Localitatea Caciulata (judetul Valcea) Resedinta: Calimanesti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Caciulata, judetul Valcea

Turnu Rosu din Boita Turnu Rosu din Boita la 41,34 km
Straja la poarta de intrare a Oltului in defileul care i-a imprumutat numele, Turnul Rosu a fost construit de colonistii sasi prin anii 1360-1370. Felicitari pentru gasirea ascunzisului - Pe terenul nostru de joaca gasirea unei geocutii nu trebuie dovedita. Cutiile de la Turnu Rosu - Culmea coincidentei, la 5 minute dupa ce am comunicat la geotrekking. Proximitate - Am gasit cutiuta ascunsa in zid de radupuscarciuc (10 august) la nici un metru de cutia ascunsa de mine (24 mai) :).
Rosen Garten Rosen Garten la 48,38 km
Padurea de langa refugiul Rosen Garten construit in 1979. Necesita intretinere - Am gasit cutia.
Pestera Iedului, monument al naturii, este o arie protejata aflata in bazinul hidrografic al vaii Galbenului, pe teritoriul comunei Baia de Fier.
Manastirea Turnu Manastirea Turnu la 3,58 km
Inceputul asezarii manastirii il fac calugarii sihastrii de la manastirea Cozia care se retrageau in acest loc pentru o viata duhovniceasca mai aspra, din secolul 16. Manastirea Turnu - Am gasit locatia, dar nu si cutia. Geoascunzis gol de peste 3 ani - Cunosteam deja locatia.
Schitul Pahomie Schitul Pahomie Buila-Vanturarita la 15,99 km
Situat la poalele Masivului Buila-Vanturarita, schitul dateaza din anul 1520, desi este vehiculat, in acest sens, si anul 1509.
Cetatea Poienari Cetatea Poienari la 26,31 km
Rolul cetatii Poienari a fost de a asigura refugiu pentru domnitor si de a adaposti o mica garnizoana, compusa din 5-7 osteni - cetatea a fost construita in 2 etape.
Parcul terapeutic Vatra Nicolae Balcescu la 30,07 km
Prima alee terapeutica din Oltenia se afla in comuna Nicolae Balcescu, la poalele dealului Mangureni.
Cheile Cheia Cheile Cheia la 16,03 km
Cheile Cheia, situate in Parcul National Buila-Vanturarita, Muntii Capatinii, sunt unele dintre cele mai inguste si salbatice sectoare de chei din tara.
Poarta de Piatra Poarta de Piatra la 8,48 km
Poarta de Piatra este un imens portal deschis in stanca, situat pe muchia ingusta ce se desprinde spre vest din Varful Portii de Piatra.
Dealul Verde Porumbacu de Sus la 49,79 km
Pensiunea Dealul Verde este o locatie unica, asezata in mijlocul padurii.
Rapa Evantai la 20,61 km
Rezervatia Ocnele Mari se intinde pe o suprafata de 1,4 ha, se afla in apropierea orasului Ocnele Mari.
Piramidele de la Slatioara Martori ai eroziunii apei, temperaturii si vantului asupra unor strate relativ slab cimentate formate din pietrisuri si nisipuri, piramidele de la Slatioara, ca si cele de pe acelasi masiv deluros Magura Slatioarei, dar de la Stroiesti, sau celelalte de pe Maguricea Slatioarei, ofera un spectacol ce nu trebuie pierdut, eroziunea generatoare fiind activa si continua.
Ferma de cerbi Poiana Neamtului Avrig la 43,46 km
Ferma de cerbi Poiana Neamtului, Avrig
Poarta potecii Poarta potecii Valea Balea Muntii Fagaras la 45,74 km
De la Balea Cascada putem ajunge sus, la lacul Balea, in trei moduri.
Turnul Spart Boita Turnul Spart Boita la 37,03 km
Turnul Spart, cum il numesc boicenii, ale carui ziduri se mai vad si astazi la 5 km sud de Boita, la varsarea raului Meghis in Olt, este a patra fortificatie medievala din complexul de aparare a Turnului Rosu. Am gasit cutia - Am gasit cutia. Turnul Spart Boita - Am gasit cutia in Turnul spart de la Boita.
Schitul Patrunsa Schitul Patrunsa la 18,06 km
Schitul este una dintre multele ctitorii, aceasta din anul 1740, ale episcopului Climent al Ramnicului.
Manastirea Stanisoara Manastirea Stanisoara la 4,84 km
Manastirea Stanisoara, numita pana in secolul al 18.
Canionul Valea lui Stan Canionul Valea lui Stan la 24,5 km
Valea lui Stan se afla in masivul Fruntii, parte a Muntilor Fagarasi, la sud-vest de lacul Vidraru.
Piramidele din valea Stancioiului Piramidele din valea Stancioiului la 17,52 km
Piramidele de pamant din valea Stancioiului reprezinta o rezervatie geologica spectaculoasa, situata in apropierea orasului Ramnicu Valcea, pe valea paraului Stancioi.
