Localitatea Rascani (judetul Vaslui) Resedinta: Suletea.
Ghid turistic atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Rascani, judetul Vaslui

- Podul Doamnei Chitcani la 15,79 km. Podul Doamnei sau Podul de la Docolina - Chitcani.
- Podul Verde Barlad la 20,89 km. Podul Verde din Barlad a fost construit anterior anului 1850.
- Biserica din Largaseni la 49,16 km. Biserica de lemne, monument istoric, este situata in perimetrul satului Largaseni, comuna Corbita.
- Biserica din Serbanesti la 49,99 km. Este biserica satului Serbanesti, comuna Corbita.
- Balta Corni la 51,35 km. Lacul Corni
- Podul medieval Cantalaresti Stefan cel Mare la 51,58 km. Monument de arhitectura medievala, podul de piatra din satul Cantalaresti, comuna Stefan cel Mare, a fost construit in secolul al XVII-lea, in anul 1636.
- Lacul Trei Stejari Umbraresti la 52 km. Zona de agrement Lacul Trei Stejari se afla intre orasul Targu Bujor si satul Umbraresti.
- Biserica de lemn Recea Gaiceana la 52,86 km. Biserica de lemn din catunul Recea, comuna Gaiceana este un monument istoric.
- Biserica Faghieni Izvoru Berheciului la 55,31 km. Este o bisericuta de lemn documentata din 1930, probabil mai veche.
- Manastirea Sfanta Olga la 55,97 km. Manastirea, de data recenta - 2009 -, se afla pe una dintre colinele Tutovei.
- Varful Dorosan la 56,77 km. Vorbim despre cel mai inalt varf (564 m) al Colinelor Tutovei.
- Manastirea Buciumeni la 56,88 km. Manastirea tine, administrativ vorbind, de comuna Buciumeni, de care se leaga cateva personalitati cunoscute, nascute aici: Smaranda Braescu - prima femeie-parasutist din Romania - si Natalia Negru, scriitoare, sotia poetilor St.
- Lacul de Argint Adjud la 57,03 km. Pe malul Siretului, nu departe de orasul Adjud, existã douã lacuri vecine, Balta Verde - amenajat pentru pescuit si agrement - și Lacul de Argint, a caror existenta e legata de un vechi brat al Siretului, dar si de alimentarea prin panza freatica.
- Manastirea Sihastru Ploscuteni la 57,17 km. Ploscuteni este o localitate cu oarecare istorie, atestare secolul XVIII, interesanta si prin prezenta unei populatii majoritar, 95 la suta, catolica intr-o zona eminamente ortodoxa.
- Manastirea Poglet la 59,05 km. Poglet este un sat al comunei Corbasca, numit in vechime Sucmezeu.
- Conacul Apostoleanu Izvoru Berheciului la 59,09 km. Mosia Gloduri - actualul Izvoru Berheciului - a apartinut in prima parte a secolul XX familiei Apostoleanu din Focsani.
- Asezarea geto-dacica de la Poiana la 61,77 km. Asezarea geto-dacica de la Poiana este localizata pe un promontoriu al malului stang al Siretului ce domina de la o inaltime relativa de 200 m oglinda lacului de acumulare Calimanesti.
- Iaz Dienet la 65,29 km. Lacul Dienet
- Cetatea dacica Racatau la 66,01 km. Cetatea se afla pe malul stang al lacului de acumulare Racaciuni, implicit, al Siretului, in afara satului Racataul de Jos, dar pe raza administrativa a acestuia.
- Manastirea Plopana la 67,48 km. Este o manastire noua, din anul 2000, de calugari, ridicata intr-o zona cu vechi traditii monahale.
- Manastirea Cucova la 68,03 km. Este vorba despre o manastire episcopala, ortodoxa de stil vechi.
- Manastirea Lipova la 70,54 km. In numele acestei manastiri sunt vehiculate informatii - uneori amestecate - despre trei locasuri de cult diferite, dintre care doar unul fiinteaza, prezentul geoobiectiv.
- Biserica veche din Dragusani la 73,36 km. Dragusani este un sat al comunei Parava cu casele grupate sau insirate de-a lungul paraului Dragusani.
