Localitatea Tarcau (judetul Neamt) Resedinta: Tarcau.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Tarcau, judetul Neamt

Varful Biliboc Varful Biliboc Muntii Tarcaului Zona Ghimes la 35,16 km
Depresiunea Ghimes este prinsa intre Muntii Ciucului (sud) si cei ai Tarcaului (nord). Varful Biliboc - Pe o vreme de toamna ca in basme, intr-un peisaj reconfortant, am ajuns la varful si monumentul Biliboc.
Manastirea Secu Vanatori-Neamt la 34,65 km
Manastirea Secu a fost ctitorita de domnitorul Petru Rares (1527-1546), si consolidata de tatal cronicarului Grigore Ureche.
Moara de apa Tinka Gheorgheni la 45,87 km
La inceputul anilor 1900, in Depresiunea Giurgeului existau mai mult de o suta de mori de apa, iar langa paraul Belcina erau mai mult de treizeci.
Ciotul plopului Ciotul plopului Agas la 45,18 km
In parcul care se intinde pe langa drumul principal, vizavi de gara din Agas (Simbrea), atrage atentia un plop taiat la o inaltime de aproximativ 4 m.
Biserica de lemn Biserica de lemn Tulghes la 29,12 km
Monument istoric, biserica de lemn din Tulghes, a deservit si, temporar, cu ocazia hramului, Sf Arhangheli, o mai face si azi, comunitatea ortodoxa din sat. Bucurie mare - Am sosit la Tulghes dinspre Ditrau, venind pe drumul judetean DJ127.
Fantana Rece Fantana Rece Valea Boros la 41,32 km
Geografic vorbind, Fantana Rece (Hideg-kut) reprezintã izvorul paraului Boros  (afluent al Trotușului), de-a lungul sau intinzandu-se satul Valea Boros (comuna Lunca de Jos, judetul Harghita), de unde se realizeaza si cel mai facil acces la obiectiv, cale de 8,5 km. Geocutie noua la Fantana Rece - Ultima data am vizitat Fantana Rece si Muntele Tatalui in anul 2012, in luna mai. Multumiri calduroase pentru cutia de la Fantana Rece - Cred ca am mai trecut pe la Fantana Rece dupa ce am ascuns prima cutie - cea, intre timp, disparuta.
Casa memoriala Mihail Sadoveanu Vanatori-Neamt la 41,18 km
Muzeul judetean din Vanatori-Neamt este dedicat scriitorului Mihail Sadoveanu, se afla la sud de satul Manastirea Neamt.
Biserica catolica Biserica catolica Hagota la 34,17 km
Hagota apartine de comuna Tulghes, majoritatea locuitorilor sunt catolici.
Padurea de Argint Varatec la 30,45 km
Rezervatia naturala de interes national Padurea de Argint se afla pe teritoriul comunei Agapia, la o altitudine de 540 m.
Varful Simon Varful Simon Muntii Stanisoarei la 12,56 km
Muntele (Dealul) Simon se afla pe unul dintre interfluviile (Pangarati-Valea Mare) din sudul Muntilor Stanisoarei, avand 968 m. Geocutia lui Radu si a lui Dorin - Aproape ca nu mi-a venit sa cred. Varful Simon - Traseu frumos, zapada tare, pe alocuri portiuni fara.
Casa memoriala Ion Creanga Humulesti la 38,09 km
Construita in anul 1830 de bunicul dinspre tata a lui Ion Creangã, Petrea Ciubotariul, casa a devenit muzeu in anul 1951.
Castelul omului simplu Castelul omului simplu Corbu la 37,43 km
In apropiere de iesirea spre vest din satul Corbu, in directia spre Borsec pe partea stanga, calatorul atent poate vedea o casa interesanta.
Sinagoga Meseriasilor Targu Neamt la 39,21 km
Sinagoga meseriasilor din Targu Neamt, construita in 1857, are un aspect interesant, cu un exterior de cladire obisnuita, dar cu un interior bogat decorat.
