Localitatea Caciulesti (judetul Neamt) Resedinta: Girov.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Caciulesti, judetul Neamt

Varful Cernegura Varful Cernegura Muntii Tarcaului la 11,54 km
Muntele Cernegura treprezinta bastionul extrem nord-estic al Muntilor Tarcaului, dominand dinspre sud orasul Piatra Neamt. Varful Cernegura - Gasit geocutia in crapatura de la baza fagului.
Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Luncani la 46,37 km
La Manastirea Carmelitana de la Luncani se arganizeaza numeroase activitati, se fac vizite, incheiate cu pelerinaje pe dealul din spatele manastirii, pe care s-a amenajat un Drum al Crucii. Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana - Luncani - In padurea din jurul manastirii a inceput concursul de triluri.
Stanca cu brazi Stanca cu brazi Stogul de piatra la 41,14 km
Multi au cautat-o, putini au gasit-o. Printre sute de abriuri - Ajungerea la obiectiv necesita ceva efort, meritat insa cu prisosinta de frumusetea sa. Stanca cu brazi - Stogul de piatra - Dupa drumul din toamna la Piatra cu ceaun, am crezut ca voi realiza obiectivele din zona relativ usor. E alta cutie - Cutia gasita de dvs a fost pusa de noi, in ideea marturisita in comentariul anterior, ca cea initiala, a Trekkinklubului, ar fi disparut.
Parcul zoologic Cozla Parcul Cozla este amenajat pe versantul sudic al muntelui Cozla, Piatra Neamt. Ascunzis nou - Cu ocazia parcurgerii unui traseu de toamna pe Cozla si pe dealul vecin, Carlomanu, alegand ca punct de intrare/iesire in/din traseu micul parc zoologic de sub deal, am socotit oportun sa amenajam un geoascunzis in zona. Parcul Zoo - Acces usor de la Colibele Haiducilor sau Zoo.
Camila de pe Munceii Uture Camila de pe Munceii Uture la 41,77 km
In-afara de mai cunoscutele Piatra cu Ceaun, Stogul de Piatra sau Altarul, pe culmile Munceilor Uture, chiar aproape de acestea, mai pot fi intalnite inca alte stanci cu forme interesante sau bizare.
Cetatea noua a Romanului Gadinti la 38,96 km
Cetatea noua a Romanului se afla pe raza comunei Gadinti, pe malul stang al raului Siret, la aproximativ 5 km de orasul Roman.
Lunca Mircesti la 32,88 km
Lunca Mircesti (Vasile Alecsandri), arie naturala protejata, rezervatie naturala de tip forestier.
Manastirea Carmelitana din Luncani Manastirea Carmelitana din Luncani la 46,49 km
Carmelitii sunt prezenti in Romania din 1992, in Bacau din 1998, cand s-a inceput constructia manastirii de la Luncani. Manastirea Carmelitana din Luncani - Am fost pe punctul de a abandona cautarea. Carmelitani - La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga.
Casa memoriala Mihail Sadoveanu Vanatori-Neamt la 38,38 km
Muzeul judetean din Vanatori-Neamt este dedicat scriitorului Mihail Sadoveanu, se afla la sud de satul Manastirea Neamt.
Muzeul de Istorie si Etnografie Targu Neamt la 28,46 km
In curtea Muzeului de Istorie si Etnografie din Targu Neamt sunt expuse mari instalatii populare, achizitionate cu 30 de ani in urma, ultimele aflate pe teritoriul judetului.
Piatra Lacramata Piatra Lacramata Masivul Ceahlau la 40,78 km
Poteca din Curmatura Picioru Schiop, spre cabana Dochia, trece pe langa Piatra Lacramata, un martor tacut al vanturilor de pe munte.
Parcul Natural Vanatori-Neamt la 35,61 km
Parcul Natural Vanatori-Neamt este singurul loc din Europa in care zimbrul poate fi vizitat in toate cele trei forme de habitat.
Varful Simon Varful Simon Muntii Stanisoarei la 18,01 km
Muntele (Dealul) Simon se afla pe unul dintre interfluviile (Pangarati-Valea Mare) din sudul Muntilor Stanisoarei, avand 968 m. Geocutia lui Radu si a lui Dorin - Aproape ca nu mi-a venit sa cred. Varful Simon - Traseu frumos, zapada tare, pe alocuri portiuni fara.
