Localitatea Bungard (judetul Sibiu) Resedinta: Selimbar. Denumire maghiara: Bongárd. Denumire germana: Baumgarten. Alta denumire: Bangert.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bungard, judetul Sibiu

Pod nou peste Cibin Sibiu la 6,9 km
Pod nou peste Cibin - Sibiu
Mina parasita Mina parasita Piciorul Lespezilor la 38,09 km
In apropierea cabanei Piscu Negru, chiar langa traseul care urca pe Piciorul Lespezilor catre Varful Lespezi, se afla o mina parasita. Gura de mina - Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere.
Biserica evanghelica fortificata Biserica evanghelica fortificata Mosna la 37,58 km
Localitatea Mosna este situata pe valea Mosnei, afluent al Tarnavei, pe drumul judetean 141, la 10 km sud de Medias. Biserica - Am cautat de mai multe ori (degeaba) cutiuta de aici.
Casa Pravaliei Gusterita Sibiu la 5,02 km
Casa Pravaliei Gusterita este o casa veche din 1857, care inca pastreaza forma ei originala.
Canionul Mihaileni Canionul Mihaileni la 25 km
Canionul numit si Rapa lui Brod este situat la 1 km de comuna Mihaileni, are o lungime de 500-600 m si o inaltime a peretilor laterali cuprinsa intre 6 si 25 m. Ascunzis devastat? - Poate nu am ales cea mai buna metoda de a ma apropia de canion. Geocutie lipsa - Din pacate geocutia nu mai e la locul ei.
Ferma vedetelor Porumbacu de Sus la 22,58 km
Ferma vedetelor 2018 - Porumbacu de Sus
Lacul Balea Lacul Balea la 36,59 km
Rezervatia complexa Balea este situata pe creasta nordica a muntilorFagaras protejand o suprafata de 180 hectare. Panorama este de neuitat - Am gasit geocutia. Multumesc - Multumesc pt ascunzis.
Biserica din Grossau Biserica din Grossau Cristian la 15,18 km
Cetatea taraneasca este compusa din biserica fortificata si incinta de aparare, biserica este monument istoric si are hramul Sfantul Servatius. Gasita - Am gasit cutiuta.
Lacul Austel Ocna Sibiului la 16,35 km
Lacul Austel de la Ocna Sibiului s-a format pe locul unei vechi saline neatestate documentar.
Copsa Mare Copsa Mare la 47,11 km
Copsa Mare, mai demult Capusul Mare (in dialectul sasesc Grisz-Kopesch, Griskopes, Kopes, in germana Gross-Kopisch, Grosskopisch, in maghiara Nagykapus). Greseala - Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text).
Povestea Calendarului Porumbacu de Sus la 23,02 km
Un parc tematic care prezinta legendele celor 12 luni ale anului, intr-o forma spectaculoasa si inedita.
Lacurile Horea Closca Crisan Ocna Sibiului la 16,75 km
Lacurile Horea, Closca, Crisan de la Ocna Sibiului s-au format prin inundarea a sase saline neatestate documentar.
Biserica Reformata Ocna Sibiului la 17,5 km
Biserica Reformata-Calvina din Ocna Sibiului a fost construita intre anii 1240-1280 pe ruinele unei manastiri a cavalerilor din ordinul Sfantul Gheorghe. Biserica Reformata - Ocna Sibiului - Biserica este foarte interesanta prin stilul constructiei sale.
Lacul Randunica la 16,3 km
Lacul Randunica, sau lacul Sfantul Ioan de la Ocna Sibiului - la originea acestui lac sta abandonarea salinei Nepomuceni Johann Grube.
Ferma de cerbi Poiana Neamtului Avrig la 24,77 km
Ferma de cerbi Poiana Neamtului, Avrig
Biertan Biertan la 46,2 km
Biertan este situata in mijlocul podisului Transilvaniei, in nordul judetului Sibiu, la egala distanta de orasele Medias si Sighisoara. Gasita - Am gasit cutia.
Casa Intoarsa Brambura Park Avrig la 20,59 km
Casa Intoarsa este atractia principala din cadrul Brambura Park de langa Avrig.
Gura Raului Gura Raului la 23,89 km
Barajul de la Gura Raului, situat la aproximativ 3 km de localitate, este un baraj artifical cu scopul principal de a alimenta cu apa orasul Sibiu, comunele Gura Raului, Cristian, Sura Mare, Ocna Sibiului si Selimbar. Gasita - Am gasit cutiuta.
Turnul Zincarilor la 5,77 km
Fostul Turn al Zincarilor sau a Fierarilor a fost construit in secolul XVI si a facut parte din incinta a treia de fortificatii din jurul Sibiului. De doua ori la Turnul Zincarilor - Prima data nu am reusit sa gasesc geocutia.
Lacul fara fund Ocna Sibiului la 16,47 km
Lacul fara Fund, sau lacul Lemnelor de la Ocna Sibiului s-a format pe locul salinei Francisc Grube, parasita in 1775 datorita infiltratiilor de apa.
Nou Nou Neudorf la 7,2 km
Nou (in germana Neudorf, in maghiara Szászújfalu) este o localitate din judetul Sibiu, care apartine de comuna Rosia. Gasita - Am gasit cutiuta.