Muntele lui Simon Muntele lui Simon Muntii Stanisoarei la 12,4 km
Muntele lui Simon (974m) este un munte pitoresc in apropiere de Piatra Neamt, cu acces relativ usor de la Sanatoriul TBC, respectiv manastirea Bisericani. Geocutia lui Dorin si a lui Radu - Foarte bine. Pestera Sfantul Chiriac - Pestera Sf Chiriac este un obiectiv superb intradevar dar fiind pe terenul manastirii ar trebui vorbit cu staretul inainte.
Gradina Csiky Gheorgheni la 43,14 km
Gradina Csiky, Gheorgheni
Drumul Talienilor Drumul Talienilor, Crucea Talienilor, Pasul Stanisoara.
Piatra cu ceaun Piatra cu ceaun Stogul de piatra la 40,59 km
Pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, pe partea impadurita dinspre localitatile Bolatau si Zemes, in zona Stogul de Piatra, gasim o multime de formatiuni stancoase interesante. Ceaunul a fost cu plin - Am gasit relativ usor cutia (ba chiar una dintre nepoatele noastre - 14 ani) doar pe baza indicatiilor. Drum in stare buna - Drumul de la Bolatau prin padure este in stare buna, cu ceva urme de exploatare a lemnului.
Piatra Laptariei Bilbor la 48,5 km
Piatra Laptariei se afla la est de comuna Bilbor, la nord de raul Bistricioara, intre Piciorul Pintea si Fagetelul.
Crucea dr Iacomi Crucea dr Iacomi Muntele Cernegura la 16,63 km
Dr Gheorghe Iacomi (1914-1991) a fost unul dintre cei mai buni chirurgi ai Romaniei (practician si cercetator), desfasurandu-si aproape intreaga activitate in Piatra Neamt. Crucea Dr Iacomi - Gasit geocutia plina de apa in scorbura verticala care probabil se umple la orice ploaie sau ninsoare.
Cascada Bahrin Cascada Bahrin la 17,84 km
Bahrinul Mic este numele unui segment - cel de obarsie - al unui mic aflunt al Bistritei.
Viaductul Mina Viaductul Mina la 42,26 km
Viaductul Mina a fost construit peste paraul Mina, pe linia de cale ferata 501 Miercurea Ciuc - Ghimes, langa satul Valea Garbea, apartinand comunei Lunca de Sus. De la un ascunzis la altul - Fotografia ascunzisului, ca si indiciul oferit, sunt suficiente.
Biserica de lemn din Piatra Soimului Biserica de lemn din Piatra Soimului la 24,02 km
Monument istoric, biserica este ridicatã in anul 1792, înlocuind o bisericuța ce aparținea unui vechi schit sarbesc-lipovenesc.
Manastirea Tazlau Manastirea Tazlau Tazlau la 31,18 km
Manastirea Tazlau este o manastire de calugari, ctitorie a lui Stefan cel Mare avand peste 500 de ani vechime.
Troita Eroilor Troita Eroilor Cosnea la 48,34 km
Troita a fost ridicata in 2010 de comunitatea romaneasca din satele Cosnea (comuna Agas) si Pajistea (comuna Palanca) in cinstea granicerilor romani care au pierit pe aceste meleaguri in timpul Primului Razboi Mondial. Sub privirile unui caine ciobanesc plictisit - Se pare ca troita se afla mai aproape de satul Pajistea, decat de Cosnea. Calauza - Ajutorul GPS este binevenit pentru a ajunge in zona cutiei.
Fantana Cerbul Fantana Cerbul la 39,08 km
Fantana Cerbul a fost ridicata de catre Exploatarea de Gospodarie Comunala si Locativa Gheorgheni.
Stanca La Panda Stanca La Panda la 33,26 km
Paraul de piatra care se afla la baza muntelui Fratele se numeste Moara Dracului, iar stanca din apropiere La Panda. Am lasat o maimuta verde - Am gasit geocutia cu ajutorul unei alte echipe cu care m-am intalnit in varf. Piatra La Panda - Am abordat piatra prin atac direct, prin poiana de sub ea.
