Localitatea Secu (judetul Neamt) Resedinta: Bicaz.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Secu, judetul Neamt

Capela Sfanta Inima Gheorgheni la 40,75 km
Capela Sfanta Inima - Cetatea Both, Gheorgheni. Multumesc pentru ascunzis - In fata bisericutei statea o pereche de indragostiti.
Varful Ciudomir Varful Ciudomir Muntii Tarcaului la 42,58 km
Varful Ciudomir, cu cei 1649 m ai sai, este nu doar al doilea varf al Muntilor Tarcaului, dupa Grindusu (1664 m), ci si al Muntilor Trotusului, la egalitate insa cu Nemira Mare. Varful Ciudomir - Muntii Tarcaului - Bine mascata de padure, aici se afla o piramida geodezica ce marcheaza varful.
Manastirea Secu Vanatori-Neamt la 27,65 km
Manastirea Secu a fost ctitorita de domnitorul Petru Rares (1527-1546), si consolidata de tatal cronicarului Grigore Ureche.
Varful Toaca Varful Toaca Masivul Ceahlau la 6,21 km
Muntele Ceahlau este constituit dintr-un sistem de culmi radiare, cu altitudini de 1000-1300 m, ce converg in doua puncte de inaltime maxima, Ocolasul Mare 1907 m si varful Toaca 1904 m.
Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca la 46,88 km
Pe langa frumusetile naturale, bazinul superior al Vaii Trotusului, constituie un important punct geografic, Pasul Ghimes - Palanca, fiind o trecatoare importanta, care face legatura dintre Transilvania si Moldova. Locomotiva cu aburi - Pacat ca nu e reconditionata. Acest al doilea ascunzis, mai rezistent - Macar ascunzisul a scapat vandalizarii (poate nu stiti, Trekkingklub amenajase mai inainte un ascunzis aici, dar acela n-a scapat. Coaja unui ou de ciocolata in locomotiva - Cand am sosit la fata locului, erau niste persoane in apropiere, asa ca am pornit sa caut mai intai ascunzisul de langa cetatea din valuri de pamant.
Monumentul lui Emil Rebreanu Monumentul lui Emil Rebreanu Palanca la 47,17 km
Este binecunoscut, de orice absolvent de liceu, romanul lui Liviu Rebreanu, Padurea Spanzuratilor. Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca - Locatie accesibila, scari lucrate in piatra, loc de aducere aminte. Dupa ploaie rasar si geocutii, nu numai ciuperci - In momentul in care am ajuns la fata locului, ploua din greu. Gasit cutia - Drumul prin pasul Ghimes este usor spre prost, cam trancane masina.
Manastirea Neamt Vanatori-Neamt la 34,81 km
Manastirea Neamt este atestata documentar pentru prima data in 1210, ca rezultatul ctitoriilor domnitorilor Petru Musat, Alexandru cel Bun si Stefan cel Mare, din secolele XIV-XV.
Rezervatia de zimbri Dragos Voda Vanatori-Neamt la 33,51 km
La gradina zoologica de la Vanatori-Neamt primii zimbri au fost adusi in anul 1969.
Pestera cu Gheata Pestera cu Gheata Borsec la 34,72 km
Pestera cu Gheata din Borsec este situata in zona Gatul Chibei, si face parte din zona carstica Dealul Scaunul Rotund.
Capela si clopotnita Aldamas la 45,87 km
Capela din satul Aldamas, sat care apartine de Ghimes-Faget, se afla pe un versant de munte la vest de Poalele Aldamasului (Aldomas alja).
Baia Traditionala Baia Traditionala Poiana Zanelor Borsec la 35,13 km
Baia traditionala Poiana Zanelor a fost amenajata in anul 2009.
Claia Mare din Poiana Mare Claia Mare din Poiana Mare Muntele Highes la 17,46 km
Pantele estice ale Muntelui Highes - Muntii Hasmas, acoperite fiind cu fanete, formeaza ceea ce localnicii numesc Poiana Mare.
Manastirea Sihastria Agapia la 24,64 km
Manastirea Sihastria se afla la veste de satul Agapia, si la sud-vest de Manastirea Secu.
Piatra Teiului Piatra Teiului Roseni Poiana Teiului la 13,99 km
Piatra Teiului este o stanca solitara, ce se afla in albia raului Bistrita, in amonte de Viaductul Poiana Teiului.
