Localitatea Copaceana (judetul Vaslui) Resedinta: Falciu.
Ghid turistic atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Copaceana, judetul Vaslui

- Podul Doamnei Chitcani la 21,7 km. Podul Doamnei sau Podul de la Docolina - Chitcani.
- Podul Verde Barlad la 33,73 km. Podul Verde din Barlad a fost construit anterior anului 1850.
- Podul medieval Cantalaresti Stefan cel Mare la 54,59 km. Monument de arhitectura medievala, podul de piatra din satul Cantalaresti, comuna Stefan cel Mare, a fost construit in secolul al XVII-lea, in anul 1636.
- Lacul Trei Stejari Umbraresti la 57,26 km. Zona de agrement Lacul Trei Stejari se afla intre orasul Targu Bujor si satul Umbraresti.
- Balta Corni la 58,47 km. Lacul Corni
- Biserica din Largaseni la 62,11 km. Biserica de lemne, monument istoric, este situata in perimetrul satului Largaseni, comuna Corbita.
- Biserica din Serbanesti la 62,95 km. Este biserica satului Serbanesti, comuna Corbita.
- Biserica de lemn Recea Gaiceana la 65,05 km. Biserica de lemn din catunul Recea, comuna Gaiceana este un monument istoric.
- Biserica Faghieni Izvoru Berheciului la 65,14 km. Este o bisericuta de lemn documentata din 1930, probabil mai veche.
- Manastirea Sfanta Olga la 65,26 km. Manastirea, de data recenta - 2009 -, se afla pe una dintre colinele Tutovei.
- Varful Dorosan la 65,89 km. Vorbim despre cel mai inalt varf (564 m) al Colinelor Tutovei.
- Conacul Apostoleanu Izvoru Berheciului la 68,49 km. Mosia Gloduri - actualul Izvoru Berheciului - a apartinut in prima parte a secolul XX familiei Apostoleanu din Focsani.
- Manastirea Buciumeni la 69,47 km. Manastirea tine, administrativ vorbind, de comuna Buciumeni, de care se leaga cateva personalitati cunoscute, nascute aici: Smaranda Braescu - prima femeie-parasutist din Romania - si Natalia Negru, scriitoare, sotia poetilor St.
- Manastirea Sihastru Ploscuteni la 69,87 km. Ploscuteni este o localitate cu oarecare istorie, atestare secolul XVIII, interesanta si prin prezenta unei populatii majoritar, 95 la suta, catolica intr-o zona eminamente ortodoxa.
- Lacul de Argint Adjud la 69,94 km. Pe malul Siretului, nu departe de orasul Adjud, existã douã lacuri vecine, Balta Verde - amenajat pentru pescuit si agrement - și Lacul de Argint, a caror existenta e legata de un vechi brat al Siretului, dar si de alimentarea prin panza freatica.
- Manastirea Poglet la 71,35 km. Poglet este un sat al comunei Corbasca, numit in vechime Sucmezeu.
- Asezarea geto-dacica de la Poiana la 74,28 km. Asezarea geto-dacica de la Poiana este localizata pe un promontoriu al malului stang al Siretului ce domina de la o inaltime relativa de 200 m oglinda lacului de acumulare Calimanesti.
- Manastirea Plopana la 75,27 km. Este o manastire noua, din anul 2000, de calugari, ridicata intr-o zona cu vechi traditii monahale.
- Iaz Dienet la 77,57 km. Lacul Dienet
- Cetatea dacica Racatau la 78,2 km. Cetatea se afla pe malul stang al lacului de acumulare Racaciuni, implicit, al Siretului, in afara satului Racataul de Jos, dar pe raza administrativa a acestuia.
- Manastirea Lipova la 78,23 km. In numele acestei manastiri sunt vehiculate informatii - uneori amestecate - despre trei locasuri de cult diferite, dintre care doar unul fiinteaza, prezentul geoobiectiv.
- Manastirea Cucova la 80,74 km. Este vorba despre o manastire episcopala, ortodoxa de stil vechi.
