali pasa Livezeni la 3,98 km. La sud-vest de comuna Livezeni, se afla niste movile interesante, care au fost create cu ocazia unor alunecari de teren. Pe strada Comorii la movilele cu comoara. Dupa cateva zile cu ploaie, in sfarsit o zi cu soare. Aici, in timpul campaniei otomane, in anul 1662 isi ridica tabara Ali pasa.
Lavanda Corunca la 4,78 km. Lavanda din Corunca este soiul Sevastopolis, cunoscut si ca levendula bulgara, una dintre soiurile cu cel mai mare continut de uleiuri esentiale. Corunca, Strada de Jos numarul 167.
Turnul de observatie Corunca la 5,53 km. Turn de observatie, Corunca. Nu stiu cum se face, dar am gasit geocutia. Am pornit intr-o mica plimbare, impreuna cu nepotica mea.
Zoo Targu Mures Platoul Cornisa Targu Mures la 6,58 km. In partea estica a orasului Targu Mures, pe platoul Cornesti se afla Gradina Zoologica, la altitudinea de 488 m si la 197 m deasupra orasului. GeoKrety out. Am gasit cutia la locul indicat. Weekend la Targu Mures. Am fost in weekend in Targu Mures la Campionatul National de Dans Sportiv. Zoo Targu Mures. Ascunzisul era foarte tare. Padurea de stejar si carpen, numita Padurea Mare ofera conditii ideale pentru animalele gradinii.
Lavanda Leda Murgesti la 6,9 km. Programe si activitati de timpul liber, pentru familii si copii.
Baile Sarate Sangeorgiu de Mures la 6,91 km. Statiunea Baile Sarate Sangeorgiu de Mures, renumita pentru apele sarate si namolul mineral, este cunoscuta inca din anul 1880. Inainte de concert. Au trecut aproape 3 ani de cand am prezentat aceasta locatie ca punct de interes. Exista aici un mic bazin amenajat, alimentat de la un izvor natural de suprafata.
Scena in aer liber Platoul Cornesti Targu Mures la 6,95 km. In partea de vest a Platoului Cornesti, aproape de statia de sud a trenuletului pentru copii, gasim o scena amenajata in aer liber. Daca in trecut era intr-o stare de degradare avansata, azi scena este renovata.
Pictura murala Targu Mures la 7,11 km. Una dintre cele mai lungi picturi murale neintrerupte din Romania, si cel mai mare mural din judetul Mures, se afla pe strada Cutezantei. A fost realizata in toamna anului 2020, de catre artistul urban, Laurentiu Alexandrescu.
Gradina botanica Targu Mures la 7,24 km. Gradina botanica din Targu Mures se afla pe platoul Cornesti, pe teritoriul Universitatii de Medicina si Farmacie. Cu o echipa formata din 3 generatii. Am pornit in cautarea acestei geocutii cu o echipa formata din persoane apartinand la trei generatii. Intrarea in gradina se afla intre clinica de psihiatrie si clinica de copii.
Lavanda Erika Murgesti la 7,28 km. Puteti sa culegeti lavanda in gradina Erika Levendula din Murgesti, intre 23 iunie si 2 iulie. Posibilitate de parcare vizavi de gradina, in curtea magazinului de accesorii pentru telefoane mobile.
Ceasul solar hiperbolic la 7,4 km. Ceasul solar hiperbolic este opera sculptorului Dienes Attila si a fost realizata in anii 2001-2002 in tabara de creatie Bolyai. Geocutie inlocuita. Ultimul ascunzis al zilei de miercuri a fost cel de la Ceasul solar hiperbolic din strada Verii.
Cimitirul Eroilor Sovietici Targu Mures la 7,42 km. Cimitirul Eroilor Sovietici se afla in partea de est a orasului Targu Mures, pe panta vestica a Platoului Cornesti, pe strada Petri Adam. Ascunzis bine ales. Eram prin zona, astfel am folosit oportunitatea pentru a gasi si geocutia ascunsa aici. In vecinatate se afla Cimitirul Ortodox si Cimitirul Eroilor Germani.
Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures la 7,45 km. Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures Geocutie potrivita. Echipa care a pornit in cautarea acestei geocutii a fost formata din subsemnatul, mama, si nepotica ei.
Parcul portilor inchise Ernei la 7,49 km. Parcul Baron, parcul castelului Balintitt - Ernei. Momentan poarta parcului este inchisa cu lacat.
Parcul Indragostitilor Targu Mures la 7,67 km. Parcul Indragostitilor- Targu Mures Am gasit-o. Am gasit geocutia, cu zozo si malna. Noaptea. Am gasit in urma unei plimbari, noaptea. Ale tineretii valuri, frumoase amintiri. Am gasit cutia, si am retrait momentele tineretii.
Izvorul Secuilor Martiri Targu Mures la 7,72 km. Izvorul Secuilor Martiri din Targu Mures se afla langa monumentul Secuilor Martiri, sub serpentinele drumului.
Poiana cu castani Viile Dealul Mic Targu Mures la 7,8 km. Poiana cu castani - Viile Dealul Mic, Targu Mures.
Izvorul Gorunul Targu Mures la 7,85 km. Izvorul Gorunul, de pe strada Moldovei din Targu Mures Bulevardul Durilor. Am ajuns la fata locului, dupa-masa la ora 5.
Bazinul de acumulare si statia de pompare Targu Mures la 7,86 km. Bazinul de acumulare numarul 1 si statia de pompare din Targu Mures se afla pe strada Verii, la numarul 4. Cele doua cladiri, care se afla intr-un parc inchis, au fost construite pe baza proiectelor lui Rado Sandor, in stil secesionist, intre 1908 si 1911.
Izvorul Postaret Targu Mures la 7,89 km. Izvorul Postarét din Targu Mures se afla langa blocul D11 de pe strada Constantin Romanu-Vivu. Izvorul a secat demult.
Statuia Arcasul Targu Mures la 7,93 km. Statuia Arcasul, realizata de Kulcsár Béla se afla in Cartierul Cornisa, Targu Mures. Ascunzis aproape drive-in. Langa parcul din jurul statuii, cei care sosesc cu masina, gasesc o parcare convenabila.
Izvorul Cornisa Targu Mures la 8 km. Izvorul Cornisa din Targu Mures se afla langa treptele de beton plasate pe versantul dintre cantina UMF si strada Constantin Romanu-Vivu.
Harta palpabila Cetatea Targu Mures la 8,4 km. Macheta cetatii din bronz, realizata pentru nevazatori, se afla langa cladirea muzeului din cetatea Targu Mures. Pe harta palpabila pot fi identificate elementele ansamblului de monumente din cadrul cetatii, zidurile, bastioanele, biserica reformata.
Statuia Ioan de Hunedoara Cetatea Targu Mures la 8,4 km. Ioan de Hunedoara a fost o personalitate dominanta a istoriei secolului al cincisprezecelea, fiind Guvernator al Regatului Ungariei timp de sase ani incepand din 1446. A fost un mare sustinator al crestinatatii, turnul Bisericii din Cetatea Targu Mures fiind construit gratie contributiei sale financiare.
Pseudosphaera Targu Mures la 8,43 km. Aceasta statuie interesanta este primul monument de matematica din lume. Geocutie vizibila dintr-un anume unghi. Acest ascunzis este destul de usor de gasit. Pseudosphaera. A cautat ceva timp, dar pana la urma am gasit cutia. Cautarile in grup. Un alt aspect al acestei probleme este cautarea in grup. A fost ridicat in anul 2002, cu ocazia comemorarii a 200 de ani de la nasterea marelui matematician Bolyai János.
Treptele Rakoczi Targu Mures la 8,52 km. In acest loc a existat un pasaj inca din timpul construirii cetatii premoderne din Targu Mures, care a fost reinnoit in 1902. Cutiuta a disparut. Cutiuta nu mai e la locul ei si nu e nici in vecinatatea ascunzisului. Transformat in punct de interes. Ascunzisul a fost transformat in punct de interes anul trecut, in noiembrie. Raspuns. Am gasit 10 cutiute in oras. Pasajul este alcatuit din 70 de trepte, si a fost realizat de catre mesterul constructor Soos Pal.
