Localitatea Sanmihaiu Roman (judetul Timis) Resedinta: Sanmihaiu Roman. Denumire maghiara: Bégaszentmihály. Denumire germana: Rumänisch-Sankt-Michael.
Ghid turistic atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Sanmihaiu Roman, judetul Timis

- Pictura murala Timisoara la 9,04 km. Cea mai mare pictura murala din Romania se afla la Timisoara, pe splaiul Nicolae Titulescu, pe fatada cladirii unui fost siloz.
- Balta Chisoda Timisoara la 9,91 km. Lacul Chisoda - Timisoara
- Podul Mihai Viteazu Canalul Bega la 11,61 km. Arta stradala langa Canalul Bega, in zona podului Mihai Viteazu, Timisoara.
- Balta Rosie Carpinis la 15,55 km. Lacul Carpinis - Balta Rosie
- Biserica de lemn si manastirea Cebza la 16,24 km. Satul Cebza apartine de comuna Ciacova, si se afla la aproximativ 30 km sud-vest de Timisoara, 34 km pe drum auto.
- Cetatea medievala de pamant Satchinez la 26,08 km. Cetatea medievala de pamant se afla la 2,25 km vest-sudvest de biserica ortodoxa din Satchinez, si la 600 m nordvest de versantul drept al paraului Apa Mare.
- Mlastinile Satchinez la 28,64 km. Rezervatia naturala ornitologica Mlastinile Satchinez.
- Podul de caramida Foeni la 29,09 km. Podul turcesc de caramida - Foeni
- Fantana cu apa minerala la 35,99 km. Fantana cu apa minerala si vulcan noroios
- Vulcanii noroiosi Forocici la 36,54 km. Vulcanii noroiosi - Forocici
- Lavanda de la tara Fibis la 38,42 km. In gradina Lavanda de la tara a fost plantata o cultura de lavanda Angustifolia Sevastopolis.
- Movila Sisitac Sanpetru Mare la 40,99 km. Movila Sisitac (Sisitak) - Sanpetru Mare.
- Acumularea Topolovatu Mare la 43,02 km. Carpodrom, Topolovatu Mare
- Charlottenburg la 45,02 km. Charlottenburg (sau Sarlota, s-a mai numit Barita, germana Charlottenburg, Charlotenburg, Schalotteborch, maghiara Sarlotavar) este o localitate din judetul Timis, Banat.
- Lacul Aradul Nou la 52,14 km. Lacul Aradul Nou, Pescaria Colonie
- Rozariul de la Mandruloc la 56,47 km. Gradina de trandafiri Rozariul de la Mandruloc.
- Iazul Zabrani Paulis la 56,63 km. Iazul sau Balta Zabrani - se afla pe teritoriul localitatii Paulis.
- Belvedere Valea Bosniac Sistarovat la 58,34 km. Punctul de observatie se afla pe un bot de promontoriu proeminent, cu 25 m deasupra talvegului Paraului Valea Bosniacului, la 70 m vest de versantul stang.
- Plop negru Paulis la 60,04 km. Plopul negru se afla la sud-est de Paulis, intre raul Mures si calea ferata.
- Lacurile Ghioroc la 62,36 km. Lacul Ghioroc, numit si Litoralul de acasa sau Oceanul de la Ghioroc, se afla la 22 km distanta de Arad.
- Drumul Golgotei Radna la 63,49 km. Lipova, a small town in Western Romania, was founded in the 15thcentury.
- Dealul Danila Ocna de Fier la 66,92 km. Dealul Danila se inalta deasupra platoului de marmura Poiana Danilii, la sud-vest de Ocna de Fier.
- Muzeul de mineralogie Constantin Gruescu Ocna de Fier la 67,02 km. Muzeul particular de mineralogie estetica a fierului Constantin Gruescu se afla la Ocna de Fier, pe strada Vale numarul 113.
- Tumulul Gramurada lui Ticu Susani la 71,03 km. La nord de localitatea Susani, apartinand de comuna Traian Vuia (mai demult Bujor), gasim un sit arheologic.
- Tumulul Gramurada de la Jupani la 72,21 km. La nord-vest de localitatea Jupani, apartinand de comuna Traian Vuia (mai demult Bujor), gasim un grup de tumuli.
