Localitatea Babeni (judetul Salaj) Resedinta: Babeni. Denumire maghiara: Aranymező.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Babeni, judetul Salaj

Plop negru Ciocmani. Se pare ca este cel mai gros plop in viata din Romania, respectiv al doilea arbore dupa grosime din tara, posibil si record international.
Canionul cu trei vai Rus. Are abriuri supraetajate, sub care iarna se formeaza cascade de gheata.
Gradina Zmeilor. Gradina Zmeilor Gradina Zmeilor. Am gasit foarte usor cutia. Amenajari inutile si oribile. In Gradina Zmeilor, aceasta bijuterie naturala de importanta geologico-peisagistica unica in Romania, putem vedea azi niste amenajari oribile. Excursie. Este un loc splendid.
Biserica de lemn Ciumarna. Biserica de lemn din Ciumarna
Biserica reformata Zalau. Biserica reformata din Zalau
Biserica catolica Zalau. Biserica catolica, Zalau
Castrul roman Sutoru. Castrul roman, Sutoru
Biserica reformata din Zimbor. Primele insemnari despre biserica dateaza din 1330.
Biserica de lemn din Zimbor. Dintre trasaturile vechi pot fi mentionate fereastra cu oblon prins in structura peretilor, piciorul de altar sculptat in forma de potir.
Lacul Lighet Targu Lapus. Lacul Lighet - Targu Lapos
Cuta Socond. Traseul este: Satu Mare > spre aeroport > Madaras > Ardud > Ratesti > din Ratesti la stanga spre Socond > din Socond la stanga spre Hodisa si imediat dupa pod la dreapta pe langa padure spre Cuta. Voi reveni cu urmatoarea ocazie. Am fost acolo dar nu am gasit cutia, poate din cauza zapezii, sau poate din cauza ca nu am citit atent toate detaliile de aici.
La Plese Dancu. Un deal fara vegetatie, care prezinta forme deosebite.
Laguna Verde Aghiresu. Mai putin cunoscute, si poate chiar mai frumoase, lacurile au o adancime de 1,1 m, respectiv 1,7 m.
Rozeta de piatra Ilba. Monument al naturii, este o arie protejata, rezervatie naturala de tip geologic, paleontologic si peisagistic.
Lacul Albastru Baia Sprie. De aici urcam pe o poteca cu serpentine pana la lac.
Laguna Albastra Aghiresu. Aici, sub Dealul Zalagosi, se afla fosta Mina Bagara, zona din care sa extras piatra si caolin. Autentic peisaj selenar. Speram sa ne astepte Brooke Shields. Brooke Shields. Felicitari pentru gasirea geocutiei, intr-adevar Laguna albastra merita a fi vizitata mai ales vara. Un pic de verde. Laguna Albastra ne-a privit cu ochi verzi, posibil influentati de inceputul toamnei si de norii de pe cer.
Cetatea Varjuvar. Cetatea Varjúvár O zi splendida. Intr-o excursie cu bicicleta am gasit geocutia de la Varjuvar. Varju cum?. Ma incapatanez sa ajung la Varjuvar de vreo doi ani.
Dealul Cetatii Mera. Dealul Cetatii Mera Dealul Cetatii - Mera. Sambata, cu ocazia unei excursie cu bicicleta am gasit aceasta geocutie. Mera. Aveam in plan de mult timp sa vizitez aceasta cutie din apropierea Clujului.
Pasul Cavnic. Pasul Cavnic Pasul Cavnic. Am gasit geocutia in data de 11 aprilie 2009. Prima mea cutie. Prima mea geocutie gasita în Romania. Detalii. D
Fanatele Clujului. Drumul cel mai accesibil este cel din cartierul Iris, pornind din apropierea hipermagazinului Real. O plimbare. Un ascunzis interesant.
Cetatea Ardud. Cetatea Ardud
Biserica reformata Vistea. Din constructia romanica originala s-au mai pastrat numai portalurile de sud si de vest, precum si portalul sacristiei. Sambata. Am gasit aceasta geocutie, cu ocazia unei excursie cu bicicleta. Pana la urma. Locul cutiei este oarecum expus, si tot timpul am avut emotii sa nu apara cineva.
Cheile Baciului. Cheile Baciului Cel mai frumos loc pentru clujeni. Ar putea fi cel mai frumos loc de iesit in natura pentru clujeni. Noroc cu poza despre copac. Am gasit cutia, noroc cu poza despre copac. Cheile Baciului. Am gasit usor .
Turnul cu pantofi. El mai poate fi admirat de catre nostalgici, dar in prezent este aproape o ruina si probabil ca in curand va fi demolat. Turnul cu pantofi. U
Statuia Sfantului Donath Parcul Etnografic Romulus Vuia. Statuia Sfantului Donath Parcul Etnografic Romulus Vuia
Fabrica de pensule. Proiectul a fost initiat in 2009 de un grup de artisti, producatori si manageri culturali din Cluj.
