Localitatea Ranceni (judetul Vaslui) Resedinta: Berezeni.
Ghid turistic atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ranceni, judetul Vaslui

- Podul Doamnei Chitcani la 22,92 km. Podul Doamnei sau Podul de la Docolina - Chitcani.
- Podul Verde Barlad la 39,08 km. Podul Verde din Barlad a fost construit anterior anului 1850.
- Podul medieval Cantalaresti Stefan cel Mare la 52,7 km. Monument de arhitectura medievala, podul de piatra din satul Cantalaresti, comuna Stefan cel Mare, a fost construit in secolul al XVII-lea, in anul 1636.
- Lacul Trei Stejari Umbraresti la 63,25 km. Zona de agrement Lacul Trei Stejari se afla intre orasul Targu Bujor si satul Umbraresti.
- Balta Corni la 64,68 km. Lacul Corni
- Manastirea Sfanta Olga la 66,55 km. Manastirea, de data recenta - 2009 -, se afla pe una dintre colinele Tutovei.
- Biserica Faghieni Izvoru Berheciului la 66,78 km. Este o bisericuta de lemn documentata din 1930, probabil mai veche.
- Biserica din Largaseni la 66,9 km. Biserica de lemne, monument istoric, este situata in perimetrul satului Largaseni, comuna Corbita.
- Varful Dorosan la 67,07 km. Vorbim despre cel mai inalt varf (564 m) al Colinelor Tutovei.
- Biserica din Serbanesti la 67,88 km. Este biserica satului Serbanesti, comuna Corbita.
- Biserica de lemn Recea Gaiceana la 68,55 km. Biserica de lemn din catunul Recea, comuna Gaiceana este un monument istoric.
- Conacul Apostoleanu Izvoru Berheciului la 69,82 km. Mosia Gloduri - actualul Izvoru Berheciului - a apartinut in prima parte a secolul XX familiei Apostoleanu din Focsani.
- Manastirea Poglet la 74,94 km. Poglet este un sat al comunei Corbasca, numit in vechime Sucmezeu.
- Manastirea Buciumeni la 75,08 km. Manastirea tine, administrativ vorbind, de comuna Buciumeni, de care se leaga cateva personalitati cunoscute, nascute aici: Smaranda Braescu - prima femeie-parasutist din Romania - si Natalia Negru, scriitoare, sotia poetilor St.
- Lacul de Argint Adjud la 75,12 km. Pe malul Siretului, nu departe de orasul Adjud, existã douã lacuri vecine, Balta Verde - amenajat pentru pescuit si agrement - și Lacul de Argint, a caror existenta e legata de un vechi brat al Siretului, dar si de alimentarea prin panza freatica.
- Manastirea Sihastru Ploscuteni la 75,38 km. Ploscuteni este o localitate cu oarecare istorie, atestare secolul XVIII, interesanta si prin prezenta unei populatii majoritar, 95 la suta, catolica intr-o zona eminamente ortodoxa.
- Manastirea Plopana la 75,55 km. Este o manastire noua, din anul 2000, de calugari, ridicata intr-o zona cu vechi traditii monahale.
- Manastirea Lipova la 78,43 km. In numele acestei manastiri sunt vehiculate informatii - uneori amestecate - despre trei locasuri de cult diferite, dintre care doar unul fiinteaza, prezentul geoobiectiv.
- Asezarea geto-dacica de la Poiana la 79,95 km. Asezarea geto-dacica de la Poiana este localizata pe un promontoriu al malului stang al Siretului ce domina de la o inaltime relativa de 200 m oglinda lacului de acumulare Calimanesti.
- Iaz Dienet la 81,11 km. Lacul Dienet
- Cetatea dacica Racatau la 81,63 km. Cetatea se afla pe malul stang al lacului de acumulare Racaciuni, implicit, al Siretului, in afara satului Racataul de Jos, dar pe raza administrativa a acestuia.
- Locul fosilifer Dealul Repedea Barnova la 83,8 km. Locul fosilifer Dealul Repedea, Barnova
- Belvedere Repedea Iasi la 83,95 km. Punct de belvedere la rezervatia Repedea, dealul Bucium, de unde se vede Iasiul de sus.
- Manastirea Cucova la 84,85 km. Este vorba despre o manastire episcopala, ortodoxa de stil vechi.
- Balta Ciurea la 85,41 km. Balta Ciurea, La Poalele Codrului
- Biserica veche din Dragusani la 89,48 km. Dragusani este un sat al comunei Parava cu casele grupate sau insirate de-a lungul paraului Dragusani.
- Schitul Sfantul Alexie Dragusani la 89,95 km. Ctitoria este de data recenta, 2016.
- Lacul Andreoaie Boistea la 90,65 km. Lacul este unul natural, format in urma unei mari alunecari de teren intr-o alveola larga, formata in spatele limbii de alunecare, fenomen produs pe fata sudica a Platformei Pancesti - ce reprezinta jumatatea sud-estica a Culmii Pietricica.
- Picturi murale Bacau la 92,19 km. In cadrul unui proiect de regenerare urbana prin arta stradala, au fost schimbate zidurile gri a zeci de cladiri din orasul Bacau.