Biserica de lemn Biserica de lemn Tulghes la 21,02 km
Monument istoric, biserica de lemn din Tulghes, a deservit si, temporar, cu ocazia hramului, Sf Arhangheli, o mai face si azi, comunitatea ortodoxa din sat. Bucurie mare - Am sosit la Tulghes dinspre Ditrau, venind pe drumul judetean DJ127.
Stanca Capul de sarpe Stanca Capul de sarpe Paraul Tainic la 37,29 km
Stanca Capul de sarpe se afla in apropiere de Varful Tainic, la 400 m distanta spre sud-vest, aproape de izvorul paraului Tainic, in albia paraului.
Cascada Duras Cascada Duras Muntii Tarcaului la 28,18 km
Printre multele, dar, in general, micile si, totusi, spectaculoasele cascade ale Muntilor Tarcau, Cascada Duras este una care beneficiaza de acest ultim atu. Modificari descriere - Din neglijenta am consemnat ca distanta din capatul Negulestilor pana la Cascada Duras 8-9 km.
Cetatea Neamt Cetatea Neamt Targu Neamt la 35,62 km
Cetatea Neamt este o cetate medievala din Moldova, amplasata la marginea de nord-vest a orasului Targul Neamt.
Pasul Dracului Pasul Dracului Balan la 38,57 km
Cu 2,5 km inaintea localitatii Balan, pornind de la gura paraului Fantana lui Gal si urmand drumul judetean 127B, urmarand marcajul cruce rosie, prin Pasul Dracului putem ajunge pe creasta principala a Muntilor Noscolat, respectiv Hasmas.
Vechiul cimitir evreiesc Vechiul cimitir evreiesc Lunca de Jos la 43,29 km
Desi este situat pe teritoriul actualei comune Lunca de Jos (catunul Valea Mare, comuna Lunca de Jos), cimitirul a apartinut comunitatii evreiesti din Ghimes-Faget. Cimitir lasat in uitare - Am parcat in apropierea barierei de cale ferata de la intersectia spre Valea Rece.
Stanca Dochiei Stanca Dochiei Masivul Ceahlau la 5,13 km
Stanca Dochiei este un cunoscut obiectiv turistic, despre care exista mai multe legende.
Lavanda Galautas la 48,19 km
La gradina de lavanda din Galautas, oaza de liniste si relaxare, se poate ajunge pe strada Delut sau Brazilor.
Izvorul Pestera si Poteca educativa Ditrau Izvorul Pestera si Poteca educativa Ditrau la 39,29 km
Izvorul Pesterii (in limba maghiara Barlangi forrás, Izvorul Sfanta Ana) se afla la nord-est de Ditrau, in apropierea si la sud-vest de Pasul Tengheler.
Pestera Sfantului Chiriac Tazlau la 43,69 km
Masa lui Stefan Voda si Pestera Sfantului Chiriac.
Capela Sfantul Petru si Pavel Capela Sfantul Petru si Pavel Muntele Iavardi la 37,02 km
Este oarecum surprinzatoare prezenta acestei capele pe unul dintre picioarele Muntelui Iavardi, relativ departe de catunul Poiana Fagului al satului Valea Rece din comuna Lunca de Jos. Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi - Am ajuns aici intr-o tura de iarna, cu fulguieli razlete. Schimbari la capela - Intr-adevar, cutia ascunsa in tinda capelei nu mai este, asa ca am ascuns alta noua (vezi foto) intr-un loc, poate, mai sigur. Am mutat putin geocutia - Am ajuns la capela Sfantul Petru si Pavel cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi, capela fiind al patrulea obiectiv vizitat.
Parcul Natural Vanatori-Neamt la 32,61 km
Parcul Natural Vanatori-Neamt este singurul loc din Europa in care zimbrul poate fi vizitat in toate cele trei forme de habitat.
Biserica catolica Sfanta Ecaterina Biserica catolica Sfanta Ecaterina Ditrau la 44,82 km
Biserica romano-catolica Sfanta Ecaterina (biserica romano-catolica veche sau biserica veche) se afla in centrul localitatii Ditrau.
Fantana Cerbul Fantana Cerbul la 37,97 km
Fantana Cerbul a fost ridicata de catre Exploatarea de Gospodarie Comunala si Locativa Gheorgheni.