Poiana Rotunda Padurea Hoia. Se intinde pe o suprafata de aproximativ 295 hectare, iar cel mai inalt punct se afla pe Dealul Hoia, la altitudinea de 506 m.
Dealul Hoia. Dealul Hoia
Universitatea de Arta si Design. Acestea se adauga celor traditionale: Pictura,Sculptura, Grafica, Ceramica-Sticla-Metal, Arte Textile, Design avand si osectie de pictura cu sediul la Sighisoara. Merita de vazut. Am gasit aceasta geocutie. Geocutie flexibila. O geocutie foarte flexibila.
Turnul cu ceas Biserica Sfantul Mihail. Edificiul a fost ridicat in Piata Centrala din Cluj si se numara printre monumentele emblematice ale orasului.
Plop negru Parcul Rozelor Cluj-Napoca. Plop negru Parcul Rozelor Cluj-Napoca
Mina evreilor Agarbiciu. Mina de metale pretioase a evreilor - Agarbiciu
Baile Someseni. Baile Someseni si-au trait zilele de glorie în anii 1930, imediat dupa ce au fost preluate de dr.
Biserica reformata de pe strada Lupului. Biserica a fost construita ca manastire a calugarilor minoriti franciscani, la indemnul si cu sprijinul regelui Matias Corvinul, incepand cu a doua jumatate a secolului al XV-lea.
Universitatea Babes-Bolyai. Puteti opta pentru cachingdimineata devreme sau seara cand locul e mai linistit. On the way back from trekking in Muntii Rodnei. We have visited Cluj for some sightseeing. Duminica dupa masa. Felicitari pentru ascunzis. Am gasit cutia. Dar a durat ceva pina am scos-o de la locul ei.
Bastionul Croitorilor Cluj. Fiecare turn a fost aparat de alta breasla (croitori, cizmari, tâmplari, sapunari, rotari, olari, zidari etc). Gasita. Am gasit cutiuta. Bastionul Croitorilor. Este un ascunzis foarte fain :))   Greu de ajuns daca nu esti inalt. Bastionul croitorilor. Este un privilegiu ca am mai prins acest turn in piciore dupa atata amar de vreme.
Parcul Colina Cluj. Parcul Colina Cluj First geocache. Searched and founded. Continut umed. Am gasit cutia azi, intreg continutul era foarte umed, credem ca ar fi nevoie de un pic de mentenanta. Colina. Nu e un loc extraordinar de interesant, dar totusi multumim pentru cutie .
[ Sus ↑ ]
Gradina agrobotanica Iuliu Prodan. Pe o suprafata de aproape 7 hectare detine peste 1800 de specii vegetale.
Lumea pierduta din gradina botanica. Lumea pierduta din gradina botanica I am just curious. How did you found this cache? It is not published anywhere else, and you just registered here today.
Lacul Gilau. Lacul de acumulare Gilau
Crucea Granicerului Agarbiciu. Crucea Granicerului, 1944 - Agarbiciu
Manastirea franciscana Alverna Cluj-Napoca. Cladirea fost construita pe modelul bisericii din Asissi, locul nasterii Sfantului Francisc.
Lacul Somesul Cald. Lacul de acumulare Somesul Cald
Cetatea Fetei Floresti. Numele cetatii provine dintr-o legenda locala. Cetatea Fetei - Floresti. Intr-o zi frumoasa de sambata, am gasit aceasta geocutie.
Mlastina Iezerul Mare Muntii Ignis. Mlastina Iezerul Mare Muntii Ignis
Copacul Cerbul Minune Padurea Faget. Multi au auzit despre acest copac, dar putini l-au vazut personal. Succes. Am gasit si aceasta geocutie.
Satu Mare. Satu Mare Cu usurinta. Am gasit azi cu usurinta, geocutia.
Parcul de sculpturi Arkhai Vlaha. Constructia parcului terasat pe trei nivele a inceput in 2008, iar pe 29 iunie 2014 si-a deschis oficial portile.
Biserica lui Stefan cel Mare Feleac. Biserica lui Stefan cel Mare Feleac In drum spre Oradea. Am oprit pentru scurt timp pe Feleac, autostrada ocolitoare a Clujului fost inchisa temporar, din cauza unui accident. Excursie pe jos. Cu ocazia unei excursie pe jos, într-o zi minunata, am gasit aceasta geocutie. Un loc minunat. Deplasandu-ma la Cluj am atacat si aceasta cutie si am descoperit-o.
Gorunul secular Padurea Craiasa. Gorunul Secular - Padurea Craiasa, Ocna Sugatag
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.