Localitatea Poiana Campina (judetul Prahova) Resedinta: Poiana Campina.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Poiana Campina, judetul Prahova

Cheile Vaii Stanei Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas la 47,51 km
Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
Cabana Ciucas Cabana Ciucas Muntii Ciucas la 46,19 km
Cabana Ciucas se afla in inima Masivului Ciucas, pe Piciorul Chirusca al Varfului Ciucas, la 1595 m altitudine. Cabana din munte - Un loc unde odata ajuns, sigur vei lua o pauza. Gasita in drum spre varf - Am fost din nou in Ciucas cu intentia sa ajung in varf.
Banca Marie Thereze Muntii Bucegi la 33,71 km
Banca Marie Thereze a fost construita ca loc de popas, de un pietrar italian, Domenico Tramontini, in memoria bunicii sale din Italia, care se numea Marie Thereze.
Castelul Julia Hasdeu Castelul Julia Hasdeu Campina la 1,54 km
Muzeul memorial Bogdan Petriceicu Hasdeu, sau castelul Iulia Hasdeu, a fost construit intre anii 1894 si 1896, in memoria Iuliei, de catre tatal ei.
Muzeul Casa Domneasca Brebu la 7,43 km
Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca.
Piateta Vulturii Libertatii Sinaia la 28,19 km
Vietile marilor oameni ne reamintesc ca ne putem face existenta sublima si in trecere, sa lasam in urma noastra urme de pasi pe nisipurile timpului - Henry W Longfellow.
Sura de Piatra Sura de Piatra Piatra Mare la 47,38 km
Sura de Piatra este o stanca care are forma unui acoperis, care se afla in spatele cabanei Piatra Mare, pe partea sudica a Poienii Surii de Piatra. Prima intodeauna conteaza - Fiind din zona si cu o mica experienta, a fost usor sa gasim cutia.
Podul de Arama Podul de Arama Muntii Ciucas la 44,83 km
Podul de Arama este o stanca masiva, care se afla in saua de sub varful Zaganu.
Babele la Sfat Babele la Sfat Muntii Ciucas la 46,76 km
Sub acest nume sunt cunoscute doua formatiuni stancoase ce fac parte din multitudinea de stanci de pe piciorul sud-estic al Varfului Ciucas, numite Tigaile Mari, de aici si numele culmii respective. Sfatoasele bunicute - Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare.
Varful Piatra Mare Varful Piatra Mare la 47,36 km
Putem ajunge pe Varful Piatra Mare dinspre cabana Piatra Mare, pe traseul marcat cu banda rosie. Multi jnepeni - Desi era spre inserat, multi turisti se bronzeaza la varf. Cat de uituc poti fi - Data observatiei coincide cu cea a trecerii noastre pe langa ascunzis.
Cascada din Vale Cascada din Vale Izvorul Dorului Muntii Bucegi la 29,31 km
Paraul Izvorul Dorului izvoreste din versantii muntilor Vanturis si Varful cu Dor.
Crucea Eroilor Muntii Bucegi la 36,13 km
Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman.
Lacurile Sarate Lacurile Sarate Telega la 6,74 km
Localitatea Telega are mai multe lacuri sarate, care s-au format in cavitatile vechilor ocne, si sunt alimentate de izvoare si apele torentilor.
Piatra Dudului Piatra Dudului Muntii Ciucas la 45,93 km
Piatra Dudului se prezinta ca un perete calcaros, inalt de vreo 20 de metri, ce strajuie poteca turistica ce tocmai iese din padure - venind dinspre Saua Tigailor prin Saua Teslei - si incepe sa suie spre Muntele Tesla (marcaj, banda rosie).
Canionul Oratii Canionul Oratii la 49,9 km
Canionul de langa ruinele cetatii Oratia este un canion deosebit de spectaculos.
Inchisoarea Doftana Inchisoarea Doftana Telega la 4,96 km
Penitenciarul Doftana este o inchisoare celebra, aflata in satul Doftana, comuna Telega.
Pestera cu Gheata din Piatra Mare Pestera cu Gheata din Piatra Mare la 49,1 km
Desi calcaros, masivul Piatra Mare e sarac in fenomene endocarstice (de interior), fiind cunoscut, mai ales, datorita celor exocarstice (de exterior).
Coada Pietrei Mari Coada Pietrei Mari la 46,45 km
Putem ajunge pe Coada Pietrei Mari pornind din valea Garcinului pe traseul turistic marcat cu triunghi albastru. Trecatoarea bat-o vina! - Eram in stare sa ma urc si pe stanca, numai sa gasesc trecatoarea. Dulce ca mierea e cutia patriei - Titlul comentariului aminteste, poate, unora, pe cel al unui celebru roman al anilor 1970 al lui Petru Popescu, Dulce ca mierea e glontul patriei.
Izvoarele cu sulf Sinaia la 25,86 km
Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului.