- Lacul Andreoaie Boistea la 73,47 km. Lacul este unul natural, format in urma unei mari alunecari de teren intr-o alveola larga, formata in spatele limbii de alunecare, fenomen produs pe fata sudica a Platformei Pancesti - ce reprezinta jumatatea sud-estica a Culmii Pietricica.
- Schitul Sfantul Alexie Dragusani la 73,76 km. Ctitoria este de data recenta, 2016.
- Monumentul Victoriei Tisita la 74,98 km. Monumentul, infatisand-o pe Ecaterina Teodoroiu si simbolizand victoriile armatei romane in bataliile Primului Razboi Mondial de pe fromtul de la Marasesti, se afla in importanta intersectie - de la Tisita - dintre DN 2, Bucuresti-Siret, DN 24 ce duce la Tecuci si DN 2L spre Panciu.
- Cimitirul german de la Tisita la 76,65 km. Tisita, sat apartinator Marasestiului, este cunoscut, mai degraba, prin intersectia cu sens giratoriu de pe DN 2, Bucuresti-Suceava.
- Cineritele de la Somusca la 77,64 km. Cineriele sunt tufuri vulcanice - roci formate prin sedimentarea si consolidarea cenusii vulcanice.
- Podul lui Stefan cel Mare la 78,04 km. Podul de peste paraul Garbovana de la Negoiesti, comuna Stefan cel Mare, cunoscut si ca fiind de la Borzesti ori de la Caiuti, este atribuit, prin traditie, domnitorului Stefan cel Mare, cum sunt alte 5 de pe teritoriul Moldovei; dar pentru niciunul nu exista vreun document care sa confirme traditia.
- Biserica de lemn Valea Mare Faraoani la 78,04 km. Biserica de lemn - inima de stejar - din satul Valea Mare, comuna Faraoani, este una dintre cele mai vechi dintre cele ale comunitatilor catolice din zona Bacaului.
- Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Straoane la 78,77 km. Straoane ste o comuna situata pe DN 2L, Tisita-Panciu-Soveja, la cca 15 km de Tisita.
- Biserica de lemn din Straoane la 78,92 km. Situata in satul Straoane (de Sus), biserica de lemn Sfantul Nicolae, monument istoric, dateaza de prin secolul XVII-XVIII-lea.
- Biserica de lemn din satul Buchila Nicolae Balcescu la 79,69 km. Este o bisericuta catolica mai putin cunoscuta, deservind cimitirul satului Buchila aflat la periferia sa.
- Iazul Negoiesti Stefan cel Mare la 79,83 km. Negoiesti este satul de resedinta al comunei Stefan cel Mare, avand casele de-a lungul DN 11A, Onesti - Adjud, la cca 10 km de Onesti.
- Picturi murale Bacau la 79,88 km. In cadrul unui proiect de regenerare urbana prin arta stradala, au fost schimbate zidurile gri a zeci de cladiri din orasul Bacau.
- Capela Bozdos Valea Seaca Nicolae Balcescu la 81,13 km. Pe Dealul Bozdos (Ungureanului) ce domina satul Valea Seaca dinspre vest se afla, ca pe toate dealurile din nord-vestul Culmii Pietricica, o capela a puternicei comunitatii catolice bacauane de sub aceasta culme.
- Monumentul lui Gheorghe Donici Stefan cel Mare la 81,38 km. Gheorghe Donici (1849-1916) este un erou cu totul aparte, mort in lupta, in Primul Razboi Mondial, ca voluntar, la varsta de 67 de ani.
- Capela de pe Magura Baltatei Culmea Pietricica la 81,84 km. La baza Culmii Pietricica, pe versantul sau nord-estic, exista mai multe sate cu puternice comunitati de ceangai catolici.
- Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei la 82,62 km. Satul Bogdana este cunoscut prin manastirea de aici.
- Biserica ortodoxa din Radeana Stefan cel Mare la 82,68 km. Radeana este un mic sat aflat la granita dintre cartierul Borzesti al Onestiului si comuna Stefan cel Mare.
