Localitatea Slatina (judetul Suceava) Resedinta: Slatina.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Slatina, judetul Suceava

Izvorul Borcut Valea Borca Muntii Bistritei la 40,82 km
In jurul localitatii Borca abunda apele minerale, cea mai renumita fiind Borcut, care se afla la confluenta paraului Sabaseni cu Borca. Langa izvor se afla cabana de vanatoare Borcut.
Casa memoriala Ion Creanga Humulesti la 38,3 km
Construita in anul 1830 de bunicul dinspre tata a lui Ion Creangã, Petrea Ciubotariul, casa a devenit muzeu in anul 1951. Casa-muzeu din Humulesti a fost restaurata, pastrand particularitatile arhitecturii si vietii populare ale vremii de atunci.
Stratele cu Aptycus de la Pojorata la 39,46 km
Rezervatia Stratele cu Aptychus de la Pojorata este situata pe Valea Moldovei, pe versantul ei drept, la circa 2 km aval de localitatea Pojorata, in apropiere de halta Sadova.
Cheile Zugreni Cheile Zugreni la 36,55 km
Cheile Zugreni se gasesc in apropierea localitatilor Sunatori si Chiril, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Vatra Dornei. Rezervatia geologica Cheile Zugreni-Pietrosul este cea mai importanta zona protejata prin lege a partii de nord al Muntilor Bistritei si reprezinta cel mai impresionant sector al cursului raului Bistrita.
Piatra Runcului Masa Talharului la 41,56 km
Piatra Runcului - Masa Talharului, Vatra Moldovitei.
Cuptor de ars var Darmoxa la 44,99 km
Cuptor de ars var - Darmoxa, Brosteni, din anul 1924.
Padurea de Argint Varatec la 39,58 km
Rezervatia naturala de interes national Padurea de Argint se afla pe teritoriul comunei Agapia, la o altitudine de 540 m.
Cabana Fantanele Cabana Fantanele Masivul Ceahlau la 49,92 km
In prezent, in Poiana Fantanele gasim o cabana moderna, cu restaurant si terasa in aer liber. Acces spre cabana dinspre Durau, pe traseul marcat cu banda rosie, sau prin cascada Duruitoarea pe cruce rosie, apoi pe triunghi galben.
Lacul Bolatau Lacul Bolatau Obcina Feredeului la 47,26 km
Lacul Bolatau este un important lac de baraj natural din Obcina Feredeului, aflat nu departe de un altul mai cunoscut, Iezerul, datorita accesului mai facil, cauzat de apropierea de localitatea Sadova. Lacul Bolatau se afla aproape de obarsia unui afluent al Sadovei, numit Bolatau, cu izvoarele despartite de o cumpana de ape joasa de izvoarele Iezerului, cel pe care s-a format Lacul Iezer.
Sinagoga Meseriasilor Targu Neamt la 37,8 km
Sinagoga meseriasilor din Targu Neamt, construita in 1857, are un aspect interesant, cu un exterior de cladire obisnuita, dar cu un interior bogat decorat. Comunitatea evreiasca din Targu Neamt a fost bine reprezentata in trecut.
Pietrosu Bistritei Pietrosu Bistritei la 35,63 km
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei. Asemanator cu varfurile Pietrosul Calimanului, respectiv Pietrosul Rodnei si acest varf este stancos, pietros.
Cheile Moara Dracului Cheile Moara Dracului Muntii Rarau la 29,67 km
Cheile Moara Dracului sunt scurte, au o lungime de doar 60-70 m. Povestea lor este impresionanta datorita morfologiei masivului Rarau din care fac parte.
Dealul Lipovanului Adancata la 41,14 km
Dealul Lipovanului, Adancata
Manastirea Sihastria Agapia la 32,56 km
Manastirea Sihastria se afla la veste de satul Agapia, si la sud-vest de Manastirea Secu. In Poiana lui Atanasie, episcopul Ghedeon de Husi a ridicat in 1655 un schit, refacut în 1826, prin mitropolitului Veniamin Costache.
Piatra Teiului Piatra Teiului Roseni Poiana Teiului la 39,64 km
Piatra Teiului este o stanca solitara, ce se afla in albia raului Bistrita, in amonte de Viaductul Poiana Teiului.
Casa memoriala Veronica Micle Targu Neamt la 37,74 km
Relicva pretioasa a veacului trecut, Casa memoriala Veronica Micle se afla in centrul vechi al orasului Targu Neamt, vizavi de Muzeul de Istorie si Etnografie.
