Localitatea Recea (judetul Vaslui) Resedinta: Iana.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Recea, judetul Vaslui

Podul Doamnei Chitcani. Podul Doamnei Chitcani
Biserica Faghieni Izvoru Berheciului. Faghieni este un mic sat ce apartine comunei Izvoru Berheciului.
Manastirea Sfanta Olga. Cea mai inalta.
Podul Verde Barlad. Podul Verde Barlad
Varful Dorosan. Varful Dorosan
Biserica de lemn Recea Gaiceana. Biserica a fost construita în 1864 de proprietara mosiei Gaiceana, Ecaterina Sturdza, pe locul uneia mai vechi, din 1808.
Conacul Apostoleanu Izvoru Berheciului. Conacul de aici a fost mostenit de Alexandru Apostoleanu nepot al familiei fondatoare, Gheorghe si Smaranda Apostoleanu din Focsani. Coordonate ascunzis. Coordonatele indicate sunt ale geobiectivului.
Podul medieval Cantalaresti Stefan cel Mare. Podul construit din zidarie de piatra se afla la iesirea dinspre nord a satului, pe DN15B.
Manastirea Poglet. Despre constructia bisericii de aici, pentru a servi schitul ctitorit de paharnicul Constantin Bals, se spune ca ar data din secolul XVIII, ante 1734.
Biserica din Largaseni. Biserica din Largaseni
Biserica din Serbanesti. Biserica din Serbanesti
Manastirea Plopana.
Iaz Dienet. Lacul Dienet
Cetatea dacica Racatau. Cetatea dacica Racatau
Manastirea Lipova. Manastirea Lipova
Lacul de Argint Adjud. Lacul de Argint Adjud Balta da, cutia ba. Intr-o zi torida, am cautat racoarea luncii Siretului.
Manastirea Cucova. Manastirea a fost infiintata in anii 1933-1934, imediat dupa trecerea la Calendarul Gregorian, de catre credinciosii ortodocsi ramasi pe stil vechi din zona comunelor bacaoane Valea Seaca si Orbeni.
Biserica veche din Dragusani. In capatul din amonte al satului se afla biserica Sfantul Nicolae.
Manastirea Sihastru Ploscuteni. Acest fapt se datoreaza aducerii, ca mana de lucru, la inceputul secolul XIX, de catre stapanul mosiei Ploscuteni, logofatul Constantin Bals, a vreo 30 de familii de catolici din tinuturile Bacaului si Neamtului.
Schitul Sfantul Alexie Dragusani. Administrativ, schitul apartine satului Dragusani-Parava.
Biserica de lemn Valea Mare Faraoani. Biserica de lemn Valea Mare Faraoani
Picturi murale Bacau. Picturile murale au fost realizate cu vopsea purificatoare de aer, astfel incat Bacaul este azi orasul cu cele mai multe picturi purificatoare din Europa.
Manastirea Buciumeni. O.
Cineritele de la Somusca. Cele de la Somusca, com.
Biserica de lemn din satul Buchila Nicolae Balcescu. Traditia satului afirma ca biserica are cinci secole de existenta, dar e documentata doar din 1893.
Capela Bozdos Valea Seaca Nicolae Balcescu. Capela Bozdos Valea Seaca Nicolae Balcescu
Capela de pe Magura Baltatei Culmea Pietricica. Dupa un obicei local, pe culmile golase ale unor picioare ale Pietricicai, fiecare asemenea comunitate a ridicat cate o capela.
Lacul Andreoaie Boistea. Lacul Andreoaie Boistea Lacul Andreoaie - Boistea. Cu GPS cautarea e simpla. In plus despre Lacul Andreoaie si nu numai. In imprejurimile Lacului Andreoaie mai sunt alte cateva balti, unele, mai mici sau mai mari, doar iazuri, suficient de pitoresti sau chiar interesante, pentru a starni curiozitatea unora. Cutie noua la Lacul Andreoaie. În trecere pe la lac am constatat devalizarea ascunzișului și dispariția geocutiei.
Varful Mosului Sarata. Izvoarele sarate de aici au fost captate si in jurul lor s-a infiripat o ministatiune de bai aflata in proprietatea Centrului Catolic de Siritualitate Sfantul Ieremia din Iasi.