Monumentul celor doi Bolyai la 8,55 km. Monumentul celor doi Bolyai este opera a sculptorilor István Csorvássy si Márton Izsák. Multumiri pentru geocutie. Odata ajuns la fata locului, m-am oprit chiar langa ascunzis. Lipsa de ocupatie. Trecand prin zona, mi-am adus aminte ca am citit despre aceasta cutie.
Sapte Plopi Targu Mures la 8,6 km. Sapte Plopi era candva un loc de recreatie foarte indragit de targumureseni. Cei sapte plopi, vizibili de la mare distanta de pe valea Muresului, se ridicau ca niste uriasi protectori ai orasului.
Biserica Sfantul Anton de Padova la 8,71 km. Biserica Sfantul Anton de Padova, Targu Mures Ascunzis gasit fara gps. Cu ajutorul instructiunii ajutatoare acest ascunzis poate fi gasit chiar si fara gps. Mergand spre biblioteca. O mica escala in drumul meu spre biblioteca.
Biserica baptista neterminata Harul Targu Mures la 8,85 km. Biserica crestina baptista Harul - Targu Mures.
Casa Turta Dulce Targu Mures la 8,85 km. Casa Vamos se afla pe Piata Trandafirilor la numarul 18, la coltul strazii Bartok Bela. La inceputul secolului trecut, in 1910, a fost reconstruita in stil Art Nouveau.
Casa Rado Targu Mures la 8,87 km. In cladirea aflata pe strada Artei nr. Teamwork. E o cutie destul de bine ascunsa. 7, proiectata de Rado Sandor in 1912, a locuit pe vremea sederii sale in Targu Mures, arhitectul, artistul si scriitorul Toroczkai Wigand Ede.
Cladirea Furnica Targu Mures la 9,01 km. Cladirea Furnica sau Casa Hangya se afla pe strada Gheorghe Doja nr 9. Din doua incercari. Prima data am incercat sa gasesc geocutia, dupa miezul noptii. Initial a adapostit sediul Centralei Cooperativelor de Consum Hangya, cooperative care au aparut incepand cu anul 1898.
Palatul Culturii Targu Mures la 9,03 km. Palatul Culturii Targu Mures Expusa dar totusi ascunsa. Cutie gasita in cadrul GQ5, cu ajutorul lui Andrixnet. Cu spatele la ascunzis. Mi-am verificat ascunzisul duminica trecuta, cu ocazia concertului Uriah Heep.
Turnul cu Ceas din Targu Mures la 9,09 km. In turnul palatului prefecturii Mures exista un orologiu care are cadrane pe toate cele patru laturi ale turnului, iar bataile de clopot ale acestuia pot fi auzite din sfert in sfert de ora. Urcus pe scari. Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet.
Casa cu picioare Targu Mures la 9,18 km. Ramasitele unei case, constructia interesanta se afla la coltul strazilor Liviu Rebreanu si Tudor Vladimirescu, langa paraul Poclos.
Cocosul de Aur Targu Mures la 9,36 km. Palatul Bürger, monument de arhitectura, a gazduit in perioada comunista restaurantul Cocosul de Aur. Scormoneala de sambata. In drumul meu spre casa, am trecut pe langa Cocosul de Aur, si mi-am amintit de geocutia care se ascunde aici. Cladirea a fost construita de berarul Albert Bürger, un prosper om de afaceri, in stil neobaroc, cu elemente secesioniste.
Canalul Turbina Uzina Electrica Targu Mures la 9,48 km. Intre anii 1914-1944, orasul Targu Mures a fost alimentat cu energie electrica de la Uzina Electrica (azi monument istoric) din Parcul Elisabeta (azi Parcul Municipal), aflata pe Canalul Turbina.
Biserica unitariana Piata David Ferencz Targu Mures la 9,6 km. Parohia si biserica unitariana - Piata Dávid Ferencz - Targu Mures.
Casa conductei de apa Targu Mures la 9,62 km. Casa conductei de apa din Targu Mures apartinea de Uzinele de apa de odinioara. Era atelierul de intretinere si locuinta de serviciu pentru personalul care intretinea conductele tunelului de sub raul Mures.
