Localitatea Bungard (judetul Sibiu) Resedinta: Selimbar. Denumire maghiara: Bongárd. Denumire germana: Baumgarten. Alta denumire: Bangert.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bungard, judetul Sibiu

Daia Daia la 5,07 km
Daia (in germana Thalheim, in maghiara Dolmány) este o localitate din judetul Sibiu. Gasita - Am gasit cutiuta in copac.
Cetatea Dealu Frumos Cetatea Dealu Frumos la 41,93 km
Cetatea Dealul Frumos se afla in apropierea satului, in directia sud-est dinspre biserica fortificata, in padure, la o distanta de aproximativ 1,5 km. Cutia din padure - Am gasit cutia in padure.
Lacul Balea Lacul Balea la 36,59 km
Rezervatia complexa Balea este situata pe creasta nordica a muntilorFagaras protejand o suprafata de 180 hectare. Panorama este de neuitat - Am gasit geocutia. Multumesc - Multumesc pt ascunzis.
Lacul Randunica la 16,3 km
Lacul Randunica, sau lacul Sfantul Ioan de la Ocna Sibiului - la originea acestui lac sta abandonarea salinei Nepomuceni Johann Grube.
Turnul Olarilor Turnul Olarilor Sibiu la 5,86 km
Turnul Olarilor, construit in secolul XV din piatra, a fost consolidat un secol mai tarziu - turnul care a apartinut breslei olarilor, are plan dreptunghiular. Gasita - Am gasit cutiuta. Gasita - I found the small box, right like in the description. Bine fixata - Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
Biserica din Grossau Biserica din Grossau Cristian la 15,18 km
Cetatea taraneasca este compusa din biserica fortificata si incinta de aparare, biserica este monument istoric si are hramul Sfantul Servatius. Gasita - Am gasit cutiuta.
Brateiu Brateiu la 46,91 km
Brateiu, mai demult Bratei este un sat in partea de nord a judetului Sibiu, in Podisul Tarnavelor. Gasita - Locul e cam sus.
Panoramic Dino Park Valea Avrigului la 17,74 km
Loc de joaca pentru copii in zona turistica Valea Avrigului, langa Avrig.
Vurpar Vurpar la 16,41 km
Vurpar (in germana Burgberg, in maghiara Vurpód) este un sat din judetul Sibiu. Gasita - Am gasit triunghiul si cutiuta.
Agnita Agnita la 37,97 km
Agnita, pomenita pentru prima oara intr-un document de la 1280, este un orasel cu traditie mestesugareasca, renumit prin breslele de altadata ale tabacarilor, cizmarilor, croitorilor, dogarilor si olarilor, avand economie semi-rurala. Biserica - Frumoasa biserica.
Castelul de lut Valea Zanelor Castelul de lut Valea Zanelor la 23,12 km
Castelul de lut Valea Zanelor se afla pe teritoriul satului Porumbacu de Sus.
Biserica Reformata Ocna Sibiului la 17,5 km
Biserica Reformata-Calvina din Ocna Sibiului a fost construita intre anii 1240-1280 pe ruinele unei manastiri a cavalerilor din ordinul Sfantul Gheorghe. Biserica Reformata - Ocna Sibiului - Biserica este foarte interesanta prin stilul constructiei sale.
Calnic Calnic la 45,45 km
Calnic este situata in partea sud-estica a judetului Alba, la o distanta de 28 km de municipiul Alba Iulia si la 15 km de Sebes. Gasita - Am gasit cutia.
Moardas Moardas la 27,89 km
Moardas este o localitate din judetul Sibiu, se afla la 20 km est de Seica Mare in directia Agnita, intr-o zona impadurita.
Lacul Negru Ocna Sibiului la 16,41 km
Lacul Negru de la Ocna Sibiului are originea in trei lacuri mici carstosaline.
Pomi cu coroana cubica Sibiu la 4,31 km
In strada Otelarilor, cartierul Lazaret din Sibiu, coroanele a 40 de pomi vor fi prinse in structuri din bambus pentru a primi forma cubica.
Turnul Spart Boita Turnul Spart Boita la 20,95 km
Turnul Spart, cum il numesc boicenii, ale carui ziduri se mai vad si astazi la 5 km sud de Boita, la varsarea raului Meghis in Olt, este a patra fortificatie medievala din complexul de aparare a Turnului Rosu. Am gasit cutia - Am gasit cutia. Turnul Spart Boita - Am gasit cutia in Turnul spart de la Boita.
Casa Intoarsa Brambura Park Avrig la 20,59 km
Casa Intoarsa este atractia principala din cadrul Brambura Park de langa Avrig.
Casolt Casolt la 4,28 km
Casolt (in germana Kastenholz, in maghiara Hermány) este o localitate din judetul Sibiu, situata pe Valea Hartibaciului. Am gasit cutiuta - Am gasit cutiuta in geam.
Lac Tocile la 7,2 km
Lacurile Tocile
Mina parasita Mina parasita Piciorul Lespezilor la 38,09 km
In apropierea cabanei Piscu Negru, chiar langa traseul care urca pe Piciorul Lespezilor catre Varful Lespezi, se afla o mina parasita. Gura de mina - Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere.
Pod nou peste Cibin Sibiu la 6,9 km
Pod nou peste Cibin - Sibiu
Casa Pravaliei Gusterita Sibiu la 5,02 km
Casa Pravaliei Gusterita este o casa veche din 1857, care inca pastreaza forma ei originala.
