Localitatea Dumbrava Rosie (judetul Neamt) Resedinta: Dumbrava Rosie.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Dumbrava Rosie, judetul Neamt

Stanca Piatra Soimului Promontoriul este situat in comuna care i-a imprumutat numele (anterior Calu-Iapa - Calu), la granita dintre satele Piatra Soimului-Calu si Poieni-Fundu Calului, pe stanga paraului Calu.
Crucea dr Iacomi Crucea dr Iacomi Muntele Cernegura la 7,77 km
Dr Gheorghe Iacomi (1914-1991) a fost unul dintre cei mai buni chirurgi ai Romaniei (practician si cercetator), desfasurandu-si aproape intreaga activitate in Piatra Neamt. Crucea Dr Iacomi - Gasit geocutia plina de apa in scorbura verticala care probabil se umple la orice ploaie sau ninsoare.
Altarul Altarul Stogul de piatra la 32,65 km
Pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, pe partea impadurita dinspre localitatile Bolatau si Zemes, gasim o multime de formatiuni stancoase interesante. La Altar am gasit geo-ofranda - Geocutia a fost gasita de nepoata noastra mai mica - 10 ani - doar pe baza indicatiilor, era OK.
La Bechet La Bechet Valea Bicajelului la 47,94 km
La 8 km fata de statiunea Lacu Rosu, Bicajelul se apropie de peretii Ghilcosului si ai Bechetului, care spera sa opreasca inaintarea paraului.
Culmea Iavardi Culmea Iavardi la 48,14 km
Culmea Iavardi se inalta deasupra vaii paraului Iavardi. La vanatoare, cu cartuse oarbe - Am ajuns pe Varful Iavardi odata cu o ploaie marunta dar deasa. Geocutie noua intr-un ascunzis nou - De data asta am ajuns aici cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Poiana cu lac si foisor Poiana cu lac si foisor Muntii Tarcaului la 15,63 km
Se afla la capatul unui sir de obiective naturale pitoresti si interesante - Statiunea balneara Negulesti, Schitul Sfantul Andrei, Cascada Duras, Lacul Iapa.
Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca la 44,12 km
Pe langa frumusetile naturale, bazinul superior al Vaii Trotusului, constituie un important punct geografic, Pasul Ghimes - Palanca, fiind o trecatoare importanta, care face legatura dintre Transilvania si Moldova. Locomotiva cu aburi - Pacat ca nu e reconditionata. Acest al doilea ascunzis, mai rezistent - Macar ascunzisul a scapat vandalizarii (poate nu stiti, Trekkingklub amenajase mai inainte un ascunzis aici, dar acela n-a scapat. Coaja unui ou de ciocolata in locomotiva - Cand am sosit la fata locului, erau niste persoane in apropiere, asa ca am pornit sa caut mai intai ascunzisul de langa cetatea din valuri de pamant.
Stanca Bufnitei Stanca Bufnitei Muntele Iavardi la 47,63 km
Pe muntele Iavardi fiecare stanca are o denumire: Piatra lui Herman, Stanca Bufnitei, Piatra lui Kota, Piatra Portelan. La Stanca Bufnitei, imbufnati - Dupa ce am ratat cutia de pe Varful Iavardi, speram sa o gasim macar pe cea de la Stanca Bufnitei. Cutie noua la Stanca Bufnitei - Am fost din nou la Stanca Bufnitei. Geocutia veche a disparut, cea noua asteapta cautatorii - Stanca Bufnitei a fost cel de al treilea obiectiv al turei noastre in circuit, in jurul muntelui Iavardi.
Cheile Sugaului Cheile Sugaului la 45,12 km
Cheile Sugaului - Munticelu Am luat-o pe un drum gresit - Cu o vale mai in amonte si am escaladat o stanca gigantica.
Biserica de lemn din Piatra Soimului Biserica de lemn din Piatra Soimului la 4,74 km
Monument istoric, biserica este ridicatã in anul 1792, înlocuind o bisericuța ce aparținea unui vechi schit sarbesc-lipovenesc.
Padurea Corhanei Dobreni la 12,19 km
Padurea Corhanei, Dobreni
Varful Cotumba Varful Cotumba Muntii Ciucului la 49,43 km
Varful Cotumba (1252 m) este punctul culminant al unui masiv muntos reprezentand un sector bine evidentiat in cadrul Muntilor Ciucului, datorita retelei hidrografice care il personalizeaza.
Piatra Lacramata Piatra Lacramata Masivul Ceahlau la 38,88 km
Poteca din Curmatura Picioru Schiop, spre cabana Dochia, trece pe langa Piatra Lacramata, un martor tacut al vanturilor de pe munte.