- Biserica veche din Dragusani la 85,79 km. Dragusani este un sat al comunei Parava cu casele grupate sau insirate de-a lungul paraului Dragusani.
- Schitul Sfantul Alexie Dragusani la 86,22 km. Ctitoria este de data recenta, 2016.
- Lacul Andreoaie Boistea la 86,31 km. Lacul este unul natural, format in urma unei mari alunecari de teren intr-o alveola larga, formata in spatele limbii de alunecare, fenomen produs pe fata sudica a Platformei Pancesti - ce reprezinta jumatatea sud-estica a Culmii Pietricica.
- Monumentul Victoriei Tisita la 86,85 km. Monumentul, infatisand-o pe Ecaterina Teodoroiu si simbolizand victoriile armatei romane in bataliile Primului Razboi Mondial de pe fromtul de la Marasesti, se afla in importanta intersectie - de la Tisita - dintre DN 2, Bucuresti-Siret, DN 24 ce duce la Tecuci si DN 2L spre Panciu.
- Locul fosilifer Dealul Repedea Barnova la 87,54 km. Locul fosilifer Dealul Repedea, Barnova
- Belvedere Repedea Iasi la 87,69 km. Punct de belvedere la rezervatia Repedea, dealul Bucium, de unde se vede Iasiul de sus.
- Cimitirul german de la Tisita la 88,72 km. Tisita, sat apartinator Marasestiului, este cunoscut, mai degraba, prin intersectia cu sens giratoriu de pe DN 2, Bucuresti-Suceava.
- Balta Ciurea la 88,88 km. Balta Ciurea, La Poalele Codrului
- Cineritele de la Somusca la 89,49 km. Cineriele sunt tufuri vulcanice - roci formate prin sedimentarea si consolidarea cenusii vulcanice.
- Biserica de lemn Valea Mare Faraoani la 89,59 km. Biserica de lemn - inima de stejar - din satul Valea Mare, comuna Faraoani, este una dintre cele mai vechi dintre cele ale comunitatilor catolice din zona Bacaului.
- Picturi murale Bacau la 90,32 km. In cadrul unui proiect de regenerare urbana prin arta stradala, au fost schimbate zidurile gri a zeci de cladiri din orasul Bacau.
- Podul lui Stefan cel Mare la 90,87 km. Podul de peste paraul Garbovana de la Negoiesti, comuna Stefan cel Mare, cunoscut si ca fiind de la Borzesti ori de la Caiuti, este atribuit, prin traditie, domnitorului Stefan cel Mare, cum sunt alte 5 de pe teritoriul Moldovei; dar pentru niciunul nu exista vreun document care sa confirme traditia.
- Biserica de lemn din satul Buchila Nicolae Balcescu la 91,14 km. Este o bisericuta catolica mai putin cunoscuta, deservind cimitirul satului Buchila aflat la periferia sa.
- Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Straoane la 91,51 km. Straoane ste o comuna situata pe DN 2L, Tisita-Panciu-Soveja, la cca 15 km de Tisita.
- Biserica de lemn din Straoane la 91,56 km. Situata in satul Straoane (de Sus), biserica de lemn Sfantul Nicolae, monument istoric, dateaza de prin secolul XVII-XVIII-lea.
- Capela Bozdos Valea Seaca Nicolae Balcescu la 92,58 km. Pe Dealul Bozdos (Ungureanului) ce domina satul Valea Seaca dinspre vest se afla, ca pe toate dealurile din nord-vestul Culmii Pietricica, o capela a puternicei comunitatii catolice bacauane de sub aceasta culme.
- Iazul Negoiesti Stefan cel Mare la 92,59 km. Negoiesti este satul de resedinta al comunei Stefan cel Mare, avand casele de-a lungul DN 11A, Onesti - Adjud, la cca 10 km de Onesti.
- Capela de pe Magura Baltatei Culmea Pietricica la 93,11 km. La baza Culmii Pietricica, pe versantul sau nord-estic, exista mai multe sate cu puternice comunitati de ceangai catolici.
