Localitatea Sapartoc (judetul Mures) Resedinta: Albesti. Denumire maghiara: Sárpatak. Denumire germana: Scharpendorf.
Lunca Postei, pe hartile vechi Eichenrucken, Eichrucken (Spatele stejerisului), este o culme care se inalta in partea de sud a Sighisoarei.
Izvorul parcarii Magherani la 46,01 kmCobarand spre Magherani pe drumul asfaltat dintre Sarateni si Miercurea Nirajului, in parcarea de langa drum, gasim un loc de odihna acoperit, amenajat cu banci si mese.
Cimitirul Jimbor la 41,13 kmCimitirul din Jimbor se afla deasupra satului, pe versantul de deal dintre biserica evanghelica si cetatea taraneasca.
Capela lui Isus la 35,71 kmIn ciuda trecutului sau multisecular, Odorheiu Secuiesc nu detine o spectaculoasa mostenire medievala construita.
Gradina botanica Targu Mures la 47,45 kmGradina botanica din Targu Mures se afla pe platoul Cornesti, pe teritoriul Universitatii de Medicina si Farmacie. Cu o echipa formata din 3 generatii - Am pornit in cautarea acestei geocutii cu o echipa formata din persoane apartinand la trei generatii.
Casa Prieteniei Zagar la 27,08 kmCasa parohiala construita in 1794, precum si fostele locuinte ale profesorilor au fost partial reconstruite si renovate intre anii 2007-2008.
Cetatea Rupea la 31,17 kmCetatea Rupea se afla intr-o pozitie dominanta, in apropierea drumului european E60, deasupra orasului Rupea. Prima cutie - Gasita de clubul nostru, prima comoara din (speram) un lung sir. Am gasit si aceasta geocutie - Este o cetate medievala intr-o stare foarte buna comparate cu alte cetati.
Cimitirul reformat Mureseni la 45,93 kmIn cimitirul reformat din cartierul Mureseni al orasului Targu Mures se afla locul de veci a familiei Lazar, o importanta familie istorica din Transilvania.
Treptele Rakoczi Targu Mures la 47,46 kmIn acest loc a existat un pasaj inca din timpul construirii cetatii premoderne din Targu Mures, care a fost reinnoit in 1902. Cutiuta a disparut - Cutiuta nu mai e la locul ei si nu e nici in vecinatatea ascunzisului. Transformat in punct de interes - Ascunzisul a fost transformat in punct de interes anul trecut, in noiembrie. Raspuns - Am gasit 10 cutiute in oras.
Baile Venetia de Jos la 44,82 kmBaile Venetia de Jos, o fosta statiune balneoclimaterica sezoniera, se afla la 3 km est de sat, la poalele dealului Dosul Magurii.
Moara de apa Homorod la 36,39 kmFosta moara de apa din Homorod se afla la 500 m nord-est de confluenta Homoroadelor, sub cimitirul ortodox, pe partea nordica a drumului judetean DJ132 dinspre Mercheasa.
Canionul Mihaileni la 44,24 kmCanionul numit si Rapa lui Brod este situat la 1 km de comuna Mihaileni, are o lungime de 500-600 m si o inaltime a peretilor laterali cuprinsa intre 6 si 25 m. Ascunzis devastat? - Poate nu am ales cea mai buna metoda de a ma apropia de canion. Geocutie lipsa - Din pacate geocutia nu mai e la locul ei.
Lacul Rák - Porumbenii Mari la 25,27 kmLacul Rák (Rac) este situat la 2 km nord de Porumbenii Mari, la altitudinea de 600 m. Circumferinta lacului este de 800 m, lungimea 250 m, latimea 150 m, adancimea este de maximum 7 m, iar suprafata lacului este de 28000 m2, 10 ha cu terenurile aferente.
Castelul Huszar Apalina la 65,77 km. Monument istoric, aflat intr-o stare foarte avansata de degradare, care se afla pe teritoriul localitatii componente a municipiului Reghin, Apalina.
Pasul Vlahita la 63,55 km. Pasul Vlahita este o coama la o altitudine de 980 m, este situat pe DN 13A la 36 km de la Odorheiu Secuiesc si la o distanta de 16 km de la Miercurea Ciuc. Ascunzis drive-in - Am trecut de foarte multe ori pe langa acest loc. Pasul Vlahita - Am cautat in 2 zile diferite cutia.
Baile Sarate Jabenita la 68,04 km. Baile Sarate Jabenita este o microstatiune reinfiintata in 1997 pe un teren de aproximativ 4 ha, intr-o zona linistita, cu un peisaj extraordinar, aflat la intrarea in satul Jabenita.
Varful Harghita Madaras la 63,84 km. Harghita Madaras este una dintre cele mai populare partii de schi din Transilvania. Apus de soare pe varf si o intalnire neasteptata - Excursia pe varful Harghita Madaras nu a fost una programata. Pe platou - O tura de platou pe varful Madaras ce nu implica un efort prea mare. Am gasit cutia veche - Cutia veche, cea ascunsa de Dianthus, exista in continuare.
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.