Localitatea Epureni (judetul Vaslui) Resedinta: Duda-.
Ghid turistic atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Epureni, judetul Vaslui

- Podul medieval Cantalaresti Stefan cel Mare la 32,37 km. Monument de arhitectura medievala, podul de piatra din satul Cantalaresti, comuna Stefan cel Mare, a fost construit in secolul al XVII-lea, in anul 1636.
- Podul Doamnei Chitcani la 33,88 km. Podul Doamnei sau Podul de la Docolina - Chitcani.
- Locul fosilifer Dealul Repedea Barnova la 51,83 km. Locul fosilifer Dealul Repedea, Barnova
- Belvedere Repedea Iasi la 51,97 km. Punct de belvedere la rezervatia Repedea, dealul Bucium, de unde se vede Iasiul de sus.
- Balta Ciurea la 54,27 km. Balta Ciurea, La Poalele Codrului
- Tiki Village Iasi la 60,24 km. Tiki Village este un mic sat de vacanta la marginea Iasiului, situat in coltul sudic al lacului Venetia (Ciric 3).
- Podul Verde Barlad la 60,48 km. Podul Verde din Barlad a fost construit anterior anului 1850.
- Varful Dorosan la 60,54 km. Vorbim despre cel mai inalt varf (564 m) al Colinelor Tutovei.
- Manastirea Sfanta Olga la 60,7 km. Manastirea, de data recenta - 2009 -, se afla pe una dintre colinele Tutovei.
- Podul de piatra peste Bahlui Iasi la 61,13 km. Podul de piatra peste Bahlui, din Iasi, a fost construit la inceputul secolului al XIX-lea.
- Biserica Faghieni Izvoru Berheciului la 62,8 km. Este o bisericuta de lemn documentata din 1930, probabil mai veche.
- Manastirea Plopana la 62,96 km. Este o manastire noua, din anul 2000, de calugari, ridicata intr-o zona cu vechi traditii monahale.
- Conacul Apostoleanu Izvoru Berheciului la 63,67 km. Mosia Gloduri - actualul Izvoru Berheciului - a apartinut in prima parte a secolul XX familiei Apostoleanu din Focsani.
- Manastirea Lipova la 65,03 km. In numele acestei manastiri sunt vehiculate informatii - uneori amestecate - despre trei locasuri de cult diferite, dintre care doar unul fiinteaza, prezentul geoobiectiv.
- Biserica de lemn Recea Gaiceana la 74,75 km. Biserica de lemn din catunul Recea, comuna Gaiceana este un monument istoric.
- Balta Paradisul Verde la 78,63 km. La Izvoare, Balta Paradisul Verde
- Manastirea Poglet la 80,92 km. Poglet este un sat al comunei Corbasca, numit in vechime Sucmezeu.
- Biserica din Largaseni la 81,09 km. Biserica de lemne, monument istoric, este situata in perimetrul satului Largaseni, comuna Corbita.
- Biserica din Serbanesti la 82,98 km. Este biserica satului Serbanesti, comuna Corbita.
- Cetatea noua a Romanului Gadinti la 83,35 km. Cetatea noua a Romanului se afla pe raza comunei Gadinti, pe malul stang al raului Siret, la aproximativ 5 km de orasul Roman.
- Cetatea dacica Racatau la 85,99 km. Cetatea se afla pe malul stang al lacului de acumulare Racaciuni, implicit, al Siretului, in afara satului Racataul de Jos, dar pe raza administrativa a acestuia.
- Iaz Dienet la 86,14 km. Lacul Dienet
- Picturi murale Bacau la 86,55 km. In cadrul unui proiect de regenerare urbana prin arta stradala, au fost schimbate zidurile gri a zeci de cladiri din orasul Bacau.
- Lacul de Argint Adjud la 91,22 km. Pe malul Siretului, nu departe de orasul Adjud, existã douã lacuri vecine, Balta Verde - amenajat pentru pescuit si agrement - și Lacul de Argint, a caror existenta e legata de un vechi brat al Siretului, dar si de alimentarea prin panza freatica.
- Iazul lui Dumnezeu la 91,72 km. Iazul lui Dumnezeu, Lacul Mihaila
- Biserica de lemn Valea Mare Faraoani la 91,77 km. Biserica de lemn - inima de stejar - din satul Valea Mare, comuna Faraoani, este una dintre cele mai vechi dintre cele ale comunitatilor catolice din zona Bacaului.
