Localitatea Ranzesti (judetul Vaslui) Resedinta: Falciu.
Ghid turistic atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ranzesti, judetul Vaslui

- Podul Doamnei Chitcani la 33,05 km. Podul Doamnei sau Podul de la Docolina - Chitcani.
- Podul Verde Barlad la 33,1 km. Podul Verde din Barlad a fost construit anterior anului 1850.
- Lacul Trei Stejari Umbraresti la 43,44 km. Zona de agrement Lacul Trei Stejari se afla intre orasul Targu Bujor si satul Umbraresti.
- Balta Corni la 45,91 km. Lacul Corni
- Biserica din Largaseni la 61,95 km. Biserica de lemne, monument istoric, este situata in perimetrul satului Largaseni, comuna Corbita.
- Biserica din Serbanesti la 62,16 km. Este biserica satului Serbanesti, comuna Corbita.
- Manastirea Buciumeni la 65,41 km. Manastirea tine, administrativ vorbind, de comuna Buciumeni, de care se leaga cateva personalitati cunoscute, nascute aici: Smaranda Braescu - prima femeie-parasutist din Romania - si Natalia Negru, scriitoare, sotia poetilor St.
- Manastirea Sihastru Ploscuteni la 66,32 km. Ploscuteni este o localitate cu oarecare istorie, atestare secolul XVIII, interesanta si prin prezenta unei populatii majoritar, 95 la suta, catolica intr-o zona eminamente ortodoxa.
- Lacul de Argint Adjud la 67,95 km. Pe malul Siretului, nu departe de orasul Adjud, existã douã lacuri vecine, Balta Verde - amenajat pentru pescuit si agrement - și Lacul de Argint, a caror existenta e legata de un vechi brat al Siretului, dar si de alimentarea prin panza freatica.
- Podul medieval Cantalaresti Stefan cel Mare la 68,15 km. Monument de arhitectura medievala, podul de piatra din satul Cantalaresti, comuna Stefan cel Mare, a fost construit in secolul al XVII-lea, in anul 1636.
- Biserica de lemn Recea Gaiceana la 68,9 km. Biserica de lemn din catunul Recea, comuna Gaiceana este un monument istoric.
- Asezarea geto-dacica de la Poiana la 69,77 km. Asezarea geto-dacica de la Poiana este localizata pe un promontoriu al malului stang al Siretului ce domina de la o inaltime relativa de 200 m oglinda lacului de acumulare Calimanesti.
- Biserica Faghieni Izvoru Berheciului la 73,34 km. Este o bisericuta de lemn documentata din 1930, probabil mai veche.
- Manastirea Sfanta Olga la 74,13 km. Manastirea, de data recenta - 2009 -, se afla pe una dintre colinele Tutovei.
- Manastirea Poglet la 74,76 km. Poglet este un sat al comunei Corbasca, numit in vechime Sucmezeu.
- Varful Dorosan la 74,95 km. Vorbim despre cel mai inalt varf (564 m) al Colinelor Tutovei.
- Conacul Apostoleanu Izvoru Berheciului la 77,22 km. Mosia Gloduri - actualul Izvoru Berheciului - a apartinut in prima parte a secolul XX familiei Apostoleanu din Focsani.
- Monumentul Victoriei Tisita la 80,06 km. Monumentul, infatisand-o pe Ecaterina Teodoroiu si simbolizand victoriile armatei romane in bataliile Primului Razboi Mondial de pe fromtul de la Marasesti, se afla in importanta intersectie - de la Tisita - dintre DN 2, Bucuresti-Siret, DN 24 ce duce la Tecuci si DN 2L spre Panciu.
- Iaz Dienet la 80,98 km. Lacul Dienet
- Cetatea dacica Racatau la 81,88 km. Cetatea se afla pe malul stang al lacului de acumulare Racaciuni, implicit, al Siretului, in afara satului Racataul de Jos, dar pe raza administrativa a acestuia.