Padurea Corhanei Dobreni la 6,05 km
Padurea Corhanei, Dobreni
Rezervatia de zimbri Dragos Voda Vanatori-Neamt la 36,8 km
La gradina zoologica de la Vanatori-Neamt primii zimbri au fost adusi in anul 1969.
Muntele lui Simon Muntele lui Simon Muntii Stanisoarei la 18,01 km
Muntele lui Simon (974m) este un munte pitoresc in apropiere de Piatra Neamt, cu acces relativ usor de la Sanatoriul TBC, respectiv manastirea Bisericani. Geocutia lui Dorin si a lui Radu - Foarte bine. Pestera Sfantul Chiriac - Pestera Sf Chiriac este un obiectiv superb intradevar dar fiind pe terenul manastirii ar trebui vorbit cu staretul inainte.
Pasul Hanu Pasul Hanu Muntii Tarcaului la 43,43 km
Putin sau deloc cunoscut, pasul Hanului face trecerea din valea Tarhausiului (bazinul Trotusului) in cea a Tarcutei (bazinul Bistritei).
Cabana Fantanele Cabana Fantanele Masivul Ceahlau la 40,35 km
In prezent, in Poiana Fantanele gasim o cabana moderna, cu restaurant si terasa in aer liber.
Dealul Vulpii Botoaia la 5,52 km
Dealul Vulpii - Botoaia - Ochiul de Stepa.
Piatra cu ceaun Piatra cu ceaun Stogul de piatra la 40,75 km
Pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, pe partea impadurita dinspre localitatile Bolatau si Zemes, in zona Stogul de Piatra, gasim o multime de formatiuni stancoase interesante. Ceaunul a fost cu plin - Am gasit relativ usor cutia (ba chiar una dintre nepoatele noastre - 14 ani) doar pe baza indicatiilor. Drum in stare buna - Drumul de la Bolatau prin padure este in stare buna, cu ceva urme de exploatare a lemnului.
Prevarful Ciudomir Prevarful Ciudomir Muntii Tarcaului la 46,86 km
Varful Ciudomir este al doilea varf, ca altitudine, din Muntii Tarcaului.
Varful Grindusu Varful Grindusu Muntii Tarcaului la 43,66 km
Grindusul, cu cei 1664 m ai sai, este cel mai inalt din Muntii Tarcaului, dar si din Muntii Trotusului, numindu-i astfel pe toti cei din care isi trage apele Trotusul.
Camera Patrata Camera Patrata Pietrele Detunate Masivul Ceahlau la 39,5 km
Camera Patrata se afla in Masivul Ceahlau, in apropierea potecii marcate cu banda albastra, in grupul stancos numit Detunatele. Usor de gasit - La vedere, privelistea superba. De ziua Micii Unirii - Desi am cautat-o de ziua Marii Uniri, 1 decembrie 2016, ceata si aparatul au fost impotriva.
Manastirea Tazlau Manastirea Tazlau Tazlau la 26,54 km
Manastirea Tazlau este o manastire de calugari, ctitorie a lui Stefan cel Mare avand peste 500 de ani vechime.
Varful Geamana Varful Geamana Muntii Tarcaului la 41,87 km
Varful Geamana este un important nod orografic al Muntilor Tarcaului, aflat pe o culmea importanta a sa, Runcul Stanelor - racordata la culmea principala in Batca Rachitei, in directie opusa (sud) Culmii Gosmanu.
Piatra cu Apa Piatra cu Apa Masivul Ceahlau la 39,09 km
Piatra cu Apa este o klippa de calcar, care se afla langa poteca marcata cu banda albastra, care urca de la Izvorul Muntelui pana la cabana Dochia.
Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor la 14,37 km
Schitul Lipovenilor se afla aproape de obarsia paraului Doamna, afluent al Bistritei, numita Bahrinu Mare.
Schitul Lipovenilor Schitul Lipovenilor la 13,31 km
Numindu-l si Bahrin, vorbim, acum, despre un schit reinfiintat dupa 1990 de lipovenii din Piatra Neamt.
Cetatuia si Calugarii Cetatuia si Calugarii Masivul Ceahlau la 39,69 km
Cetatuia si Calugarii sunt denumirile date unor turnuri de stanca care se inalta la vest de Detunate, deasupra potecii marcate cu banda albastra.
Manastirea Ceahlau Manastirea Ceahlau la 40,41 km
Manastirea Ceahlau poarta hramurile Schimbarea la Fata si Sfantul Voievod Stefan cel Mare.
