Localitatea Saratu (judetul Vaslui) Resedinta: Stanilesti.
Ghid turistic atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Saratu, judetul Vaslui

- Podul Doamnei Chitcani la 38,27 km. Podul Doamnei sau Podul de la Docolina - Chitcani.
- Podul medieval Cantalaresti Stefan cel Mare la 49,24 km. Monument de arhitectura medievala, podul de piatra din satul Cantalaresti, comuna Stefan cel Mare, a fost construit in secolul al XVII-lea, in anul 1636.
- Podul Verde Barlad la 62,31 km. Podul Verde din Barlad a fost construit anterior anului 1850.
- Locul fosilifer Dealul Repedea Barnova la 68,63 km. Locul fosilifer Dealul Repedea, Barnova
- Belvedere Repedea Iasi la 68,77 km. Punct de belvedere la rezervatia Repedea, dealul Bucium, de unde se vede Iasiul de sus.
- Balta Ciurea la 71,45 km. Balta Ciurea, La Poalele Codrului
- Manastirea Sfanta Olga la 74,4 km. Manastirea, de data recenta - 2009 -, se afla pe una dintre colinele Tutovei.
- Varful Dorosan la 74,46 km. Vorbim despre cel mai inalt varf (564 m) al Colinelor Tutovei.
- Biserica Faghieni Izvoru Berheciului la 75,92 km. Este o bisericuta de lemn documentata din 1930, probabil mai veche.
- Tiki Village Iasi la 76,67 km. Tiki Village este un mic sat de vacanta la marginea Iasiului, situat in coltul sudic al lacului Venetia (Ciric 3).
- Conacul Apostoleanu Izvoru Berheciului la 77,56 km. Mosia Gloduri - actualul Izvoru Berheciului - a apartinut in prima parte a secolul XX familiei Apostoleanu din Focsani.
- Podul de piatra peste Bahlui Iasi la 77,87 km. Podul de piatra peste Bahlui, din Iasi, a fost construit la inceputul secolului al XIX-lea.
- Manastirea Plopana la 78,77 km. Este o manastire noua, din anul 2000, de calugari, ridicata intr-o zona cu vechi traditii monahale.
- Manastirea Lipova la 81,1 km. In numele acestei manastiri sunt vehiculate informatii - uneori amestecate - despre trei locasuri de cult diferite, dintre care doar unul fiinteaza, prezentul geoobiectiv.
- Biserica de lemn Recea Gaiceana la 84,34 km. Biserica de lemn din catunul Recea, comuna Gaiceana este un monument istoric.
- Biserica din Largaseni la 87,26 km. Biserica de lemne, monument istoric, este situata in perimetrul satului Largaseni, comuna Corbita.
- Biserica din Serbanesti la 88,75 km. Este biserica satului Serbanesti, comuna Corbita.
- Lacul Trei Stejari Umbraresti la 89,58 km. Zona de agrement Lacul Trei Stejari se afla intre orasul Targu Bujor si satul Umbraresti.
- Manastirea Poglet la 90,76 km. Poglet este un sat al comunei Corbasca, numit in vechime Sucmezeu.
- Balta Corni la 91,26 km. Lacul Corni
- Balta Paradisul Verde la 95,41 km. La Izvoare, Balta Paradisul Verde
- Iaz Dienet la 96,48 km. Lacul Dienet
- Cetatea dacica Racatau la 96,6 km. Cetatea se afla pe malul stang al lacului de acumulare Racaciuni, implicit, al Siretului, in afara satului Racataul de Jos, dar pe raza administrativa a acestuia.
- Lacul de Argint Adjud la 96,64 km. Pe malul Siretului, nu departe de orasul Adjud, existã douã lacuri vecine, Balta Verde - amenajat pentru pescuit si agrement - și Lacul de Argint, a caror existenta e legata de un vechi brat al Siretului, dar si de alimentarea prin panza freatica.
- Manastirea Sihastru Ploscuteni la 98,13 km. Ploscuteni este o localitate cu oarecare istorie, atestare secolul XVIII, interesanta si prin prezenta unei populatii majoritar, 95 la suta, catolica intr-o zona eminamente ortodoxa.