Cascadele Timide de pe valea Baltatei Culmea Pietricica. Cascadele Timide de pe valea Baltatei Culmea Pietricica
Capela Sinislau Luizi-Calugara. Capela de pe acest deal.
Asezarea geto-dacica de la Poiana. Asezarea geto-dacica de la Poiana
Capela Ciciola Culmea Pietricica. Nu foarte mult sub varf, pe versantul vestic, cel dinspre satul Valea Mare, se afla Poiana Ciciola.
Capela Calvar Luizi-Calugara. Capela de pe acest deal, are hramul Coborarea Duhului Sfant, acelasi cu al partii centrale a satului Luizi-Calugara.
Cascada si Pestera Ghimelcea Culmea Pietricica. Cascada si Pestera Ghimelcea - Berzunti
Varful Hegesca Culmea Pietricica. Este plesuv si acoperit de vegetatie pitica, stepica, datorita subsolului pietros ce iese in parte la zi.
Altarul de pe paraul Bahna Luizi-Calugara. Altarul de pe paraul Bahna Luizi-Calugara
Capela Ghert Luizi Calugara. Capela Ghert Luizi Calugara
Podul lui Stefan cel Mare. Podul lui Stefan cel Mare. Am gasit. Cutie noua la Podul lui Stefan cel Mare. Noul ascunzis are coordonatele N46gr 11min 29,7sec, E26gr 54min 18,1sec, alt. Podul lui Stefan cel Mare. Ascunzisul imbina cele 2 obiective, podul si monumentul.
Iazul Negoiesti Stefan cel Mare. Iazul Negoiesti Stefan cel Mare Iazul Negoiesti - Stefan cel Mare. Surprins de frumusetea peisajului, era sa uit de cealalta comoara. Un alt drum de acces la iaz. Venind dinspre Onesti, am ratat intersectia recomandata in descriere.
Monumentul lui Gheorghe Donici Stefan cel Mare. Luptase, tot ca voluntar, si in Razboiul de Independenta din 1877-1878. Monumentul lui Gheorghe Donici. Pe atunci conducatorii erau in frunte. Nu era sa fie. Am vrut sa caut zece ascunzisuri in aceasta zi, dar s-a inserat, si am ajuns doar la noua. Eroul Gheorghe Donici are un nou ascunzis. Cum ascunzisul initial nu a rezistat si nici sanse de a fi reabilitat nu am intrevazut, am hotarat schimbarea locatiei, adaugand si un plus de interes obiectivului.
Biserica ortodoxa din Radeana Stefan cel Mare. Este accesibil din DN 12A, Onesti - Adjud, din care pleacã spre sud un drum pietruit ce ajunge dupa 1 km la o intersectie in panta, marcata de o troita. Biserica ortodoxa din Radeana - Stefan cel Mare. Omul sfinteste locul, e valabil in Radeana.
Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei. Independent sau poate legat de acest fapt, satul nu are biserica proprie si nici nu se stie sa fi avut candva. Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei. Urcusul de la asfalt pana la platou este unul accentuat.
Manastirea Bogdana. Manastirea Bogdana Manastirea Bogdana. Manastirea este o bijuterie.
Manastirea Carmelitana din Luncani. Manastirea Carmelitana din Luncani Manastirea Carmelitana din Luncani. Am fost pe punctul de a abandona cautarea. Carmelitani. La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga.
Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Luncani. Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Luncani Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana - Luncani. In padurea din jurul manastirii a inceput concursul de triluri.
Biserica de lemn Luncani. Biserica de lemn Luncani Biserica de lemn Luncani. Cutia era un pic descoperita, dar in stare buna. Dar nu am gasit cutia. Buna, am ajuns la biserica, am cautat in scorburile a 2-3 nuci ce pareau a fi cel descris, dar nu am avut noroc.
Dealul Perchiu Onesti. Mai mult de atat, Dealul Perchiu reprezinta una dintre cele mai interesante rezervatii botanice din Romania. Gasita. Este acolo, se gaseste usor si intuitiv. Dealul Perchiu - Onesti. Pe canicula am preferat urcușul cu aer condiționat, 4x4 și muzica în surdina.