Stanca cu chip de om de la Serbesti Stanca cu chip de om de la Serbesti la 4,41 km
Stanca cu chip de om de la Serbesti este o rezervatie naturala geologica, declarata monument al naturii.
Cascada Pusu Cascada Pusu Cernegura la 11,06 km
Fara valente morfometrice deosebite, casacada Pusu de pe Muntele Cernegura exista si subzista sub forma unui firicel de apa spanzurat pe un prag stancos de circa 6-7 m.
Bisericuta ascunsa de la Pangarati Bisericuta ascunsa de la Pangarati la 23,54 km
Urcand pe dealul Parul - la poalele cãruia se afla Manastirea Pangarati - de pe primul loc cu belvedere spre valea Pangarati - se poate vedea pe dealul de vizavi, Botosanul, ascunsa in padure, o cladire ce pare a fi o bisericuta.
Cascada Duras Cascada Duras Muntii Tarcaului la 21,31 km
Printre multele, dar, in general, micile si, totusi, spectaculoasele cascade ale Muntilor Tarcau, Cascada Duras este una care beneficiaza de acest ultim atu. Modificari descriere - Din neglijenta am consemnat ca distanta din capatul Negulestilor pana la Cascada Duras 8-9 km.
Cetatea Neamt Cetatea Neamt Targu Neamt la 29,53 km
Cetatea Neamt este o cetate medievala din Moldova, amplasata la marginea de nord-vest a orasului Targul Neamt.
Poiana Gitioana Poiana Gitioana Muntii Tarcaului la 27,49 km
Orice om pasionat de munte, de drumetie, in general, a lecturat mai in copilarie, mai incoace, spre maturitate, descrierile de calatorie prin muntii Neamtului ale lui Calistrat Hogas.
Varful Ciudomir Varful Ciudomir Muntii Tarcaului la 46,65 km
Varful Ciudomir, cu cei 1649 m ai sai, este nu doar al doilea varf al Muntilor Tarcaului, dupa Grindusu (1664 m), ci si al Muntilor Trotusului, la egalitate insa cu Nemira Mare. Varful Ciudomir - Muntii Tarcaului - Bine mascata de padure, aici se afla o piramida geodezica ce marcheaza varful.
La Deget La Deget Munceii Uture la 40,72 km
Locatia este descrisã deja pe site ca punct de interes. Bucuria descoperirii - Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia.
Varful Toaca Muntele Ceahlau este constituit dintr-un sistem de culmi radiare, cu altitudini de 1000-1300 m, ce converg in doua puncte de inaltime maxima, Ocolasul Mare 1907 m si varful Toaca 1904 m.
Lacul Iapa Lacul Iapa la 23,89 km
Lacul Iapa este, daca nu cel, printre cele mai recente lacuri, cat de cat notabile, aparute in mod natural.
Crucisatorul Crucisatorul Munceii Uture la 41,56 km
Pe culmile Munceilor Uture sunt raspandite numeroase steiuri izolate, urme ale dezagregarilor din perioadele glaciare.
[ Sus ↑ ]
Lacul Cuiejdel - Muntii Stanisoarei
Lacul Cuiejdel - Muntii Stanisoarei la 21,34 km
Durau - Piatra Lata - Panaghia - Cabana Dochia
Durau - Piatra Lata - Panaghia - Cabana Dochia la 39,9 km
Muntii Ceahlau
Piatra Corbu Piatra Corbu Larga la 67,65 km. Piatra Corbu reprezinta o inpresionanta faleza de gresie, aflata la extremitatea celui mai zdravan contrafort al Culmii Berzuntilor - Stogu -, la confluenta paraului Larga cu Trotusul.
Biserica ortodoxa noua Biserica ortodoxa noua Recea la 58,61 km. Satul Recea, sat al comunei Tulghes, se afla pe drumul ce leaga Tulghesul de Ditrau. Dupa zece ani de la ascunderea geocutiei - Dupa ce cu o luna si jumatate in urma am ratat vizitarea geoobiectivelor din Recea, am revenit acum in zona.
Vechiul cimitir evreiesc Vechiul cimitir evreiesc Lunca de Jos la 55,31 km. Desi este situat pe teritoriul actualei comune Lunca de Jos (catunul Valea Mare, comuna Lunca de Jos), cimitirul a apartinut comunitatii evreiesti din Ghimes-Faget. Cimitir lasat in uitare - Am parcat in apropierea barierei de cale ferata de la intersectia spre Valea Rece.
