Localitatea Bumbata (judetul Vaslui) Resedinta: Vetrisoaia.
Ghid turistic atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bumbata, judetul Vaslui

- Podul Doamnei Chitcani la 32,03 km. Podul Doamnei sau Podul de la Docolina - Chitcani.
- Podul Verde Barlad la 51,77 km. Podul Verde din Barlad a fost construit anterior anului 1850.
- Podul medieval Cantalaresti Stefan cel Mare la 54,4 km. Monument de arhitectura medievala, podul de piatra din satul Cantalaresti, comuna Stefan cel Mare, a fost construit in secolul al XVII-lea, in anul 1636.
- Manastirea Sfanta Olga la 73,78 km. Manastirea, de data recenta - 2009 -, se afla pe una dintre colinele Tutovei.
- Varful Dorosan la 74,11 km. Vorbim despre cel mai inalt varf (564 m) al Colinelor Tutovei.
- Biserica Faghieni Izvoru Berheciului la 74,57 km. Este o bisericuta de lemn documentata din 1930, probabil mai veche.
- Lacul Trei Stejari Umbraresti la 74,59 km. Zona de agrement Lacul Trei Stejari se afla intre orasul Targu Bujor si satul Umbraresti.
- Balta Corni la 76,74 km. Lacul Corni
- Conacul Apostoleanu Izvoru Berheciului la 77,06 km. Mosia Gloduri - actualul Izvoru Berheciului - a apartinut in prima parte a secolul XX familiei Apostoleanu din Focsani.
- Biserica din Largaseni la 78,95 km. Biserica de lemne, monument istoric, este situata in perimetrul satului Largaseni, comuna Corbita.
- Biserica de lemn Recea Gaiceana la 79,05 km. Biserica de lemn din catunul Recea, comuna Gaiceana este un monument istoric.
- Biserica din Serbanesti la 80,09 km. Este biserica satului Serbanesti, comuna Corbita.
- Locul fosilifer Dealul Repedea Barnova la 80,31 km. Locul fosilifer Dealul Repedea, Barnova
- Belvedere Repedea Iasi la 80,45 km. Punct de belvedere la rezervatia Repedea, dealul Bucium, de unde se vede Iasiul de sus.
- Manastirea Plopana la 80,88 km. Este o manastire noua, din anul 2000, de calugari, ridicata intr-o zona cu vechi traditii monahale.
- Balta Ciurea la 82,58 km. Balta Ciurea, La Poalele Codrului
- Manastirea Lipova la 83,55 km. In numele acestei manastiri sunt vehiculate informatii - uneori amestecate - despre trei locasuri de cult diferite, dintre care doar unul fiinteaza, prezentul geoobiectiv.
- Manastirea Poglet la 85,5 km. Poglet este un sat al comunei Corbasca, numit in vechime Sucmezeu.
- Lacul de Argint Adjud la 87,53 km. Pe malul Siretului, nu departe de orasul Adjud, existã douã lacuri vecine, Balta Verde - amenajat pentru pescuit si agrement - și Lacul de Argint, a caror existenta e legata de un vechi brat al Siretului, dar si de alimentarea prin panza freatica.
- Manastirea Buciumeni la 87,87 km. Manastirea tine, administrativ vorbind, de comuna Buciumeni, de care se leaga cateva personalitati cunoscute, nascute aici: Smaranda Braescu - prima femeie-parasutist din Romania - si Natalia Negru, scriitoare, sotia poetilor St.
- Manastirea Sihastru Ploscuteni la 88,09 km. Ploscuteni este o localitate cu oarecare istorie, atestare secolul XVIII, interesanta si prin prezenta unei populatii majoritar, 95 la suta, catolica intr-o zona eminamente ortodoxa.
- Tiki Village Iasi la 88,77 km. Tiki Village este un mic sat de vacanta la marginea Iasiului, situat in coltul sudic al lacului Venetia (Ciric 3).
- Podul de piatra peste Bahlui Iasi la 89,62 km. Podul de piatra peste Bahlui, din Iasi, a fost construit la inceputul secolului al XIX-lea.
- Iaz Dienet la 91,55 km. Lacul Dienet
- Cetatea dacica Racatau la 91,93 km. Cetatea se afla pe malul stang al lacului de acumulare Racaciuni, implicit, al Siretului, in afara satului Racataul de Jos, dar pe raza administrativa a acestuia.
