Localitatea Fofeldea (judetul Sibiu) Resedinta: Nocrich. Denumire maghiara: Fófeld. Denumire germana: Hochfeld. Alta denumire: Hóföld.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Fofeldea, judetul Sibiu

Se afla pe drumul judetean 105, la 32 km de municipiul Sibiu, la 29 km de orasul Agnita si la 41 de km de muntii Fagaras.
Apartine de comuna Nocrich.
Este situata pe malul stang al Oltului, intre municipiile Sibiu si Fagaras, in imediata vecinatate a localitatilor de azi Carta si Cartisoara.
Chirpar Gasita. Am gasit cutiuta.
Este resedinta comunei Vurpar. Gasita. Am gasit triunghiul si cutiuta.
Ferma vedetelor 2018 - Porumbacu de Sus
Trambulina, tobogan gonflabil, leagane, tras cu arcul.
Palatul Brukenthal Avrig Concediu. In cadrul concediului, in drum spre Moieciu de Sus, impreuna cu prietenii nostri din Satu Mare (Corina si Puiu) ne-am oprit la Palat sa bem o cafea si sa ne racorim cu o socata la umbra pomilor seculari. Usor de gasit. Am gasit relativ repede cutia, mai ales ca aceasta se vedea de departe (motiv pentru care, dupa ce am pus-o la loc, ne-am permis sa-i adaugam un mic "capacel", fara a spori dificultatea cautarii).
Casute cu bunatati, locuri de joaca, restaurant, spectacole pentru copii.
Este un proiect privat, inceput in primavara anului 2014, avand la baza conceptul unei case naturale de poveste.
Dealul Verde Porumbacu de Sus
Nou Neudorf Gasita. Am gasit cutiuta.
Forest Cinema, Porumbacu de Sus
Daia Gasita. Am gasit cutiuta in copac.
Dar gasim aici si un mini zoo, teren de joaca pentru copii, si un restaurant in aer liber.
Aici se afla una dintre cele mai vechi fortificatii taranesti din Transilvania. Biserica. Frumoasa biserica.
Apartine administrativ de comuna Rosia Saseasca. Am gasit cutiuta. Am gasit cutiuta in geam.
Cladirea actuala a bisericii evanghelice (luterana) dateaza din 1633. Sticluta. Am gasit geo-sticluta ascunsa in zid.
Canionul Mihaileni Ascunzis devastat?. Poate nu am ales cea mai buna metoda de a ma apropia de canion. Geocutie lipsa. Din pacate geocutia nu mai e la locul ei.
Baraj Oltet, Acumularea Vistea
Cetatea Dealu Frumos Cutia din padure. Am gasit cutia in padure.
Ferma de cerbi Poiana Neamtului, Avrig
Pana la Agnita si pana la Medias sunt circa 30 km, iar pana la Sibiu, 50 km.
Pe dealul Gusteritei se afla Turnul Falkenhayn. Falkenhayn inainte de Artmania. Am ajuns in orasul Sibu, cu ocazia festivalului rock Artmania, la ora 18 seara.
Aceasta poteca este una dus-intors, se termina la baza cascadei.
Pasul Barcaciului Din pacate cutia e intr-o stare cam proasta. Am gasit-o! Era toata uda, probabil din cauza ca n-a fost ascunsa undeva trebuia ultima data. Cutia necesita urgent intretinere. Am gasit cutia in noiembrie 2011, vezi inscrisul de la "alte geocutii din judetul Sibiu" unde se pare ca l-am inscris din greseala.
Dupa aplicarea noii tehnici sunt necesare 2-3 ani pana cand coroanele arborilor vor lua forma dorita.
In lunile de vara, cu masina pe Transfagarasean.
Accesul se face din DJ14 Sibiu - Slimnic, iar din Slimnic pe drum de tara si poteca inca 2 km.
A facut parte din sistemul de aparare a sud-estului Transilvaniei. Geocutie cu soareci. Am gasit cutia + 2 soareci. Dupa zgarieturi si urzicaturi. Am gasit cutia, dar dupa o cautare amanuntita si dupa cateva zgarieturi de spini si urzicaturi. La vanatoare fara pusca. Cand am ajuns sus la cetate am constatat ca ne lipseste gps-ul (uitat jos la masina).
Turnul Zincarilor De doua ori la Turnul Zincarilor. Prima data nu am reusit sa gasesc geocutia.
Lacurile Tocile
De jur imprejur sunt amplasate cate cinci lacase de tragere pentru archebuze. Gasita. Am gasit cutiuta. Gasita. I found the small box, right like in the description. Bine fixata. Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
A fost sfintita in 13 septembrie 1733 de catre episcopul Transilvaniei Gregor von Sorger. Biserica catolica Sibiu, la a doua incercare. Prima data am incercat gasirea acestei geocutii cu ocazia festivalului Artmania. Biserica Catolica - Sibiu. Aceasta este foarte bine ascunsa, trebuie sa fii foarte agil pentru a reusi in a extrage cutia.
