Localitatea Uivar (judetul Timis) Resedinta: Uivar. Denumire maghiara: Újvár. Denumire germana: Neuburg an der Bega.
Ghid turistic atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Uivar, judetul Timis

- Balta Rosie Carpinis la 13,83 km. Lacul Carpinis - Balta Rosie
- Biserica de lemn si manastirea Cebza la 16,43 km. Satul Cebza apartine de comuna Ciacova, si se afla la aproximativ 30 km sud-vest de Timisoara, 34 km pe drum auto.
- Podul de caramida Foeni la 18,34 km. Podul turcesc de caramida - Foeni
- Pictura murala Timisoara la 24,04 km. Cea mai mare pictura murala din Romania se afla la Timisoara, pe splaiul Nicolae Titulescu, pe fatada cladirii unui fost siloz.
- Balta Chisoda Timisoara la 24,64 km. Lacul Chisoda - Timisoara
- Podul Mihai Viteazu Canalul Bega la 26,63 km. Arta stradala langa Canalul Bega, in zona podului Mihai Viteazu, Timisoara.
- Cetatea medievala de pamant Satchinez la 32,14 km. Cetatea medievala de pamant se afla la 2,25 km vest-sudvest de biserica ortodoxa din Satchinez, si la 600 m nordvest de versantul drept al paraului Apa Mare.
- Mlastinile Satchinez la 35,68 km. Rezervatia naturala ornitologica Mlastinile Satchinez.
- Movila Sisitac Sanpetru Mare la 39,57 km. Movila Sisitac (Sisitak) - Sanpetru Mare.
- Vulcanii noroiosi Forocici la 49,72 km. Vulcanii noroiosi - Forocici
- Fantana cu apa minerala la 49,75 km. Fantana cu apa minerala si vulcan noroios
- Lavanda de la tara Fibis la 52,21 km. In gradina Lavanda de la tara a fost plantata o cultura de lavanda Angustifolia Sevastopolis.
- Acumularea Topolovatu Mare la 57,93 km. Carpodrom, Topolovatu Mare
- Charlottenburg la 59,23 km. Charlottenburg (sau Sarlota, s-a mai numit Barita, germana Charlottenburg, Charlotenburg, Schalotteborch, maghiara Sarlotavar) este o localitate din judetul Timis, Banat.
- Lacul Aradul Nou la 62,71 km. Lacul Aradul Nou, Pescaria Colonie
- Rozariul de la Mandruloc la 68,55 km. Gradina de trandafiri Rozariul de la Mandruloc.
- Iazul Zabrani Paulis la 70,23 km. Iazul sau Balta Zabrani - se afla pe teritoriul localitatii Paulis.
- Belvedere Valea Bosniac Sistarovat la 73 km. Punctul de observatie se afla pe un bot de promontoriu proeminent, cu 25 m deasupra talvegului Paraului Valea Bosniacului, la 70 m vest de versantul stang.
- Plop negru Paulis la 73,7 km. Plopul negru se afla la sud-est de Paulis, intre raul Mures si calea ferata.
- Lacurile Ghioroc la 75,46 km. Lacul Ghioroc, numit si Litoralul de acasa sau Oceanul de la Ghioroc, se afla la 22 km distanta de Arad.
- Dealul Danila Ocna de Fier la 75,75 km. Dealul Danila se inalta deasupra platoului de marmura Poiana Danilii, la sud-vest de Ocna de Fier.
- Muzeul de mineralogie Constantin Gruescu Ocna de Fier la 76,23 km. Muzeul particular de mineralogie estetica a fierului Constantin Gruescu se afla la Ocna de Fier, pe strada Vale numarul 113.
- Drumul Golgotei Radna la 77,52 km. Lipova, a small town in Western Romania, was founded in the 15thcentury.
- Turnul de pe Dealul Cuca Gradinari la 79,96 km. La marginea localitatii Gradinari, pe dealul Cuca, un turn singuratic atrage privirile trecatorilor.
- Podul turcesc Gradinari la 81,18 km. Intre Gradinari si Greoni, un sat care apartine de comuna, peste raul Caras, putem vedea ramasitele unui vechi pod din piatra, cu trei deschideri.