Stejarul multisecular Cajvana la 28,55 km
Cajvana este cunoscuta pentru stejarul multisecular, monument al naturii, avand circumferinta de 11,1 m, cu o varsta estimata la 800 de ani. Legenda spune ca la umbra stejarului multisecular a poposit Stefan cel Mare, trecand pe aici cu ostenii sai, cand tara era cotropita de necredinciosi, prin 1476.
Lacul Cuiejdel Lacul Cuiejdel I la 47,97 km
Lacul Cuiejdel de langa comuna Garcina, este cel mai mare lac de baraj natural din tara. Lacul Cuejdel I - Am gasit foisorul presupunand ca este cel din coada lacului adica din extremitatea nordica a lui conform pozei Mam uitat sub el unde lipsea o scandura Iam dat ocol cautand la baza lui dar presupun ca a fost aruncata la gunoi odata cu ecologizarea/ curatenia ce sa facut la lac asta vara. Lacul are suprafata de 12 ha, lungimea de 1 km, latimea medie de 102 m, adancimea medie de 7,4 m, adancimea maxima langa baraj de 16 m.
Manastirea Piatra Taieturii Manastirea Piatra Taieturii la 48,13 km
Manastirea Piatra Taieturii se afla pe un varf de munte, pe raza comunei Panaci. A fost infiintat dupa primul razboi mondial si reinfiintat in 1992.
Pietrele Doamnei Pietrele Doamnei Muntii Rarau la 33,06 km
Pietrele Doamnei de pe creasta masivului Rarau sunt o rezervatie de tip mixt, cu o suprafata de 633 ha, care se afla pe teritoriul administrativ a comunelor Pojorata si Crucea. Formatiunea geologica este foarte spectaculoasa morfologic, si reprezinta un martor important al trecutului geologic, cu vegetatie bogata in specii endemice.
Cetatea Neamt Cetatea Neamt Targu Neamt la 36,42 km
Cetatea Neamt este o cetate medievala din Moldova, amplasata la marginea de nord-vest a orasului Targul Neamt. Este localizata pe stanca Timus de pe culmea Plesului, la o altitudine de 480 m si la o diferenta de 80 m fata de albia Neamtului.
Manastirea Neamt Vanatori-Neamt la 25,58 km
Manastirea Neamt este atestata documentar pentru prima data in 1210, ca rezultatul ctitoriilor domnitorilor Petru Musat, Alexandru cel Bun si Stefan cel Mare, din secolele XIV-XV.
Casa memoriala Mihail Sadoveanu Vanatori-Neamt la 26,1 km
Muzeul judetean din Vanatori-Neamt este dedicat scriitorului Mihail Sadoveanu, se afla la sud de satul Manastirea Neamt. A fost infiintat in 1964, iar dupa restaurare inaugurat in 1966.
Biserica Sfantul Nicolae Brosteni la 32,54 km
Ansamblul bisericii Sfantul Nicolae din Brosteni cuprinde si o biserica de lemn, si o clopotnita.
Lacul Iezer din Obcina Feredeului Lacul Iezer din Obcina Feredeului la 45,11 km
Lacul Iezer este unul dintre puținele lacuri din Obcinele Bucovinene, un clasic lac de baraj natural format pe valea Iezerului, afluent al Sadovei, nu foarte departe de confluenta paraielor.
Lacul Cuejdel Lacul Cuejdel II la 47,93 km
Este un lac de data foarte recenta, aparand in urma unor alunecari masive produse in versantul stang al bazinulului inferior al paraului Cuejdel in anul 1978. Lacul Cuejdel cel mai mare lac de baraj natural din tara - Am gasit cutiuta relativ usor.
Drumul Talienilor Drumul Talienilor, Crucea Talienilor, Pasul Stanisoara.
Rezervatia de zimbri Dragos Voda Vanatori-Neamt la 27,7 km
La gradina zoologica de la Vanatori-Neamt primii zimbri au fost adusi in anul 1969.
Muzeul de Istorie si Etnografie Targu Neamt la 37,73 km
In curtea Muzeului de Istorie si Etnografie din Targu Neamt sunt expuse mari instalatii populare, achizitionate cu 30 de ani in urma, ultimele aflate pe teritoriul judetului. O moara de apa, o piua de batut sumani si o steaza, un fierastrau de apa, un teasc masiv, si o instalatie de distilare.
Manastirea Secu Vanatori-Neamt la 30,58 km
Manastirea Secu a fost ctitorita de domnitorul Petru Rares (1527-1546), si consolidata de tatal cronicarului Grigore Ureche. Biserica isi are inceputurile legate de existenta aici a unui schit intemeiat in 1530.