Lespezi Star Lespezi Star la 40,2 km
Locatie la inaltime, pazita de o stea. Pe varful Lespezi de la Piscul Negru - Pentru a ajunge pe varful Lespezi am urcat pe piciorul Lespezilor. Oau felicitari - Cred ca sunteti primi. La steaua care a rasarit, e o cale atat de lunga - Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat.
Casa Intoarsa Brambura Park Avrig la 47,78 km
Casa Intoarsa este atractia principala din cadrul Brambura Park de langa Avrig.
Buila-Vanturarita Buila-Vanturarita la 17,73 km
Vanturarita Mare, 1885 m, este cel mai inalt varf al masivului Buila, aflat in judetul Valcea. Vanturarita Mare sau Vioreanu? - Am gasit cutia, putin ruginita, cu jurnalul putin umed, cu pixul, intr-adevar, nefunctional.
Padurea colorata Baia de Fier la 45,48 km
Padurea colorata se afla la sud de Baia de Fier si la vest de Ciupercenii de Oltet, la intersectia drumului national DN67 si drumul comunal DC26.
Culele de la Maldaresti Culele de la Maldaresti la 29,82 km
In satul Maldaresti, la 4 km sud de orasul Horezu, se afla o filiala a Muzeului Judetean Valcea, Complexul Muzeal Culele de la Maldaresti, organizata pe seama culelor Greceanu si Duca si aflata in incinta casei memoriale IG Duca.
Barajul Vidraru Lacul de acumulare Vidraru a fost creat de barajul Vidraru pe raul Arges, in 1966, pentru productia de energie electrica.
[ Sus ↑ ]
Circuit Cozia
Circuit Cozia la 7,02 km
Culmile muntoase care se ridica pe stanga Oltului, in dreptul statiunii balneoclimaterice Calimanesti, sunt cunoscute sub numele de Masivul Cozia. Asociere de culmi aproape radiare ce se desprind din varful Cozia si separate de vai adanci, aproape complet impadurite, pastreaza, datorita izolarii lor de muntii si de dealurile inconjuratoare, aspectul unui masiv unitar.
Melcii Doabrei - Brezoi
Melcii Doabrei - Brezoi la 12,38 km
Valea Doabrei - Rezervatia Padurea Calinesti-Brezoi - Valea Lotrului, Parcul National Cozia
Pasul Urdele Muntii Parang la 53,15 km. Pasul Urdele - Drumul Regilor.
Piatra Buha Sacelu la 63,89 km. Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic si peisagistic Piatra Buha - Sacelu.
Gura Raului Gura Raului la 59,23 km. Barajul de la Gura Raului, situat la aproximativ 3 km de localitate, este un baraj artifical cu scopul principal de a alimenta cu apa orasul Sibiu, comunele Gura Raului, Cristian, Sura Mare, Ocna Sibiului si Selimbar. Gasita - Am gasit cutiuta.
Biserica Sfantul Nicolae Biserica Sfantul Nicolae Fantanele la 63,57 km. Fantanele, mai demult Cacova sau Cacova Sibiului, (Krippesseifn sau Krebsbach in germana, Szebenkákova in maghiara) este un sat situat la 20 km vest de Sibiu. In ultimul loc, ca de obicei - Era deja trecut de miezul noptii, cand am ajuns la Fantanele.
Pod nou peste Cibin Sibiu la 61,5 km. Pod nou peste Cibin - Sibiu
Ferma vedetelor Porumbacu de Sus la 51,23 km. Ferma vedetelor 2018 - Porumbacu de Sus
Lacul Satic Lacul Satic la 68,85 km. Lacul Satic se afla in apropierea localitatii Satic, comuna Rucar.
Parangul Mare Parangul Mare este cel mai inalt varf al Muntilor Parang. Prima cutie gasita de mine - Cu ocazia unei excursii in muntii Parang-Capatina, intr-o vreme de iarna, am gasit aceasta geocutie. Am gasit cutia rotunda sambata - Starea ei este perfecta, e nevoie de ceva de scris, un pix, creion ceva.
Biserica din Grossau Biserica din Grossau Cristian la 62,91 km. Cetatea taraneasca este compusa din biserica fortificata si incinta de aparare, biserica este monument istoric si are hramul Sfantul Servatius. Gasita - Am gasit cutiuta.
Parcul Natural Dumbrava Sibiului Parcul Natural Dumbrava Sibiului la 58,01 km. Parcul Natural Dumbrava Sibiului este o arie protejatã de interes national, care se afla la limita sud-vestica a Sibiului. Parcul Natural Dumbrava noaptea - In drum spre Paltinis, noaptea.
Biserica Sfanta Treime Biserica Sfanta Treime Sibiel la 64,97 km. Sibiel (Budenbach, Biddenbach in germana, Szibiel in maghiara) este o localitate la 20 km vest de Sibiu. Crucea, fantana, si cantarul - Mi-a placut crucea veche de la Pomana, datand din 1877.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.