Avenul Licas Avenul Licas la 28,93 km
Avenul Licas se deschide pe varful Muntelui Licas, in apropiere depasul Pangarati, respectiv statiunea Lacul Rosu, la altitudinea de 1675m. Licas - Am urcat la varf pe marcaj din valea Suhardului, cu trecere pe la refugiul din saua Licas, la varf si apoi la aven.
Cheile Sugaului Cheile Sugaului la 21,3 km
Cheile Sugaului - Munticelu Am luat-o pe un drum gresit - Cu o vale mai in amonte si am escaladat o stanca gigantica.
Stanca Piatra Soimului Stanca Piatra Soimului la 31,61 km
Promontoriul este situat in comuna care i-a imprumutat numele (anterior Calu-Iapa - Calu), la granita dintre satele Piatra Soimului-Calu si Poieni-Fundu Calului, pe stanga paraului Calu.
Manastirea Prodromita Manastirea Prodromita Palanca la 46,79 km
Manastirea Prodromita din Palanca se afla pe strada Schitului, pe valea paraului Sant, la aproximativ 1,5 km distanta de DN12A.
Parcul zoologic Cozla Parcul zoologic Cozla Piatra Neamt la 25,67 km
Parcul Cozla este amenajat pe versantul sudic al muntelui Cozla, Piatra Neamt. Ascunzis nou - Cu ocazia parcurgerii unui traseu de toamna pe Cozla si pe dealul vecin, Carlomanu, alegand ca punct de intrare/iesire in/din traseu micul parc zoologic de sub deal, am socotit oportun sa amenajam un geoascunzis in zona. Parcul Zoo - Acces usor de la Colibele Haiducilor sau Zoo.
Popasul cu priveliste Popasul cu priveliste Izvoru Muresului la 44,1 km
Pornind din Izvoru Muresului pe traseul turistic marcat cu cruce rosie, urcand pe drumul de langa padure spre varful Arama Neagra, ajungem pe o frumoasa poiana de munte. Destinatia locul de odihna - De la izvorul de leac pentru ochi am pornit spre varful Arama Neagra, dar intentionam sa ajung doar la popasul amenajat.
Trei Pietre Trei Pietre Munceii Nascalatului la 44,62 km
Grupul de stanci calcaroase cunoscut sub numele Trei Pietre se afla pe prelungirea sudica a celei mai inalte parti a culmii principale a Munceilor Nascalatului, Muntii Hasmas. Cele 3 mari si tari! - Intr-o excursie de o zi, cu plecare din halta CFR Tarcau, pe valea Antaloc am ajuns la acest grup statuar de o frumusete aparte.
Biserica Preasfanta Inima a lui Isus Biserica Preasfanta Inima a lui Isus Ditrau la 44,88 km
Biserica romano-catolica cu hramul Preasfanta Inima a lui Isus (biserica romano-catolica noua, biserica mare) este cea mare si mai noua dintre cele doua biserici catolice din Ditrau.
Cetatuia si Calugarii Cetatuia si Calugarii Masivul Ceahlau la 5,98 km
Cetatuia si Calugarii sunt denumirile date unor turnuri de stanca care se inalta la vest de Detunate, deasupra potecii marcate cu banda albastra.
Culmea Ghimilcinis Culmea Ghimilcinis la 26,7 km
Din drumul care duce dinspre statiunea Lacu Rosu spre Trei Fantani, din apropierea Cheilor Duruitoarei, un drum de pamant urca spre culme, trecand apoi inspre comuna Damuc.
Clopotnita Clopotnita Lazarea la 46,19 km
Clopotnita din Lazarea se afla la intersectia strazilor Clopotnita (Csengettyu) si drumul national DN12.
Pestera Sugau Pestera Sugau Muntii Giurgeu la 42,41 km
Pestera Sugau este o rezervatie speologica, care se afla in muntele Sipos, muntii Giurgeului, la nord de localitatea Voslobeni. Cutie noua - Am inlocuit cutia sparta cu o cutie noua. Un loc extraordinar - Inainte de a intra in pestera am cautat geocutia. Recomand - Un weekend superb la Pestera Sugau, baietii de treaba, ospitalieri.
