Localitatea Marpod (judetul Sibiu) Resedinta: Marpod. Denumire maghiara: Márpod. Denumire germana: Marpod. Alta denumire: Muerpeth.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Marpod, judetul Sibiu

Biertan Biertan la 29,07 km
Biertan este situata in mijlocul podisului Transilvaniei, in nordul judetului Sibiu, la egala distanta de orasele Medias si Sighisoara. Gasita - Am gasit cutia.
Castelul de lut Valea Zanelor Castelul de lut Valea Zanelor la 20,02 km
Castelul de lut Valea Zanelor se afla pe teritoriul satului Porumbacu de Sus.
Fantanita Craiesei Fantanita Craiesei Fagaras la 34,97 km
Fantanita Craiesei, Fursten Brunnen - Fagaras, in prezent complex turistic.
Caderile de apa ale Caltunului Caderile de apa ale Caltunului la 33,98 km
De la cabana Piscu Negru, pe valea Caprioara, urmand marcajul triunghi albastru, putem ajunge la lacul Caltun.
Observatorul Lunca Postei Observatorul Lunca Postei Sighisoara la 44,13 km
Lunca Postei, pe hartile vechi Eichenrucken, Eichrucken (Spatele stejerisului), este o culme care se inalta in partea de sud a Sighisoarei.
Turnul Cojocarilor Turnul Cojocarilor Sighisoara la 44,35 km
Turnul Cojocarilor se afla in partea de sud-vest a cetatii.
Biserica Manastirii Biserica Manastirii Sighisoara la 44,54 km
Biserica Manastirii a fost construita in secolul al XIII-lea, si transformata la sfarsitul secolului al XV-lea.
Turnul Spart Boita Turnul Spart Boita la 36,86 km
Turnul Spart, cum il numesc boicenii, ale carui ziduri se mai vad si astazi la 5 km sud de Boita, la varsarea raului Meghis in Olt, este a patra fortificatie medievala din complexul de aparare a Turnului Rosu. Am gasit cutia - Am gasit cutia. Turnul Spart Boita - Am gasit cutia in Turnul spart de la Boita.
Biserica evanghelica Turnisor Biserica evanghelica Turnisor Sibiu la 31,2 km
Biserica evanghelica din Turnisor este o biserica evanghelica situata in cartierul Turnisor, in germana Neppendorf, al orasului Sibiu. Frumos - Am avut noroc ca am gasit poarta deschisa.
Biserica catolica Sibiu la 28,43 km
Biserica parohiala romano-catolica Sfanta Treime este situata in Piata Mare din Sibiu, a fost construita de iezuiti intre anii 1726-1733 in spiritul barocului timpuriu vienez. Biserica catolica Sibiu, la a doua incercare - Prima data am incercat gasirea acestei geocutii cu ocazia festivalului Artmania. Biserica Catolica - Sibiu - Aceasta este foarte bine ascunsa, trebuie sa fii foarte agil pentru a reusi in a extrage cutia.
Prima scoala romaneasca Prima scoala romaneasca Sighisoara la 44,44 km
In 1861, Zaharia Boiu a deschis in aceasta cladire, prima scoala romaneasca din Cetate.
Biserica Reformata Ocna Sibiului la 34,6 km
Biserica Reformata-Calvina din Ocna Sibiului a fost construita intre anii 1240-1280 pe ruinele unei manastiri a cavalerilor din ordinul Sfantul Gheorghe. Biserica Reformata - Ocna Sibiului - Biserica este foarte interesanta prin stilul constructiei sale.
Chirpar Chirpar la 7,73 km
Chirpar (in germana Kirchberg, in maghiara Kürpöd), este un sat in partea de est a judetului Sibiu, in Podisul Hartibaciului. Gasita - Am gasit cutiuta.
Pomi cu coroana cubica Sibiu la 26,4 km
In strada Otelarilor, cartierul Lazaret din Sibiu, coroanele a 40 de pomi vor fi prinse in structuri din bambus pentru a primi forma cubica.
Parcul Petofi Sandor Parcul Petofi Sandor Sibiu la 29,2 km
In vecinatatea complexului Alba Iulia din Sibiu se afla parcul, care poarta numele celui mai mare poet ungur, Petofi Sandor. Parc - Am gasit cutia ascunsa in zid.
