Localitatea Ranzesti (judetul Vaslui) Resedinta: Falciu.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ranzesti, judetul Vaslui

Podul Verde Barlad la 33,1 km
Podul Verde din Barlad a fost construit anterior anului 1850.
Lacul Trei Stejari Umbraresti la 43,44 km
Zona de agrement Lacul Trei Stejari se afla intre orasul Targu Bujor si satul Umbraresti.
Podul Doamnei Chitcani la 33,05 km
Podul Doamnei sau Podul de la Docolina - Chitcani.
[ Sus ↑ ]
Culmea Pricopanului - Muntii Macin
Culmea Pricopanului - Muntii Macin la 107,43 km
Culmea Pricopanului este creasta secundara, dar impunatoare a Muntilor Macin, caracterizata prin uriase formatiuni granitice, stanci semete si panorame vaste de jur imprejur. Peisajul ca si relieful este de tip alpin si chiar daca inaltimea culmii pare aparent mica, efortul este usor sustinut la urcus.
Trovantii de la Viisoara - Berzunti
Trovantii de la Viisoara - Berzunti la 111,01 km
Trovantii constituie o curiozitate destul de comuna, in afara de cei de la Costesti, judetul Valcea, exista numeroase alte locatii, cu formatiuni asemanatoare. Trovantii din Viisoara se afla la nord-vest de sat, la aproximativ 700 m distanta de la drumul DC152.
Biserica de lemn Biserica de lemn Recea Gaiceana la 68,9 km. Biserica de lemn din catunul Recea, comuna Gaiceana este un monument istoric.
Biserica din Serbanesti Biserica din Serbanesti la 62,16 km. Este biserica satului Serbanesti, comuna Corbita.
Biserica din Largaseni Biserica din Largaseni la 61,95 km. Biserica de lemne, monument istoric, este situata in perimetrul satului Largaseni, comuna Corbita.
Lacul de Argint Pe malul Siretului, nu departe de orasul Adjud, existã douã lacuri vecine, Balta Verde - amenajat pentru pescuit si agrement - si Lacul de Argint, a caror existenta e legata de un vechi brat al Siretului, dar si de alimentarea prin panza freatica. Balta da, cutia ba - Intr-o zi torida, am cautat racoarea luncii Siretului.
Manastirea Sihastru Ploscuteni este o localitate cu oarecare istorie, atestare secolul XVIII.
Manastirea Buciumeni Manastirea tine, administrativ vorbind, de comuna Buciumeni, de care se leaga cateva personalitati cunoscute, nascute aici.
Asezarea geto-dacica de la Poiana Asezarea geto-dacica de la Poiana la 69,77 km. Asezarea geto-dacica de la Poiana este localizata pe un promontoriu al malului stang al Siretului ce domina de la o inaltime relativa de 200 m oglinda lacului de acumulare Calimanesti.
Podul medieval Cantalaresti Stefan cel Mare la 68,15 km. Monument de arhitectura medievala, podul de piatra din satul Cantalaresti, comuna Stefan cel Mare, a fost construit in secolul al XVII-lea, in anul 1636.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.