- Tumulul Gramurada lui Ticu Susani la 85,82 km. La nord de localitatea Susani, apartinand de comuna Traian Vuia (mai demult Bujor), gasim un sit arheologic.
- Tumulul Gramurada de la Jupani la 87,01 km. La nord-vest de localitatea Jupani, apartinand de comuna Traian Vuia (mai demult Bujor), gasim un grup de tumuli.
- Castelul Bohus la 87,98 km. Castelul Bohus a fost construit in prima jumatate din secolul al XIX-lea.
- Cetatea Siria la 89,01 km. Cetatea Siria, azi in ruine, se afla pe Dealul Cetatii (496 m), deasupra satului Siria, dominand regiunea, mentionata documentar inca din secolul XIII-lea.
- Parcul de sculptura Casoaia la 90,4 km. Zona de agrement Casoaia se afla la aproximativ 50 km de Arad.
- Cetatea Caras la 91,43 km. Cetatea Caras se afla in apropierea comunei Carasova, pe Dealul Zaglavac, pe traseul turistic marcat cu triunghi rosu.
- Cheile Carasului la 91,57 km. Raul Caras traverseaza de la est la vest Muntii Aninei, in care a daltuit cu maiestrie si forta, pe o lungime de aproximativ 19 km, unul dintre cele mai frumoase sectoare de chei din tara.
- Locul fosilifer Apadia la 93,39 km. Locul fosilifer Apadia este situat pe o faneata, in zona colinara a dealurilor interioare, identificata pe ogasele Ursului si Tiganului, din bazinul hidrografic Pogonis.
- Sistemul subteran de canalizare Oravita la 93,44 km. Bolta paraului Oravita si canalul aval de lacuri sunt declarate monument istoric.
- Cetatea Haiducilor Jdioara la 94,1 km. Cetatea Haiducilor din Jdioara este atestata documentar ca cetate regala in anii 1320-1329.
- Sequoiadendron Giganteum la 98,59 km. Arborele sequoia din Parcul National Semenic - Cheile Carasului are diametrul de 5,7 m si inaltimea de 45 m.
[ Sus ↑ ]
- Rezervatia Groposu la 100,53 km. Rezervatia Groposu este o arie protejata de tip mixt, geomorfologic, faunistic, forestier si floristic, care se afla in Parcul National Semenic - Cheile Carasului.
- Castrul Roman Tibiscum la 101,95 km. Vestigii istorice, ce definesc radacinile poporului nostru prin influenta culturii romane, aflate in apropierea localitatii Jupa de pe comunicatia Lugoj - Caransebes.
- Casa Verde Sasca Montana la 105,8 km. Casa Verde este o casa construita din cob, pe malul Nerei, la Sasca Montana, de catre arhitecta timisoreana Ileana Mavrodin.
- Ochiul Beului la 105,92 km. Lacul Ochiul Beului
- Cascada Beusnita la 106,63 km. Cascada Beusnita este una dintre cele mai impresionante caderi de apa din Muntii Aninei.
- Tunelul Dragostei Obreja la 109,04 km. Tunelul Dragostei este un tunel format din vegetatie pe o cale ferata abandonata.
- Serpentine Transluncani Luncanii de Jos la 109,08 km. Transluncani, sau drumul agricol Oboarele, este un drum asfaltat spectaculos, devenit atractie turistica in 2019.
- Canionul Valea Rea Cheile Nerei la 109,93 km. Canionul Valea Rea, Cheile Nerei
- Cheile Susarei Sasca Montana la 110 km. Cheile Susarei, sau Cheile Valea Morii, este arie protejata, rezervatie naturala inclusa in Parcul National Cheile Nerei-Beusnita.
- Lacul Zervesti la 112,08 km. Lacul de acumulare Zervesti este situat la aproximativ 6 km de Caransebes, la iesirea din satul Zervesti, inspre Muntele Mic.
- Poiana cu narcise Rovina la 112,39 km. Poiana cu narcise de la Rovina.
[ Sus ↑ ]
* Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.
Obiective turistice Sanmartinu Maghiar - Atractii turistice Iecea Mica Localitati apropiate: Sanmartinu Maghiar la 2,42 km, Rauti la 2,49 km.
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.