Lacul Austel Ocna Sibiului la 33,77 km
Lacul Austel de la Ocna Sibiului s-a format pe locul unei vechi saline neatestate documentar.
Biserica evanghelica Maldorf Biserica evanghelica Maldorf Viisoara la 47,82 km
Localitatea Viisoara s-a format din satele Hundorf, respectiv Maldorf atestat documentar in 1420 sub numele Domald.
Turnul Croitorilor Turnul Croitorilor Sighisoara la 44,5 km
Turnul Croitorilor, care se afla in partea de nord-vest a cetatii, a fost ridicat in secolul al XIV-lea.
Daia Daia la 19,17 km
Daia (in germana Thalheim, in maghiara Dolmány) este o localitate din judetul Sibiu. Gasita - Am gasit cutiuta in copac.
Casa Pravaliei Gusterita Sibiu la 25,43 km
Casa Pravaliei Gusterita este o casa veche din 1857, care inca pastreaza forma ei originala.
Casa Fronius Casa Fronius Sighisoara la 44,43 km
Casa Fronius, aflata pe strada Scolii numarul 13, a fost o locuinta de mestesugari, construita in secolul XVI-lea.
Vila Franka Sighisoara Vila Franka Sighisoara la 45,78 km
Camping Vila Franka Priveliste superba - Great view. Am gasit cutia - Am gasit cutia.
Casa cu cerb Casa cu cerb Sighisoara la 44,51 km
Curiozitate arhitecturala, Casa cu cerb se afla pe strada Scolii 1.
Balta cu namol Ocna Sibiului la 33,79 km
Lacul Balta cu Namol de la Ocna Sibiului s-a format intr-o excavatie in acoperamantul sarii.
Burgberg Biertan la 29,27 km
Dealul Cetatii (Burgberg, Burgkuppe) se afla la aproximativ 700 m distanta, spre vest - nord-vest de localitatea Biertan.
Copsa Mare Copsa Mare la 29,05 km
Copsa Mare, mai demult Capusul Mare (in dialectul sasesc Grisz-Kopesch, Griskopes, Kopes, in germana Gross-Kopisch, Grosskopisch, in maghiara Nagykapus). Greseala - Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text).
Padurea Barcul Rosu Sibiel la 45,77 km
Padurea Barcul Rosu este o padure de stejar aflata langa Sibiel, cu o legenda interesanta.
Casa Breslelor Sighisoara la 44,46 km
Muzeul Casa Breslelor se afla pe strada Turnului numarul 1.
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului la 33,66 km
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului, sau lacul Avram Iancu, s-a format pe locul salinei Fodina Maior (Grosse Grube), exploatata in sistem clopot, prin doua puturi, pana la adancimea de 160 m.
Biserica evanghelica fortificata Biserica evanghelica fortificata Mosna la 25,53 km
Localitatea Mosna este situata pe valea Mosnei, afluent al Tarnavei, pe drumul judetean 141, la 10 km sud de Medias. Biserica - Am cautat de mai multe ori (degeaba) cutiuta de aici.
Palatul Brukenthal Avrig la 18,6 km
Palatul Brukenthal din Avrig a fost resedinta de vara a guvernatorului Transilvaniei Samuel von Brukenthal. Concediu - In cadrul concediului, in drum spre Moieciu de Sus, impreuna cu prietenii nostri din Satu Mare (Corina si Puiu) ne-am oprit la Palat sa bem o cafea si sa ne racorim cu o socata la umbra pomilor seculari. Usor de gasit - Am gasit relativ repede cutia, mai ales ca aceasta se vedea de departe.
Johanniskirche Johanniskirche Sibiu la 28,9 km
Biserica Sfantul Ioan (Johannis) este situata pe strada Mitropoliei din Sibiu, este evanghelica, de confesiune augustana (luterana), construita in anul 1912. Asteptand momentul potrivit - Am ajuns la fata locului intr-un moment destul de nepotrivit. Sibiu - In cadrul eventului GeoFest Sibiu-2014, la o plimbare prin oras cu un grup numeros, chiar daca era in timpul slujbei si foarte multa lume am reusit sa gasesc cutia si sa ma loghez.
