Localitatea Cartisoara (judetul Sibiu) Resedinta: Cartisoara. Denumire maghiara: Kercisóra. Alta denumire: Strezakercisóra.
Cetatea Cisnadioara la 36,4 kmEste o cetate taraneasca, in interiorul careia se afla ruinele bisericii Sfantul Mihai - cea mai veche atestare istorica este din anul 1223 cand MagisterGocelinus doneaza biserica manastirii din Carta. Poze cu pietrele rotunde - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Geocutia - Geocutia este/era in partea dreapta, cum stam fata in fata cu poarta. In interiorul bisericii se afla o serie de morminte ale soldatilor germani si austro-ungari morti in bataliile din jurul Sibiului in 1916.
Cetatea Scurta Orlat la 49,46 kmRiesenberg, Dealul Cetatea Scurta sau Dealul Lidii se afla la vest de comuna Orlat. In aceasta zona cercetarile arheologice si mentiunile documentare identifica numeroase situri printre care o asezare neolitica si doua fortificatii cu valuri de pamant: Cetatea Scurta si Cetatea Lunga La Zidu.
Cetatea Poienari la 41,72 kmRolul cetatii Poienari a fost de a asigura refugiu pentru domnitor si de a adaposti o mica garnizoana, compusa din 5-7 osteni - cetatea a fost construita in 2 etape. Turnul donjon in secollul XIII probabil in vremea domnitorului Negru Voda, zidurile de incinta si turnurile semicirculare in secolul XV, in vremea domnitorului Vlad Tepes.
Rusi la 40,49 kmLocalitatea Rusi (in dialectul sasesc Reissen, in germana Reussen, in maghiara Rüsz), apartine de comuna Slimnic. Gasita - Am gasit cutiuta. Biserica fortificata evanghelica din Rusi, una dintre cele 3 existente in localitate, este intr-o stare avansata de degradare.
Poarta de Piatra la 47,21 kmPoarta de Piatra este un imens portal deschis in stanca, situat pe muchia ingusta ce se desprinde spre vest din Varful Portii de Piatra. Poarta de Piatra este una dintre cele opt porti cunoscute pana in prezent in masivul Cozia.
Biserica din Grossau Cristian la 43,3 kmCetatea taraneasca este compusa din biserica fortificata si incinta de aparare, biserica este monument istoric si are hramul Sfantul Servatius. Gasita - Am gasit cutiuta. Biserica din Grossau a fost ridicata in a doua jumatate a secolului al XIII-lea ca o basilica romanica cu trei nave.
Daia la 25,01 kmDaia (in germana Thalheim, in maghiara Dolmány) este o localitate din judetul Sibiu. Gasita - Am gasit cutiuta in copac.
Apold la 47,93 kmBiserica saseasca evanghelica din satul Apold este unul dintre cele mai importante monumente istorice si de arta din judetul Mures. Gasita - Am gasit cutiuta. Fiind inclusa pe lista monumentelor istorice cu numarul 2847, biserica a servit comunitatii sasesti din localitate, de-a lungul multor secole, pentru oficierea ritualului religios.
Canionul Valea lui Stan la 40,53 kmValea lui Stan se afla in masivul Fruntii, parte a Muntilor Fagarasi, la sud-vest de lacul Vidraru. Daca ati fost la Sapte Scari langa Brasov, veti aprecia cu siguranta acest canion amenajat, care este mult mai lung, mai frumos, si mai spectaculos, decat cel din Piatra Mare.
Castelul Tobias Boarta la 42,98 kmCastelul baroc construit de contele Tobias in 1770, situat in satul Boarta, a fost un exemplu semnificativ al arhitecturii maghiare din zona. Acesta a fost locul unde au fost tinute petrecerile contelui, apoi a devenit orfelinat in perioada comunista, dupa nationalizare.
Chirpar la 18,55 kmChirpar (in germana Kirchberg, in maghiara Kürpöd), este un sat in partea de est a judetului Sibiu, in Podisul Hartibaciului. Gasita - Am gasit cutiuta.
Lacul Ocnita Ocna Sibiului la 43,05 kmLacul Ocnita de la Ocna Sibiului s-a format pe seama salinei Fodina Minor (Kleine Grube), exploatata in sistem clopot pana la adancimea de 136 m, prin doua puturi, si abandonata in anul 1817, datorita infiltratiei apelor.
Lacul Verde Ocna Sibiului la 43,14 kmLacul Verde, sau lacul Poporului de la Ocna Sibiului. Originea lacului este prabusirea a doua saline apropiate, neatestate documentar, ce se exploatau concomitent si care au fost abandonate din cauza infiltratiilor de apa.
Biserica luterana fortificata Richis la 41,89 kmBiserica evanghelica luterana fortificata din Richis (Reichesdorf) este o basilica gotica de peste 500 de ani. Clopotnita - Cred ca (din pacate) cutiuta a disparut. Biserica este remarcabila pentru sculpturile sale misterioase si elemente arhitecturale unice.
