Localitatea Chersacosu (judetul Vaslui) Resedinta: Stanilesti.
Ghid turistic atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Chersacosu, judetul Vaslui

- Podul Doamnei Chitcani la 39,23 km. Podul Doamnei sau Podul de la Docolina - Chitcani.
- Podul medieval Cantalaresti Stefan cel Mare la 39,9 km. Monument de arhitectura medievala, podul de piatra din satul Cantalaresti, comuna Stefan cel Mare, a fost construit in secolul al XVII-lea, in anul 1636.
- Locul fosilifer Dealul Repedea Barnova la 55,72 km. Locul fosilifer Dealul Repedea, Barnova
- Belvedere Repedea Iasi la 55,86 km. Punct de belvedere la rezervatia Repedea, dealul Bucium, de unde se vede Iasiul de sus.
- Balta Ciurea la 58,63 km. Balta Ciurea, La Poalele Codrului
- Tiki Village Iasi la 63,71 km. Tiki Village este un mic sat de vacanta la marginea Iasiului, situat in coltul sudic al lacului Venetia (Ciric 3).
- Podul de piatra peste Bahlui Iasi la 64,94 km. Podul de piatra peste Bahlui, din Iasi, a fost construit la inceputul secolului al XIX-lea.
- Podul Verde Barlad la 65,42 km. Podul Verde din Barlad a fost construit anterior anului 1850.
- Varful Dorosan la 68,25 km. Vorbim despre cel mai inalt varf (564 m) al Colinelor Tutovei.
- Manastirea Sfanta Olga la 68,39 km. Manastirea, de data recenta - 2009 -, se afla pe una dintre colinele Tutovei.
- Biserica Faghieni Izvoru Berheciului la 70,44 km. Este o bisericuta de lemn documentata din 1930, probabil mai veche.
- Manastirea Plopana la 70,63 km. Este o manastire noua, din anul 2000, de calugari, ridicata intr-o zona cu vechi traditii monahale.
- Conacul Apostoleanu Izvoru Berheciului la 71,38 km. Mosia Gloduri - actualul Izvoru Berheciului - a apartinut in prima parte a secolul XX familiei Apostoleanu din Focsani.
- Manastirea Lipova la 72,67 km. In numele acestei manastiri sunt vehiculate informatii - uneori amestecate - despre trei locasuri de cult diferite, dintre care doar unul fiinteaza, prezentul geoobiectiv.
- Biserica de lemn Recea Gaiceana la 81,88 km. Biserica de lemn din catunul Recea, comuna Gaiceana este un monument istoric.
- Balta Paradisul Verde la 82,47 km. La Izvoare, Balta Paradisul Verde
- Biserica din Largaseni la 87,44 km. Biserica de lemne, monument istoric, este situata in perimetrul satului Largaseni, comuna Corbita.
- Manastirea Poglet la 88,12 km. Poglet este un sat al comunei Corbasca, numit in vechime Sucmezeu.
- Biserica din Serbanesti la 89,23 km. Este biserica satului Serbanesti, comuna Corbita.
- Cetatea noua a Romanului Gadinti la 90,43 km. Cetatea noua a Romanului se afla pe raza comunei Gadinti, pe malul stang al raului Siret, la aproximativ 5 km de orasul Roman.
- Cetatea dacica Racatau la 93,34 km. Cetatea se afla pe malul stang al lacului de acumulare Racaciuni, implicit, al Siretului, in afara satului Racataul de Jos, dar pe raza administrativa a acestuia.
- Iaz Dienet la 93,44 km. Lacul Dienet
- Picturi murale Bacau la 94,28 km. In cadrul unui proiect de regenerare urbana prin arta stradala, au fost schimbate zidurile gri a zeci de cladiri din orasul Bacau.
- Iazul lui Dumnezeu la 95,07 km. Iazul lui Dumnezeu, Lacul Mihaila
- Lacul de Argint Adjud la 97,41 km. Pe malul Siretului, nu departe de orasul Adjud, existã douã lacuri vecine, Balta Verde - amenajat pentru pescuit si agrement - și Lacul de Argint, a caror existenta e legata de un vechi brat al Siretului, dar si de alimentarea prin panza freatica.
- Lacul Trei Stejari Umbraresti la 97,96 km. Zona de agrement Lacul Trei Stejari se afla intre orasul Targu Bujor si satul Umbraresti.