Izvorul Borcut Valea Borca Muntii Bistritei la 58,85 km. In jurul localitatii Borca abunda apele minerale, cea mai renumita fiind Borcut, care se afla la confluenta paraului Sabaseni cu Borca.
Castelul omului simplu Castelul omului simplu Corbu la 61,85 km. In apropiere de iesirea spre vest din satul Corbu, in directia spre Borsec pe partea stanga, calatorul atent poate vedea o casa interesanta.
Claia Mare din Poiana Mare Claia Mare din Poiana Mare Muntele Highes la 50,86 km. Pantele estice ale Muntelui Highes - Muntii Hasmas, acoperite fiind cu fanete, formeaza ceea ce localnicii numesc Poiana Mare.
Stanca Faraonul Stanca Faraonul Valea Supanului Comanesti la 62,59 km. Cu cca 2 km inainte de a se varsa in Trotus, paraul Supanu este putin inghesuit de versantii abrupti a Tiglelor, Mica si Mare, aceasta din urma formandu-i, pe o portiune, versantul drept. Stanca Faraonul - Valea Supanului - Comanesti - Zona e interesanta, mai ales vara. Nu am reusit sa vad faraonul, dar am vazut doua capete - Urmand sugestiile am rezolvat mai intai prima problema, gasirea ascunzisului. Faraonul, intre imagine si imaginatie - Eu am reusit sa o conving pe Marelena (sotia mea) sa vada Faraonul, si fara multa persuasiune din partea mea, ceea ce, credeti-ma, e un argument solid ca Faraonul poate fi vazut de oricine.
Clopotnita din valea paraului Petki Clopotnita din valea paraului Petki Ghimes-Faget la 53,24 km. Aceasta clopotnita se afla la confluenta paraului Petki cu raul Trotus, la marginea drumului national DN12A, la 900 m distanta de gara Ghimes-Faget spre sud-est.
Varful Chircus Varful Chircus Muntii Berzunti la 65,26 km. Varful este unul dintre cele cateva de peste 900 m ale Muntilor Berzunti, acesta de 903 m.
Asezarea fortificata Cetatuia Moinesti la 51,74 km. Pe dealul Cetatuia, in zona cartierului Lucacesti din Moinesti se afla urmele unei asezari fortificate geto-dacice.
Avenul Licas Avenul Licas la 58,95 km. Avenul Licas se deschide pe varful Muntelui Licas, in apropiere depasul Pangarati, respectiv statiunea Lacul Rosu, la altitudinea de 1675m. Licas - Am urcat la varf pe marcaj din valea Suhardului, cu trecere pe la refugiul din saua Licas, la varf si apoi la aven.
Capela Calvar Capela Calvar Luizi-Calugara la 55,87 km. Dealul Calvar domina dinspre vest comuna Luizi-Calugara.
Popasul cu priveliste Popasul cu priveliste Izvoru Muresului la 68,05 km. Pornind din Izvoru Muresului pe traseul turistic marcat cu cruce rosie, urcand pe drumul de langa padure spre varful Arama Neagra, ajungem pe o frumoasa poiana de munte. Destinatia locul de odihna - De la izvorul de leac pentru ochi am pornit spre varful Arama Neagra, dar intentionam sa ajung doar la popasul amenajat.
Podul medieval Zlodica Ceplenita la 56,51 km. Monument istoric, podul de piatra din satul Zlodica, comuna Ceplenita, a fost construit in secolul al XV-lea.
Izvorul Pierre Curie Izvorul Pierre Curie Borsec la 68,25 km. Izvorul Pierre Curie este situat pe poteca care duce spre Cetatea Bufnitelor, de la Izvorul Stravechi. Justificare gasire cu dovada foto - Am acceptat poza atasata comentariului.
Monumentul lui Rupert Mayer Monumentul lui Rupert Mayer Cosnea la 64,32 km. Rupert Mayer (1876-1945) a fost un preot iezuit german, opozant fata de national-socialismul inca din primii ani ai acestuia si exponent al rezistentei catolice fata de nazism. Cu lanterna - Dupa terminarea turei prin zona, cu putinele indicatii date de ascunzator, am purces la cautarea obiectivului. Drum catastrofal pe paraul Petru - Am ales sa ajung la Cosnea, pe drumul in constructie, care porneste de langa coada lacului Frumoasa.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.