- Castelul Bohus la 75,31 km. Castelul Bohus a fost construit in prima jumatate din secolul al XIX-lea.
- Turnul de pe Dealul Cuca Gradinari la 75,85 km. La marginea localitatii Gradinari, pe dealul Cuca, un turn singuratic atrage privirile trecatorilor.
- Cetatea Siria la 76,22 km. Cetatea Siria, azi in ruine, se afla pe Dealul Cetatii (496 m), deasupra satului Siria, dominand regiunea, mentionata documentar inca din secolul XIII-lea.
- Parcul de sculptura Casoaia la 76,79 km. Zona de agrement Casoaia se afla la aproximativ 50 km de Arad.
- Podul turcesc Gradinari la 76,92 km. Intre Gradinari si Greoni, un sat care apartine de comuna, peste raul Caras, putem vedea ramasitele unui vechi pod din piatra, cu trei deschideri.
- Cetatea Haiducilor Jdioara la 80,4 km. Cetatea Haiducilor din Jdioara este atestata documentar ca cetate regala in anii 1320-1329.
- Locul fosilifer Apadia la 82,32 km. Locul fosilifer Apadia este situat pe o faneata, in zona colinara a dealurilor interioare, identificata pe ogasele Ursului si Tiganului, din bazinul hidrografic Pogonis.
- Cetatea Caras la 83,34 km. Cetatea Caras se afla in apropierea comunei Carasova, pe Dealul Zaglavac, pe traseul turistic marcat cu triunghi rosu.
- Cheile Carasului la 83,53 km. Raul Caras traverseaza de la est la vest Muntii Aninei, in care a daltuit cu maiestrie si forta, pe o lungime de aproximativ 19 km, unul dintre cele mai frumoase sectoare de chei din tara.
- Sistemul subteran de canalizare Oravita la 88,84 km. Bolta paraului Oravita si canalul aval de lacuri sunt declarate monument istoric.
- Castrul Roman Tibiscum la 89,6 km. Vestigii istorice, ce definesc radacinile poporului nostru prin influenta culturii romane, aflate in apropierea localitatii Jupa de pe comunicatia Lugoj - Caransebes.
- Rezervatia Groposu la 90,33 km. Rezervatia Groposu este o arie protejata de tip mixt, geomorfologic, faunistic, forestier si floristic, care se afla in Parcul National Semenic - Cheile Carasului.
- Sequoiadendron Giganteum la 90,78 km. Arborele sequoia din Parcul National Semenic - Cheile Carasului are diametrul de 5,7 m si inaltimea de 45 m.
[ Sus ↑ ]
- Serpentine Transluncani Luncanii de Jos la 94,79 km. Transluncani, sau drumul agricol Oboarele, este un drum asfaltat spectaculos, devenit atractie turistica in 2019.
- Tunelul Dragostei Obreja la 96,39 km. Tunelul Dragostei este un tunel format din vegetatie pe o cale ferata abandonata.
- Poiana cu narcise Rovina la 99,26 km. Poiana cu narcise de la Rovina.
- Lacul Zervesti la 100,13 km. Lacul de acumulare Zervesti este situat la aproximativ 6 km de Caransebes, la iesirea din satul Zervesti, inspre Muntele Mic.
- Ochiul Beului la 101,69 km. Lacul Ochiul Beului
- Cascada Beusnita la 102,29 km. Cascada Beusnita este una dintre cele mai impresionante caderi de apa din Muntii Aninei.
- Casa Verde Sasca Montana la 102,57 km. Casa Verde este o casa construita din cob, pe malul Nerei, la Sasca Montana, de catre arhitecta timisoreana Ileana Mavrodin.
- Pietrele Cohului Pietroasa la 103,52 km. Pietrele Cohului se afla la sud-est de localitatea Pietroasa.
- Turnul medieval Ruieni la 104 km. Turn de observare din vremea romanilor, construit pe drumul roman de la Sarmizegetusa la Tibiscum.
- Castrul roman Agnavie Zavoi la 104,65 km. Castrul roman Agnavie, Zavoi
[ Sus ↑ ]
* Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.
Obiective turistice Barateaz - Atractii turistice Dudestii Noi Localitati apropiate: Utvin la 3,24 km, Sanmihaiu German la 4,58 km.
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.