Forest Cinema Porumbacu de Sus la 24,63 km
Forest Cinema, Porumbacu de Sus
Turnul Olarilor Turnul Olarilor Sibiu la 5,86 km
Turnul Olarilor, construit in secolul XV din piatra, a fost consolidat un secol mai tarziu - turnul care a apartinut breslei olarilor, are plan dreptunghiular. Gasita - Am gasit cutiuta. Gasita - I found the small box, right like in the description. Bine fixata - Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
Podul Minciunilor Podul Minciunilor la 6,17 km
Podul Minciunilor din Sibiu este primul pod din fonta de pe teritoriul actual al Romaniei, realizat în 1859, acesta asigurand accesul in cetate dinspre Orasul de Jos. Am gassit cutiuta - Am gassit cutiuta de linga Podul Minciunilor. Podul Minciunilor, care spune adevarul - Felicitari si la cat mai multe cutii gasite. Sibiu - Participand la eventul GeoFest Sibiu-2014, locul de intalnire fiind Kleine Cafe, a trebuit sa trec peste Podul Minciunilor, asa ca m-am oprit sa caut si aceasta cutie, nuai ca norocul nu a fost de partea mea in a gasi cutia, insa am admirat capodopera Sibiului cu atatea povesti si legende.
Agnita Agnita la 37,97 km
Agnita, pomenita pentru prima oara intr-un document de la 1280, este un orasel cu traditie mestesugareasca, renumit prin breslele de altadata ale tabacarilor, cizmarilor, croitorilor, dogarilor si olarilor, avand economie semi-rurala. Biserica - Frumoasa biserica.
Lacul Gura Minei Ocna Sibiului la 16,41 km
Lacul Gura Minei de la Ocna Sibiului s-a format prin prabusirea unui put din nordul salinei Ignatiu, deschisa in anul 1780.
Hosman Hosman la 16,94 km
Hosman (in germana Holzmengen, in maghiara Holcmány), este o localitate din judetul Sibiu.
Dealul Verde Porumbacu de Sus la 24,16 km
Pensiunea Dealul Verde este o locatie unica, asezata in mijlocul padurii.
Cetatea Dealu Frumos Cetatea Dealu Frumos la 41,93 km
Cetatea Dealul Frumos se afla in apropierea satului, in directia sud-est dinspre biserica fortificata, in padure, la o distanta de aproximativ 1,5 km. Cutia din padure - Am gasit cutia in padure.
[ Sus ↑ ]
Varfurile Oncesti, Batrana, si Rozdesti
Varfurile Oncesti, Batrana, si Rozdesti la 32,85 km
Varful Negoiu - Muntii Fagaras
Varful Negoiu - Muntii Fagaras la 33,58 km
Monumentul Skariatin Monumentul Skariatin Sighisoara la 68,19 km. In gradinile din spatele strazii Dumbravei, in spate la pompieri, gasim o interesanta statuie, care prezinta un leu care doarme.
Turnul cu ceas Turnul cu ceas Sighisoara la 66,12 km. Turnul cu Ceas a fost initial un turn de poarta, care are patru turnulete pe acoperis. Un ascunzis si un loc deosebit - A trecut deja de ora 8 seara, cand am trecut prin Sighisoara.
Pasul Urdele Muntii Parang la 65,02 km. Pasul Urdele - Drumul Regilor.
Cascadele Latoritei de Jos Muntii Parang la 64,17 km. Cascadele Latoritei de Jos sau Cascada Urdele.
Castelul Bethlen Castelul Bethlen Cris la 54,65 km. Castelului Bethlen Cris, odinioara un castel frumos, astazi cladirea este intr-o stare de degradare avansata.
Izvor Limba la 55,78 km. Izvor care se afla la sud-est de satul Limba, cu o apa rece si proaspata, utilizata de localnici si trecatori.
Casa Albert Sighisoara la 66,09 km. In Casa Albert se afla Internatul Scolii din Deal, azi parte din Liceul Teoretic Joseph Haltrich, cu predare in limba germana.
Turnul Cojocarilor Turnul Cojocarilor Sighisoara la 65,95 km. Turnul Cojocarilor se afla in partea de sud-vest a cetatii.
Piramidele de langa Apold Piramidele de langa Apold la 59,89 km. Piramidele de pamant de langa Apold Interesant - Interesante piramide.
Casa Fronius Casa Fronius Sighisoara la 66,04 km. Casa Fronius, aflata pe strada Scolii numarul 13, a fost o locuinta de mestesugari, construita in secolul XVI-lea.
Casa Wonnerth Casa Wonnerth Sighisoara la 66,05 km. Casa Wonnerth se afla pe strada Cositorarilor numarul 4, dateaza din secolul XVI-XVII, cu modificari in secolul al XIX-lea si 1938.
Prima scoala romaneasca Prima scoala romaneasca Sighisoara la 66,07 km. In 1861, Zaharia Boiu a deschis in aceasta cladire, prima scoala romaneasca din Cetate.
Turnul Tabacarilor Sighisoara la 66,04 km. Turnul Tabacarilor a fost construit in secolul XIII-XIV, pentru a proteja curtea Turnului cu Ceas.
Primaria Sighisoara Primaria Sighisoara la 66,23 km. Denumita in trecut Palatul comitatului Tarnava Mare, a fost construita pe locul chiliilor manastirii dominicane.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.