- Manastirea Buciumeni la 98,22 km. Manastirea tine, administrativ vorbind, de comuna Buciumeni, de care se leaga cateva personalitati cunoscute, nascute aici: Smaranda Braescu - prima femeie-parasutist din Romania - si Natalia Negru, scriitoare, sotia poetilor St.
- Picturi murale Bacau la 100,77 km. In cadrul unui proiect de regenerare urbana prin arta stradala, au fost schimbate zidurile gri a zeci de cladiri din orasul Bacau.
- Cetatea noua a Romanului Gadinti la 100,81 km. Cetatea noua a Romanului se afla pe raza comunei Gadinti, pe malul stang al raului Siret, la aproximativ 5 km de orasul Roman.
- Manastirea Cucova la 102,2 km. Este vorba despre o manastire episcopala, ortodoxa de stil vechi.
- Asezarea geto-dacica de la Poiana la 103,25 km. Asezarea geto-dacica de la Poiana este localizata pe un promontoriu al malului stang al Siretului ce domina de la o inaltime relativa de 200 m oglinda lacului de acumulare Calimanesti.
- Biserica de lemn Valea Mare Faraoani la 104,35 km. Biserica de lemn - inima de stejar - din satul Valea Mare, comuna Faraoani, este una dintre cele mai vechi dintre cele ale comunitatilor catolice din zona Bacaului.
- Biserica veche din Dragusani la 105,1 km. Dragusani este un sat al comunei Parava cu casele grupate sau insirate de-a lungul paraului Dragusani.
- Biserica de lemn din satul Buchila Nicolae Balcescu la 105,43 km. Este o bisericuta catolica mai putin cunoscuta, deservind cimitirul satului Buchila aflat la periferia sa.
- Cineritele de la Somusca la 105,63 km. Cineriele sunt tufuri vulcanice - roci formate prin sedimentarea si consolidarea cenusii vulcanice.
- Schitul Sfantul Alexie Dragusani la 105,71 km. Ctitoria este de data recenta, 2016.
- Capela de pe Magura Baltatei Culmea Pietricica la 106,5 km. La baza Culmii Pietricica, pe versantul sau nord-estic, exista mai multe sate cu puternice comunitati de ceangai catolici.
- Capela Bozdos Valea Seaca Nicolae Balcescu la 106,8 km. Pe Dealul Bozdos (Ungureanului) ce domina satul Valea Seaca dinspre vest se afla, ca pe toate dealurile din nord-vestul Culmii Pietricica, o capela a puternicei comunitatii catolice bacauane de sub aceasta culme.
- Varful Mosului Sarata la 107,18 km. Satul Sarata, accesibil din Bacau pe o sosea asfaltata, a fost si incearca se redevina o importanta statiune balneo-climaterica locala.
- Capela Sinislau Luizi-Calugara la 107,53 km. Dealul Sinislau delimiteaza spre sud teritoriul comunei Luizi-Calugara.
- Capela Calvar Luizi-Calugara la 107,75 km. Dealul Calvar domina dinspre vest comuna Luizi-Calugara.
- Iazul lui Dumnezeu la 108,03 km. Iazul lui Dumnezeu, Lacul Mihaila
- Cascadele Timide de pe valea Baltatei Culmea Pietricica la 108,07 km. Paraiasul Baltata curge pe versantul estic al Culmii Pietricica, traverseaza satul Baltata (comuna Sarata) si se varsa in paraul Sarata, putin inainte ca si acesta sa dispara in raul Siret.
- Capela Ghert Luizi Calugara la 108,25 km. Dealul Ghert delimiteaza spre nord teritoriul comunei Luizi Calugara, dominand unul dintre satele sale componente, Osebiti.
- Varful Hegesca Culmea Pietricica la 108,25 km. Dealul Hegesca este un mic interfluviu dintre obarsiile paraului Bahna ce curge, drenat printr-un canal de beton, prin comuna Luizi-Calugara.
[ Sus ↑ ]
- Altarul de pe paraul Bahna Luizi-Calugara la 108,37 km. Paraul Bahna traverseaza comuna Luizi-Calugara, ajungand in Siret dupa ce se uneste cu paraul Sarata.
- Lacul Andreoaie Boistea la 108,73 km. Lacul este unul natural, format in urma unei mari alunecari de teren intr-o alveola larga, formata in spatele limbii de alunecare, fenomen produs pe fata sudica a Platformei Pancesti - ce reprezinta jumatatea sud-estica a Culmii Pietricica.