- Manastirea Cucova la 82,37 km. Este vorba despre o manastire episcopala, ortodoxa de stil vechi.
- Cimitirul german de la Tisita la 82,43 km. Tisita, sat apartinator Marasestiului, este cunoscut, mai degraba, prin intersectia cu sens giratoriu de pe DN 2, Bucuresti-Suceava.
- Dunele de nisip Hanu Conachi la 82,59 km. Dunele de nisip de la Hanu Conachi
- Manastirea Plopana la 85,7 km. Este o manastire noua, din anul 2000, de calugari, ridicata intr-o zona cu vechi traditii monahale.
- Lacul Andreoaie Boistea la 87,06 km. Lacul este unul natural, format in urma unei mari alunecari de teren intr-o alveola larga, formata in spatele limbii de alunecare, fenomen produs pe fata sudica a Platformei Pancesti - ce reprezinta jumatatea sud-estica a Culmii Pietricica.
- Biserica de lemn din Straoane la 87,26 km. Situata in satul Straoane (de Sus), biserica de lemn Sfantul Nicolae, monument istoric, dateaza de prin secolul XVII-XVIII-lea.
- Templul societatii meseriasilor Galati la 87,3 km. Singura sinagoga din Galati care a supravietuit vicisitudinilor timpului, cladirea dateaza din 1896, si a fost construita de Societatea Meseriasilor.
- Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Straoane la 87,71 km. Straoane ste o comuna situata pe DN 2L, Tisita-Panciu-Soveja, la cca 15 km de Tisita.
- Biserica veche din Dragusani la 88,61 km. Dragusani este un sat al comunei Parava cu casele grupate sau insirate de-a lungul paraului Dragusani.
- Manastirea Lipova la 88,76 km. In numele acestei manastiri sunt vehiculate informatii - uneori amestecate - despre trei locasuri de cult diferite, dintre care doar unul fiinteaza, prezentul geoobiectiv.
- Schitul Sfantul Alexie Dragusani la 88,92 km. Ctitoria este de data recenta, 2016.
- Malul Dunarii langa IC Bratianu la 90,24 km. In drum spre muntii Macin, am traversat Dunarea cu bacul intre Galati si comuna IC Bratianu.
- Podul lui Stefan cel Mare la 91,6 km. Podul de peste paraul Garbovana de la Negoiesti, comuna Stefan cel Mare, cunoscut si ca fiind de la Borzesti ori de la Caiuti, este atribuit, prin traditie, domnitorului Stefan cel Mare, cum sunt alte 5 de pe teritoriul Moldovei; dar pentru niciunul nu exista vreun document care sa confirme traditia.
- Podul si cazematele germane de langa Balta Salcuta la 92,43 km. Pe DN 22E, ce pleaca din satul IC Bratianu, punctul de trecere cu bacul spre si dinspre Galati, spre interiorul Dobrogei, la 8 km de sat, dar pe teritoriul satului Garvan, se afla Balta Salcuta, amenajata si pentru pescuit de agrement.
- Cazemata de pe Dealul Bugeac la 92,72 km. Dealurile Bugeacului reprezinta prelungirile extrem-nordice ale Muntilor Macin, relativ departate, izolate si mult mai joase decat corpul principal al acestor munti, de care sunt legate prin Pasul Garvan (58 m).
- Cetatea antica Dinogetia Garvan la 93,63 km. Cetatea antica de la Dinogetia este un sit arheologic complex, pluristratificat, in a carui arie au fost identificate in urma cercetarilor arheologice de teren efectuate in cursul secolului XX o asezare geticã preromanã, un castru roman din secolul al II-lea (bine documentat epigrafic); o citadelã romanã târzie (sfârșitul secolului III - începutul secolului al VII-lea) ºi cetatea medio-bizantinã (datând din secolele X-XII).
- Iazul Negoiesti Stefan cel Mare la 93,76 km. Negoiesti este satul de resedinta al comunei Stefan cel Mare, avand casele de-a lungul DN 11A, Onesti - Adjud, la cca 10 km de Onesti.
