Localitatea Poiana Stampei (judetul Suceava) Resedinta: Poiana Stampei.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Poiana Stampei, judetul Suceava

Varful Pietros 2 Muntii Calimani la 22,33 km
Varful Pietros Una prea plina, cealalta prea goala! - Am descris traseul care ne-a adus pe Varful Pietrosu in cadrul consemnarii gasirii celeilalte cutii de pe varf.
Strandul Banffy Strandul Banffy Toplita la 47,96 km
Strandul Banffy din Toplita se afla la 654 m deasupra nivelului marii la circa 2-3 metrii de raul Mures. Inca o deziluzie - Dupa deziluzia de la Cascada Termala (al carei soclu de travertin s-a prabusit in ianuarie 2015) a urmat inca una. Initial era a familiei Lázár din Lazarea, care in 1818 au construit o intrare superba, langa care erau si patru cabine.
Stancile Lucaciu Stancile Lucaciu Muntii Calimani la 11,93 km
Stancile Lucaci Onestenii la putere - Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului.
Lacul Rebra Muntii Rodnei la 46,66 km
Lacul Rebra, sau Taul Tarnitei la cruce.
Barajul Rastolita la 35,08 km
Constructia barajului Rastolita, cu o inaltime proiectata de 105 m, a inceput in anul 1989 - lucrarea aflata la un stadiu de executie de 95 la suta, este inca neterminata. Acces pana la baraj pe un drum asfaltat pana la Colonia Rastolita, apoi pe un drum din beton - se lucreaza pe drumul care duce deasupra barajului.
Lacul Iezer din Obcina Feredeului Lacul Iezer din Obcina Feredeului la 38,65 km
Lacul Iezer este unul dintre puținele lacuri din Obcinele Bucovinene, un clasic lac de baraj natural format pe valea Iezerului, afluent al Sadovei, nu foarte departe de confluenta paraielor.
Stratele cu Aptycus de la Pojorata la 35,38 km
Rezervatia Stratele cu Aptychus de la Pojorata este situata pe Valea Moldovei, pe versantul ei drept, la circa 2 km aval de localitatea Pojorata, in apropiere de halta Sadova.
Saua Curatel Muntii Rodnei la 27,96 km
Saua Curatel, refugiul Ancuta.
Pietrele Doamnei Pietrele Doamnei de pe creasta masivului Rarau sunt o rezervatie de tip mixt, cu o suprafata de 633 ha, care se afla pe teritoriul administrativ a comunelor Pojorata si Crucea. Formatiunea geologica este foarte spectaculoasa morfologic, si reprezinta un martor important al trecutului geologic, cu vegetatie bogata in specii endemice.
Fereastra de sub Casoaia Fereastra de sub Casoaia Androneasa la 41,1 km
Urmand marcajul punct rosu spre pestera Casoaia lui Ladas, respectiv punctul de belvedere de deasupra stancii, vom observa langa poteca formatiuni interesante de stanca. Fereastra - Am trecut si pe aici, facand traseul din jurul pesterii Ladas.
Stancariile Salhoi Zambroslavele Borsa la 39,9 km
Stancariile Salhoi Zambroslaviile - Borsa
Spre Saua Plescutei Muntii Rodnei la 29,71 km
Spre Saua Plescutei - Creasta Piciorul Plescutei.
Mlastina de la Paraul Rusilor Mlastina de la Paraul Rusilor Bilbor la 35,61 km
Mlastina de la Paraul Rusilor, mlastina cea mai compacta a Bilborului, se afla la gura de varsare a Paraului Rusilor in Bistricioara. Ocupa lunca de pe partea dreapta a Bistricioarei, are o suprafata de 15-16 hectare.
Pietrosu Bistritei Pietrosu Bistritei la 30,77 km
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei. Asemanator cu varfurile Pietrosul Calimanului, respectiv Pietrosul Rodnei si acest varf este stancos, pietros.
Cascada Tihu Cascada Tihu se afla pe paraul Umed, care se varsa in paraul Ciunget. Acesta se varsa in paraul Tihul, apoi in paraul Rastolita.
Ulita copilariei Toplita la 45,02 km
Este vorba de o strada din Toplita, a carei zid de beton a fost pictata de copii in anul 2020, in cadrul proiectului Ulita copilariei.
Mausoleul Eroilor Romani Mausoleul Eroilor Romani Toplita la 43,57 km
La circa 7,5 km de Toplita, spre Borsec, la intersectia DN 15 cu drumul forestier de pe valea paraului Voevodeasa, se afla amenajat un mausoleu. Geocutie lipsa - Eram in drum spre muntii Rarau. Aici sunt depuse osemintele a 771 de eroi romani cazuti in luptele duse in zona in timpul Primului Razboi Mondial.
