Localitatea Giurgesti (judetul Vaslui) Resedinta: Tatarani.
Ghid turistic atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Giurgesti, judetul Vaslui

- Podul medieval Cantalaresti Stefan cel Mare la 27,55 km. Monument de arhitectura medievala, podul de piatra din satul Cantalaresti, comuna Stefan cel Mare, a fost construit in secolul al XVII-lea, in anul 1636.
- Podul Doamnei Chitcani la 34,57 km. Podul Doamnei sau Podul de la Docolina - Chitcani.
- Locul fosilifer Dealul Repedea Barnova la 46,72 km. Locul fosilifer Dealul Repedea, Barnova
- Belvedere Repedea Iasi la 46,87 km. Punct de belvedere la rezervatia Repedea, dealul Bucium, de unde se vede Iasiul de sus.
- Balta Ciurea la 49,01 km. Balta Ciurea, La Poalele Codrului
- Tiki Village Iasi la 55,25 km. Tiki Village este un mic sat de vacanta la marginea Iasiului, situat in coltul sudic al lacului Venetia (Ciric 3).
- Podul de piatra peste Bahlui Iasi la 56,03 km. Podul de piatra peste Bahlui, din Iasi, a fost construit la inceputul secolului al XIX-lea.
- Varful Dorosan la 56,86 km. Vorbim despre cel mai inalt varf (564 m) al Colinelor Tutovei.
- Manastirea Sfanta Olga la 57,11 km. Manastirea, de data recenta - 2009 -, se afla pe una dintre colinele Tutovei.
- Manastirea Plopana la 58,45 km. Este o manastire noua, din anul 2000, de calugari, ridicata intr-o zona cu vechi traditii monahale.
- Biserica Faghieni Izvoru Berheciului la 59,43 km. Este o bisericuta de lemn documentata din 1930, probabil mai veche.
- Conacul Apostoleanu Izvoru Berheciului la 59,98 km. Mosia Gloduri - actualul Izvoru Berheciului - a apartinut in prima parte a secolul XX familiei Apostoleanu din Focsani.
- Manastirea Lipova la 60,41 km. In numele acestei manastiri sunt vehiculate informatii - uneori amestecate - despre trei locasuri de cult diferite, dintre care doar unul fiinteaza, prezentul geoobiectiv.
- Podul Verde Barlad la 61,19 km. Podul Verde din Barlad a fost construit anterior anului 1850.
- Biserica de lemn Recea Gaiceana la 72,63 km. Biserica de lemn din catunul Recea, comuna Gaiceana este un monument istoric.
- Balta Paradisul Verde la 73,48 km. La Izvoare, Balta Paradisul Verde
- Cetatea noua a Romanului Gadinti la 78,06 km. Cetatea noua a Romanului se afla pe raza comunei Gadinti, pe malul stang al raului Siret, la aproximativ 5 km de orasul Roman.
- Manastirea Poglet la 78,66 km. Poglet este un sat al comunei Corbasca, numit in vechime Sucmezeu.
- Biserica din Largaseni la 80,12 km. Biserica de lemne, monument istoric, este situata in perimetrul satului Largaseni, comuna Corbita.
- Biserica din Serbanesti la 82,12 km. Este biserica satului Serbanesti, comuna Corbita.
- Picturi murale Bacau la 82,61 km. In cadrul unui proiect de regenerare urbana prin arta stradala, au fost schimbate zidurile gri a zeci de cladiri din orasul Bacau.
- Cetatea dacica Racatau la 83,42 km. Cetatea se afla pe malul stang al lacului de acumulare Racaciuni, implicit, al Siretului, in afara satului Racataul de Jos, dar pe raza administrativa a acestuia.
- Iaz Dienet la 83,66 km. Lacul Dienet
- Iazul lui Dumnezeu la 86,73 km. Iazul lui Dumnezeu, Lacul Mihaila
- Biserica de lemn Valea Mare Faraoani la 88,43 km. Biserica de lemn - inima de stejar - din satul Valea Mare, comuna Faraoani, este una dintre cele mai vechi dintre cele ale comunitatilor catolice din zona Bacaului.
- Biserica de lemn din satul Buchila Nicolae Balcescu la 89,18 km. Este o bisericuta catolica mai putin cunoscuta, deservind cimitirul satului Buchila aflat la periferia sa.