Poteca de sub Coltii lui Barbes Poteca de sub Coltii lui Barbes Muntii Bucegi la 29,9 km
Poteca de sub Coltii lui Barbes este parte a traseului turistic marcat cu punct rosu.
Varful Omu Varful Omu Muntii Bucegi la 40,52 km
Varful Omu, Munti Bucegi. Cel mai vizitat 2500 - Desi cu a inaltimi apropiate, Vanatoarea lui Buteanu pierde in clasament prin inchiderea Transfagarasanului pentru 8 luni in zona de varf.
Pietrele Rotunde Pietrele Rotunde Chiojdu la 45,32 km
Pe varful dealului care se ridica vest de satul Chiojdu, in apropierea antenei de telecomunicatii, gasim Pietrele Rotunde, care chiar daca nu sunt asa de cunoscute precum Babele din Bucegi, sunt mai spectaculoase decat faimoasele concretiuni de Feleac.
[ Sus ↑ ]
Salina Slanic Prahova
Salina Slanic Prahova la 21,66 km
Valea Zgarburei (Valea Scarpei), Cascadele Vanturis - Muntii Bucegi
Valea Zgarburei (Valea Scarpei), Cascadele Vanturis - Muntii Bucegi la 29,3 km
Cheia Pisicii Cheia Pisicii Piatra Craiului la 56,8 km. La aproximativ 2 km de la intrarea in Cheile Zarnestilor dinspre Zarnesti, ajungem la intersectia cu valea Vladusca, respectiv la intrarea in cheile inguste ale acesteia, Cheia Pisicii.
Casa lui Paul Everac Podu Dambovitei la 50,92 km. Casa lui Paul Everac, Podu Dambovitei
Trambulinele din Valea Carbunari Rasnov la 52,84 km. Trambulinele din Valea Carbunari, Rasnov
Lacul Satic Lacul Satic la 55,29 km. Lacul Satic se afla in apropierea localitatii Satic, comuna Rucar.
Varful Malaia Varful Malaia Muntii Siriu la 53,21 km. Varful Malaia (1662 m) este cel mai inalt al Muntilor Siriu - la baza culmii omonime se afla Lacul Sec si Lacul Vulturilor.
Caderile de apa ale Paraului Dracului Caderile de apa ale Paraului Dracului la 56,14 km. Paraul Dracului este un mic afluent din stanga al paraului Cheu (Oaban), paraias care are patru caderi de apa (3 mai mari).
Panorama spre castel Panorama spre castel Bran la 50,79 km. Panorama spre castelul Bran
Poarta Doamnei Poarta Doamnei Poiana Brasov la 50,93 km. Poarta Doamnei, Muntii Postavarul Am gãsit cutia - Este in stare excelenta, am pus in ea un omulet verde si o bricheta.
Crucea Eroilor Crucea Eroilor Piatra Mica la 58,11 km. Traseul turistic marcat cu punct albastru incepe de la cabana Curmatura si urca pe cararea care strabate padurea de sub Curmatura Pietrei Craiului, pana la Saua Crapaturii.
Vila de pe bloc Vila de pe bloc Cartierul Racadau la 57,59 km. Deasupra unui bloc cu opt etaje din cartierul Racadau din Brasov, vizavi de Parcul Trandafirilor, se afla o mica vila - incredibil, dar constructia este perfect legala.
Love Lock Poiana Brasov la 53,16 km. Love Lock din Poiana Brasov se afla pe strada Poiana Soarelui, la numarul 229.
Poarta Schei Poarta Schei la 57,65 km. Poarta Schei (Schei Gate) was built in 1827 and is an important landmark in Brasov. Intr-o zi cu ploaie - Intr-o zi cu ploaie m-am plimbat prin Brasov, si am gasit si aceasta geocutie. A treia cutie gasita astazi - Nu am gasit-o din prima, dupa cautari destul de insistente am renuntat, ne-am retras pe o terasa in Piata Sfatului, pe urma am mers la Turnul Negru, unde am gasit geocutia si am hotarat sa cautam din nou la Poarta Schei. Bun venit in Scheii Brasovului - Trafic intens, taximetristi parcati in apropiere, si doi nebuni care sar parapetii sa caute o cutiuta.
Sarea lui Buzau Sarea lui Buzau la 63,28 km. Sarea lui Buzau este o rezervatie geologica si paleontologica, care se afla langa localitatea Badila, pe Valea Buzaului. Poate cam in goana trenului - Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate.
Tampa Tampa la 57 km. Muntele Tampa apartine de masivul Postavaru si se ridica deasupraorasului Brasov. Frumoasa locatie - Merita cautata. Intr-o zi cu ploaie - Intr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa. Prima geocutie gasita - Astazi a fost prima zi de vanatoare de geocutii, dupa ce am aflat amanunte despre acest joc, de care auzisem acum 5-6 ani.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.