Stadionul municipal vechi Targu Mures la 9,71 km. Stadionul municipal vechi, Targu Mures. Stadionul municipal vechi. Faina catarare.
Gara de linie ingusta Targu Mures la 9,86 km. Fosta gara de linie ingusta Targu Mures. Locatie in stare deplorabila. Locul este plin cu gunoi, este locuinta si toaleta boschetarilor. Depozit de gunoi. Ultima data nu am reusit sa ma apropii de ascunzis, din cauza unor "domnisoare" care fumau linistite, stand exact pe ascunzis.
Hipodrom la 10,32 km. Hipodrom Targu Mures
Lacul fabricii de caramida Targu Mures la 11,14 km. In Targu Mures, in spatele fabricii de caramida din cartierul Mureseni, gasim un lac cu dimensiuni considerabile. Ultimele zile ale iernii. Cand am ajuns la fata locului, tocmai a inceput ploaia. Lacul este limitat la sud de un perete argilos, abrupt, deasupra careia locuiesc romii din strada Dealului.
Cimitirul reformat Mureseni la 11,68 km. In cimitirul reformat din cartierul Mureseni al orasului Targu Mures se afla locul de veci a familiei Lazar, o importanta familie istorica din Transilvania. Cimitirul se afla pe dealul din spatele Fabricii de conserve, parte din teritoriu donata satului de catre contesa Bissingen, Lazar Nora.
Lacul Verde Sancraiu de Mures la 12,21 km. Lacul Verde se afla foarte aproape de Targu Mures, in spatele primariei din Sancraiu de Mures.
Capela catolica Nazna la 12,55 km. Capela catolica din Nazna Pe poarta mica. Am sosit la Nazna dinspre Sancraiu de Mures, unde am ascuns o geocutie la Pestisorul de Aur, chiar daca o lebada neagra a incercat sa protesteze din rasputeri :-) Nu stiu daca era domnisor sau domnisoara, dar isi proteja vizibil teritoriul.
Casa de vanatoare Bissingen-Lazar Mureseni la 12,77 km. Casa de vanatoare este o cladire cu un singur nivel, care se afla in apropierea fostului castel din Mureseni, la intersectia strazilor Dezrobirii si Vladeasa. A fost construita probabil in anul 1708, conform inscriptiei de pe tablita memorativa partial distrusa, de la intrare.
Pestisorul de Aur Sancraiu de Mures la 12,88 km. Complexul Pestisorul de Aur se afla in Sancraiu de Mures, la 5 minute de Targu Mures. Complexul este situat pe o colina, la marginea padurii.
Cavitatile de langa Sansimion la 13,49 km. Cavitatile-pivnita de langa Sansimion sunt niste cavitati artificiale, sapate in pamant de catre localnici. Ele dateaza din timpul navalirii tatarilor.
Podul de pe linia ingusta Cristesti la 15,13 km. Podul de pe calea ferata cu linie ingusta, Cristesti. Geocutie neagra. Ascunzisul poate fi gasit chiar si fara gps, numai pe baza instructiunii ajutatoare.
Casa pian Ceuasu de Campie la 15,24 km. Intre Ceuasu de Campie si Voiniceni, aproximativ la jumatatea drumului, calatorul atent va putea vedea doua case interesante. Cladirea de langa drum seamana cu un pian, iar cladirea din spatele acesteia are un geam urias avand forma unei viori.
Lalele si lavanda Marculeni la 15,45 km. La marginea din nordvest a localitatii Marculeni se afla o plantatie de lavanda si lalele, unde se poate ajunge dinspre Bereni sau Calugareni. Gasim aici cincisprezece mii de plante si zece tipuri de lalele, recolta avand loc in prima parte a lunii mai.
Biserica reformata si clopotnita Ceuasu de Campie la 16,63 km. Ceuasu de Campie - Biserica reformata si clopotnita Am participat la reascunderea geocutiei. Am pornit intr-o mica excursie de cautat geocutii impreuna cu posesorul geocutiei ascunse langa biserica reformata din Ceauasu de Campie.
