Localitatea Sibiu (judetul Sibiu) Resedinta: Sibiu. Denumire maghiara: Nagyszeben. Denumire germana: Hermannstadt.
Ghid turistic atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Sibiu, judetul Sibiu

- Turnul Olarilor Sibiu la 0,09 km. Turnul Olarilor, construit in secolul XV din piatra, a fost consolidat un secol mai tarziu - turnul care a apartinut breslei olarilor, are plan dreptunghiular.
- Turnul Zincarilor la 0,23 km. Fostul Turn al Zincarilor sau a Fierarilor a fost construit in secolul XVI si a facut parte din incinta a treia de fortificatii din jurul Sibiului.
- Biserica catolica Sibiu la 0,45 km. Biserica parohiala romano-catolica Sfanta Treime este situata in Piata Mare din Sibiu, a fost construita de iezuiti intre anii 1726-1733 in spiritul barocului timpuriu vienez.
- Johanniskirche Sibiu la 0,48 km. Biserica Sfantul Ioan (Johannis) este situata pe strada Mitropoliei din Sibiu, este evanghelica, de confesiune augustana (luterana), construita in anul 1912.
- Podul Minciunilor la 0,6 km. Podul Minciunilor din Sibiu este primul pod din fonta de pe teritoriul actual al Romaniei, realizat în 1859, acesta asigurand accesul in cetate dinspre Orasul de Jos.
- Parcul Petofi Sandor Sibiu la 0,73 km. In vecinatatea complexului Alba Iulia din Sibiu se afla parcul, care poarta numele celui mai mare poet ungur, Petofi Sandor.
- Pod nou peste Cibin Sibiu la 1,05 km. Pod nou peste Cibin - Sibiu
- Pomi cu coroana cubica Sibiu la 2,09 km. In strada Otelarilor, cartierul Lazaret din Sibiu, coroanele a 40 de pomi vor fi prinse in structuri din bambus pentru a primi forma cubica.
- Biserica evanghelica Turnisor Sibiu la 2,75 km. Biserica evanghelica din Turnisor este o biserica evanghelica situata in cartierul Turnisor, in germana Neppendorf, al orasului Sibiu.
- Turnul Falkenhayn la 3,83 km. Gusterita (Hammersdorf, Szenterzsébet) a fost odinioara un sat sasesc, iar din 1950 face parte din municipiul Sibiu - este situata in partea de nord-est al orasului, despartita de raul Cibin.
- Parcul Natural Dumbrava Sibiului la 4,23 km. Parcul Natural Dumbrava Sibiului este o arie protejatã de interes national, care se afla la limita sud-vestica a Sibiului.
- Cisnadie la 8,88 km. Orasul Cisnadie este asezat intr-o pitoreasca depresiune la poalele dealului Magura, intr-o zona inconjurata de paduri si livezi, la 14 km sud de municipiul Sibiu.
- Lac Tocile la 9,42 km. Lacurile Tocile
- Daia la 9,66 km. Daia (in germana Thalheim, in maghiara Dolmány) este o localitate din judetul Sibiu.
- Biserica din Grossau Cristian la 9,68 km. Cetatea taraneasca este compusa din biserica fortificata si incinta de aparare, biserica este monument istoric si are hramul Sfantul Servatius.
- Casolt la 9,93 km. Casolt (in germana Kastenholz, in maghiara Hermány) este o localitate din judetul Sibiu, situata pe Valea Hartibaciului.
- Biserica evanghelica Cisnadioara la 10,4 km. Biserica Evanghelica din Cisnadioara, situata in centrul satului, a fost construita in stil baroc si a fost finalizata in 1764.
- Cetatea Cisnadioara la 10,53 km. Este o cetate taraneasca, in interiorul careia se afla ruinele bisericii Sfantul Mihai - cea mai veche atestare istorica este din anul 1223 cand MagisterGocelinus doneaza biserica manastirii din Carta.
- Nou Neudorf la 10,69 km. Nou (in germana Neudorf, in maghiara Szászújfalu) este o localitate din judetul Sibiu, care apartine de comuna Rosia.
- Lacul Brancoveanu Ocna Sibiului la 11,04 km. Lacul Brancoveanu de la Ocna Sibiului este situat pe locul unei saline ce se afla in exploatare pana in anul 1699, cand infiltratiile de apa au determinat parasirea ei, la adancimea de 140 m.
- Lacul Verde Ocna Sibiului la 11,08 km. Lacul Verde, sau lacul Poporului de la Ocna Sibiului.
- Lacul Randunica la 11,1 km. Lacul Randunica, sau lacul Sfantul Ioan de la Ocna Sibiului - la originea acestui lac sta abandonarea salinei Nepomuceni Johann Grube.
- Lacul Austel Ocna Sibiului la 11,13 km. Lacul Austel de la Ocna Sibiului s-a format pe locul unei vechi saline neatestate documentar.
- Lacul Gura Minei Ocna Sibiului la 11,19 km. Lacul Gura Minei de la Ocna Sibiului s-a format prin prabusirea unui put din nordul salinei Ignatiu, deschisa in anul 1780.