Capela Sfantul Petru si Pavel Capela Sfantul Petru si Pavel Muntele Iavardi la 46,81 km
Este oarecum surprinzatoare prezenta acestei capele pe unul dintre picioarele Muntelui Iavardi, relativ departe de catunul Poiana Fagului al satului Valea Rece din comuna Lunca de Jos. Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi - Am ajuns aici intr-o tura de iarna, cu fulguieli razlete. Schimbari la capela - Intr-adevar, cutia ascunsa in tinda capelei nu mai este, asa ca am ascuns alta noua (vezi foto) intr-un loc, poate, mai sigur. Am mutat putin geocutia - Am ajuns la capela Sfantul Petru si Pavel cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi, capela fiind al patrulea obiectiv vizitat.
Piatra lui Kota Piatra lui Kota Muntele Iavardi la 47,29 km
Piatra lui Kota este o stanca interesanta, care se afla pe valea paraului Janok, pe versantul muntelui Iavardi. Geocutie si ciomag trekking - Pentru ziua de azi ne-am propus sa parcurgem un traseu in circuit in jurul muntelui Iavardi, primul obiectiv fiind Piatra lui Kota.
Claia Mare din Poiana Mare Claia Mare din Poiana Mare Muntele Highes la 48,25 km
Pantele estice ale Muntelui Highes - Muntii Hasmas, acoperite fiind cu fanete, formeaza ceea ce localnicii numesc Poiana Mare.
La deget La deget Stogul de piatra la 31,69 km
In zona Stogul de piatra, pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, gasim in padure o multime de formatiuni stancoase interesante. Acces spre obiectiv - Acces de la biserica din Bolatau (fost Taragan) = 4.
Izvoarele cu apa minerala Moinesti la 45,91 km
Izvoarele cu apa minerala din Baile Moinesti au fost descoperite in 1860, localnicii au inceput sa foloseasca apa din 1885.
Piatra Teiului Piatra Teiului Roseni Poiana Teiului la 42,93 km
Piatra Teiului este o stanca solitara, ce se afla in albia raului Bistrita, in amonte de Viaductul Poiana Teiului.
Manastirea Carmelitana din Luncani Manastirea Carmelitana din Luncani la 40,44 km
Carmelitii sunt prezenti in Romania din 1992, in Bacau din 1998, cand s-a inceput constructia manastirii de la Luncani. Manastirea Carmelitana din Luncani - Am fost pe punctul de a abandona cautarea. Carmelitani - La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga.
Casalotul din Caldari Casalotul din Caldari Muntii Tarcaului la 41,98 km
La Caldari este numele unui mic perimetru aflat sub Culmea Scarisoara, un picior al Muntelui Stogu - ultimul varf serios (1519 m) al Culmii Grindusu din Muntii Tarcaului. Despre casalot - Casalotul este un mamifer marin asemanator cu balena, caracterizat prin dezvoltarea mare a capului si prezenta dintilor pe falca inferioara. Casalotul din Curatura lui Mihai - La urcare am urmat traseul sugerat, care pleaca din Pasul Ghimes-Palanca.
Muzeul de Istorie si Etnografie Targu Neamt la 36,54 km
In curtea Muzeului de Istorie si Etnografie din Targu Neamt sunt expuse mari instalatii populare, achizitionate cu 30 de ani in urma, ultimele aflate pe teritoriul judetului.
Camila de pe Munceii Uture Camila de pe Munceii Uture la 32,71 km
In-afara de mai cunoscutele Piatra cu Ceaun, Stogul de Piatra sau Altarul, pe culmile Munceilor Uture, chiar aproape de acestea, mai pot fi intalnite inca alte stanci cu forme interesante sau bizare.
Monumentul lui Emil Rebreanu Monumentul lui Emil Rebreanu Palanca la 44,26 km
Este binecunoscut, de orice absolvent de liceu, romanul lui Liviu Rebreanu, Padurea Spanzuratilor. Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca - Locatie accesibila, scari lucrate in piatra, loc de aducere aminte. Dupa ploaie rasar si geocutii, nu numai ciuperci - In momentul in care am ajuns la fata locului, ploua din greu. Gasit cutia - Drumul prin pasul Ghimes este usor spre prost, cam trancane masina.
Codrii de arama Agapia la 32,08 km
Rezervatia forestiera Codrii de arama are o suprafata de aproximativ 10 hectare, si se afla pe teritoriul comunie Agapia, pe dealul Filioara.
Valea Iavardi Valea Iavardi la 49,2 km
Paraul Iavardi este un afluent din dreapta al paraului Valea Rece.
Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor la 8,79 km
Schitul Lipovenilor se afla aproape de obarsia paraului Doamna, afluent al Bistritei, numita Bahrinu Mare.
Lacul Iapa Lacul Iapa la 15,54 km
Lacul Iapa este, daca nu cel, printre cele mai recente lacuri, cat de cat notabile, aparute in mod natural.
Stanca Capul de sarpe Stanca Capul de sarpe Paraul Tainic la 49,04 km
Stanca Capul de sarpe se afla in apropiere de Varful Tainic, la 400 m distanta spre sud-vest, aproape de izvorul paraului Tainic, in albia paraului.
Fantana Rece Fantana Rece Valea Boros la 49,07 km
Geografic vorbind, Fantana Rece (Hideg-kut) reprezintã izvorul paraului Boros  (afluent al Trotușului), de-a lungul sau intinzandu-se satul Valea Boros (comuna Lunca de Jos, judetul Harghita), de unde se realizeaza si cel mai facil acces la obiectiv, cale de 8,5 km. Geocutie noua la Fantana Rece - Ultima data am vizitat Fantana Rece si Muntele Tatalui in anul 2012, in luna mai. Multumiri calduroase pentru cutia de la Fantana Rece - Cred ca am mai trecut pe la Fantana Rece dupa ce am ascuns prima cutie - cea, intre timp, disparuta.
Capela catolica Band Capela catolica Band Valea Rece Lunca de Jos la 47,23 km
La gura paraului Band, afluent de stanga al Vaii Reci, nu departe de varsarea acesteia in Trotus, se afla un grup de case ce formeaza catunul Band al Satului Valea Rece. Ascunzis gol - Am ajuns la fata locului dupa inserare.
Piatra cu Apa Piatra cu Apa Masivul Ceahlau la 37,28 km
Piatra cu Apa este o klippa de calcar, care se afla langa poteca marcata cu banda albastra, care urca de la Izvorul Muntelui pana la cabana Dochia.
Biserica de lemn din Luminis Biserica de lemn din Luminis la 7,23 km
Vechea biserica a satului Luminis - numele din 1965 al satului Iapa, comuna Piatra Soimului, a functionat pana in 1949.
La Morminte La Morminte Masivul Ceahlau la 38,39 km
In contradictie cu inscriptia de pe cruce si relatarile multor blog-uri de pe net, victimele luptelor din acest loc nu erau romani, ci rusi si nemti.
Stanca Panaghia Stanca Panaghia se afla pe poteca marcata cu banda rosie, dintre cabana Dochia si cabana Fantanele, respectiv statiunea Durau. Prima tura de munte a anului - A fost dorinta unui prieten, sa urce pe renumitele scari de pe Ceahlau, despre care se poate citi atat de mult in ultimul timp.
Pestera Cuviosului Chiriac Bisericani la 17,32 km
Pestera Cuviosului Chiriac este un obiectiv superb, care se afla pe terenul manastirii Bisericani.
Crucisatorul Crucisatorul Munceii Uture la 32,48 km
Pe culmile Munceilor Uture sunt raspandite numeroase steiuri izolate, urme ale dezagregarilor din perioadele glaciare.
Lacul Foroja Lacul Foroja Muntii Tarcaului la 46,77 km
Pe fondul unei stravechi tractiuni gravitationale, pe versantul sudic al Muntelui Muncelu (Preluca Talharului - Muntii Tarcaului), pe culmea Muncelului s-a format un impresionant sant tectonic. Lacul celor trei sutiene - Venind dinspre zona Ghimesului, am ajuns prima data pana in localitatea Preluci.
Lacul Agas Lacul (135 m x 50 m x 3-4 m), unul dintre putinele, cu adevarat, de baraj natural, se afla sub culmea Preluca Talharului (zona Muncel-Alunis), pe paraul Muncelu, una dintre obarsiile paraului Agas.
Casa memoriala Mihail Sadoveanu Vanatori-Neamt la 45,08 km
Muzeul judetean din Vanatori-Neamt este dedicat scriitorului Mihail Sadoveanu, se afla la sud de satul Manastirea Neamt.
Cascada Pusu Cascada Pusu Cernegura la 6,44 km
Fara valente morfometrice deosebite, casacada Pusu de pe Muntele Cernegura exista si subzista sub forma unui firicel de apa spanzurat pe un prag stancos de circa 6-7 m.
Cetatea noua a Romanului Gadinti la 41,62 km
Cetatea noua a Romanului se afla pe raza comunei Gadinti, pe malul stang al raului Siret, la aproximativ 5 km de orasul Roman.
Pestera Sfantului Chiriac Tazlau la 19,38 km
Masa lui Stefan Voda si Pestera Sfantului Chiriac.