Cascada Berea Cascada Berea Apa Asau la 49,97 km
Cascada din Apa Asau se afla in Muntii Tarcau, diviziunea Culmea Gosmanu, extremitatea sudica a prelungirii secundare sudice Culmea Runcu Stanelor.
Trei Pietre Trei Pietre Munceii Nascalatului la 38 km
Grupul de stanci calcaroase cunoscut sub numele Trei Pietre se afla pe prelungirea sudica a celei mai inalte parti a culmii principale a Munceilor Nascalatului, Muntii Hasmas. Cele 3 mari si tari! - Intr-o excursie de o zi, cu plecare din halta CFR Tarcau, pe valea Antaloc am ajuns la acest grup statuar de o frumusete aparte.
Rezervatia de zimbri Dragos Voda Vanatori-Neamt la 40,13 km
La gradina zoologica de la Vanatori-Neamt primii zimbri au fost adusi in anul 1969.
Izvorul de leac pentru ochi Izvorul de leac pentru ochi Izvoru Muresului la 43,12 km
Pornind de la gara Izvoru Muresului, urmand traseul turistic marcat cu punct albastru, la iesirea din localitate, ajungem la paraul Meses, la un izvor tamaduitor. Toamna izvorul e mai greu de gasit - Planuiam demult gasirea acestui geoobiectiv, si chiar daca trec destul de des prin Izvoru Muresului, doar azi am reusit sa ajung si aici.
Viaductul Ladok Viaductul Ladok la 43,96 km
Viaductul Ladok se afla pe linia de cale ferata 501.
Lacul Agas Lacul (135 m x 50 m x 3-4 m), unul dintre putinele, cu adevarat, de baraj natural, se afla sub culmea Preluca Talharului (zona Muncel-Alunis), pe paraul Muncelu, una dintre obarsiile paraului Agas.
Prevarful Ciudomir Prevarful Ciudomir Muntii Tarcaului la 32,13 km
Varful Ciudomir este al doilea varf, ca altitudine, din Muntii Tarcaului.
Gradina Zanelor Gradina Zanelor Cheile Bicazului la 27,06 km
Gradina Zanelor se afla pe malul geografic stang al Bicazului. Amfiteatru - Distanta mica intre obiective (Suhard-Gradina) m-a intrigat.
Izvorul Oltului Izvorul Oltului la 37,23 km
Izvorul geografic al Oltului
Cabana Fantanele Cabana Fantanele Masivul Ceahlau la 18,39 km
In prezent, in Poiana Fantanele gasim o cabana moderna, cu restaurant si terasa in aer liber.
Deasupra Tunelului Ciumani Deasupra Tunelului Ciumani Munceii Nascalatului la 42,89 km
Tunelul este sub Munceii Nascalatului intre halta Utusoi si statia Livezi.
Stejaris Tulghes la 27,49 km
Rezervatia Stejaris se afla pe versantul stang cu expunere sudica al Bistricioarei, Fata Runcului, unde apare stejarul brumariu pe o suprafata de 8 hectare.
[ Sus ↑ ]
Deasupra norilor - Muntii Ceahlau
Deasupra norilor - Muntii Ceahlau la 16,12 km
Cabana Izvorul Muntelui - Cabana Dochia - Varful Toaca
Cabana Izvorul Muntelui - Cabana Dochia - Varful Toaca la 16,76 km
Muntii Ceahlau
Dealul Ursoaia Dealul Ursoaia Muntii Berzunti la 69,79 km. Dealul Ursoaia este, cu adevarat, unul dintre obiectivele majore ale Muntilor Berzunti.
Cariera Suseni Cariera Suseni la 53,57 km. In Cariera Suseni se exploateaza un andezit cu piroxeni si hornblenda, roca de origine vulcanica formata acum cca.