- Lacul Negru Ocna Sibiului la 11,21 km. Lacul Negru de la Ocna Sibiului are originea in trei lacuri mici carstosaline.
- Lacul Ocnita Ocna Sibiului la 11,23 km. Lacul Ocnita de la Ocna Sibiului s-a format pe seama salinei Fodina Minor (Kleine Grube), exploatata in sistem clopot pana la adancimea de 136 m, prin doua puturi, si abandonata in anul 1817, datorita infiltratiei apelor.
- Calcarele cretacice de la Cisnadioara la 11,27 km. Calcarele cretacice de la Cisnadioara sunt considerate monument al naturii cu valoare paleontologica.
- Balta cu namol Ocna Sibiului la 11,27 km. Lacul Balta cu Namol de la Ocna Sibiului s-a format intr-o excavatie in acoperamantul sarii.
- Ocna Pustie de la Ocna Sibiului la 11,3 km. Ocna Pustie de la Ocna Sibiului, sau lacul Avram Iancu, s-a format pe locul salinei Fodina Maior (Grosse Grube), exploatata in sistem clopot, prin doua puturi, pana la adancimea de 160 m.
- Lacul fara fund Ocna Sibiului la 11,33 km. Lacul fara Fund, sau lacul Lemnelor de la Ocna Sibiului s-a format pe locul salinei Francisc Grube, parasita in 1775 datorita infiltratiilor de apa.
- Lacul Matelor Ocna Sibiului la 11,38 km. Lacul Matelor (Pisicilor) de la Ocna Sibiului.
- Lacul Inului Ocna Sibiului la 11,43 km. Lacul Inului, sau lacul Panzelor de la Ocna Sibiului isi are originea pe locul salinei Josef, exploatata cu doua puturi si abandonata in anul 1770, datorita unor infiltratii puternice de ape prin pereti.
- Lacul Vrajitoarelor Ocna Sibiului la 11,51 km. Lacul Vrajitoarelor de la Ocna Sibiului este un lac mic, pe cale de inmlastinire cu apa dulce provenita din precipitatii, cu adancimea de 0,25 m.
- Lacurile Horea Closca Crisan Ocna Sibiului la 11,57 km. Lacurile Horea, Closca, Crisan de la Ocna Sibiului s-au format prin inundarea a sase saline neatestate documentar.
- Rezervatia de stepa Dealul Zackel la 11,91 km. Dealul Zackel este o rezervatie naturala de tip mixt, situata pe teritoriul administrativ al comunei Slimnic.
- Biserica Reformata Ocna Sibiului la 12,27 km. Biserica Reformata-Calvina din Ocna Sibiului a fost construita intre anii 1240-1280 pe ruinele unei manastiri a cavalerilor din ordinul Sfantul Gheorghe.
- Biserica evanghelica Slimnic la 14,24 km. .
- Cibinburg la 15,24 km. Comuna Orlat se afla la 15 km vest de orasul Sibiu.
- Rosen Garten la 15,84 km. Padurea de langa refugiul Rosen Garten construit in 1979.
- Biserica fortificata Bradu la 15,88 km. Bradu (traditional, Brad) este actualmente in compunerea Avrigului.
- Cetatea Scurta Orlat la 16,43 km. Riesenberg, Dealul Cetatea Scurta sau Dealul Lidii se afla la vest de comuna Orlat.
- Padurea Barcul Rosu Sibiel la 17,45 km. Padurea Barcul Rosu este o padure de stejar aflata langa Sibiel, cu o legenda interesanta.
- Rusi la 18,14 km. Localitatea Rusi (in dialectul sasesc Reissen, in germana Reussen, in maghiara Rüsz), apartine de comuna Slimnic.
- Cetatea Talmaciu la 18,14 km. Construita in anul 1370, cetatea Talmaciu este situata la sudul localitatii, pe un deal ce domina trecerea spre defileul Oltului.
- Biserica Sfantul Nicolae Fantanele la 18,38 km. Fantanele, mai demult Cacova sau Cacova Sibiului, (Krippesseifn sau Krebsbach in germana, Szebenkákova in maghiara) este un sat situat la 20 km vest de Sibiu.
- Palatul Brukenthal Avrig la 18,71 km. Palatul Brukenthal din Avrig a fost resedinta de vara a guvernatorului Transilvaniei Samuel von Brukenthal.
- Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel la 18,78 km. Muzeul de icoane pe sticla Zosim Oancea se afla langa biserica din Sibiel, si cuprinde cea mai mare colectie de icoane pe sticla din Ardeal (secolul XVIII-XIX).
- Biserica Sfanta Treime Sibiel la 18,8 km. Sibiel (Budenbach, Biddenbach in germana, Szibiel in maghiara) este o localitate la 20 km vest de Sibiu.
- Vurpar la 18,9 km. Vurpar (in germana Burgberg, in maghiara Vurpód) este un sat din judetul Sibiu.