- Capela de pe Magura Baltatei Culmea Pietricica la 89,7 km. La baza Culmii Pietricica, pe versantul sau nord-estic, exista mai multe sate cu puternice comunitati de ceangai catolici.
- Varful Mosului Sarata la 89,87 km. Satul Sarata, accesibil din Bacau pe o sosea asfaltata, a fost si incearca se redevina o importanta statiune balneo-climaterica locala.
- Capela Sinislau Luizi-Calugara la 90,01 km. Dealul Sinislau delimiteaza spre sud teritoriul comunei Luizi-Calugara.
- Capela Calvar Luizi-Calugara la 90,08 km. Dealul Calvar domina dinspre vest comuna Luizi-Calugara.
- Capela Ghert Luizi Calugara la 90,32 km. Dealul Ghert delimiteaza spre nord teritoriul comunei Luizi Calugara, dominand unul dintre satele sale componente, Osebiti.
- Lacul de Argint Adjud la 90,41 km. Pe malul Siretului, nu departe de orasul Adjud, existã douã lacuri vecine, Balta Verde - amenajat pentru pescuit si agrement - și Lacul de Argint, a caror existenta e legata de un vechi brat al Siretului, dar si de alimentarea prin panza freatica.
- Capela Bozdos Valea Seaca Nicolae Balcescu la 90,45 km. Pe Dealul Bozdos (Ungureanului) ce domina satul Valea Seaca dinspre vest se afla, ca pe toate dealurile din nord-vestul Culmii Pietricica, o capela a puternicei comunitatii catolice bacauane de sub aceasta culme.
- Cineritele de la Somusca la 90,48 km. Cineriele sunt tufuri vulcanice - roci formate prin sedimentarea si consolidarea cenusii vulcanice.
- Altarul de pe paraul Bahna Luizi-Calugara la 90,63 km. Paraul Bahna traverseaza comuna Luizi-Calugara, ajungand in Siret dupa ce se uneste cu paraul Sarata.
- Varful Hegesca Culmea Pietricica la 90,64 km. Dealul Hegesca este un mic interfluviu dintre obarsiile paraului Bahna ce curge, drenat printr-un canal de beton, prin comuna Luizi-Calugara.
- Manastirea Cucova la 90,97 km. Este vorba despre o manastire episcopala, ortodoxa de stil vechi.
- Cascadele Timide de pe valea Baltatei Culmea Pietricica la 91,01 km. Paraiasul Baltata curge pe versantul estic al Culmii Pietricica, traverseaza satul Baltata (comuna Sarata) si se varsa in paraul Sarata, putin inainte ca si acesta sa dispara in raul Siret.
- Biserica veche din Dragusani la 92,12 km. Dragusani este un sat al comunei Parava cu casele grupate sau insirate de-a lungul paraului Dragusani.
- Lunca Mircesti la 92,51 km. Lunca Mircesti (Vasile Alecsandri), arie naturala protejata, rezervatie naturala de tip forestier.
- Schitul Sfantul Alexie Dragusani la 92,82 km. Ctitoria este de data recenta, 2016.
- Capela Ciciola Culmea Pietricica la 93,13 km. Unul dintre varfurile importante ale Culmii Pietricica, de fapt, al doilea ca inaltime - 717 m -, este Varful Carunta, accesibil din satul Valea Mare (Faraoani).
- Manastirea Sihastru Ploscuteni la 93,56 km. Ploscuteni este o localitate cu oarecare istorie, atestare secolul XVIII, interesanta si prin prezenta unei populatii majoritar, 95 la suta, catolica intr-o zona eminamente ortodoxa.
- Biserica de lemn Luncani la 93,63 km. O adevarata bijuterie arhitectonica si artistica, biserica de lemn de la Luncani a fost ctitorita, prin 1777, de un razes, Constantin Tumurug.
- Cascada si Pestera Ghimelcea Culmea Pietricica la 93,95 km. Cascada si Pestera Ghimelcea - Berzunti
[ Sus ↑ ]
- Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Luncani la 94,21 km. La Manastirea Carmelitana de la Luncani se arganizeaza numeroase activitati, se fac vizite, incheiate cu pelerinaje pe dealul din spatele manastirii, pe care s-a amenajat un Drum al Crucii.