Poiana Rusu Varful Tibles Muntii Gurghiu la 47,4 km
Poiana Rusu - Varful Tibles
Biserica de lemn ortodoxa Bilbor la 39,02 km
Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae se afla in centrul cimitirului satului. A fost construita in anii 1795-97, este monument istoric si architectural.
Panteonul megalitilor Panteonul megalitilor Muntii Calimani la 14,18 km
Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Saua Diecilor Muntii Suhard la 15,13 km
Saua Diecilor - Saua Diecilor
Varful Rachitis Varful Rachitis Muntii Calimani la 26,35 km
Varful Rachitis se afla in apropierea lacului Iezerul Calimanilor, la doar cativa metri departare de statia meteorologica. De aici avem o priveliste deosebita, in toate directiile.
[ Sus ↑ ]
Stancile Tamau - Muntii Calimani
Stancile Tamau - Muntii Calimani la 15,16 km
Spre Varful Pietrosul - Muntii Calimani
Spre Varful Pietrosul - Muntii Calimani la 21,81 km
Padurea de larice Posmus la 55,83 km. Padurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
Cariera de travertin Cariera de travertin Borsec la 50,97 km. Exploatarea travertinului de la Borsec a fost inceputa in anul 1819.
Casa cu turn cu ceas Casa cu turn cu ceas Tulghes la 62,01 km. Casa cu turn cu ceas, sau prescurtat Casa cu ceas, se afla pe malul drept al raului Putna.
Castelul omului simplu Castelul omului simplu Corbu la 53,65 km. In apropiere de iesirea spre vest din satul Corbu, in directia spre Borsec pe partea stanga, calatorul atent poate vedea o casa interesanta.
Burgberg Batos la 58,57 km. Pe dealul Burgberg din apropierea localitatii Batos pot fi vazute santurile unei vechi fortificatii.
Stana lui Varatic Muntii Maramuresului la 53,16 km. Stana lui Verticu (Varatic).
Clopotnita si cimitirul catolic Clopotnita si cimitirul catolic Hagota la 64,82 km. Clopotnita si cimitirul din Hagota se afla la 300 m distanta de biserica catolica, spre sud - sud-vest.
Laleaua pestrita de la Valenii de Mures la 55,26 km. Rezervatia cu lalea pestrita este situata pe partea dreapta a raului Mures, pe raza comunei Brancovenesti, satul Valenii de Mures.
Biserica ortodoxa noua Biserica ortodoxa noua Recea la 64,6 km. Satul Recea, sat al comunei Tulghes, se afla pe drumul ce leaga Tulghesul de Ditrau. Dupa zece ani de la ascunderea geocutiei - Dupa ce cu o luna si jumatate in urma am ratat vizitarea geoobiectivelor din Recea, am revenit acum in zona.
Piatra Pinului si Piatra Soimului Rezervatia naturala Piatra Pinului - Piatra Soimului este situata pe malul drept al raului Moldova la limita sud-estica a Obcinelor Bucovinei, avand o suprafata de aproximativ 2 hectare.
Drumul Talienilor Drumul Talienilor, Crucea Talienilor, Pasul Stanisoara.
Fantana cu steme Fantana cu steme Reghin la 68,89 km. Fantana cu steme din Reghin, se afla la intersectia strazii Sarii si Piata Petru Maior, sub nivelul carosabilului acestuia din urma.
Cetatea Bufnitei Cetatea Bufnitei la 52,2 km. Printre curiozitatile turistice ale statiunii Borsec putem enumera Pestera cu Gheata, Grota Ursilor, formatiunea de travertin Dealul Rotund, Cetatea Bufnitei, si nu in ultimul rand izvoarele de apa minerala.
Biserica ortodoxa veche Biserica ortodoxa veche Recea la 64,71 km. Despre o biserica in acest sat relativ departe de lume, nu se vorbeste nicaieri. Biserica veche de lemn a fost demolata - Dupa incercarea nereusita de la biserica noua, am pornit in cautarea bisericii de lemn veche.
La Gloduri Vulcanii noroiosi de langa Monor la 54,32 km. Vulcanii noroiosi de la Gloduri, comuna Monor sunt o rezervatie geologica pe o suprafata de 2 hectare.
Parcul dendrologic Gurghiu Parcul dendrologic Gurghiu la 64,5 km. Comuna Gurghiu este o localitate din judetul Mures, situata la 14 km de Reghin, este atestata documentar inca din anul 1248. Dupa o ploaie zdravana - Timp in care am stat sub un pavilion, am gasit poteca ce duce sus pe deal. Hot Spicy Geocoin - Salut, am mentionat faptul ca ai gasit ascunzisul si ai pus un Hot Spicy Geocoin in cutie. In intuneric - Era deja intuneric cand am ajuns acolo.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.