Varful de la Sipotul lui Motoc Varful de la Sipotul lui Motoc la 65,83 km. Varful in cauza se afla la extremitatea Plaiului Stogu, un picior al Culmii Berzuntiului.
Capela Sinislau Capela Sinislau Luizi-Calugara la 68,19 km. Dealul Sinislau delimiteaza spre sud teritoriul comunei Luizi-Calugara.
Monumentul Siculicidium Monumentul Siculicidium Siculeni la 57,99 km. De numele localitatii Siculeni sunt strans legate evenimentele din 1764, cand, ca urmare a refuzarii inrolarii in armata austriaca peste 200 de secui au fost macelariti. Se gaseste destul de usor - Dupa indepartarea pietrelor din teava balustradei a monumentului. Titlul comentariului si locatia exacta a geocutiei - Este inutil sa folosesti codul ascunzisului ca titlul comentariului tau.
Capela Sfantul Anton de la Madaras Capela Sfantul Anton de la Madaras la 53,17 km. Capela Sfantul Anton apartinand satului Madaras are, ca institutie, o vechime apreciata de primaria localitatii ca fiind istorica, fara o data precisa, cladirea actuala fiind considerata de data recenta (probabil, secolul XX). Pe urmele inaintasilor! - La coborarea de pe muntele Harghita Madaras, spre Madaras, am cautat pe ghicite acest obiectiv. In drum spre sarmale - In drum spre festivalul sarmalelor umplute de la Lazarea.
Biserica catolica Biserica catolica Mihaileni la 51,95 km. Mihaileni este asezat pe traseul DJ 124, la 18 km nord de Miercurea-Ciuc, in valea paraului Racu. Acoperis renovat - Acoperisului de scandura de la podul intrarii de la biserica a fost renovat.
Izvorul Borcut Bilbor la 56,42 km. Izvorul Borcut se afla la nord-nordvest de Bilbor, in valea paraului Borcutului.
Varful lui Alexandru Varful lui Alexandru Soimeni la 57,35 km. Varful lui Alexandru nu este un varf de munte deosebit, sau proeminent - este mai mult un deal cu platoul plat - insa ofera o panorama deosebita spre varfurile din apropiere a Muntilor Ciucului. Neagra ca pamantul - Am ajuns pe Varful lui Alexandru intr-o drumetie in circuit, cu plecare din Armaseni si revenire tot acolo, in jurul paraului Bradului, trecand de pe Mt Tomotu, pe langa Mt Viscolul, pe Mt.
Poarta Ako Poarta Ako Ciucsangeorgiu la 68,76 km. Denumirea de Poarta Akó exista cu mult timp inainte sa vedem o poarta secuiasca in acest loc. Usor de gasit - Desi aici nu apare nimeni, jurnalul contine inca 8 gasiri.
Cetatea Harom Cetatea Harom Baile Jigodin la 69,01 km. Fortificatia Jigodin II, sau cetatea Harom a fost construita in secolul al XII si apartinea de sistemul de fortificatii ce apara Transilvania dinspre est. Peisajul merita efortul - Am gasit cutia, se afla in stare buna. Am gasit cutia din intamplare - Cautam cetatea Harom. Denumirea locului - Denumirea cetatii nu inseamna trei (három), ci provine din denumirea veche Haram.
Ciuperci de piatra Ciuperci de piatra Harghita Ciceu la 66,81 km. Pe partea vestica a platoului Harghita-Ciceu gasim niste formatiuni interesante de stanca, care sunt asemanatoare unor ciuperci uriase de piatra.
Baile Barzava Baile Barzava la 55,74 km. Baile Barzava se situeaza la est de satul Barzava, langa paraul cu acelasi nume. A treia cutie, nu! - Cadrul natural al bailor este unul de un pitoresc aparte (a se vedea foto atasata).
Baile Arinul Rotund Baile Arinul Rotund la 60,04 km. Baile Arinul Rotund, desi se gasesc la mica distanta de Miercurea Ciuc, sunt mai putin cunoscute si vizitate.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.