Localitatea Ardealu (judetul Tulcea) Resedinta: Dorobantu.
Ghid turistic atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ardealu, judetul Tulcea

- Dealul Asan Podisul Babadagului la 4,27 km. Podisul Babadag continua, fiziologic vorbind, culmea Muntilor Macin incepand din pasul Iaila sau Carapelit, ajungand pana pe malul Lacului Razelm.
- Varful Tuguiata Batrana Podisul Babadagului la 5,3 km. Tuguiata Batrana se afla piciorul vestic al celui mai inalt varf al Podisului Babadag, Tuguiata, de 402 m.
- Varful Tuguiata Podisul Babadagului la 5,55 km. Varful Tuguiata este cel mai inalt varf al Podisului Babadagului, avand 402 m.
- Vechiul cimitir turcesc Iaila la 7,04 km. Pasul Iaila - Yayla - Carapelit - 192 m - desparte Muntii Macinului de Podisul Babadagului.
- Manastirea Cerbu la 11,08 km. Este o manastire infiintata recent, in anul 2000, bisericuta, corpurile de chilii fiind construite intre 2000-2006.
- Dealul cu bujori Ciucurova la 12,24 km. Dealul cu bujori - Atmagea, Ciucurova.
- Pestera de la Stanca Dealul Consul la 15,08 km. Dealul Consul are o alcatuire mai putin comuna, pe de o parte din roci vulcanice, pe de alta parte dintr-un soclu de calcare triasice, intr-o klippa de acest gen fiind cantonata si Pestera de la Stanca.
- Pestera de la Moara Dealul Consul la 16,19 km. Dealul Consul, preponderent alcatuit din roci vulcanice - porfire variat colorate - are la baza strate de calcar triasic, in care este cantonata si Pestera de la Moara.
- Dealul Consul la 16,51 km. Este o aparitie insolitã in peisajul "muntos" al Dobrogei de Nord prin izolarea sa de dealurile Babadagului din imprejurimi si de care tine structural.
- Lacul Iacobdeal Turcoaia la 16,85 km. Lacul Iacobdeal se afla pe teritoriul comunei Turcoaia, pe dealul Iacobdeal, intr-o fosta cariera de piatra.
- Izvorul Cozluk Muntii Macinului la 20,75 km. Traseul Cozluk: Greci - Pasunea Crucele - Valea Cozluk - Valea Radului - Teiul Stramb - Baia de arama - Pietrele Lacului - Varful Conaciu - Valea Plopilor - Pietrele Mariei - Greci.
- Stejarul din Valea Cozluk Muntii Macinului la 20,94 km. Traseul turistic Cozluk, marcat cu punct rosu, trece prin valea Cozluk.
- Troesmis la 21,01 km. Cetatea Troesmis, una din cetatile principale ale getilor, se afla pe malul bratului Macin al Dunarii, in dreptul localitatii Turcoaia, la o distanta de 3 km de aceasta.
- Spinarea dinozaurului Pietrele Mariei la 21,35 km. Formatiune stancoasa deosebit de spectaculoasa, Pietrele Mariei se aseamana, mai ales privite de pe creasta, cu spinarea unui dinozaur.
- Varful Cozluc Muntii Macinului la 21,46 km. Cozluc este unul dintre dealurile spectaculoase ale abruptului sudic al Muntilor Macin, prin haosul de stanci de pe culmea sa.
- Cheile Chediului Muntii Macinului la 21,58 km. Chediul este un paraias, cel mai adesea sec (vara), ce curge prin marginea vestica a golfului Cazluc al Depresiunii Greci (5 km de Greci).
- Sub Pietrele Mariei Muntii Macinului la 21,58 km. Pietrele Mariei reprezinta o spectaculosa formatiune granitica din Depresiunea Greci, martor al eroziunii de care au avut parte hercinicii Munti ai Macinului.
- Copacul lui Bezergheanu Muntii Macinului la 21,83 km. La poalele muntilor Macin, in apropiere de comuna Greci, gasim un copac singuratic, care a devenit faimos datorita pozelor fotografului Mircea Bezergheanu.
- Cismeaua din Padurea Trestenic la 23,22 km. Trestenic este unul dintre satele componente ale comunei Nalbant.
- Cetatea de calcar de pe Dealul Edirlen la 24,9 km. Dealul Edirlen se afla la extremitatea nord-estica a Dealurilor Niculitelui, fiind declarat rezervatie naturala mixta, botanico-faunistica.
- Cetatea Ibida Slava Rusa la 25,36 km. Cetatea Ibida este situata la marginea de vest a satului Slava Rusa, pe valea paraului Slava, fiind singura cetate al carei spatiu fortificat este strabatut de un curs de apa si prezinta lucrari de indiguire, canalizare, poduri.