Forest Cinema Porumbacu de Sus la 24,63 km
Forest Cinema, Porumbacu de Sus
Lacul Matelor Ocna Sibiului la 16,48 km
Lacul Matelor (Pisicilor) de la Ocna Sibiului.
Lacul Inului Ocna Sibiului la 16,56 km
Lacul Inului, sau lacul Panzelor de la Ocna Sibiului isi are originea pe locul salinei Josef, exploatata cu doua puturi si abandonata in anul 1770, datorita unor infiltratii puternice de ape prin pereti.
Marpod Marpod la 23,49 km
Marpod (in germana Marpod, Marpolden, Maierpod, in maghiara Márpod) este un sat din judetul Sibiu.
Padurea Barcul Rosu Sibiel la 22,8 km
Padurea Barcul Rosu este o padure de stejar aflata langa Sibiel, cu o legenda interesanta.
Chirpar Chirpar la 31,79 km
Chirpar (in germana Kirchberg, in maghiara Kürpöd), este un sat in partea de est a judetului Sibiu, in Podisul Hartibaciului. Gasita - Am gasit cutiuta.
Parcul Petofi Sandor Parcul Petofi Sandor Sibiu la 6,54 km
In vecinatatea complexului Alba Iulia din Sibiu se afla parcul, care poarta numele celui mai mare poet ungur, Petofi Sandor. Parc - Am gasit cutia ascunsa in zid.
Lacul Brancoveanu Ocna Sibiului la 16,26 km
Lacul Brancoveanu de la Ocna Sibiului este situat pe locul unei saline ce se afla in exploatare pana in anul 1699, cand infiltratiile de apa au determinat parasirea ei, la adancimea de 140 m.
[ Sus ↑ ]
Varfurile Oncesti, Batrana, si Rozdesti
Varfurile Oncesti, Batrana, si Rozdesti la 32,85 km
Varful Negoiu - Muntii Fagaras
Varful Negoiu - Muntii Fagaras la 33,58 km
Cetatea Poienari Cetatea Poienari la 56,81 km. Rolul cetatii Poienari a fost de a asigura refugiu pentru domnitor si de a adaposti o mica garnizoana, compusa din 5-7 osteni - cetatea a fost construita in 2 etape.
Schitul Patrunsa Schitul Patrunsa la 61,75 km. Schitul este una dintre multele ctitorii, aceasta din anul 1740, ale episcopului Climent al Ramnicului.
Turnul Cojocarilor Turnul Cojocarilor Sighisoara la 65,95 km. Turnul Cojocarilor se afla in partea de sud-vest a cetatii.
Daia Daia la 66,8 km. Satul Daia, mai demult Daia Saseasca (in dialectul sasesc Doendref, Dändref, in germana Denndorf, Dellendorf, in maghiara Szászdálya), se afla in preajma Sighisoarei si apartine administrativ de comuna Apold.
Ruinele bisericii reformate Benic Ruinele bisericii reformate Benic la 69,31 km. Biserica se afla la nord de Alba Iulia, fiind edificata intr-o pozitie dominanta, o culme din localitatea Benic, localitate amintita pentru prima data in 1238. Acces usor - Locatie frumoasa pentru o iesire cu copii mici. Relativ usor de gasit - A fost relativ usor de gasit desi nu am mers foarte pregatiti. Am gasit cutia - Am luat o scoica si o piatra, am pus un breloc racheta de tenis-lanterna si un dinozaur Danonino.
Santurile Cetatii Santurile Cetatii la 60,24 km. Principala zona istorica a orasului este Cetatea Alba Carolina, dezvoltatã foarte mult de Carol al VI-lea. Santurile amenajate ale Cetatii - Avand in vedere ca santurile cetatii au fost amenajate, mai mult ca sigur ca ascunzisul a fost distrus in timpul lucrarilor.
Hotel Sighisoara Hotel Sighisoara la 66,1 km. Cladirea hotelului Sighisoara de pe strada Scolii numarul 4-6, care in prima jumatate a secolului XX a adapostit primaria orasului.
Manastirea Stanisoara Manastirea Stanisoara la 53,42 km. Manastirea Stanisoara, numita pana in secolul al 18.
Monumentul Skariatin Monumentul Skariatin Sighisoara la 68,19 km. In gradinile din spatele strazii Dumbravei, in spate la pompieri, gasim o interesanta statuie, care prezinta un leu care doarme.
Traseul celor 3 Fortificatii Traseul celor 3 Fortificatii la 59,88 km. Traseul celor trei fortificatii ofera vizitatorilor posibilitatea de a calatori in timp de-a lungul a doua milenii, printre vestigiile a trei fortificatii, din trei epoci diferite. Geocutie lipsa la Traseul celor 3 Fortificatii - Prima data am incercat sa caut acest ascunzis anul trecut, in iulie.
Varful Cozia Varful Cozia la 51,18 km. Varful Cozia sau Ciuha Mare este cea mai mare inaltime a masivului Cozia.
Oul Arsitei Oul Arsitei la 54,32 km. Oul Arsitei este o rezervatie geologica care se afla in partea de nord-est a Muntilor Sureanu, pe versantul estic al dealului Arsitei si se intinde pe o suprafata de 0,20 ha.
Stejarul lui Avram Iancu Blaj la 50,31 km. Stejarul lui Avram Iancu, 600 ani - Blaj.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.