- Termele romane Cetatea Dinogetia la 93,8 km. Termele romane se afla la aproximativ 150 m distanta, in directia sud-est, de la cetatea antica Dinogetia.
- Cineritele de la Somusca la 94 km. Cineriele sunt tufuri vulcanice - roci formate prin sedimentarea si consolidarea cenusii vulcanice.
- Lacul Tutovanului Dealul Motocu Mare la 94,76 km. Lacul Tutovanului este un lac de alunecare, aflat pe Dealul Motocu Mare din Subcarpatii Vrancei.
- Biserica de lemn Valea Mare Faraoani la 94,8 km. Biserica de lemn - inima de stejar - din satul Valea Mare, comuna Faraoani, este una dintre cele mai vechi dintre cele ale comunitatilor catolice din zona Bacaului.
- Monumentul lui Gheorghe Donici Stefan cel Mare la 95,42 km. Gheorghe Donici (1849-1916) este un erou cu totul aparte, mort in lupta, in Primul Razboi Mondial, ca voluntar, la varsta de 67 de ani.
- Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei la 96,26 km. Satul Bogdana este cunoscut prin manastirea de aici.
- Manastirea Tarnita Magura Odobesti la 96,31 km. Pe Magura Odobesti se afla nu mai putin de 4 asezaminte monahale, printre care Manastirea Tarnita, la cea mai mare altitudine.
- Biserica de lemn din satul Buchila Nicolae Balcescu la 96,55 km. Este o bisericuta catolica mai putin cunoscuta, deservind cimitirul satului Buchila aflat la periferia sa.
- Biserica ortodoxa din Radeana Stefan cel Mare la 96,74 km. Radeana este un mic sat aflat la granita dintre cartierul Borzesti al Onestiului si comuna Stefan cel Mare.
- Manastirea Bogdana la 96,83 km. Manatirea Bogdana este, poate cea mai cunoscuta - datorita accesibilitatii, dar si aspectelor cultural-istorice - dintre manastirile de pe valea Trotusului.
- Varful Observatorul lui Averescu la 97,03 km. Vorbim despre un mic varf al Subcarpatilor Vrancei (Platforma Zabrauti) de 699 m, unde, in timpul bataliilor purtate in zona in timpul Primului Razboi Mondial (1917), isi avea instalat un punct de observare a frontului, maresalul Alexandru Averescu.
- Magura Odobesti la 97,2 km. Magura Odobesti este o structura geografica bine singularizata, aflata la periferia estica a Subcarpatilor Vrancei.
- Picturi murale Bacau la 97,56 km. In cadrul unui proiect de regenerare urbana prin arta stradala, au fost schimbate zidurile gri a zeci de cladiri din orasul Bacau.
- Capela Bozdos Valea Seaca Nicolae Balcescu la 97,97 km. Pe Dealul Bozdos (Ungureanului) ce domina satul Valea Seaca dinspre vest se afla, ca pe toate dealurile din nord-vestul Culmii Pietricica, o capela a puternicei comunitatii catolice bacauane de sub aceasta culme.
- Capela de pe Magura Baltatei Culmea Pietricica la 98,89 km. La baza Culmii Pietricica, pe versantul sau nord-estic, exista mai multe sate cu puternice comunitati de ceangai catolici.
- Mausoleul de la Marasti la 99,25 km. Mausoleul se afla in capatul nordic al satului Marasti (comuna Racoasa), accesibil pe un drum comunal asfaltat ce pleaca din soseaua judeteana (asfaltata) ce leaga Tișita (de pe DN 2 - Bucuresti-Suceava) de Panciu si Soveja.
[ Sus ↑ ]
- Cascada si Pestera Ghimelcea Culmea Pietricica la 100,16 km. Cascada si Pestera Ghimelcea - Berzunti
- Capela Ciciola Culmea Pietricica la 100,45 km. Unul dintre varfurile importante ale Culmii Pietricica, de fapt, al doilea ca inaltime - 717 m -, este Varful Carunta, accesibil din satul Valea Mare (Faraoani).