- Monumentul de pe Dealul Cerbului Niculitel la 25,67 km. Este vorba despre un  obelisc inalt de vreo 3 m, construit din piatra, dedicat eroilor din comuna Niculitel, cazuti in cele doua razboaie mondiale.
- Crucea celtica Niculitel la 25,81 km. Pe potcoava de dealuri - ale Niculitelului - ce inconjoara localitatea Niculitel s-au descoperit urmele unei cetati, apreciata a fi dacica, precum si cele ale asa-numitului Troian - Val al lui Traian - un val de pamant cu caracter defensiv din epoca romana ori bizantina.
- Biserica din Telita Frecatei la 28,14 km. Biserica satului Telita - relativ de curand, declarata monument istoric - este renumita prin arhitectura specifica bisericilor slave si prin numarul de turnuri, 6 sau 7.
- Macin la 31,42 km. Muntilor Macin sunt alcatuiti in special din granit, si sunt cei mai batrani din Europa - varsta aproximativa a muntilor Macin este de 250 milioane ani, fata de muntii Carpati in varsta de doar 35 mil ani.
- Lacul Tapraichioi la 31,53 km. Balta Toprachiolului
- Coltanii Mari la 31,95 km. Rezervatie geologica, botanica si faunistica, Coltanii Mari reperezinta un afloriment de sisturi verzi, cele mai vechi din Dobrogea expuse la suprafata.
- Sfinxul Dobrogei Muntii Macinului la 32,76 km. Sfinxul Dobrogei - Saua Serparu.
- Varful Vraju Culmea Pricopanului la 33,03 km. Culmea Pricopanului este creasta secundara, dar impunatoare a Muntilor Macin, caracterizata prin uriase formatiuni granitice, stanci semete si panorame vaste de jur imprejur.
- Balta Zebil la 33,21 km. La Tauc, Balta Zebil
- Fortificatia Babadag la 34,15 km. Situl arheologic Fortificatia romana de la Babadag.
- Tabia Veche la 34,18 km. Pe malul drept al Dunarii sunt cunoscute cel putin doua cetati getice: Dinogetia (Garvan) si Noviodunum (Isaccea).
- Cetatea Noviodunum Isaccea la 35,74 km. Cetatea antica se afla in vestul Isaccei, pe malul Dunarii, la 2 km distanta, ajungandu-se la ea pe un drum neintretinut.
- Balta Albina la 38,9 km. Lacul Albina
- Manastirea Colilia la 41,4 km. Datand din anul 2006, manastirea a preluat, reconstruind-o in cea mai mare parte, o veche biserica evanghelica, ce a apartinut unei comunitati germane care a locuit, pana in anul 1942, in satul Colilia.
- Cetatea Enisala la 42,1 km. Ruinele fortaretei medievale Yeni-Sale (Enisala, Heraclee sau Heraclia) se afla la 2 km de localitatea Enisala, pe un deal calcaros care domina zona lacurilor Razim si Babadag.
- Ceasul public Braila la 42,59 km. Ceasul public - Piata Traian, Braila.
- Castelul de apa Braila la 42,74 km. Castelul de apa - Strada Gradinii Publice, Gradina Mare, Braila.
- Cetatea Carsium la 43,31 km. Aflat pe malul Dunarii, la marginea sudica a orasului Harsova, situl arheologic cu numele Cetatea Carsium reprezinta, de fapt, ruinele unei cetati medievale ce a fost inaltata din materiale de constructie ale anticului castru roman Carsium.
- Termele romane Cetatea Dinogetia la 47,03 km. Termele romane se afla la aproximativ 150 m distanta, in directia sud-est, de la cetatea antica Dinogetia.
- Cetatea antica Dinogetia Garvan la 47,24 km. Cetatea antica de la Dinogetia este un sit arheologic complex, pluristratificat, in a carui arie au fost identificate in urma cercetarilor arheologice de teren efectuate in cursul secolului XX o asezare geticã preromanã, un castru roman din secolul al II-lea (bine documentat epigrafic); o citadelã romanã târzie (sfârșitul secolului III - începutul secolului al VII-lea) ºi cetatea medio-bizantinã (datând din secolele X-XII).
- Cetatea Ulmetum la 47,28 km. Cetatea Ulmetum, aflata langa localitatea Pantelimon, reprezinta o asezare romana din secolul IV, continuata de una romano-bizantina ce a dainuit pana in secolul al VI-lea.
- Biserica catolica din Malcoci la 48,52 km. Malcoci este o localitate din judetul Tulcea.
- Cazemata de pe Dealul Bugeac la 48,71 km. Dealurile Bugeacului reprezinta prelungirile extrem-nordice ale Muntilor Macin, relativ departate, izolate si mult mai joase decat corpul principal al acestor munti, de care sunt legate prin Pasul Garvan (58 m).
