Localitatea Iacobeni (judetul Suceava) Resedinta: Iacobeni.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Iacobeni, judetul Suceava

Piatra Laptariei Bilbor la 44,09 km
Piatra Laptariei se afla la est de comuna Bilbor, la nord de raul Bistricioara, intre Piciorul Pintea si Fagetelul.
Biserica Sfantul Nicolae Brosteni la 35,66 km
Ansamblul bisericii Sfantul Nicolae din Brosteni cuprinde si o biserica de lemn, si o clopotnita.
Curmatura Tihu la 37,51 km
Curmatura Tihului
Izvorul de apa minerala Dobreanu Izvorul de apa minerala Dobreanu Bilbor la 40,9 km
Izvorul Dobreanu se afla pe partea geografica dreapta a paraului Dobreanu, la marginea de nord-vest a localitatii Bilbor. Legenda izvorului Valcanesti - Nu am informatii despre izvorul Valcanesti, si daca este acelasi cu izvorul Dobreanu.
Pietrosu Bistritei Pietrosu Bistritei la 18,13 km
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei.
Cascada Tihu Cascada Tihu se afla pe paraul Umed, care se varsa in paraul Ciunget.
Stancariile Salhoi Zambroslavele Borsa la 36,94 km
Stancariile Salhoi Zambroslaviile - Borsa
Piatra Pinului si Piatra Soimului Rezervatia naturala Piatra Pinului - Piatra Soimului este situata pe malul drept al raului Moldova la limita sud-estica a Obcinelor Bucovinei, avand o suprafata de aproximativ 2 hectare.
Varful Pietros Varful Pietros Muntii Calimani la 34,98 km
Varful Pietrosul Calimanilor are o inaltime de 2102 m, si este cel mai inalt varf din muntii vulcanici Calimani. Felicitari pentru gasirea geocutiei - Ca o regula generala, NU se pun alimente in geocutii. Prima mea cutie gasita - Imi cer scuze, a fost prima mea cutie gasita. Doua cutii in acelasi ascunzis - Am ajuns pe Varful Pietrosu (2.
Cheile Zugreni Cheile Zugreni la 15,88 km
Cheile Zugreni se gasesc in apropierea localitatilor Sunatori si Chiril, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Vatra Dornei.
Spre Saua Plescutei Muntii Rodnei la 34,07 km
Spre Saua Plescutei - Creasta Piciorul Plescutei.
Piatra Runcului Masa Talharului la 34,43 km
Piatra Runcului - Masa Talharului, Vatra Moldovitei.
Cuptor de ars var Darmoxa la 32,06 km
Cuptor de ars var - Darmoxa, Brosteni, din anul 1924.
Izvorul Borcut Bilbor la 37,37 km
Izvorul Borcut se afla la nord-nordvest de Bilbor, in valea paraului Borcutului.
Panteonul megalitilor Panteonul megalitilor Muntii Calimani la 24,71 km
Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Manastirea de la Gura Izvorului Manastirea de la Gura Izvorului Calimani la 43,2 km
Manastirea din poiana de la Gura Izvorului este subordonata mai cunoscutei manastiri Sfantul Ilie din Toplita, cea ctitorita in 1928 de Miron Cristea, primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.
Varful Pietros 2 Muntii Calimani la 34,98 km
Varful Pietros Una prea plina, cealalta prea goala! - Am descris traseul care ne-a adus pe Varful Pietrosu in cadrul consemnarii gasirii celeilalte cutii de pe varf.
Varful Bistriciorul la 37,89 km
Bistriciorul este cel mai inalt varf din partea vestica a Calimanului, de unde putem admira intreaga panorama a cupolei vulcanice, pana departe spre Rodna si Ceahlau. A fost o revelatie - Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Felicitari - Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Voi folosi gps-ul - Multumesc.
Biserica de lemn ortodoxa Bilbor la 42,35 km
Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae se afla in centrul cimitirului satului.
[ Sus ↑ ]
Cheile Zugreni - Muntii Bistritei
Cheile Zugreni - Muntii Bistritei la 15,91 km
Cheile Zugreni se gasesc in apropierea localitatilor Sunatori si Chiril, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Vatra Dornei. Rezervatia geologica Cheile Zugreni-Pietrosul este cea mai importanta zona protejata prin lege a partii de nord al Muntilor Bistritei si reprezinta cel mai impresionant sector al cursului raului Bistrita.
Varful Pietrosu Bistritei - Muntii Bistritei
Varful Pietrosu Bistritei - Muntii Bistritei la 18,13 km
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei. Asemanator cu varfurile Pietrosul Calimanului, respectiv Pietrosul Rodnei si acest varf este stancos, pietros.
Mausoleul Eroilor Romani Mausoleul Eroilor Romani Toplita la 50,58 km. La circa 7,5 km de Toplita, spre Borsec, la intersectia DN 15 cu drumul forestier de pe valea paraului Voevodeasa, se afla amenajat un mausoleu. Geocutie lipsa - Eram in drum spre muntii Rarau.
Lacul Rebra Muntii Rodnei la 52,94 km. Lacul Rebra, sau Taul Tarnitei la cruce.
Piatra Corbului Piatra Corbului la 58,77 km. Piatra Corbului reprezinta un perete stancos cu o inaltime de 90 m.
Stana lui Varatic Muntii Maramuresului la 54,65 km. Stana lui Verticu (Varatic).
Strandul Urmanczy Strandul Urmanczy Toplita la 56,04 km. Strandul Urmanczy din Toplita se afla la 677 m deasupra nivelului marii, intre anii 1228-1948 era parte componenta a teritoriului familiei Bánffy.
Biserica ortodoxa noua Biserica ortodoxa noua Recea la 66,75 km. Satul Recea, sat al comunei Tulghes, se afla pe drumul ce leaga Tulghesul de Ditrau. Dupa zece ani de la ascunderea geocutiei - Dupa ce cu o luna si jumatate in urma am ratat vizitarea geoobiectivelor din Recea, am revenit acum in zona.
Claia Mare din Poiana Mare Claia Mare din Poiana Mare Muntele Highes la 66,14 km. Pantele estice ale Muntelui Highes - Muntii Hasmas, acoperite fiind cu fanete, formeaza ceea ce localnicii numesc Poiana Mare.
Pestera Tausoare Muntii Rodnei la 58,75 km. Pestera de la izvoarele Tausoarei.
Cimitirul eroilor Cimitirul eroilor Zencani la 56,37 km. Cimitirul eroilor - Zencani, Toplita Informatii despre Zencani-Toplita - Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei si-a luat numele de la dealul sub care se afla.
Biserica ortodoxa veche Biserica ortodoxa veche Recea la 66,82 km. Despre o biserica in acest sat relativ departe de lume, nu se vorbeste nicaieri. Biserica veche de lemn a fost demolata - Dupa incercarea nereusita de la biserica noua, am pornit in cautarea bisericii de lemn veche.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.