- Biserica de lemn din satul Buchila Nicolae Balcescu la 92,61 km. Este o bisericuta catolica mai putin cunoscuta, deservind cimitirul satului Buchila aflat la periferia sa.
- Manastirea Cucova la 93,07 km. Este vorba despre o manastire episcopala, ortodoxa de stil vechi.
- Capela de pe Magura Baltatei Culmea Pietricica la 93,28 km. La baza Culmii Pietricica, pe versantul sau nord-estic, exista mai multe sate cu puternice comunitati de ceangai catolici.
- Varful Mosului Sarata la 93,6 km. Satul Sarata, accesibil din Bacau pe o sosea asfaltata, a fost si incearca se redevina o importanta statiune balneo-climaterica locala.
- Cineritele de la Somusca la 93,62 km. Cineriele sunt tufuri vulcanice - roci formate prin sedimentarea si consolidarea cenusii vulcanice.
- Capela Sinislau Luizi-Calugara la 93,79 km. Dealul Sinislau delimiteaza spre sud teritoriul comunei Luizi-Calugara.
- Capela Calvar Luizi-Calugara la 93,9 km. Dealul Calvar domina dinspre vest comuna Luizi-Calugara.
- Capela Bozdos Valea Seaca Nicolae Balcescu la 93,91 km. Pe Dealul Bozdos (Ungureanului) ce domina satul Valea Seaca dinspre vest se afla, ca pe toate dealurile din nord-vestul Culmii Pietricica, o capela a puternicei comunitatii catolice bacauane de sub aceasta culme.
- Manastirea Sihastru Ploscuteni la 93,97 km. Ploscuteni este o localitate cu oarecare istorie, atestare secolul XVIII, interesanta si prin prezenta unei populatii majoritar, 95 la suta, catolica intr-o zona eminamente ortodoxa.
- Capela Ghert Luizi Calugara la 94,22 km. Dealul Ghert delimiteaza spre nord teritoriul comunei Luizi Calugara, dominand unul dintre satele sale componente, Osebiti.
- Varful Hegesca Culmea Pietricica la 94,46 km. Dealul Hegesca este un mic interfluviu dintre obarsiile paraului Bahna ce curge, drenat printr-un canal de beton, prin comuna Luizi-Calugara.
- Altarul de pe paraul Bahna Luizi-Calugara la 94,48 km. Paraul Bahna traverseaza comuna Luizi-Calugara, ajungand in Siret dupa ce se uneste cu paraul Sarata.
- Manastirea Buciumeni la 94,51 km. Manastirea tine, administrativ vorbind, de comuna Buciumeni, de care se leaga cateva personalitati cunoscute, nascute aici: Smaranda Braescu - prima femeie-parasutist din Romania - si Natalia Negru, scriitoare, sotia poetilor St.
- Cascadele Timide de pe valea Baltatei Culmea Pietricica la 94,67 km. Paraiasul Baltata curge pe versantul estic al Culmii Pietricica, traverseaza satul Baltata (comuna Sarata) si se varsa in paraul Sarata, putin inainte ca si acesta sa dispara in raul Siret.
- Biserica veche din Dragusani la 94,68 km. Dragusani este un sat al comunei Parava cu casele grupate sau insirate de-a lungul paraului Dragusani.
- Schitul Sfantul Alexie Dragusani la 95,35 km. Ctitoria este de data recenta, 2016.
- Lacul Trei Stejari Umbraresti la 95,78 km. Zona de agrement Lacul Trei Stejari se afla intre orasul Targu Bujor si satul Umbraresti.
- Balta Corni la 95,81 km. Lacul Corni
- Capela Ciciola Culmea Pietricica la 96,61 km. Unul dintre varfurile importante ale Culmii Pietricica, de fapt, al doilea ca inaltime - 717 m -, este Varful Carunta, accesibil din satul Valea Mare (Faraoani).
[ Sus ↑ ]
- Cascada si Pestera Ghimelcea Culmea Pietricica la 97,35 km. Cascada si Pestera Ghimelcea - Berzunti
- Biserica de lemn Luncani la 97,89 km. O adevarata bijuterie arhitectonica si artistica, biserica de lemn de la Luncani a fost ctitorita, prin 1777, de un razes, Constantin Tumurug.