- Podul si cazematele germane de langa Balta Salcuta la 48,83 km. Pe DN 22E, ce pleaca din satul IC Bratianu, punctul de trecere cu bacul spre si dinspre Galati, spre interiorul Dobrogei, la 8 km de sat, dar pe teritoriul satului Garvan, se afla Balta Salcuta, amenajata si pentru pescuit de agrement.
- Crucea Inalta Orasul de Floci la 49,58 km. Crucea Inalta din Gura Ialomitei a fost asezata de Matei Basarab, si dateaza din anul 1639.
- Orasul de Floci la 49,58 km. Cu existenta documentata din 1431 (an de domnie al lui Dan II, nepot de unchi al lui Mircea cel Batran), Orasul/Targul de Floci e mai degraba cunoscut ca loc al nasterii lui Mihai Viteazu.
- Malul Dunarii langa IC Bratianu la 52,95 km. In drum spre muntii Macin, am traversat Dunarea cu bacul intre Galati si comuna IC Bratianu.
- Cheile Dobrogei la 53,12 km. Rezervatie naturala complexa - geologica, botanica, avifaunistica - Cheile Dobrogei reprezinta rodul eroziunii produse, in special, de apa, intr-un mare afloriment de calcare coraligene jurasice, cu vechimea de cca 180 milioane de ani, al Podisului Casimcei.
- Cetatea Argamum la 54,66 km. Ruinele cetatii Argamum se afla in apropierea localitatii lipovene Jurilovca, pe Capul Dolosman, pe malul lacului Razim, la 20 de km sud-vest de bratul Sfantu Gheorghe si la aproximativ 40 km de Histria.
- Pestera Casian la 54,68 km. Este vorba despre o mica grota suspendata intr-o inalta faleza ce domina valea Casimcei, parte a complexului geologic Cheile Dobrogei-Gura Dobrogei.
- Templul societatii meseriasilor Galati la 55,47 km. Singura sinagoga din Galati care a supravietuit vicisitudinilor timpului, cladirea dateaza din 1896, si a fost construita de Societatea Meseriasilor.
- Lacul Histria la 57,52 km. Lacul Istria
- Pestera La Adam la 57,76 km. Este una dintre cele doua (cealalta fiind Gura Dobrogei sau a Liliecilor), cele mai celebre din rezervatia Gura Dobrogei din Podisul Casimcei.
- Gura Dobrogei la 57,93 km. Sub acest nume este descrisa un perimetru deluros (apartinand Podisului Casimcea) aflat pe malul drept al unui mic afluent al Casimcei, aproape de confluenta lor.
- Histria la 59,63 km. Histria, cel mai vechi oras de pe teritoriul actualei Romanii, a fost fondata de colonistii greci veniti din Milet la jumatatea seculului al VII-lea a.
- Gura Portitei la 62,78 km. Gura Portitei este un loc salbatic, locuit de lipoveni, unde este amenajat satul de vacanta Eden.
[ Sus ↑ ]
- Lacul Balta Alba Balta Alba la 83,73 km. Lacul Balta Alba este situat langa localitatea omonimã (resedinta de comuna), accesul, mai facil, la el facandu-se insa din satul Baile, al aceleasi comune.
- Dunele de nisip Hanu Conachi la 87,86 km. Dunele de nisip de la Hanu Conachi
- Biserica dracilor Ivanesti la 94,69 km. Biserica Cuvioasa Paraschiva, sau biserica bantuita din Baragan - Ivanesti, Ciulnita.
- Balta Puiesti la 101,26 km. Lacul Puiesti - Balesti
- Lacul Trei Stejari Umbraresti la 102,37 km. Zona de agrement Lacul Trei Stejari se afla intre orasul Targu Bujor si satul Umbraresti.
- Balta Corni la 106,59 km. Lacul Corni
- Manastirea de la Podul Bulgarului Cotatcu la 111,7 km. Accesul la manastire se face de pe DN 2, Bucuresti-Suceava, dintr-o intersectie semnalata de un indicator si aflata la 6 km nord de Ramnicu Sarat, 27 km sud de Focsani.
- Statuia generalului Suvorov Dragosloveni la 113,62 km. Impresionanta statuie a generalului rus Alexandr Suvorov (1729-1800), care nu a pierdut nici o batalie, se afla amplasata in cuprinsul satului Dragosloveni (Dumbraveni/VN), la marginea DN 2, Bucuresti-Suceava, la 22 km de Ramnicu Sarat si 20 de Focsani.
[ Sus ↑ ]
* Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.
Atractii turistice Valea Dacilor - Atractii turistice Comana Localitati apropiate: Carjelari la 2,34 km, Dorobantu la 2,77 km.
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.