Turnul Olarilor Sibiu la 33,98 kmTurnul Olarilor, construit in secolul XV din piatra, a fost consolidat un secol mai tarziu - turnul care a apartinut breslei olarilor, are plan dreptunghiular. Gasita - I found the small box, right like in the description. Bine fixata - Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic. De jur imprejur sunt amplasate cate cinci lacase de tragere pentru archebuze.
Palatul Brukenthal Avrig la 15,8 kmPalatul Brukenthal din Avrig a fost resedinta de vara a guvernatorului Transilvaniei Samuel von Brukenthal. Concediu - In cadrul concediului, in drum spre Moieciu de Sus, impreuna cu prietenii nostri din Satu Mare (Corina si Puiu) ne-am oprit la Palat sa bem o cafea si sa ne racorim cu o socata la umbra pomilor seculari. Usor de gasit - Am gasit relativ repede cutia, mai ales ca aceasta se vedea de departe.
Biserica evanghelica Cisnadioara la 36,58 kmBiserica Evanghelica din Cisnadioara, situata in centrul satului, a fost construita in stil baroc si a fost finalizata in 1764. Ea a fost ridicata pe locul unei foste biserici in stil gotic datata in anul 1428, din care s-a pastrat doar turnul din partea vest.
Varful Cozia la 48,87 kmVarful Cozia sau Ciuha Mare este cea mai mare inaltime a masivului Cozia. De langa cabana Cozia se urca direct, pe langa cantonul silvic, lasand in dreapta drumul forestier ce coboara spre Calimanesti.
Biserica catolica Sibiu la 34,16 kmBiserica parohiala romano-catolica Sfanta Treime este situata in Piata Mare din Sibiu, a fost construita de iezuiti intre anii 1726-1733 in spiritul barocului timpuriu vienez. Biserica catolica Sibiu, la a doua incercare - Prima data am incercat gasirea acestei geocutii cu ocazia festivalului Artmania. Biserica Catolica - Sibiu - Aceasta este foarte bine ascunsa, trebuie sa fii foarte agil pentru a reusi in a extrage cutia. A fost sfintita in 13 septembrie 1733 de catre episcopul Transilvaniei Gregor von Sorger.
Lacul Brancoveanu Ocna Sibiului la 43,01 kmLacul Brancoveanu de la Ocna Sibiului este situat pe locul unei saline ce se afla in exploatare pana in anul 1699, cand infiltratiile de apa au determinat parasirea ei, la adancimea de 140 m.
Biserica Reformata Ocna Sibiului la 44,15 kmBiserica Reformata-Calvina din Ocna Sibiului a fost construita intre anii 1240-1280 pe ruinele unei manastiri a cavalerilor din ordinul Sfantul Gheorghe. Biserica Reformata - Ocna Sibiului - Biserica este foarte interesanta prin stilul constructiei sale.
Turnul cu ceas Sighisoara la 57,15 km. Turnul cu Ceas a fost initial un turn de poarta, care are patru turnulete pe acoperis. Un ascunzis si un loc deosebit - A trecut deja de ora 8 seara, cand am trecut prin Sighisoara.
Buila-Vanturarita la 64,96 km. Vanturarita Mare, 1885 m, este cel mai inalt varf al masivului Buila, aflat in judetul Valcea. Vanturarita Mare sau Vioreanu? - Am gasit cutia, putin ruginita, cu jurnalul putin umed, cu pixul, intr-adevar, nefunctional.
Biserica fortificata Viscri la 53,65 km. Biserica evanghelica fortificata din Viscri a fost construita in secolul al XIII-lea pe baza unei vechi bazilici romane. Viscri - Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16. Atentionare - La inceputul potecii care duce din parcarea amenajata catre biserica fortificata se afla o atentionare. Pe o poteca pitoreasca - Nu am mai fost in Viscri de peste zece ani, de atunci multe lucruri s-au schimbat in sat.
Peretele de stanca de langa Rupea la 59,57 km. De la cetatea Rupea spre nord-vest, la 1 km distanta, pe malul stang al paraului Fiser, la o distanta de numai 100 m de drumul national DN13, putem vedea un perete de stanca spectaculos.
Cetatea Neagra la 63,81 km. Cetatea Codlea era probabil una dintre cele 5 fortificatii construite de cavaleri teutoni in Tara Barsei. Cetatea Neagra - Am gasit-o usor, pozele dau cam multe detalii. Pe Magura Codlei - Am gasit cutia in buna stare, fara dificultate.
Danes la 55,82 km. Comuna Danes este asezata in partea centrala a Podisului Transilvaniei, in culoarul Tarnavei Mari, pe malul stang al raului. Gasita - Gasita.
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.