- Biserica de lemn Valea Mare Faraoani la 92,35 km. Biserica de lemn - inima de stejar - din satul Valea Mare, comuna Faraoani, este una dintre cele mai vechi dintre cele ale comunitatilor catolice din zona Bacaului.
- Cineritele de la Somusca la 92,54 km. Cineriele sunt tufuri vulcanice - roci formate prin sedimentarea si consolidarea cenusii vulcanice.
- Tiki Village Iasi la 92,6 km. Tiki Village este un mic sat de vacanta la marginea Iasiului, situat in coltul sudic al lacului Venetia (Ciric 3).
- Monumentul Victoriei Tisita la 92,84 km. Monumentul, infatisand-o pe Ecaterina Teodoroiu si simbolizand victoriile armatei romane in bataliile Primului Razboi Mondial de pe fromtul de la Marasesti, se afla in importanta intersectie - de la Tisita - dintre DN 2, Bucuresti-Siret, DN 24 ce duce la Tecuci si DN 2L spre Panciu.
- Podul de piatra peste Bahlui Iasi la 93 km. Podul de piatra peste Bahlui, din Iasi, a fost construit la inceputul secolului al XIX-lea.
- Biserica de lemn din satul Buchila Nicolae Balcescu la 93,81 km. Este o bisericuta catolica mai putin cunoscuta, deservind cimitirul satului Buchila aflat la periferia sa.
- Cimitirul german de la Tisita la 94,63 km. Tisita, sat apartinator Marasestiului, este cunoscut, mai degraba, prin intersectia cu sens giratoriu de pe DN 2, Bucuresti-Suceava.
- Podul lui Stefan cel Mare la 95,19 km. Podul de peste paraul Garbovana de la Negoiesti, comuna Stefan cel Mare, cunoscut si ca fiind de la Borzesti ori de la Caiuti, este atribuit, prin traditie, domnitorului Stefan cel Mare, cum sunt alte 5 de pe teritoriul Moldovei; dar pentru niciunul nu exista vreun document care sa confirme traditia.
- Capela Bozdos Valea Seaca Nicolae Balcescu la 95,25 km. Pe Dealul Bozdos (Ungureanului) ce domina satul Valea Seaca dinspre vest se afla, ca pe toate dealurile din nord-vestul Culmii Pietricica, o capela a puternicei comunitatii catolice bacauane de sub aceasta culme.
- Capela de pe Magura Baltatei Culmea Pietricica la 95,61 km. La baza Culmii Pietricica, pe versantul sau nord-estic, exista mai multe sate cu puternice comunitati de ceangai catolici.
- Iazul Negoiesti Stefan cel Mare la 96,77 km. Negoiesti este satul de resedinta al comunei Stefan cel Mare, avand casele de-a lungul DN 11A, Onesti - Adjud, la cca 10 km de Onesti.
- Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Straoane la 96,97 km. Straoane ste o comuna situata pe DN 2L, Tisita-Panciu-Soveja, la cca 15 km de Tisita.
- Varful Mosului Sarata la 96,97 km. Satul Sarata, accesibil din Bacau pe o sosea asfaltata, a fost si incearca se redevina o importanta statiune balneo-climaterica locala.
- Biserica de lemn din Straoane la 97,12 km. Situata in satul Straoane (de Sus), biserica de lemn Sfantul Nicolae, monument istoric, dateaza de prin secolul XVII-XVIII-lea.
- Cascadele Timide de pe valea Baltatei Culmea Pietricica la 97,45 km. Paraiasul Baltata curge pe versantul estic al Culmii Pietricica, traverseaza satul Baltata (comuna Sarata) si se varsa in paraul Sarata, putin inainte ca si acesta sa dispara in raul Siret.
- Capela Sinislau Luizi-Calugara la 97,64 km. Dealul Sinislau delimiteaza spre sud teritoriul comunei Luizi-Calugara.
- Capela Ciciola Culmea Pietricica la 97,9 km. Unul dintre varfurile importante ale Culmii Pietricica, de fapt, al doilea ca inaltime - 717 m -, este Varful Carunta, accesibil din satul Valea Mare (Faraoani).
- Cascada si Pestera Ghimelcea Culmea Pietricica la 98 km. Cascada si Pestera Ghimelcea - Berzunti
- Capela Calvar Luizi-Calugara la 98,08 km. Dealul Calvar domina dinspre vest comuna Luizi-Calugara.
- Monumentul lui Gheorghe Donici Stefan cel Mare la 98,26 km. Gheorghe Donici (1849-1916) este un erou cu totul aparte, mort in lupta, in Primul Razboi Mondial, ca voluntar, la varsta de 67 de ani.
- Varful Hegesca Culmea Pietricica la 98,45 km. Dealul Hegesca este un mic interfluviu dintre obarsiile paraului Bahna ce curge, drenat printr-un canal de beton, prin comuna Luizi-Calugara.
- Altarul de pe paraul Bahna Luizi-Calugara la 98,77 km. Paraul Bahna traverseaza comuna Luizi-Calugara, ajungand in Siret dupa ce se uneste cu paraul Sarata.
