Localitatea Salciile (judetul Prahova) Resedinta: Salciile.
Autentificare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Salciile, judetul Prahova

Lacul Intre Sate Salciile la 0,61 km. Balta Intre Sate - Salciile
Balta Boldesti Gradistea la 8,35 km. Lacul Boldesti Gradistea
Stancile Tohani la 28,42 km. Aria naturala Stancile Tohani se afla la nord de localitatea Tohani, pe dealurile Strehanu. A fost declarata sit de importanta comunitara.
Wildlife spotting Snagov la 32,35 km. Padurile biciclistilor - Wildlife spotting. Nice. Nice. Padurea Snagov, una din ramasitele codrilor Vlasiei, estestrabatuta de nenumarate drumuri forestiere si poteci pe care sepoate merge cu bicicleta.
Poduri din piatra Saranga la 32,83 km. Doua poduri din piatra, aflate pe DJ 205 Pietroasele - Merei, Drumul Cramelor, langa satul Saranga.
Necropola tracica Naeni la 32,89 km. Necropola tracica se afla la sud-vest de satul Varf, comuna Naeni, in imediata apropiere a Bisericii dintr-o Piatra.
Grote preistorice Naeni la 33,06 km. Grotele preistorice se afla la vest de Varf si nord-nordvest de Fantanele (sate apartinand comunei Naeni), sub varful dealului Colarea. Au fost descoperite in timpul exploatarilor de calcar.
Manastirea Tiganesti la 33,64 km. Inconjurata de un curs de apa cunoscut sub numele Lacul Maicilor, Manastirea Tiganesti, aflata intreBucuresti si Ploiesti, langa comuna Ciolpani, este vestitaatat prin frumusetea sa, cat si prin atelierele ei de tesatorie, in care calugaritele realizeaza adevarate opere de arta. Observatii. Geocutia finala a disparut si am inlocuit-o. Aici se tese stofa pentru vesmintele preotesti si tot aici a fost lucrata broderia pentru sala maura din Castelul Peles.
Cetatea dacica de la Gruiul Darii la 34,15 km. Gruiul Darii este un deal situat la nord de satul Pietroasele (locatia vestitului tezaur Closca cu puii de aur), pe la baza sa curgand paraiasul Dara.
Lacurile Candeasca la 36,95 km. Complex Valea Iazurilor, Lacurile Candeasca
Mina de petrol Sarata-Monteoru la 39,98 km. Mina de petrol, a doua din lume si unicat in Europa, a fost construita aproximativ pe la 1874. Usor de gasit. I Titeiul se extrage din galerii aflate la 240 si 320m adancime.
Balta Pasarea Cozieni-Pustnicu la 40,81 km. Lacul Pasarea - Cozieni-Pustnicu
Biserica fostei Manastiri Bradu la 41,24 km. Manastirea Bradu din satul Hales, comuna Tisau, se afla pe DJ 100H de pe valea Niscovului, la cca 20 km de Buzau. Traditia locului atribuie constructia unei cetati pe locul manastirii de catre Doamna Neaga, sotia domnitorului Mihnea Turcitu.
Cruci de piatra Sapunari la 44,81 km. Ansamblul de cruci de piatra din Sapunari se afla in curtea bisericii, pe partea stanga a vaii Profira.
Cetatuia Cucuiata de la Grajdana la 45,18 km. Grajdana este un sat al comunei Tisau aflat pe valea Niscovului la cca 20 km de Buzau. Anuntare puncte auxiliare. Textul descrierii ascunzisului contine coordonatele mai multor puncte ajutatoare. Desi apare semnalata ca existenta in sat pe diferite site-uri de promovare a turismului buzoian, Cetatea - Cetatuia Cucuiata - de pe Dl.
Cimitirul afurisit Lehliu la 46,12 km. Cimitirul afurisit se afla in partea de est a satului Lehliu, in apropierea lacului Lehliu I, langa drumul care duce spre Sapunari.
[ Sus ↑ ]
Calcarele de la Badila la 47,53 km. Calcarele de la Badila, de pe Valea Buzaului, reprezinta o rezervatie geologica si paleontologica. Ii sta in gat nucului. Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj. In albia Buzaului se afla aproximativ 40 de blocuri masive din calcar, cu dimensiuni de pana la 7 m inaltime, 10 m lungime si 7 m grosime.
Sarea lui Buzau la 48,15 km. Sarea lui Buzau este o rezervatie geologica si paleontologica, care se afla langa localitatea Badila, pe Valea Buzaului. Poate cam in goana trenului. Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate.
Cetatea dacica de la Carlomanesti la 48,47 km. Carlomanesti este un sat al comunei Vernesti aflat aproape de gura de varsare a Niscovului in Buzau si la cca 10 km de orasul Buzau. Un grup de trei dealuri in forma de trunchiuri de con si cu inaltimi relative de cca 30 m aflate la periferia Carlomanestiului atrag in mod deosebit atentia amintind de alte asemenea dealuri ce gazduiesc cunoscute cetati dacice.
Raiul animalelor Catelu Glina la 49,89 km. Cimitirul-parc Raiul Animalelor este situat la marginea Bucurestiului, langa pasarela de intrare pe Autostrada A2. Este primul cimitir de animale de companie din tara, si inca din 2003 ofera servicii funerare pentru animalele de companie.
Statuia lui Mark Twain Parcul Herastrau la 50,58 km. Statuia lui Mark Twain se afla in Bucuresti, sectorul 1, parcul Herastrau, in apropierea soselei Kiseleff. A fost realizata in anul 1953, de sculptorul maghiar din Transilvania, Fekete Jozsef.
Carnetelul calatorului la 50,66 km. Carnetelul calatorului este o locatie simpla, pentru orice drumet. Felicitari. Am fost la Bucuresti si cu aceasta ocazie am gasit aceasta geocutie. Daca ai obosit poti sa te odihnesti pe o banca, in micul parculet din apropiere.
Cruce de piatra din 1852 la 51,18 km. La intersectia strazii Tepes Voda cu strada Ciresului se afla o cruce de piatra, care a fost ridicata in anul 1852.
Gradina de lavanda Tiparesti la 51,38 km. Gradina de lavanda se afla in satul Tiparesti, comuna Cocorastii Mislii, judetul Prahova, la doar 21 km de Ploiesti si 85 km de Bucuresti. Evenimente si ateliere, produse din lavanda, deschis intre 16 iunie - 9 iulie (2023).
Sinagoga Templul Coral Bucuresti la 52,64 km. Templul Coral, sinagoga construita in 1866 in stil arhitectural neo-maur, se afla pe strada Sfanta Vineri 9-11, aproape de Piata Unirii. Este cel mai mare lacas de cult mozaic din Romania, replica a sinagogii Leopoldstadt-Tempelgasse din Viena, distrusa in al doilea razboi mondial.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Stirbat - Atractii turistice Naeni Localitati apropiate: Slatioarele la 3,89 km, Cioranii de Jos la 6,26 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.