Piatra Pinului si Piatra Soimului Rezervatia naturala Piatra Pinului - Piatra Soimului este situata pe malul drept al raului Moldova la limita sud-estica a Obcinelor Bucovinei, avand o suprafata de aproximativ 2 hectare.
Manastirea Petru Voda Poiana Teiului la 29,9 km
Manastirea Petru Voda, un important centru de pelerinaj, se afla intr-o poiana din Muntii Stanisoarei, si este dedicat martirilor din inchisorile comuniste. A fost construita in 1991, cu elemente de stil medieval.
Podul medieval Soldanesti Falticeni la 24,23 km
Monument istoric, podul de piatra din cartierul Soldanesti, municipiul Falticeni, a fost construit in secolul al XV-lea. Podul medieval peste raul Somuzul Mare se afla pe strada Tudor Vladimirescu.
Codrii de arama Agapia la 38,81 km
Rezervatia forestiera Codrii de arama are o suprafata de aproximativ 10 hectare, si se afla pe teritoriul comunie Agapia, pe dealul Filioara.
Parcul Natural Vanatori-Neamt la 28,86 km
Parcul Natural Vanatori-Neamt este singurul loc din Europa in care zimbrul poate fi vizitat in toate cele trei forme de habitat. In libertate in padurile din zona Parcului, in semi-libertate in tarcul de aclimatizare, si inchis in gradina zoologica.
[ Sus ↑ ]
Pietrele Doamnei - Muntii Rarau
Pietrele Doamnei - Muntii Rarau la 33,15 km
Varful Pietrosu Bistritei - Muntii Bistritei
Varful Pietrosu Bistritei - Muntii Bistritei la 35,63 km
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei. Asemanator cu varfurile Pietrosul Calimanului, respectiv Pietrosul Rodnei si acest varf este stancos, pietros.
Padurea Corhanei Dobreni la 59,13 km. Padurea Corhanei, Dobreni
Cetatuia si Calugarii Cetatuia si Calugarii Masivul Ceahlau la 53,67 km. Cetatuia si Calugarii sunt denumirile date unor turnuri de stanca care se inalta la vest de Detunate, deasupra potecii marcate cu banda albastra.
Biserica catolica Biserica catolica Hagota la 68,17 km. Hagota apartine de comuna Tulghes, majoritatea locuitorilor sunt catolici.
Mofeta Mofeta Borsec la 62,62 km. Mofeta din Borsec a fost reconstruita in anul 2010, in noua cladire incap pana la 10 persoane.
Schitul Lipovenilor Schitul Lipovenilor la 67,47 km. Numindu-l si Bahrin, vorbim, acum, despre un schit reinfiintat dupa 1990 de lipovenii din Piatra Neamt.
Camera Patrata Camera Patrata Pietrele Detunate Masivul Ceahlau la 53,6 km. Camera Patrata se afla in Masivul Ceahlau, in apropierea potecii marcate cu banda albastra, in grupul stancos numit Detunatele. Usor de gasit - La vedere, privelistea superba. De ziua Micii Unirii - Desi am cautat-o de ziua Marii Uniri, 1 decembrie 2016, ceata si aparatul au fost impotriva.
Manastirea Ceahlau Manastirea Ceahlau la 53,6 km. Manastirea Ceahlau poarta hramurile Schimbarea la Fata si Sfantul Voievod Stefan cel Mare.
Belvedere Piatra Sugaului Belvedere Piatra Sugaului la 69,78 km. Pentru a ajunge la punctul de belvedere Piatra Sugaului, se porneste de la Cabana Ecolog, amplasata pe teritoriul ariei protejate Munticelu - Cheile Sugaului.
Cripta armeneasca Cripta armeneasca Tulghes la 56,84 km. Cripta armeneasca din Tulghes este o cladire istorica cu o forma geometrica hexagonala.
Izvorul Pierre Curie Izvorul Pierre Curie Borsec la 62,46 km. Izvorul Pierre Curie este situat pe poteca care duce spre Cetatea Bufnitelor, de la Izvorul Stravechi. Justificare gasire cu dovada foto - Am acceptat poza atasata comentariului.
Cheile Sugaului Cheile Sugaului la 69,68 km. Cheile Sugaului - Munticelu Am luat-o pe un drum gresit - Cu o vale mai in amonte si am escaladat o stanca gigantica.
Casa cu turn cu ceas Casa cu turn cu ceas Tulghes la 56,85 km. Casa cu turn cu ceas, sau prescurtat Casa cu ceas, se afla pe malul drept al raului Putna.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.