Casa Cripta Dracula Damieni la 17,09 km. Faimoasa casa horror, care a facut din Damieni centrul lumii. Prin aceste cuvinte, textul publicitar ne atrage atentia asupra edificiului deosebit.
Biserica reformata Tirimia la 17,36 km. Biserica reformata din Tirimia, comuna Gheorghe Doja, a fost construita in anul 1904. Este filie a parohiei Satu Nou.
Criptele din cimitirul reformat Tirimia la 17,71 km. Pe varful dealului Chilie, la marginea de sudvest a cimitirului reformat din Tirimia, gasim doua cripte. Unul este al contelui Bethlen Farkas, el a murit in anul 1763.
Punctul de belvedere Busola Calugareni la 17,74 km. Cercetarile arheologice de aici au necesitat prezentarea rezultatelor, astfel a fost proiectata o belvedere pentru a facilita intelegerea topografiei sitului. Constructia bazata pe un proiect care a fost premiat la o competitie stiintifica studenteasca, a fost finalizata in vara anului 2018.
Pavilioane Time Box Calugareni la 17,83 km. Pavilioanele Time Box din cadrul Parcului arheologic de la Calugareni se afla la sud-vest de localitate, langa castrul roman si parcul arheologic Calugareni. Cele doua pavilioane au fost proiectate de catre Sagi Gergely, construite in anul 2015, si inaugurate in mai 2016.
Castrul roman Calugareni la 17,92 km. Castrul roman de la Calugareni, avand o suprafata de peste 2 hectare, reprezinta unul din siturile arheologice majore din judetul Mures. Castrul a jucat un rol strategic insemnat in apararea partii superioare a Vaii Nirajului.
Cea mai veche poarta secuiasca Calugareni la 18,37 km. Poarta bisericii si manastirii franciscane din Calugareni, ridicata in 1673, a fost cea mai veche poarta secuiasca ramasa in picioare, pana in anul 1930. Poarta slabita a fost daramata de o furtuna in anul 1912, dupa care a ajuns in posesia Muzeului de Etnografie prin cumparare.
Lavenderland Chendu la 18,52 km. Plantatia de lavanda din Chendu a fost infiintata in 2015, are o suprafata de 1,2 hectare, din care 50 ari sunt acoperite cu lavanda. In fiecare an aici se organizeaza festivalul cultural Lavenderland Fest, cu programe si activitati pentru copii, concerte, si targ cu produse specifice.
Biserica de lemn Petelea la 21,03 km. Biserica ortodoxa din Petelea, construita din lemn, cu picturi pe panza executate de zugravul Mare din Reghin, a fost construita la 1832 pe locul altei biserici din lemn ridicata la 1750 si vanduta la Oarba de Mures.
[ Sus ↑ ]
Taramul Lavandei Madaras la 21,31 km. Taramul Lavandei de la Madaras este foarte popular in judetul Mures, incepand cu anul 2018 este organizat aici Festivalul Lavandei. In fiecare an, timp de 4 saptamani si 4 weekenduri, in perioada de inflorire a lavandei, vizitatori sunt asteptati aici cu uleiuri esentiale si alte produse din lavanda.
Casa Prieteniei Zagar la 21,74 km. Casa parohiala construita in 1794, precum si fostele locuinte ale profesorilor au fost partial reconstruite si renovate intre anii 2007-2008. Cu ajutorul mostenirii lui Johann Bretz, originar din Zagar, a fost construita Casa Prieteniei (Haus der Begegnung in limba germana).
Biserica evanghelica fortificata Zagar la 21,75 km. Biserica evanghelica-luterana din Zagar a fost construita intre anii 1723-24, pe turnul din nordvest apare data de 1653. Cladirea bisericii este inconjurata de un zid de incinta fortificata cu turnuri.
Biserica unitariana Sabed la 21,83 km. Biserica unitariana din Sabed, sat apartinand de comuna Ceuasu de Campie, se afla pe un deal la sud-est de localitate.
Dealul cu lavanda Bezid la 22,5 km. Dealul cu lavanda se afla la capatul din est al lacului Bezid, langa intersectia spre Criseni, intr-o locatie deosebita. In 2023 se organizeaza Zilele portilor deschise, intre 20 iunie si 9 iulie, zilnic inte orele 10-21.