Legendele legate de numele podului spun ca acesta scartaie la fiecare minciuna spusa de cei care il trec, amenintand sa se rupa sub greutatea unei minciuni mai mari. Am gassit cutiuta. Am gassit cutiuta de linga Podul Minciunilor. Podul Minciunilor, care spune adevarul. Felicitari si la cat mai multe cutii gasite. Sibiu. Participand la eventul GeoFest Sibiu-2014, locul de intalnire fiind Kleine Cafe, a trebuit sa trec peste Podul Minciunilor, asa ca m-am oprit sa caut si aceasta cutie, nuai ca norocul nu a fost de partea mea in a gasi cutia, insa am admirat capodopera Sibiului cu atatea povesti si legende.
Rezervatia include celmai mare lac glaciar al M. Panorama este de neuitat. Am gasit geocutia. Multumesc. Multumesc pt ascunzis.
Johanniskirche Sibiu Asteptand momentul potrivit. Am ajuns la fata locului intr-un moment destul de nepotrivit. Sibiu. In cadrul eventului GeoFest Sibiu-2014, la o plimbare prin oras cu un grup numeros, chiar daca era in timpul slujbei si foarte multa lume am reusit sa gasesc cutia si sa ma loghez.
In 2007 in parc a fost inaugurat un monument artistic interesant, denumit Tunul din fan. Parc. Am gasit cutia ascunsa in zid.
Pod nou peste Cibin - Sibiu
Biserica fortificata evanghelica din Rusi, una dintre cele 3 existente in localitate, este intr-o stare avansata de degradare. Gasita. Am gasit cutiuta.
Varful Lespezi este un varf montan din Masivul Fagaras, al patrulea din Romania, considerat uneori un varf dublu impreuna cu varful Caltun, avand altitudinea de 2517 metri. Pe varful Lespezi de la Piscul Negru. Pentru a ajunge pe varful Lespezi am urcat pe piciorul Lespezilor, pe un traseu turistic ce porneste de la Cantonul Piscul Negru. Oau felicitari. Cred ca sunteti primi! Ma bucur ca ati gasit-o. La steaua care a rasarit, e o cale atat de lunga. Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat.
Cetatea taraneasca si biserica evanghelica fortificata din Mosna este unul dintre cele mai reprezentative monumente de acest gen din sudul Transilvaniei. Biserica. Am cautat de mai multe ori (degeaba) cutiuta de aici.
Rolul a fost unul militar, dar defensiv. Felicitari pentru gasirea ascunzisului. Pe terenul nostru de joaca gasirea unei geocutii nu trebuie dovedita. Cutiile de la Turnu Rosu. Culmea coincidentei, la 5 minute dupa ce am comunicat la geotrekking. Proximitate :). Am gasit cutiuta ascunsa in zid de radupuscarciuc (10 august) la nici un metru de cutia ascunsa de mine (24 mai) :) Din cauza acestei proximitati cei mai multi cautatori (de pe .
La confluenta paraului Caltunului si Izvorul Paltinului vom putea observa pe ambele vai, o serie de caderi spectaculoase de apa.
[ Sus ↑ ]
Ea a fost construita in secolul al XIII-lea si modificata in secolul al XIX-lea. Frumos. Am avut noroc ca am gasit poarta deschisa.
La Cisnade se ajunge pe un drum modernizat ce se desprinde din drumul E 81 la iesirea din Sibiu spre Talmaciu.
Parcul Natural Dumbrava Sibiului Parcul Natural Dumbrava noaptea. In drum spre Paltinis, noaptea.
Mina parasita Piciorul Lespezilor Gura de mina. Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere.
Turnul Spart Boita Am gasit cutia. Am gasit cutia. Turnul Spart Boita. Am gasit cutia in Turnul spart de la Boita.
Este un sat in partea de nord a judetului Sibiu, in Podisul Tarnavelor, apartine de comuna Biertan. Greseala. Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text).
Biertan se afla intr-o zona deluroasa, la stanga raului Tarnava Mare. Gasita. Am gasit cutia! Mersi.
Lacul Vrajitoarelor Ocna Sibiului
In interiorul bisericii se afla o serie de morminte ale soldatilor germani si austro-ungari morti in bataliile din jurul Sibiului in 1916. Super locatia. Imi pare rau ca nu am citit cum trebuie comentariile postate anterior. Poze cu pietrele rotunde. Felicitari pentru gasirea geocutiei. Geocutia. Geocutia este/era in partea dreapta, cum stam fata in fata cu poarta.
Ea a fost ridicata pe locul unei foste biserici in stil gotic datata in anul 1428, din care s-a pastrat doar turnul din partea vest.
Salina pe locul careia se afla nu este atestata documentar, insa era exploatata in evul mediu tarziu, cu sistem clopot, la adancimea de peste 80 m, prin, doua puturi.
Lacul fara fund Ocna Sibiului
Salina a fost exploatata intre anii 1722-1877, in sistem clopot, cu doua puturi pana la adancimea de 80 m.
Lacul Inului Ocna Sibiului
Lacul Ocnita Ocna Sibiului
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului
Lacul Brancoveanu Ocna Sibiului
Suprafata sa este de 505 m2.
Supra­fata lacului este de 254 m2 si adancimea maxima de 2,50 m.
Lacul Gura Minei Ocna Sibiului
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.