- Varful Mosului Sarata la 100,78 km. Satul Sarata, accesibil din Bacau pe o sosea asfaltata, a fost si incearca se redevina o importanta statiune balneo-climaterica locala.
- Cascadele Timide de pe valea Baltatei Culmea Pietricica la 100,88 km. Paraiasul Baltata curge pe versantul estic al Culmii Pietricica, traverseaza satul Baltata (comuna Sarata) si se varsa in paraul Sarata, putin inainte ca si acesta sa dispara in raul Siret.
- Capela Sinislau Luizi-Calugara la 101,67 km. Dealul Sinislau delimiteaza spre sud teritoriul comunei Luizi-Calugara.
- Manastirea Dalhauti la 102,21 km. Manastirea Dalhauti a fost, pe la mijlocul secolului XIX, frecventata de protipendada focsaneana, doi reprezentanti ai ei, ctitorind si o biserica, acum o ruina.
- Capela Calvar Luizi-Calugara la 102,28 km. Dealul Calvar domina dinspre vest comuna Luizi-Calugara.
- Locul fosilifer Dealul Repedea Barnova la 102,36 km. Locul fosilifer Dealul Repedea, Barnova
- Belvedere Repedea Iasi la 102,51 km. Punct de belvedere la rezervatia Repedea, dealul Bucium, de unde se vede Iasiul de sus.
- Varful Hegesca Culmea Pietricica la 102,53 km. Dealul Hegesca este un mic interfluviu dintre obarsiile paraului Bahna ce curge, drenat printr-un canal de beton, prin comuna Luizi-Calugara.
- Groapa Deleanului la 102,84 km. Deleanu este un varf de 675 m din Subcarpații Vrancei, important nod orografic al acestora, mai precis, al celor din interfluviul Milcov - Ramnicu Sarat.
- Fosta Manastire Mera la 102,97 km. Mera este singura manastire ctitorita de familia domnitoare a Cantemirestilor, fiind construita de Antioh Cantemir, fratele mai cunoscutului Dimitrie Cantemir, si menita a deveni necropola domneasca a familiei.
- Altarul de pe paraul Bahna Luizi-Calugara la 103 km. Paraul Bahna traverseaza comuna Luizi-Calugara, ajungand in Siret dupa ce se uneste cu paraul Sarata.
- Manastirea Cotesti la 103,23 km. Manastirea Cotesti are o vechime apreciata la 300 de ani (se avansweaza ca an al infiintarii, 1720), date certe despre istoricul ei memaiexistand, din cauza distrugerii arhivei in timpul Primului Razboi Mondial.
- Dealul Perchiu Onesti la 103,23 km. Dealul Perchiu este, pentru Onesti, ceea ce este Tampa pentru Brasov sau Cozla pentru Piatra Neamt.
- Capela Ghert Luizi Calugara la 103,4 km. Dealul Ghert delimiteaza spre nord teritoriul comunei Luizi Calugara, dominand unul dintre satele sale componente, Osebiti.
- Balta Ciurea la 103,55 km. Balta Ciurea, La Poalele Codrului
- Biserica de lemn de la Odobasca Cotesti la 104,32 km. In catunul Odobasca, al satului Cotesti, existã o veche biserica de lemn, ridicata, conform traditiei, in 1471.
- Manastirea Caraclau Barsanesti la 105,4 km. Manastirea, de maici, este una recentã, din 2000, fiind rodul eforturilor locuitorilor satului Caraclau, com.
- Castelul de apa Braila la 105,52 km. Castelul de apa - Strada Gradinii Publice, Gradina Mare, Braila.
[ Sus ↑ ]
* Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.
Obiective turistice Davidesti - Atractii turistice Scoposeni Localitati apropiate: Bogdanesti la 4,83 km, Murgeni la 5,84 km.
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.