Piatra Ves Muntele Becheci la 23,43 km. Piatra Ves, sau Piatra Pericol de pe Muntele Becheci. Geocutie recomandata pentru familii cu copii. Am urcat pe muntele Becheci din Silea Nirajului.
Castelul Huszar Apalina la 23,45 km. Monument istoric, aflat intr-o stare foarte avansata de degradare, care se afla pe teritoriul localitatii componente a municipiului Reghin, Apalina. Castelul avea 32 de camere, fantana eclectica in curte, fereastra istorizanta in casa scarii, tavan pictat si casetat in sala mare de la etaj.
Biserica reformata Band la 23,52 km. Biserica reformata Band
Biserica catolica Band la 23,61 km. Biserica catolica Band
Biserica reformata Bezid la 24 km. Biserica reformata - Bezid. Supravegheat de un vecin. Poarta de intrare in curtea bisericii este ferecata doar cu o cuie, se poate intra. In perioada reformei, locuitorii satului trec la religia unitariana, astfel ca si biserica devine unitariana.
Eremitu la 24,06 km. Eremitu este o localitate in judetul Mures. Satele care apartin acestei comunei sunt: Eremitu, Calugareni, Campu Cetati, Damieni si Matrici.
Lacul Lebedelor Faragau la 25,76 km. Denumirea Lacul Lebedelor a fost data de catre noi, deoarece pe lacul de langa Faragau pot fi vazute lebede. Pescarii pe care i-am intrebat nu cunosteau vreo denumire speciala pentru lac.
Mocanita Sovata Campu Cetatii la 26,04 km. Mocanita Sovata este o locomotiva cu aburi pentru linie ingusta, avand o garnitura de tren compusa din 3 vagoane, doua inchise si unul de tip gondola. In lastaris. Pe locul ascunzisului a crescut un lastaris verde. Vagoanele au o lungime cuprinsa intre 11-12 m, o capacitate totala de 90 de locuri.
Spatiul expozitional Mini Niraj Campu Cetatii la 26,2 km. Spatiul expozitional Mini Niraj se afla pe strada Garii numarul 156, langa gara din Campu Cetatii a liniei inguste de cale ferata. Atractia principala o reprezinta o masa de 10 m2, pe care sunt prezentate machetele obiectivelor turistice mai cunoscute de pe Valea Nirajului Superior.
Izvorul de sub Piatra Tare Campu Cetatii la 26,51 km. La Campu Cetatii, aproape de spatiul expozitional Mini Niraj, sub versantul sudestic al muntelui Piatra Tare, se afla un izvor cu o apa foarte buna de baut. Apa izvorului este folosita cu precadere de localnici, dar vin multi si din localitatile vecine.
Muzeul palariilor de paie Criseni la 26,53 km. Szocs Lajos, al carui familie de trei generatii se ocupa de fabricarea de palarii de paie, s-a hotarat sa infiinteze primul Muzeu al Palariilor din Paie din tara la Criseni. Muzeul a fost infiintat intr-o casa taraneasca traditionala renovata.
Fantana cu steme Reghin la 26,63 km. Fantana cu steme din Reghin, se afla la intersectia strazii Sarii si Piata Petru Maior, sub nivelul carosabilului acestuia din urma. Sunt reprezentate aici trei steme ale orasului.
Cetatea Vityal la 26,7 km. Ruinele cetatii Vityal. Excursie de tabara. Am gasit cutia cu ocazia unei excursii de tabara cu copiii (cca 45 persoane).
Stejarul singuratic Reghin la 26,81 km. Stejarul singuratic se afla in partea de nordvest a Reghinului, la marginea din vest a Padurii Rotunde (Ziegenwald). Stejarul secular a fost plantat in 1849, in memoria revolutiei din 1848.
Biserica evanghelica Maldorf Viisoara la 27,66 km. Localitatea Viisoara s-a format din satele Hundorf, respectiv Maldorf atestat documentar in 1420 sub numele Domald. Unirea celor doua sate a fost realizata in anii 1970.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.