[ Sus ↑ ]
Durau - Piatra Lata - Panaghia - Cabana Dochia
Durau - Piatra Lata - Panaghia - Cabana Dochia la 6,08 km
Muntii Ceahlau
Cabana Izvorul Muntelui - Cabana Dochia - Varful Toaca
Cabana Izvorul Muntelui - Cabana Dochia - Varful Toaca la 6,19 km
Muntii Ceahlau
Basorelieful palpabil Basorelieful palpabil Sumuleu Ciuc la 68,08 km. Basorelieful palpabil Sumuleu Ciuc se afla vizavi de biserica franciscana, in parcarea amenajata de pe cealalta parte a drumului.
Strandul Urmanczy Strandul Urmanczy Toplita la 52,35 km. Strandul Urmanczy din Toplita se afla la 677 m deasupra nivelului marii, intre anii 1228-1948 era parte componenta a teritoriului familiei Bánffy.
Cascada Scaricica Cascada Scaricica Comanesti la 69,51 km. Depresiunea Comanesti, implicit orasul, sunt dominate de Obcina Laposului, extremitatea nord-estica Muntilor Ciucului. Cascada Scaricica - Comanesti - Am nimerit locatia mergand prin padure. Modalitatea mai grea de a ajunge la cascada - Exista mai multe modalitati de a ajunge la cascada.
Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Luncani la 69,68 km. La Manastirea Carmelitana de la Luncani se arganizeaza numeroase activitati, se fac vizite, incheiate cu pelerinaje pe dealul din spatele manastirii, pe care s-a amenajat un Drum al Crucii. Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana - Luncani - In padurea din jurul manastirii a inceput concursul de triluri.
Biserica catolica Sfantul Anton din Padua Biserica catolica Sfantul Anton din Padua Ciceu la 65,13 km. Biserica romano-catolica din Ciceu, monument istoric si arhitectural, a fost sfintita cu hramul Sfantului Anton de Padua in 1783.
Spre Piatra Mesei Carta la 56,51 km. Spre Piatra Mesei, Carta
La Deget La Deget Munceii Uture la 52,27 km. Locatia este descrisã deja pe site ca punct de interes. Bucuria descoperirii - Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia.
Panteonul megalitilor Panteonul megalitilor Muntii Calimani la 66,04 km. Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Grotele militare de pe Muntele Cristes Grotele militare de pe Muntele Cristes la 63,3 km. Muntele Cristes, de 1451 m, singularizat prin seile joase din jurul sau, se afla in Muntii Ciucului, pe interfluviul Sulta-Ciobanus.
Drumul Crucii Drumul Crucii Nadejdea la 55,84 km. Calea durerii din Nadejdea a fost amenajata in anul 1933, si renovata in 2012.
Stancile Doisprezece Apostoli Stancile Doisprezece Apostoli Muntii Calimani la 68,09 km. Pe creasta ce formeaza cumpana apelor dintre bazinele paraielor Neagra Sarului si Poiana Negri. Ruga zadarnica celor 12 Apostoli - Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani.
Viaductul Ladok Viaductul Ladok la 50,5 km. Viaductul Ladok se afla pe linia de cale ferata 501.
Capela de pe muntele Bogat Capela de pe muntele Bogat la 62,03 km. Vatra satului Racu este pe lunca Oltului, pe malul stang, la o altitudine de 786 m, pe traseul DN 12, la 11 km nord de Miercurea-Ciuc.
Manastirea Piatra Taieturii Manastirea Piatra Taieturii la 54,47 km. Manastirea Piatra Taieturii se afla pe un varf de munte, pe raza comunei Panaci.
Casa de studii a piaristilor Casa de studii a piaristilor Miercurea Ciuc la 69,52 km. Casa de studii a piaristilor este coordonata de preoti-profesori calugari ai Ordinului Piaristilor, a caror misiune este educarea tineretului.
Succes Succes Siculeni la 63,06 km. In sfarsit, am reusit.
Capela Salvator Capela Salvator Sumuleul Mic la 68,07 km. Pe culmea Sumuleului Mic - binecunoscutul loc de pelerinaj de Rusalii - se afla doua capele: Salvator si Isus in Chinuri. Cu bicicleta pe Sumuleul Mic - Era si timpul sa scot bicicleta, cu toate ca erau doar vreo 5 grade afara.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.