- Asezarea geto-dacica de la Poiana la 92,78 km. Asezarea geto-dacica de la Poiana este localizata pe un promontoriu al malului stang al Siretului ce domina de la o inaltime relativa de 200 m oglinda lacului de acumulare Calimanesti.
- Manastirea Cucova la 96,02 km. Este vorba despre o manastire episcopala, ortodoxa de stil vechi.
- Picturi murale Bacau la 100,03 km. In cadrul unui proiect de regenerare urbana prin arta stradala, au fost schimbate zidurile gri a zeci de cladiri din orasul Bacau.
- Biserica veche din Dragusani la 100,06 km. Dragusani este un sat al comunei Parava cu casele grupate sau insirate de-a lungul paraului Dragusani.
- Schitul Sfantul Alexie Dragusani la 100,59 km. Ctitoria este de data recenta, 2016.
- Biserica de lemn Valea Mare Faraoani la 101,58 km. Biserica de lemn - inima de stejar - din satul Valea Mare, comuna Faraoani, este una dintre cele mai vechi dintre cele ale comunitatilor catolice din zona Bacaului.
- Lacul Andreoaie Boistea la 102,09 km. Lacul este unul natural, format in urma unei mari alunecari de teren intr-o alveola larga, formata in spatele limbii de alunecare, fenomen produs pe fata sudica a Platformei Pancesti - ce reprezinta jumatatea sud-estica a Culmii Pietricica.
- Cineritele de la Somusca la 102,19 km. Cineriele sunt tufuri vulcanice - roci formate prin sedimentarea si consolidarea cenusii vulcanice.
- Biserica de lemn din satul Buchila Nicolae Balcescu la 102,9 km. Este o bisericuta catolica mai putin cunoscuta, deservind cimitirul satului Buchila aflat la periferia sa.
- Capela Bozdos Valea Seaca Nicolae Balcescu la 104,32 km. Pe Dealul Bozdos (Ungureanului) ce domina satul Valea Seaca dinspre vest se afla, ca pe toate dealurile din nord-vestul Culmii Pietricica, o capela a puternicei comunitatii catolice bacauane de sub aceasta culme.
- Capela de pe Magura Baltatei Culmea Pietricica la 104,42 km. La baza Culmii Pietricica, pe versantul sau nord-estic, exista mai multe sate cu puternice comunitati de ceangai catolici.
- Varful Mosului Sarata la 105,52 km. Satul Sarata, accesibil din Bacau pe o sosea asfaltata, a fost si incearca se redevina o importanta statiune balneo-climaterica locala.
- Monumentul Victoriei Tisita la 105,83 km. Monumentul, infatisand-o pe Ecaterina Teodoroiu si simbolizand victoriile armatei romane in bataliile Primului Razboi Mondial de pe fromtul de la Marasesti, se afla in importanta intersectie - de la Tisita - dintre DN 2, Bucuresti-Siret, DN 24 ce duce la Tecuci si DN 2L spre Panciu.
- Cetatea noua a Romanului Gadinti la 105,9 km. Cetatea noua a Romanului se afla pe raza comunei Gadinti, pe malul stang al raului Siret, la aproximativ 5 km de orasul Roman.
- Capela Sinislau Luizi-Calugara la 106,06 km. Dealul Sinislau delimiteaza spre sud teritoriul comunei Luizi-Calugara.
- Cascadele Timide de pe valea Baltatei Culmea Pietricica la 106,16 km. Paraiasul Baltata curge pe versantul estic al Culmii Pietricica, traverseaza satul Baltata (comuna Sarata) si se varsa in paraul Sarata, putin inainte ca si acesta sa dispara in raul Siret.
- Capela Calvar Luizi-Calugara la 106,42 km. Dealul Calvar domina dinspre vest comuna Luizi-Calugara.
- Podul lui Stefan cel Mare la 106,59 km. Podul de peste paraul Garbovana de la Negoiesti, comuna Stefan cel Mare, cunoscut si ca fiind de la Borzesti ori de la Caiuti, este atribuit, prin traditie, domnitorului Stefan cel Mare, cum sunt alte 5 de pe teritoriul Moldovei; dar pentru niciunul nu exista vreun document care sa confirme traditia.
- Varful Hegesca Culmea Pietricica la 106,85 km. Dealul Hegesca este un mic interfluviu dintre obarsiile paraului Bahna ce curge, drenat printr-un canal de beton, prin comuna Luizi-Calugara.