Lespezi Star Lespezi Star la 33,38 km
Locatie la inaltime, pazita de o stea. Pe varful Lespezi de la Piscul Negru - Pentru a ajunge pe varful Lespezi am urcat pe piciorul Lespezilor. Oau felicitari - Cred ca sunteti primi. La steaua care a rasarit, e o cale atat de lunga - Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat.
[ Sus ↑ ]
Cascada Balea - Muntii Fagaras
Cascada Balea - Muntii Fagaras la 28,75 km
Valea Balea in aprilie - Muntii Fagaras
Valea Balea in aprilie - Muntii Fagaras la 30,92 km
Varful Oncesti Varful Oncesti (1720 m) din muntii Cindrel se inalta deasupra statiunii Paltinis. Varfurile Oncesti, Batrana si Rozdesti - Am pornit spre varful Oncesti. Oncesti - Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc.
Lavanda Montana Transylvania Cechesti la 63,38 km. Plantatia de lavanda din Cechesti poate fi vizitata in 2023, intre 24 iunie si 16 iulie, in cadrul zilelor deschise, in timpul saptamanii intre orele 15-20, in weekend intre orele 10-20.
Omul de piatra Omul de piatra Comana de Sus la 63,36 km. Omul de piatra se afla pe versantul nordic al vaii Comana, chiar deasupra drumului forestier.
Cascada Tigai Cascada Tigai Comana de Sus la 67,03 km. Pentru a ajunge la pestera de la Tigai se porneste inspre est din localitatea Comana de Sus, pe valea Comana, pe drumul forestier de-a-lungul paraului.
Hornul Nisipos Hornul Nisipos Muntii Piatra Craiului la 66,4 km. De la baza peretelui Malul Galben, sosind din valea paraului Calinet, putem alege mai multe variante pentru a ne continua drumul, una este prin Hornul Nisipos.
Cindrel la 63,48 km. Aflati in partea nord-estica a muntilor dintre Olt, Jiu si Strei, muntii Cindrel (varful Cindrel, 2244 m) sunt usor accesibili, neavind stancarii si abrupturi deosebite. Am gasit geocutia - Am luat o moneda de 10 coroane cehe si o bricheta. Bomboane si alte alimente - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Gasita - Am gasit cutia de pe virful Cindrel.
Varful Turtudanul Varful Turtudanul la 61,74 km. Varful Turtudanul, orasul Brezoi.
Lavanda di Maria Tarnaveni la 57,27 km. In 2023, Lavanda di Maria asteapta vizitatorii intre 23 iunie si 9 iulie, luni-vineri 16-20, sambata-duminica 9-21.
Criptele din cimitirul reformat Criptele din cimitirul reformat Tirimia la 64,53 km. Pe varful dealului Chilie, la marginea de sudvest a cimitirului reformat din Tirimia, gasim doua cripte.
Refugiul Sperantelor Cioranga Mare Refugiul Sperantelor Cioranga Mare la 66,69 km. Poteca marcata cu triunghi rosu porneste de la Podul lui Calinet, si trece pe la Izvorul Olteanului, Izvorul lui Orlovski, Malul Galben, Adapatoarea Caprelor, si ajunge sub Peretele Rachitei.
Castelul Haller Castelul Haller Hoghiz la 63,31 km. Conacul Haller se afla in centrul comunei Hoghiz, intr-un parc pitoresc, bine intretinut, plin cu stejari seculari.
Biserica evanghelica fortificata Biserica evanghelica fortificata Dacia la 52,57 km. Biserica evanghelica fortificata din Dacia (mai demult Stena) se afla la intersectia strazilor principale ale localitatii.
Manastirea Turnu Manastirea Turnu la 66,9 km. Inceputul asezarii manastirii il fac calugarii sihastrii de la manastirea Cozia care se retrageau in acest loc pentru o viata duhovniceasca mai aspra, din secolul 16. Manastirea Turnu - Am gasit locatia, dar nu si cutia. Geoascunzis gol de peste 3 ani - Cunosteam deja locatia.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.