- Capela Ciciola Culmea Pietricica la 109,52 km. Unul dintre varfurile importante ale Culmii Pietricica, de fapt, al doilea ca inaltime - 717 m -, este Varful Carunta, accesibil din satul Valea Mare (Faraoani).
- Cascada si Pestera Ghimelcea Culmea Pietricica la 110,05 km. Cascada si Pestera Ghimelcea - Berzunti
- Biserica de lemn Luncani la 112,82 km. O adevarata bijuterie arhitectonica si artistica, biserica de lemn de la Luncani a fost ctitorita, prin 1777, de un razes, Constantin Tumurug.
- Podul lui Stefan cel Mare la 113,09 km. Podul de peste paraul Garbovana de la Negoiesti, comuna Stefan cel Mare, cunoscut si ca fiind de la Borzesti ori de la Caiuti, este atribuit, prin traditie, domnitorului Stefan cel Mare, cum sunt alte 5 de pe teritoriul Moldovei; dar pentru niciunul nu exista vreun document care sa confirme traditia.
- Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Luncani la 113,11 km. La Manastirea Carmelitana de la Luncani se arganizeaza numeroase activitati, se fac vizite, incheiate cu pelerinaje pe dealul din spatele manastirii, pe care s-a amenajat un Drum al Crucii.
- Manastirea Carmelitana din Luncani la 113,12 km. Carmelitii sunt prezenti in Romania din 1992, in Bacau din 1998, cand s-a inceput constructia manastirii de la Luncani.
- Iazul Negoiesti Stefan cel Mare la 114,09 km. Negoiesti este satul de resedinta al comunei Stefan cel Mare, avand casele de-a lungul DN 11A, Onesti - Adjud, la cca 10 km de Onesti.
- Monumentul lui Gheorghe Donici Stefan cel Mare la 115,36 km. Gheorghe Donici (1849-1916) este un erou cu totul aparte, mort in lupta, in Primul Razboi Mondial, ca voluntar, la varsta de 67 de ani.
- Lunca Mircesti la 115,9 km. Lunca Mircesti (Vasile Alecsandri), arie naturala protejata, rezervatie naturala de tip forestier.
- Biserica ortodoxa din Radeana Stefan cel Mare la 116,56 km. Radeana este un mic sat aflat la granita dintre cartierul Borzesti al Onestiului si comuna Stefan cel Mare.
- Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei la 117,29 km. Satul Bogdana este cunoscut prin manastirea de aici.
- Monumentul Victoriei Tisita la 117,38 km. Monumentul, infatisand-o pe Ecaterina Teodoroiu si simbolizand victoriile armatei romane in bataliile Primului Razboi Mondial de pe fromtul de la Marasesti, se afla in importanta intersectie - de la Tisita - dintre DN 2, Bucuresti-Siret, DN 24 ce duce la Tecuci si DN 2L spre Panciu.
- Manastirea Bogdana la 118,21 km. Manatirea Bogdana este, poate cea mai cunoscuta - datorita accesibilitatii, dar si aspectelor cultural-istorice - dintre manastirile de pe valea Trotusului.
- Cimitirul german de la Tisita la 118,82 km. Tisita, sat apartinator Marasestiului, este cunoscut, mai degraba, prin intersectia cu sens giratoriu de pe DN 2, Bucuresti-Suceava.
- Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Straoane la 119,26 km. Straoane ste o comuna situata pe DN 2L, Tisita-Panciu-Soveja, la cca 15 km de Tisita.
- Biserica de lemn din Straoane la 119,83 km. Situata in satul Straoane (de Sus), biserica de lemn Sfantul Nicolae, monument istoric, dateaza de prin secolul XVII-XVIII-lea.
- Dealul Perchiu Onesti la 120,73 km. Dealul Perchiu este, pentru Onesti, ceea ce este Tampa pentru Brasov sau Cozla pentru Piatra Neamt.
- Manastirea Caraclau Barsanesti la 120,88 km. Manastirea, de maici, este una recentã, din 2000, fiind rodul eforturilor locuitorilor satului Caraclau, com.
[ Sus ↑ ]
* Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.
Obiective turistice Credinta - Atractii turistice Fantana Oilor Localitati apropiate: Raducani la 4,38 km, Stanilesti la 5,08 km.
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.