- Capela Ghert Luizi Calugara la 98,94 km. Dealul Ghert delimiteaza spre nord teritoriul comunei Luizi Calugara, dominand unul dintre satele sale componente, Osebiti.
- Biserica ortodoxa din Radeana Stefan cel Mare la 99,54 km. Radeana este un mic sat aflat la granita dintre cartierul Borzesti al Onestiului si comuna Stefan cel Mare.
- Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei la 99,7 km. Satul Bogdana este cunoscut prin manastirea de aici.
[ Sus ↑ ]
- Manastirea Bogdana la 100,47 km. Manatirea Bogdana este, poate cea mai cunoscuta - datorita accesibilitatii, dar si aspectelor cultural-istorice - dintre manastirile de pe valea Trotusului.
- Dunele de nisip Hanu Conachi la 101,19 km. Dunele de nisip de la Hanu Conachi
- Cetatea noua a Romanului Gadinti la 102,51 km. Cetatea noua a Romanului se afla pe raza comunei Gadinti, pe malul stang al raului Siret, la aproximativ 5 km de orasul Roman.
- Lacul Tutovanului Dealul Motocu Mare la 103,11 km. Lacul Tutovanului este un lac de alunecare, aflat pe Dealul Motocu Mare din Subcarpatii Vrancei.
- Varful Observatorul lui Averescu la 103,3 km. Vorbim despre un mic varf al Subcarpatilor Vrancei (Platforma Zabrauti) de 699 m, unde, in timpul bataliilor purtate in zona in timpul Primului Razboi Mondial (1917), isi avea instalat un punct de observare a frontului, maresalul Alexandru Averescu.
- Dealul Perchiu Onesti la 104,94 km. Dealul Perchiu este, pentru Onesti, ceea ce este Tampa pentru Brasov sau Cozla pentru Piatra Neamt.
- Manastirea Carmelitana din Luncani la 105,15 km. Carmelitii sunt prezenti in Romania din 1992, in Bacau din 1998, cand s-a inceput constructia manastirii de la Luncani.
- Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Luncani la 105,17 km. La Manastirea Carmelitana de la Luncani se arganizeaza numeroase activitati, se fac vizite, incheiate cu pelerinaje pe dealul din spatele manastirii, pe care s-a amenajat un Drum al Crucii.
- Biserica de lemn Luncani la 105,4 km. O adevarata bijuterie arhitectonica si artistica, biserica de lemn de la Luncani a fost ctitorita, prin 1777, de un razes, Constantin Tumurug.
- Manastirea Caraclau Barsanesti la 106,13 km. Manastirea, de maici, este una recentã, din 2000, fiind rodul eforturilor locuitorilor satului Caraclau, com.
- Mausoleul de la Marasti la 106,3 km. Mausoleul se afla in capatul nordic al satului Marasti (comuna Racoasa), accesibil pe un drum comunal asfaltat ce pleaca din soseaua judeteana (asfaltata) ce leaga Tișita (de pe DN 2 - Bucuresti-Suceava) de Panciu si Soveja.
- Manastirea Tarnita Magura Odobesti la 107,04 km. Pe Magura Odobesti se afla nu mai putin de 4 asezaminte monahale, printre care Manastirea Tarnita, la cea mai mare altitudine.
- Templul societatii meseriasilor Galati la 107,66 km. Singura sinagoga din Galati care a supravietuit vicisitudinilor timpului, cladirea dateaza din 1896, si a fost construita de Societatea Meseriasilor.
- Magura Odobesti la 107,85 km. Magura Odobesti este o structura geografica bine singularizata, aflata la periferia estica a Subcarpatilor Vrancei.
- Balta Paradisul Verde la 110,12 km. La Izvoare, Balta Paradisul Verde
- Malul Dunarii langa IC Bratianu la 110,6 km. In drum spre muntii Macin, am traversat Dunarea cu bacul intre Galati si comuna IC Bratianu.
- Trovantii de la Viisoara Muntii Berzunti la 111,76 km. Trovantii constituie o curiozitate, deja destul de comuna.
- Podul si cazematele germane de langa Balta Salcuta la 112,76 km. Pe DN 22E, ce pleaca din satul IC Bratianu, punctul de trecere cu bacul spre si dinspre Galati, spre interiorul Dobrogei, la 8 km de sat, dar pe teritoriul satului Garvan, se afla Balta Salcuta, amenajata si pentru pescuit de agrement.
- Biserica romano-catolica Sfantul Mihail Satu Nou la 113,02 km. Satu Nou este un sat din comuna Pargaresti.
- Cazemata de pe Dealul Bugeac la 113,05 km. Dealurile Bugeacului reprezinta prelungirile extrem-nordice ale Muntilor Macin, relativ departate, izolate si mult mai joase decat corpul principal al acestor munti, de care sunt legate prin Pasul Garvan (58 m).
[ Sus ↑ ]
* Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.
Atractii turistice Faclia - Atractii turistice Carja Localitati apropiate: Musata la 3,12 km, Stuhulet la 3,14 km.
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.