Manastirea Caraclau Barsanesti. Barsanesti.
Cetatea noua a Romanului Gadinti. A fost ridicata in 1466 pentru a face parte din cetatile de aparare a Moldovei.
Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Straoane. La 1 km dupa iesirea din comuna (satul Muncel), mergand spre Soveja, pe partea dreapta a soselei se afla un monument simplu, destul de degradat, dedicat Ecaterinei Teodoroiu. Pietrele din monument. In drum spre Soveja ne-am oprit si la acest ascunzis foarte accesibil la prima vedere.
Balta Corni. Lacul Corni
Varful Observatorul lui Averescu. Varful Observatorul lui Averescu
Biserica de lemn din Straoane. Biserica este o expresie a stilului arhitectural (popular) moldovenesc. Biserica din Straoane si alte obiective. Puteți vedea un fotoreporaj cuprinzând un traseu "cultural" în comuna Straoane pe https://www.
Trovantii de la Viisoara Muntii Berzunti. Chiar daca cei de la Costesti, Valcea reprezinta inca imaginea referentiala a subiectului, exista numeroase alte locatii cu dezvoltari mult mai spectaculoase. Trovantii de la Viisoara si mai mult decat atat!. Felicitari initiatorului care a consemnat pe site acest punct de interes. Trovantii de la Viisoara - Muntii Berzunti. Pe acoperisul lumii-asa te simti langa crucea de pe dealul Docmana. Trovanti langa poteca, geocutie pe varful dealului. Ascunzisul amenajat pe delalul Docmanei a fost ultimul obiectiv cautat in acea zi.
Balta Ciurea. Balta Ciurea, La Poalele Codrului
Lacul Tutovanului Dealul Motocu Mare. Cunoscut de localnici sub numele de Lacul Tutovanului, sau Motoc in textele putinelor ghiduri turistice care descriu zona, lacul s-a format pe cea mai larga dintre treptele unei uriase si stravechi alunecari de pe versantul nordic al Dealului Motocu Mare.
Locul fosilifer Dealul Repedea Barnova. Locul fosilifer Dealul Repedea, Barnova
Monumentul Victoriei Tisita. Monumentul Victoriei Tisita Probabil o alta. Am cautat dupa coordonate fara succes. Sigur alta, totusi gasita. Cutia este la locul ei si ne-am scris deja numele in ea, iar celelalte portdrapeluri sunt goale.
Belvedere Repedea Iasi. Belvedere Repedea Iasi
Cimitirul german de la Tisita. Cimitirul german de la Tisita Park and grab. N-a fost chiar "park and grab" caci n-am intrat cu masina pe aleea ce duce la cimitir.
[ Sus ↑ ]
Lacul Trei Stejari Umbraresti. Lacul Trei Stejari Umbraresti
Mausoleul de la Marasti. Mausoleul de la Marasti
Biserica romano-catolica Sfantul Mihail Satu Nou. Se afla langa raul Trotus, la vest de Onesti, la sud-est de Targu Ocna, intre Pargaresti si Nicoresti.
Fantana din mijlocul drumului Nicoresti. La intersectia celor doua strazi mentionate, gasim indicatorul, care ne arata directia spre dealul Cosna.
Gurile vechilor mine de sare de la Targu Ocna. Initial, pur si simplu se sapau gropi (sarea aflandu-se si la adancimi mici). Sare versus frigider. Cum metodele de conservare au evoluat, sarea nu mai are mare cautare, decat pentru industrie sau iarna la drumuri. Surpriza din ascunzis. Dupa excursia de pe dealul Cosna, mi-a ramas doar putin timp pana la inserare.
Dealul Ursoaia Muntii Berzunti. Dealul Ursoaia Muntii Berzunti
La Jgheaburi Dealul Cosna. La Jgheaburi Dealul Cosna
Cetatuia dacica Titelca Tisesti Targu Ocna. Ocna, se inalta un delusor, Titelca, legat cu un istm ingust de Poiana Chichilau - o sa lata, la nord de dealul omonim.
La stanci Paraul Boghii. La stanci Paraul Boghii Hrib fara palarie, tobogan, si cap de animal culcat. Dupa ce am vizitat monumentul de pe dealul Cosna, respectiv varful omonim, am decis sa cobor si pana la grupul de stanci din apropiere.