- Capela Ciciola Culmea Pietricica la 107,02 km. Unul dintre varfurile importante ale Culmii Pietricica, de fapt, al doilea ca inaltime - 717 m -, este Varful Carunta, accesibil din satul Valea Mare (Faraoani).
[ Sus ↑ ]
- Balta Paradisul Verde la 107,08 km. La Izvoare, Balta Paradisul Verde
- Altarul de pe paraul Bahna Luizi-Calugara la 107,08 km. Paraul Bahna traverseaza comuna Luizi-Calugara, ajungand in Siret dupa ce se uneste cu paraul Sarata.
- Capela Ghert Luizi Calugara la 107,14 km. Dealul Ghert delimiteaza spre nord teritoriul comunei Luizi Calugara, dominand unul dintre satele sale componente, Osebiti.
- Cascada si Pestera Ghimelcea Culmea Pietricica la 107,29 km. Cascada si Pestera Ghimelcea - Berzunti
- Cimitirul german de la Tisita la 107,6 km. Tisita, sat apartinator Marasestiului, este cunoscut, mai degraba, prin intersectia cu sens giratoriu de pe DN 2, Bucuresti-Suceava.
- Iazul Negoiesti Stefan cel Mare la 107,99 km. Negoiesti este satul de resedinta al comunei Stefan cel Mare, avand casele de-a lungul DN 11A, Onesti - Adjud, la cca 10 km de Onesti.
- Monumentul lui Gheorghe Donici Stefan cel Mare la 109,41 km. Gheorghe Donici (1849-1916) este un erou cu totul aparte, mort in lupta, in Primul Razboi Mondial, ca voluntar, la varsta de 67 de ani.
- Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Straoane la 109,62 km. Straoane ste o comuna situata pe DN 2L, Tisita-Panciu-Soveja, la cca 15 km de Tisita.
- Biserica de lemn din Straoane la 109,86 km. Situata in satul Straoane (de Sus), biserica de lemn Sfantul Nicolae, monument istoric, dateaza de prin secolul XVII-XVIII-lea.
- Biserica ortodoxa din Radeana Stefan cel Mare la 110,66 km. Radeana este un mic sat aflat la granita dintre cartierul Borzesti al Onestiului si comuna Stefan cel Mare.
- Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei la 111,02 km. Satul Bogdana este cunoscut prin manastirea de aici.
- Manastirea Bogdana la 111,84 km. Manatirea Bogdana este, poate cea mai cunoscuta - datorita accesibilitatii, dar si aspectelor cultural-istorice - dintre manastirile de pe valea Trotusului.
- Manastirea Carmelitana din Luncani la 112,84 km. Carmelitii sunt prezenti in Romania din 1992, in Bacau din 1998, cand s-a inceput constructia manastirii de la Luncani.
- Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Luncani la 112,84 km. La Manastirea Carmelitana de la Luncani se arganizeaza numeroase activitati, se fac vizite, incheiate cu pelerinaje pe dealul din spatele manastirii, pe care s-a amenajat un Drum al Crucii.
- Biserica de lemn Luncani la 112,85 km. O adevarata bijuterie arhitectonica si artistica, biserica de lemn de la Luncani a fost ctitorita, prin 1777, de un razes, Constantin Tumurug.
- Dunele de nisip Hanu Conachi la 113,38 km. Dunele de nisip de la Hanu Conachi
- Varful Observatorul lui Averescu la 115,36 km. Vorbim despre un mic varf al Subcarpatilor Vrancei (Platforma Zabrauti) de 699 m, unde, in timpul bataliilor purtate in zona in timpul Primului Razboi Mondial (1917), isi avea instalat un punct de observare a frontului, maresalul Alexandru Averescu.
- Lacul Tutovanului Dealul Motocu Mare la 115,59 km. Lacul Tutovanului este un lac de alunecare, aflat pe Dealul Motocu Mare din Subcarpatii Vrancei.
- Dealul Perchiu Onesti la 115,66 km. Dealul Perchiu este, pentru Onesti, ceea ce este Tampa pentru Brasov sau Cozla pentru Piatra Neamt.
- Manastirea Caraclau Barsanesti la 116,48 km. Manastirea, de maici, este una recentã, din 2000, fiind rodul eforturilor locuitorilor satului Caraclau, com.
[ Sus ↑ ]
* Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.
Atractii turistice Raducani - Obiective turistice Chirnogeni Localitati apropiate: Lunca Veche la 6,04 km, Condrea la 6,18 km.
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.