- Monumentul lui Gheorghe Donici Stefan cel Mare la 94,12 km. Gheorghe Donici (1849-1916) este un erou cu totul aparte, mort in lupta, in Primul Razboi Mondial, ca voluntar, la varsta de 67 de ani.
- Varful Mosului Sarata la 94,63 km. Satul Sarata, accesibil din Bacau pe o sosea asfaltata, a fost si incearca se redevina o importanta statiune balneo-climaterica locala.
- Dunele de nisip Hanu Conachi la 94,93 km. Dunele de nisip de la Hanu Conachi
- Cascadele Timide de pe valea Baltatei Culmea Pietricica la 95 km. Paraiasul Baltata curge pe versantul estic al Culmii Pietricica, traverseaza satul Baltata (comuna Sarata) si se varsa in paraul Sarata, putin inainte ca si acesta sa dispara in raul Siret.
- Cascada si Pestera Ghimelcea Culmea Pietricica la 95,18 km. Cascada si Pestera Ghimelcea - Berzunti
- Capela Ciciola Culmea Pietricica la 95,19 km. Unul dintre varfurile importante ale Culmii Pietricica, de fapt, al doilea ca inaltime - 717 m -, este Varful Carunta, accesibil din satul Valea Mare (Faraoani).
- Capela Sinislau Luizi-Calugara la 95,38 km. Dealul Sinislau delimiteaza spre sud teritoriul comunei Luizi-Calugara.
- Biserica ortodoxa din Radeana Stefan cel Mare la 95,42 km. Radeana este un mic sat aflat la granita dintre cartierul Borzesti al Onestiului si comuna Stefan cel Mare.
- Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei la 95,43 km. Satul Bogdana este cunoscut prin manastirea de aici.
- Capela Calvar Luizi-Calugara la 95,87 km. Dealul Calvar domina dinspre vest comuna Luizi-Calugara.
- Manastirea Bogdana la 96,15 km. Manatirea Bogdana este, poate cea mai cunoscuta - datorita accesibilitatii, dar si aspectelor cultural-istorice - dintre manastirile de pe valea Trotusului.
- Varful Hegesca Culmea Pietricica la 96,21 km. Dealul Hegesca este un mic interfluviu dintre obarsiile paraului Bahna ce curge, drenat printr-un canal de beton, prin comuna Luizi-Calugara.
- Tiki Village Iasi la 96,42 km. Tiki Village este un mic sat de vacanta la marginea Iasiului, situat in coltul sudic al lacului Venetia (Ciric 3).
- Altarul de pe paraul Bahna Luizi-Calugara la 96,57 km. Paraul Bahna traverseaza comuna Luizi-Calugara, ajungand in Siret dupa ce se uneste cu paraul Sarata.
- Podul de piatra peste Bahlui Iasi la 96,65 km. Podul de piatra peste Bahlui, din Iasi, a fost construit la inceputul secolului al XIX-lea.
[ Sus ↑ ]
- Capela Ghert Luizi Calugara la 96,82 km. Dealul Ghert delimiteaza spre nord teritoriul comunei Luizi Calugara, dominand unul dintre satele sale componente, Osebiti.
- Lacul Tutovanului Dealul Motocu Mare la 97,82 km. Lacul Tutovanului este un lac de alunecare, aflat pe Dealul Motocu Mare din Subcarpatii Vrancei.
- Varful Observatorul lui Averescu la 98,42 km. Vorbim despre un mic varf al Subcarpatilor Vrancei (Platforma Zabrauti) de 699 m, unde, in timpul bataliilor purtate in zona in timpul Primului Razboi Mondial (1917), isi avea instalat un punct de observare a frontului, maresalul Alexandru Averescu.
- Dealul Perchiu Onesti la 101,11 km. Dealul Perchiu este, pentru Onesti, ceea ce este Tampa pentru Brasov sau Cozla pentru Piatra Neamt.