Monumentul de pe Dealul Cosna Plaiurile Nemirei. Dealul a fost teatrul unor importante lupte din Primul Rãzboi Mondial. Acces auto. Atenție: La monument se poate ajunge și cu mașina - una care suporta drumurile de pamânt, din satul Nicorești sau Oituz. Am pornit din satul Nicoresti. Ma pregateam sa pornesc spre dealul Cosna, pe traseul marcat cu cruce rosie, din Targu Ocna.
Varful Cosna Plaiurile Nemirei. Varful Cosna Plaiurile Nemirei Fara priveliste, dar cu transee. De la monument am facut o mica plimbare spre varful care se afla la doar 500 m.
Monumentul Eroilor Magura Ocnei Targu Ocna. Monumentul Eroilor Magura Ocnei Targu Ocna
Varful Chircus Muntii Berzunti. La varf se poate ajunge pe mai multe trasee ce pleaca din localitati de pe valea Trotusului - Larga, Pagubeni.
Dealul Dracoaia. Dealul este de tip hogback, o creasta ascutita care a ramas in urma eroziunii intr-o zona cu strate de duritati diferite, puternic inclinate. Multumiri pentru semnalizarea erorilor. Denumirea gresita a localitatii Dofteana a aparut din cauza unei greseli de dactilografiere. Pe Drumul Crucii pe Dracoaia. Dealul Dracoaia reprezinta un cert punct de atracție (aproape irezistibila) pentru cine suie/coboara pe Valea Trotușului cu mașina ori cu trenul, datorita alurii sale semețe, singulara în contextul culmilor de primprejur. Dealul Dracoaia. Am gasit cutia in stare buna.
Sonda straveche de la Poieni Targu Ocna. Sonda straveche de la Poieni Targu Ocna Sonda straveche de la Poieni - Targu Ocna. Desi zona e intens circulata, trebuie sa ne gandim ca asa a inceput dezvoltarea industriala a Vaii Trotusului - cu extractia bogatiilor subsolului (sare, carbune, petrol). Titlul comentariului. Este inutil folosirea titlului ascunzisului pentru titlul comentariului. Usor de gasit, mai greu de scos. Am parcat pe marginea drumului, undeva intre sonda straveche si cimitirul eroilor, deplasandu-ma apoi pe jos pana la ambele ascunzisuri.
Cimitirul Eroilor de la Poieni Targu Ocna. Pe dealurile care il strajuiesc dinspre sud, Magura si Ciresoaia, s-au desfasurat bataliile din Primul Razboi Mondial care au stopat ofensiva austro-ungara de pe frontul Oituz, din august 1917. Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna. Am parcat pe ulita de langa monument, este loc suficient in spatele edificiului. Stanga sau dreapta?. Am parcat pe marginea drumului, undeva intre sonda straveche si cimitirul eroilor, deplasandu-ma apoi pe jos pana la ambele ascunzisuri.
Drumul Crucii Dracoaia. Drumul Crucii Dracoaia Nici drumul nu mai e ce a fost. Am parcurs acest traseu si atunci cand am gasit geocutia de pe Dracoaia.
Piatra Floarei Muntele Stogu. Piatra Floarei Muntele Stogu
Cascadele de la cariera Velnita. Cascadele de la cariera Velnita Ascunzisul de la Cascadele de la Cariera Velnita. Am constatat o nepotrivire intre coordonatele ascunzisului (pe care inca nu l-am gasit) si indiciu, asa cum l-am inteles noi: sintagma "in spatele cascadei" am tradus-o "in spatele panzei de apa" . Traseul cascadelor. Un fotoreportaj al unui traseu în circuit pe la cascadele descrise în acest post poate fi gasit pe: https://www.
Belvedere Piatra Soimului Oituz. Belvedere Piatra Soimului Oituz Eroare. Localitatea Piatra Șoimului se afla în județul Neamț, nu în Covasna . Cele doua localitati cu denumirea Oituz. Este vorba de stanca Piatra Soimului, care se afla deasupra comunei Oituz din judetul Bacau. Piatra Soimului. Ascunziș bine ales, gasirea cutiei oferind emoție și satisfacție.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.