- Manastirea Bogdana la 83,32 km. Manatirea Bogdana este, poate cea mai cunoscuta - datorita accesibilitatii, dar si aspectelor cultural-istorice - dintre manastirile de pe valea Trotusului.
- Cascada si Pestera Ghimelcea Culmea Pietricica la 83,54 km. Cascada si Pestera Ghimelcea - Berzunti
- Varful Mosului Sarata la 83,56 km. Satul Sarata, accesibil din Bacau pe o sosea asfaltata, a fost si incearca se redevina o importanta statiune balneo-climaterica locala.
- Capela Ciciola Culmea Pietricica la 83,68 km. Unul dintre varfurile importante ale Culmii Pietricica, de fapt, al doilea ca inaltime - 717 m -, este Varful Carunta, accesibil din satul Valea Mare (Faraoani).
- Cascadele Timide de pe valea Baltatei Culmea Pietricica la 83,8 km. Paraiasul Baltata curge pe versantul estic al Culmii Pietricica, traverseaza satul Baltata (comuna Sarata) si se varsa in paraul Sarata, putin inainte ca si acesta sa dispara in raul Siret.
- Capela Sinislau Luizi-Calugara la 84,39 km. Dealul Sinislau delimiteaza spre sud teritoriul comunei Luizi-Calugara.
- Capela Calvar Luizi-Calugara la 84,95 km. Dealul Calvar domina dinspre vest comuna Luizi-Calugara.
- Lacul Tutovanului Dealul Motocu Mare la 84,97 km. Lacul Tutovanului este un lac de alunecare, aflat pe Dealul Motocu Mare din Subcarpatii Vrancei.
- Varful Hegesca Culmea Pietricica la 85,24 km. Dealul Hegesca este un mic interfluviu dintre obarsiile paraului Bahna ce curge, drenat printr-un canal de beton, prin comuna Luizi-Calugara.
- Varful Observatorul lui Averescu la 85,46 km. Vorbim despre un mic varf al Subcarpatilor Vrancei (Platforma Zabrauti) de 699 m, unde, in timpul bataliilor purtate in zona in timpul Primului Razboi Mondial (1917), isi avea instalat un punct de observare a frontului, maresalul Alexandru Averescu.
- Altarul de pe paraul Bahna Luizi-Calugara la 85,66 km. Paraul Bahna traverseaza comuna Luizi-Calugara, ajungand in Siret dupa ce se uneste cu paraul Sarata.
- Capela Ghert Luizi Calugara la 86 km. Dealul Ghert delimiteaza spre nord teritoriul comunei Luizi Calugara, dominand unul dintre satele sale componente, Osebiti.
- Dunele de nisip Hanu Conachi la 86,81 km. Dunele de nisip de la Hanu Conachi
- Locul fosilifer Dealul Repedea Barnova la 87,87 km. Locul fosilifer Dealul Repedea, Barnova
- Belvedere Repedea Iasi la 88,02 km. Punct de belvedere la rezervatia Repedea, dealul Bucium, de unde se vede Iasiul de sus.
- Mausoleul de la Marasti la 88,33 km. Mausoleul se afla in capatul nordic al satului Marasti (comuna Racoasa), accesibil pe un drum comunal asfaltat ce pleaca din soseaua judeteana (asfaltata) ce leaga Tișita (de pe DN 2 - Bucuresti-Suceava) de Panciu si Soveja.
- Balta Ciurea la 88,54 km. Balta Ciurea, La Poalele Codrului
- Dealul Perchiu Onesti la 88,54 km. Dealul Perchiu este, pentru Onesti, ceea ce este Tampa pentru Brasov sau Cozla pentru Piatra Neamt.
[ Sus ↑ ]
- Manastirea Tarnita Magura Odobesti la 88,85 km. Pe Magura Odobesti se afla nu mai putin de 4 asezaminte monahale, printre care Manastirea Tarnita, la cea mai mare altitudine.
- Magura Odobesti la 89,66 km. Magura Odobesti este o structura geografica bine singularizata, aflata la periferia estica a Subcarpatilor Vrancei.