[ Sus ↑ ]
Lacul Cuiejdel - Muntii Stanisoarei
Lacul Cuiejdel - Muntii Stanisoarei la 23,97 km
Piatra cu ceaun - Culmea Gosmanu, Muntii Tarcau
Piatra cu ceaun - Culmea Gosmanu, Muntii Tarcau la 31,69 km
Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Tomesti la 62,45 km. In anul 1333 satul Tomesti are propria biserica parohiala, iar constructia actualei biserici in stil baroc a fost finalizata in jurul anului 1776.
Biserica armeano-catolica Biserica armeano-catolica Frumoasa la 65,57 km. Biserica armeano-catolica din Frumoasa a fost construita incepand din anul 1762, din donatiile populatiei si asociatiilor Sfanta Treime si Patimile lui Isus.
Cineritele de la Somusca Cineritele de la Somusca la 64,2 km. Cineriele sunt tufuri vulcanice - roci formate prin sedimentarea si consolidarea cenusii vulcanice.
Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita Muntii Berzunti la 50,53 km. Varful Tarnita, cu cei 892 m ai sai, este unul dintre cele mai importante de pe culmea principala a Muntilor Berzunti, cel mai important al jumatatii vestice a crestei. Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita - Am abordat varful Tarnita dinspre nord, plecand de la lac. Dansand cu serpii - Constatam ca e al doilea scunzis publicat de noi, dupa cel de la Castrul Arutela din judetul Valcea, pazit de un sarpe.
Izvorul Pierre Curie Izvorul Pierre Curie Borsec la 65,98 km. Izvorul Pierre Curie este situat pe poteca care duce spre Cetatea Bufnitelor, de la Izvorul Stravechi. Justificare gasire cu dovada foto - Am acceptat poza atasata comentariului.
Monumentul Eroilor Monumentul Eroilor Magura Ocnei Targu Ocna la 69,12 km. Monumentul Eroilor de pe Magura Ocnei din orasul Targu Ocna este un monument comemorativ al militarilor romani morti in Primul Razboi Mondial.
Biserica catolica Biserica catolica Barzava la 68,45 km. Barzava apartine comunei Frumoasa, se afla intre Nicolesti si Delnita, la o altitudine dintre 770 m intre dealurile Ciceu si Campul Mare. Barzava - prima cutie, da! - Fiind destul de dimineata, biserica era inchisa.
Monumentul lui Rupert Mayer Monumentul lui Rupert Mayer Cosnea la 54,95 km. Rupert Mayer (1876-1945) a fost un preot iezuit german, opozant fata de national-socialismul inca din primii ani ai acestuia si exponent al rezistentei catolice fata de nazism. Cu lanterna - Dupa terminarea turei prin zona, cu putinele indicatii date de ascunzator, am purces la cautarea obiectivului. Drum catastrofal pe paraul Petru - Am ales sa ajung la Cosnea, pe drumul in constructie, care porneste de langa coada lacului Frumoasa.
Capela Sfanta Ana Capela Sfanta Ana Tomesti la 63,26 km. Capela se afla pe un deal din vestul comunei Tomesti, la mai putin de 1 km de marginea localitatii. Exact cum spune instructiunea - Am avut putin de lucru, pana am gasit geocutia ascunsa aici.
Mofeta Mofeta Borsec la 66,33 km. Mofeta din Borsec a fost reconstruita in anul 2010, in noua cladire incap pana la 10 persoane.
Cascada Supanu Cascada Supanu la 54,58 km. Cascada Supanu se afla in apropierea orasului Comanesti, pe paraul Supanu. Am vazut cascada - Am tinut cont de recomandare si am coborat in albia Supanului in aval de cascada. La a doua tentativa - La a doua tentativa, am reusit. Cascada Supanu - Am ridicat manusa - Am raspuns provocarii.
Piatra Floarei Piatra Floarei Muntele Stogu la 58,34 km. Piatra Floarei reprezinta un vast perete de stanca, aproape vertical, aflat pe una dintre cele doua terminatii ale Muntelui Stogu din Muntii Berzunti.
Trei Pietre Trei Pietre Munceii Nascalatului la 51,72 km. Grupul de stanci calcaroase cunoscut sub numele Trei Pietre se afla pe prelungirea sudica a celei mai inalte parti a culmii principale a Munceilor Nascalatului, Muntii Hasmas. Cele 3 mari si tari! - Intr-o excursie de o zi, cu plecare din halta CFR Tarcau, pe valea Antaloc am ajuns la acest grup statuar de o frumusete aparte.
Fagul Inalt Gheorgheni la 62,1 km. Fagul Inalt, Gheorgheni
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.