- Balta Corni la 98,67 km. Lacul Corni
- Biserica de lemn Valea Mare Faraoani la 99,39 km. Biserica de lemn - inima de stejar - din satul Valea Mare, comuna Faraoani, este una dintre cele mai vechi dintre cele ale comunitatilor catolice din zona Bacaului.
- Manastirea Sihastru Ploscuteni la 99,82 km. Ploscuteni este o localitate cu oarecare istorie, atestare secolul XVIII, interesanta si prin prezenta unei populatii majoritar, 95 la suta, catolica intr-o zona eminamente ortodoxa.
- Manastirea Cucova la 100,15 km. Este vorba despre o manastire episcopala, ortodoxa de stil vechi.
- Manastirea Buciumeni la 100,23 km. Manastirea tine, administrativ vorbind, de comuna Buciumeni, de care se leaga cateva personalitati cunoscute, nascute aici: Smaranda Braescu - prima femeie-parasutist din Romania - si Natalia Negru, scriitoare, sotia poetilor St.
- Biserica de lemn din satul Buchila Nicolae Balcescu la 100,26 km. Este o bisericuta catolica mai putin cunoscuta, deservind cimitirul satului Buchila aflat la periferia sa.
- Capela de pe Magura Baltatei Culmea Pietricica la 100,97 km. La baza Culmii Pietricica, pe versantul sau nord-estic, exista mai multe sate cu puternice comunitati de ceangai catolici.
- Cineritele de la Somusca la 101,18 km. Cineriele sunt tufuri vulcanice - roci formate prin sedimentarea si consolidarea cenusii vulcanice.
- Varful Mosului Sarata la 101,3 km. Satul Sarata, accesibil din Bacau pe o sosea asfaltata, a fost si incearca se redevina o importanta statiune balneo-climaterica locala.
- Capela Sinislau Luizi-Calugara la 101,51 km. Dealul Sinislau delimiteaza spre sud teritoriul comunei Luizi-Calugara.
- Capela Bozdos Valea Seaca Nicolae Balcescu la 101,57 km. Pe Dealul Bozdos (Ungureanului) ce domina satul Valea Seaca dinspre vest se afla, ca pe toate dealurile din nord-vestul Culmii Pietricica, o capela a puternicei comunitatii catolice bacauane de sub aceasta culme.
- Capela Calvar Luizi-Calugara la 101,62 km. Dealul Calvar domina dinspre vest comuna Luizi-Calugara.
- Capela Ghert Luizi Calugara la 101,95 km. Dealul Ghert delimiteaza spre nord teritoriul comunei Luizi Calugara, dominand unul dintre satele sale componente, Osebiti.
- Biserica veche din Dragusani la 102,01 km. Dragusani este un sat al comunei Parava cu casele grupate sau insirate de-a lungul paraului Dragusani.
- Varful Hegesca Culmea Pietricica la 102,17 km. Dealul Hegesca este un mic interfluviu dintre obarsiile paraului Bahna ce curge, drenat printr-un canal de beton, prin comuna Luizi-Calugara.
- Altarul de pe paraul Bahna Luizi-Calugara la 102,2 km. Paraul Bahna traverseaza comuna Luizi-Calugara, ajungand in Siret dupa ce se uneste cu paraul Sarata.
- Cascadele Timide de pe valea Baltatei Culmea Pietricica la 102,37 km. Paraiasul Baltata curge pe versantul estic al Culmii Pietricica, traverseaza satul Baltata (comuna Sarata) si se varsa in paraul Sarata, putin inainte ca si acesta sa dispara in raul Siret.
- Schitul Sfantul Alexie Dragusani la 102,67 km. Ctitoria este de data recenta, 2016.
[ Sus ↑ ]
- Capela Ciciola Culmea Pietricica la 104,27 km. Unul dintre varfurile importante ale Culmii Pietricica, de fapt, al doilea ca inaltime - 717 m -, este Varful Carunta, accesibil din satul Valea Mare (Faraoani).
- Lunca Mircesti la 104,48 km. Lunca Mircesti (Vasile Alecsandri), arie naturala protejata, rezervatie naturala de tip forestier.