- Manastirea Caraclau Barsanesti la 90,17 km. Manastirea, de maici, este una recentã, din 2000, fiind rodul eforturilor locuitorilor satului Caraclau, com.
- Manastirea Carmelitana din Luncani la 92,83 km. Carmelitii sunt prezenti in Romania din 1992, in Bacau din 1998, cand s-a inceput constructia manastirii de la Luncani.
- Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Luncani la 92,86 km. La Manastirea Carmelitana de la Luncani se arganizeaza numeroase activitati, se fac vizite, incheiate cu pelerinaje pe dealul din spatele manastirii, pe care s-a amenajat un Drum al Crucii.
- Biserica de lemn Luncani la 93,39 km. O adevarata bijuterie arhitectonica si artistica, biserica de lemn de la Luncani a fost ctitorita, prin 1777, de un razes, Constantin Tumurug.
- Piatra Hagiului la 95,23 km. Este vorba despre o faleza impresionanta din gresie aflata in capatul amonte, pe paraul Vazuti, al satului Vizantea Manastireasca.
- Trovantii de la Viisoara Muntii Berzunti la 95,65 km. Trovantii constituie o curiozitate, deja destul de comuna.
- Cetatea noua a Romanului Gadinti la 96,36 km. Cetatea noua a Romanului se afla pe raza comunei Gadinti, pe malul stang al raului Siret, la aproximativ 5 km de orasul Roman.
- Biserica romano-catolica Sfantul Mihail Satu Nou la 96,53 km. Satu Nou este un sat din comuna Pargaresti.
- Podul de piatra peste Bahlui Iasi la 96,62 km. Podul de piatra peste Bahlui, din Iasi, a fost construit la inceputul secolului al XIX-lea.
- Fosta Manastire Mera la 96,78 km. Mera este singura manastire ctitorita de familia domnitoare a Cantemirestilor, fiind construita de Antioh Cantemir, fratele mai cunoscutului Dimitrie Cantemir, si menita a deveni necropola domneasca a familiei.
- Tiki Village Iasi la 96,83 km. Tiki Village este un mic sat de vacanta la marginea Iasiului, situat in coltul sudic al lacului Venetia (Ciric 3).
- Fantana din mijlocul drumului Nicoresti la 97,12 km. Pe strada Mihai Viteazul din Nicoresti, la aproximativ 150 m vest de drumul principal al localitatii, strada Stefan cel Mare, gasim o interesanta fantana, cu apa nepotabila, chiar in mijlocul drumului.
- Manastirea Dalhauti la 97,7 km. Manastirea Dalhauti a fost, pe la mijlocul secolului XIX, frecventata de protipendada focsaneana, doi reprezentanti ai ei, ctitorind si o biserica, acum o ruina.
- Groapa Deleanului la 97,94 km. Deleanu este un varf de 675 m din Subcarpații Vrancei, important nod orografic al acestora, mai precis, al celor din interfluviul Milcov - Ramnicu Sarat.
- Templul societatii meseriasilor Galati la 98,7 km. Singura sinagoga din Galati care a supravietuit vicisitudinilor timpului, cladirea dateaza din 1896, si a fost construita de Societatea Meseriasilor.
- La Jgheaburi Dealul Cosna la 99,19 km. Sub Dealul Chichilau - terminația nordica a Dealului Coșna, ce domina dinspre sud-est confluenta Slanic-Trotus, pe versantul sau estic, se afla un brau de gresie, ce iese la zi sub forma unor stanci de diferite forme.
- Cetatuia dacica Titelca Tisesti Targu Ocna la 99,3 km. Intre izvoarele paraului Strigoiu - ce separa dealurile Chichilau și Pietrisu, afluent al Trotusului, la Tisești-Tg.
- La stanci Paraul Boghii la 99,51 km. Vorbim despre un grup de stanci dintre care se detaseaza una masiva, de vreo 10 m inaltime.
[ Sus ↑ ]
* Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.
Obiective turistice Bordusani - Atractii turistice Codreni Localitati apropiate: Miclesti la 0,85 km, Jigalia la 1,62 km.
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.