Localitatea Busteni (judetul Prahova) Resedinta: Busteni.
Autentificare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Busteni, judetul Prahova

Cascada Urlatoarea Muntii Bucegi la 2,99 km. Cascada Urlatoarea - Busteni. Cele mai accesibile si mai vizitate cascade. Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Bigar. Cascada Bigar este una din scaparile mele.
Banca Marie Thereze Muntii Bucegi la 3,13 km. Banca Marie Thereze a fost construita ca loc de popas, de un pietrar italian, Domenico Tramontini, in memoria bunicii sale din Italia, care se numea Marie Thereze. Pe spatarul bancii este inscripĆ¾ionat numele bunicii si data 7 septembrie 1888, probabil data construirii.
Crucea Eroilor Muntii Bucegi la 3,24 km. Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman.
Varful Zamora Muntii Baiului la 3,84 km. Varful Zamora se afla pe culmea secundara omonima ce pornește spre vest din Varful Baiutu, chiar în capatul porțiunii ei de gol alpin.
Cascadele din Valea Jepilor Muntii Bucegi la 4,65 km. Cascadele din partea superioara a Vaii Jepilor.
Stanca Franz Josef la 5,61 km. Stanca Franz Josef se afla la numai 10 minute de mers de la Stana Regala. Guten tag, Franz Josef !. Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa. A fost amenajata la cererea regelui Carol I, cel mai inalt punct al stancii servind ca punct panoramic.
Stanca Sfanta Ana la 6,44 km. Stanca Sfanta Ana se gaseste aproape de intersectia dintre drumul spre Cota 1400 si drumul care duce spre Poiana Stanii. La baza stancii se afla o poienita si o mica grota, care a constituit adapostul unui pustnic.
Varful Baiutu Muntii Baiului la 6,47 km. Baiutu (1817 m), aflat pe culmea principala a Muntilor Baiului este un important nod orografic.
Varful Omu Muntii Bucegi la 7,14 km. Varful Omu, Munti Bucegi. Cel mai vizitat 2500. Desi cu a inaltimi apropiate, Vanatoarea lui Buteanu pierde in clasament prin inchiderea Transfagarasanului pentru 8 luni in zona de varf.
Varful Baiul Mic Muntii Baiului la 7,24 km. Baiu Mic (1827 m) este unul dintre varfurile de pe culmea principala a Muntilor Baiului, cel mai adesea, ocolite.
Baiul Mare Muntii Baiului la 7,53 km. Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului. Muntii Baiului fac parte din grupa Carpatilor de Curbura.
Poteca de sub Coltii lui Barbes Muntii Bucegi la 8,56 km. Poteca de sub Coltii lui Barbes este parte a traseului turistic marcat cu punct rosu. Noi am folosit acest drum pentru retragere la Sinaia, dupa ce am parcurs valea paraului Izvorul Dorului.
[ Sus ↑ ]
Cascada din Vale Izvorul Dorului Muntii Bucegi la 9,32 km. Paraul Izvorul Dorului izvoreste din versantii muntilor Vanturis si Varful cu Dor. Drumul dintre Sinaia si Targoviste traverseaza paraul pe podul Izvor.
Cascada Doamnei Muntii Bucegi la 9,58 km. Cascada Doamnei - Muntii Bucegi.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Moldovita - Atractii turistice Poiana Tapului Localitati apropiate: Poiana Tapului la 2,73 km, Azuga la 3,31 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.