- Manastirea Buciumeni la 94,24 km. Manastirea tine, administrativ vorbind, de comuna Buciumeni, de care se leaga cateva personalitati cunoscute, nascute aici: Smaranda Braescu - prima femeie-parasutist din Romania - si Natalia Negru, scriitoare, sotia poetilor St.
- Manastirea Carmelitana din Luncani la 94,24 km. Carmelitii sunt prezenti in Romania din 1992, in Bacau din 1998, cand s-a inceput constructia manastirii de la Luncani.
- Lacul Andreoaie Boistea la 97,94 km. Lacul este unul natural, format in urma unei mari alunecari de teren intr-o alveola larga, formata in spatele limbii de alunecare, fenomen produs pe fata sudica a Platformei Pancesti - ce reprezinta jumatatea sud-estica a Culmii Pietricica.
- Balta Corni la 98,04 km. Lacul Corni
- Lacul Trei Stejari Umbraresti la 98,46 km. Zona de agrement Lacul Trei Stejari se afla intre orasul Targu Bujor si satul Umbraresti.
- Asezarea geto-dacica de la Poiana la 99,31 km. Asezarea geto-dacica de la Poiana este localizata pe un promontoriu al malului stang al Siretului ce domina de la o inaltime relativa de 200 m oglinda lacului de acumulare Calimanesti.
- Podul lui Stefan cel Mare la 101,96 km. Podul de peste paraul Garbovana de la Negoiesti, comuna Stefan cel Mare, cunoscut si ca fiind de la Borzesti ori de la Caiuti, este atribuit, prin traditie, domnitorului Stefan cel Mare, cum sunt alte 5 de pe teritoriul Moldovei; dar pentru niciunul nu exista vreun document care sa confirme traditia.
- Iazul Negoiesti Stefan cel Mare la 102,34 km. Negoiesti este satul de resedinta al comunei Stefan cel Mare, avand casele de-a lungul DN 11A, Onesti - Adjud, la cca 10 km de Onesti.
- Monumentul lui Gheorghe Donici Stefan cel Mare la 103,36 km. Gheorghe Donici (1849-1916) este un erou cu totul aparte, mort in lupta, in Primul Razboi Mondial, ca voluntar, la varsta de 67 de ani.
- Biserica ortodoxa din Radeana Stefan cel Mare la 104,43 km. Radeana este un mic sat aflat la granita dintre cartierul Borzesti al Onestiului si comuna Stefan cel Mare.
- Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei la 105,7 km. Satul Bogdana este cunoscut prin manastirea de aici.
- Podul medieval Zlodica Ceplenita la 105,75 km. Monument istoric, podul de piatra din satul Zlodica, comuna Ceplenita, a fost construit in secolul al XV-lea.
- Manastirea Caraclau Barsanesti la 106,58 km. Manastirea, de maici, este una recentã, din 2000, fiind rodul eforturilor locuitorilor satului Caraclau, com.
- Manastirea Bogdana la 106,74 km. Manatirea Bogdana este, poate cea mai cunoscuta - datorita accesibilitatii, dar si aspectelor cultural-istorice - dintre manastirile de pe valea Trotusului.
- Dealul Perchiu Onesti la 107,32 km. Dealul Perchiu este, pentru Onesti, ceea ce este Tampa pentru Brasov sau Cozla pentru Piatra Neamt.
- Trovantii de la Viisoara Muntii Berzunti la 112,42 km. Trovantii constituie o curiozitate, deja destul de comuna.
- Stanca cu chip de om de la Serbesti la 113,12 km. Stanca cu chip de om de la Serbesti este o rezervatie naturala geologica, declarata monument al naturii.
- Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Straoane la 113,18 km. Straoane ste o comuna situata pe DN 2L, Tisita-Panciu-Soveja, la cca 15 km de Tisita.
- Varful Observatorul lui Averescu la 113,92 km. Vorbim despre un mic varf al Subcarpatilor Vrancei (Platforma Zabrauti) de 699 m, unde, in timpul bataliilor purtate in zona in timpul Primului Razboi Mondial (1917), isi avea instalat un punct de observare a frontului, maresalul Alexandru Averescu.
[ Sus ↑ ]
* Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.
Atractii turistice Stroiesti - Obiective turistice Bohotin Localitati apropiate: Stroiesti la 1,07 km, Valea Seaca la 1,8 km.
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.