- Mausoleul de la Marasti la 101,27 km. Mausoleul se afla in capatul nordic al satului Marasti (comuna Racoasa), accesibil pe un drum comunal asfaltat ce pleaca din soseaua judeteana (asfaltata) ce leaga Tișita (de pe DN 2 - Bucuresti-Suceava) de Panciu si Soveja.
- Manastirea Tarnita Magura Odobesti la 101,36 km. Pe Magura Odobesti se afla nu mai putin de 4 asezaminte monahale, printre care Manastirea Tarnita, la cea mai mare altitudine.
- Templul societatii meseriasilor Galati la 102,16 km. Singura sinagoga din Galati care a supravietuit vicisitudinilor timpului, cladirea dateaza din 1896, si a fost construita de Societatea Meseriasilor.
- Magura Odobesti la 102,18 km. Magura Odobesti este o structura geografica bine singularizata, aflata la periferia estica a Subcarpatilor Vrancei.
- Manastirea Caraclau Barsanesti la 102,55 km. Manastirea, de maici, este una recentã, din 2000, fiind rodul eforturilor locuitorilor satului Caraclau, com.
- Cetatea noua a Romanului Gadinti la 103,04 km. Cetatea noua a Romanului se afla pe raza comunei Gadinti, pe malul stang al raului Siret, la aproximativ 5 km de orasul Roman.
- Manastirea Carmelitana din Luncani la 103,31 km. Carmelitii sunt prezenti in Romania din 1992, in Bacau din 1998, cand s-a inceput constructia manastirii de la Luncani.
- Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Luncani la 103,33 km. La Manastirea Carmelitana de la Luncani se arganizeaza numeroase activitati, se fac vizite, incheiate cu pelerinaje pe dealul din spatele manastirii, pe care s-a amenajat un Drum al Crucii.
- Biserica de lemn Luncani la 103,69 km. O adevarata bijuterie arhitectonica si artistica, biserica de lemn de la Luncani a fost ctitorita, prin 1777, de un razes, Constantin Tumurug.
- Malul Dunarii langa IC Bratianu la 105,09 km. In drum spre muntii Macin, am traversat Dunarea cu bacul intre Galati si comuna IC Bratianu.
- Podul si cazematele germane de langa Balta Salcuta la 107,41 km. Pe DN 22E, ce pleaca din satul IC Bratianu, punctul de trecere cu bacul spre si dinspre Galati, spre interiorul Dobrogei, la 8 km de sat, dar pe teritoriul satului Garvan, se afla Balta Salcuta, amenajata si pentru pescuit de agrement.
- Cazemata de pe Dealul Bugeac la 107,69 km. Dealurile Bugeacului reprezinta prelungirile extrem-nordice ale Muntilor Macin, relativ departate, izolate si mult mai joase decat corpul principal al acestor munti, de care sunt legate prin Pasul Garvan (58 m).
- Trovantii de la Viisoara Muntii Berzunti la 108,1 km. Trovantii constituie o curiozitate, deja destul de comuna.
- Piatra Hagiului la 108,17 km. Este vorba despre o faleza impresionanta din gresie aflata in capatul amonte, pe paraul Vazuti, al satului Vizantea Manastireasca.
- Cetatea antica Dinogetia Garvan la 108,64 km. Cetatea antica de la Dinogetia este un sit arheologic complex, pluristratificat, in a carui arie au fost identificate in urma cercetarilor arheologice de teren efectuate in cursul secolului XX o asezare geticã preromanã, un castru roman din secolul al II-lea (bine documentat epigrafic); o citadelã romanã târzie (sfârșitul secolului III - începutul secolului al VII-lea) ºi cetatea medio-bizantinã (datând din secolele X-XII).
- Termele romane Cetatea Dinogetia la 108,82 km. Termele romane se afla la aproximativ 150 m distanta, in directia sud-est, de la cetatea antica Dinogetia.
[ Sus ↑ ]
* Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.
Obiective turistice Rusca - Atractii turistice Ivrinezu Mare Localitati apropiate: Bozia la 4,79 km, Ranceni la 6,31 km.
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.