- Gura Raului la 19,5 km. Barajul de la Gura Raului, situat la aproximativ 3 km de localitate, este un baraj artifical cu scopul principal de a alimenta cu apa orasul Sibiu, comunele Gura Raului, Cristian, Sura Mare, Ocna Sibiului si Selimbar.
- Turnu Rosu din Boita la 20,21 km. Straja la poarta de intrare a Oltului in defileul care i-a imprumutat numele, Turnul Rosu a fost construit de colonistii sasi prin anii 1360-1370.
- Cetatea Salgo Sibiel la 21,25 km. Cetatea Salgo se afla la sud-vest de satul Sibiel, pe Varful Zidului, la altitudinea de 1098 m.
- Hosman la 21,69 km. Hosman (in germana Holzmengen, in maghiara Holcmány), este o localitate din judetul Sibiu.
- Casa Andrei Otetea Sibiel la 22,84 km. Casa de creatie si odihna Andrei Otetea, Sibiel
- Varful Oncesti Muntii Cindrel la 23,19 km. Varful Oncesti (1720 m) din muntii Cindrel se inalta deasupra statiunii Paltinis.
- Panoramic Dino Park Valea Avrigului la 23,58 km. Loc de joaca pentru copii in zona turistica Valea Avrigului, langa Avrig.
- Turnul Spart Boita la 24,2 km. Turnul Spart, cum il numesc boicenii, ale carui ziduri se mai vad si astazi la 5 km sud de Boita, la varsarea raului Meghis in Olt, este a patra fortificatie medievala din complexul de aparare a Turnului Rosu.
- Canionul Mihaileni la 26,12 km. Canionul numit si Rapa lui Brod este situat la 1 km de comuna Mihaileni, are o lungime de 500-600 m si o inaltime a peretilor laterali cuprinsa intre 6 si 25 m.
- Casa Intoarsa Brambura Park Avrig la 26,35 km. Casa Intoarsa este atractia principala din cadrul Brambura Park de langa Avrig.
- Marpod la 27,84 km. Marpod (in germana Marpod, Marpolden, Maierpod, in maghiara Márpod) este un sat din judetul Sibiu.
- Ferma vedetelor Porumbacu de Sus la 28,43 km. Ferma vedetelor 2018 - Porumbacu de Sus
- Moardas la 28,67 km. Moardas este o localitate din judetul Sibiu, se afla la 20 km est de Seica Mare in directia Agnita, intr-o zona impadurita.
- Povestea Calendarului Porumbacu de Sus la 28,86 km. Un parc tematic care prezinta legendele celor 12 luni ale anului, intr-o forma spectaculoasa si inedita.
- Castelul de lut Valea Zanelor la 28,96 km. Castelul de lut Valea Zanelor se afla pe teritoriul satului Porumbacu de Sus.
- Dealul Verde Porumbacu de Sus la 30 km. Pensiunea Dealul Verde este o locatie unica, asezata in mijlocul padurii.
- Ferma de cerbi Poiana Neamtului Avrig la 30,36 km. Ferma de cerbi Poiana Neamtului, Avrig
- Forest Cinema Porumbacu de Sus la 30,47 km. Forest Cinema, Porumbacu de Sus
- Manastirea Cisterciana Carta la 32,32 km. Manastirea Carta, fosta manastire cisterciana din Tara Fagarasului, actualmente biserica evanghelica a comunitatii locale germane, situata pe malul stang al Oltului, intre municipiile Sibiu si Fagaras, in imediata vecinatate a localitatilor de azi Carta si Cartisoara.
- Biserica fortificata Axente Sever la 33,6 km. Biserica fortificata din Axente Sever
[ Sus ↑ ]
- Cindrel la 36,22 km. Aflati in partea nord-estica a muntilor dintre Olt, Jiu si Strei, muntii Cindrel (alt.
- Chirpar la 36,22 km. Chirpar (in germana Kirchberg, in maghiara Kürpöd), este un sat in partea de est a judetului Sibiu, in Podisul Hartibaciului.
- Biserica evanghelica fortificata Mosna la 38,15 km. Localitatea Mosna este situata pe valea Mosnei, afluent al Tarnavei, pe drumul judetean 141, la 10 km sud de Medias.
- Calnic la 39,61 km. Calnic este situata in partea sud-estica a judetului Alba, la o distanta de 28 km de municipiul Alba Iulia si la 15 km de Sebes.
- Belvedere Cascada Balea Valea Balea Muntii Fagaras la 40,04 km. La cascada Balea se poate ajunge, pornind din parcarea de langa statia de jos a telecabinei, urmand poteca marcata cu punct rosu.
- Lespezi Star la 40,33 km. Locatie la inaltime, pazita de o stea.
- Poarta potecii Valea Balea Muntii Fagaras la 40,44 km. De la Balea Cascada putem ajunge sus, la lacul Balea, in trei moduri.
[ Sus ↑ ]
* Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.
Obiective turistice Leotesti - Atractii turistice Amarasti Localitati apropiate: Selimbar la 4,07 km, Bungard la 5,85 km.
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.