- Lunca Mircesti la 98,01 km. Lunca Mircesti (Vasile Alecsandri), arie naturala protejata, rezervatie naturala de tip forestier.
- Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Luncani la 98,39 km. La Manastirea Carmelitana de la Luncani se arganizeaza numeroase activitati, se fac vizite, incheiate cu pelerinaje pe dealul din spatele manastirii, pe care s-a amenajat un Drum al Crucii.
- Manastirea Carmelitana din Luncani la 98,42 km. Carmelitii sunt prezenti in Romania din 1992, in Bacau din 1998, cand s-a inceput constructia manastirii de la Luncani.
- Asezarea geto-dacica de la Poiana la 99,59 km. Asezarea geto-dacica de la Poiana este localizata pe un promontoriu al malului stang al Siretului ce domina de la o inaltime relativa de 200 m oglinda lacului de acumulare Calimanesti.
- Lacul Andreoaie Boistea la 99,95 km. Lacul este unul natural, format in urma unei mari alunecari de teren intr-o alveola larga, formata in spatele limbii de alunecare, fenomen produs pe fata sudica a Platformei Pancesti - ce reprezinta jumatatea sud-estica a Culmii Pietricica.
- Podul lui Stefan cel Mare la 104,07 km. Podul de peste paraul Garbovana de la Negoiesti, comuna Stefan cel Mare, cunoscut si ca fiind de la Borzesti ori de la Caiuti, este atribuit, prin traditie, domnitorului Stefan cel Mare, cum sunt alte 5 de pe teritoriul Moldovei; dar pentru niciunul nu exista vreun document care sa confirme traditia.
- Iazul Negoiesti Stefan cel Mare la 104,61 km. Negoiesti este satul de resedinta al comunei Stefan cel Mare, avand casele de-a lungul DN 11A, Onesti - Adjud, la cca 10 km de Onesti.
- Monumentul lui Gheorghe Donici Stefan cel Mare la 105,7 km. Gheorghe Donici (1849-1916) este un erou cu totul aparte, mort in lupta, in Primul Razboi Mondial, ca voluntar, la varsta de 67 de ani.
- Biserica ortodoxa din Radeana Stefan cel Mare la 106,81 km. Radeana este un mic sat aflat la granita dintre cartierul Borzesti al Onestiului si comuna Stefan cel Mare.
- Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei la 107,94 km. Satul Bogdana este cunoscut prin manastirea de aici.
- Manastirea Bogdana la 108,96 km. Manatirea Bogdana este, poate cea mai cunoscuta - datorita accesibilitatii, dar si aspectelor cultural-istorice - dintre manastirile de pe valea Trotusului.
- Manastirea Caraclau Barsanesti la 109,54 km. Manastirea, de maici, este una recentã, din 2000, fiind rodul eforturilor locuitorilor satului Caraclau, com.
- Dealul Perchiu Onesti la 110,04 km. Dealul Perchiu este, pentru Onesti, ceea ce este Tampa pentru Brasov sau Cozla pentru Piatra Neamt.
- Podul medieval Zlodica Ceplenita la 111,23 km. Monument istoric, podul de piatra din satul Zlodica, comuna Ceplenita, a fost construit in secolul al XV-lea.
- Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Straoane la 114,05 km. Straoane ste o comuna situata pe DN 2L, Tisita-Panciu-Soveja, la cca 15 km de Tisita.
- Biserica de lemn din Straoane la 115,07 km. Situata in satul Straoane (de Sus), biserica de lemn Sfantul Nicolae, monument istoric, dateaza de prin secolul XVII-XVIII-lea.
- Monumentul Victoriei Tisita la 115,08 km. Monumentul, infatisand-o pe Ecaterina Teodoroiu si simbolizand victoriile armatei romane in bataliile Primului Razboi Mondial de pe fromtul de la Marasesti, se afla in importanta intersectie - de la Tisita - dintre DN 2, Bucuresti-Siret, DN 24 ce duce la Tecuci si DN 2L spre Panciu.
- Trovantii de la Viisoara Muntii Berzunti la 115,39 km. Trovantii constituie o curiozitate, deja destul de comuna.
[ Sus ↑ ]
* Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.
Atractii turistice Stoienesti - Atractii turistice Galati Localitati apropiate: Bobesti la 3,13 km, Husi la 4,16 km.
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.