- Cascada si Pestera Ghimelcea Culmea Pietricica la 104,99 km. Cascada si Pestera Ghimelcea - Berzunti
- Asezarea geto-dacica de la Poiana la 105,31 km. Asezarea geto-dacica de la Poiana este localizata pe un promontoriu al malului stang al Siretului ce domina de la o inaltime relativa de 200 m oglinda lacului de acumulare Calimanesti.
- Biserica de lemn Luncani la 105,61 km. O adevarata bijuterie arhitectonica si artistica, biserica de lemn de la Luncani a fost ctitorita, prin 1777, de un razes, Constantin Tumurug.
- Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Luncani la 106,12 km. La Manastirea Carmelitana de la Luncani se arganizeaza numeroase activitati, se fac vizite, incheiate cu pelerinaje pe dealul din spatele manastirii, pe care s-a amenajat un Drum al Crucii.
- Manastirea Carmelitana din Luncani la 106,15 km. Carmelitii sunt prezenti in Romania din 1992, in Bacau din 1998, cand s-a inceput constructia manastirii de la Luncani.
- Lacul Andreoaie Boistea la 106,97 km. Lacul este unul natural, format in urma unei mari alunecari de teren intr-o alveola larga, formata in spatele limbii de alunecare, fenomen produs pe fata sudica a Platformei Pancesti - ce reprezinta jumatatea sud-estica a Culmii Pietricica.
- Podul lui Stefan cel Mare la 111,15 km. Podul de peste paraul Garbovana de la Negoiesti, comuna Stefan cel Mare, cunoscut si ca fiind de la Borzesti ori de la Caiuti, este atribuit, prin traditie, domnitorului Stefan cel Mare, cum sunt alte 5 de pe teritoriul Moldovei; dar pentru niciunul nu exista vreun document care sa confirme traditia.
- Iazul Negoiesti Stefan cel Mare la 111,78 km. Negoiesti este satul de resedinta al comunei Stefan cel Mare, avand casele de-a lungul DN 11A, Onesti - Adjud, la cca 10 km de Onesti.
- Monumentul lui Gheorghe Donici Stefan cel Mare la 112,91 km. Gheorghe Donici (1849-1916) este un erou cu totul aparte, mort in lupta, in Primul Razboi Mondial, ca voluntar, la varsta de 67 de ani.
- Biserica ortodoxa din Radeana Stefan cel Mare la 114,04 km. Radeana este un mic sat aflat la granita dintre cartierul Borzesti al Onestiului si comuna Stefan cel Mare.
- Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei la 115,09 km. Satul Bogdana este cunoscut prin manastirea de aici.
- Manastirea Bogdana la 116,09 km. Manatirea Bogdana este, poate cea mai cunoscuta - datorita accesibilitatii, dar si aspectelor cultural-istorice - dintre manastirile de pe valea Trotusului.
- Podul medieval Zlodica Ceplenita la 116,34 km. Monument istoric, podul de piatra din satul Zlodica, comuna Ceplenita, a fost construit in secolul al XV-lea.
- Manastirea Caraclau Barsanesti la 117,03 km. Manastirea, de maici, este una recentã, din 2000, fiind rodul eforturilor locuitorilor satului Caraclau, com.
- Dealul Perchiu Onesti la 117,43 km. Dealul Perchiu este, pentru Onesti, ceea ce este Tampa pentru Brasov sau Cozla pentru Piatra Neamt.
- Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Straoane la 120,25 km. Straoane ste o comuna situata pe DN 2L, Tisita-Panciu-Soveja, la cca 15 km de Tisita.
- Monumentul Victoriei Tisita la 120,43 km. Monumentul, infatisand-o pe Ecaterina Teodoroiu si simbolizand victoriile armatei romane in bataliile Primului Razboi Mondial de pe fromtul de la Marasesti, se afla in importanta intersectie - de la Tisita - dintre DN 2, Bucuresti-Siret, DN 24 ce duce la Tecuci si DN 2L spre Panciu.
- Biserica de lemn din Straoane la 121,14 km. Situata in satul Straoane (de Sus), biserica de lemn Sfantul Nicolae, monument istoric, dateaza de prin secolul XVII-XVIII-lea.
[ Sus ↑ ]
* Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.
Obiective turistice Movila Verde - Atractii turistice Piatra Localitati apropiate: Valea Grecului la 2,86 km, Poganesti la 3,61 km.
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.