Localitatea Tupilati (judetul Vaslui) Resedinta: Gagesti.
Ghid turistic atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Tupilati, judetul Vaslui

- Podul Doamnei Chitcani la 14,21 km. Podul Doamnei sau Podul de la Docolina - Chitcani.
- Podul Verde Barlad la 30,24 km. Podul Verde din Barlad a fost construit anterior anului 1850.
- Podul medieval Cantalaresti Stefan cel Mare la 47,55 km. Monument de arhitectura medievala, podul de piatra din satul Cantalaresti, comuna Stefan cel Mare, a fost construit in secolul al XVII-lea, in anul 1636.
- Biserica din Largaseni la 57,44 km. Biserica de lemne, monument istoric, este situata in perimetrul satului Largaseni, comuna Corbita.
- Biserica Faghieni Izvoru Berheciului la 57,85 km. Este o bisericuta de lemn documentata din 1930, probabil mai veche.
- Manastirea Sfanta Olga la 57,87 km. Manastirea, de data recenta - 2009 -, se afla pe una dintre colinele Tutovei.
- Varful Dorosan la 58,48 km. Vorbim despre cel mai inalt varf (564 m) al Colinelor Tutovei.
- Biserica din Serbanesti la 58,51 km. Este biserica satului Serbanesti, comuna Corbita.
- Biserica de lemn Recea Gaiceana la 58,86 km. Biserica de lemn din catunul Recea, comuna Gaiceana este un monument istoric.
- Lacul Trei Stejari Umbraresti la 60,31 km. Zona de agrement Lacul Trei Stejari se afla intre orasul Targu Bujor si satul Umbraresti.
- Balta Corni la 60,46 km. Lacul Corni
- Conacul Apostoleanu Izvoru Berheciului la 61,12 km. Mosia Gloduri - actualul Izvoru Berheciului - a apartinut in prima parte a secolul XX familiei Apostoleanu din Focsani.
- Manastirea Poglet la 65,25 km. Poglet este un sat al comunei Corbasca, numit in vechime Sucmezeu.
- Lacul de Argint Adjud la 65,91 km. Pe malul Siretului, nu departe de orasul Adjud, existã douã lacuri vecine, Balta Verde - amenajat pentru pescuit si agrement - și Lacul de Argint, a caror existenta e legata de un vechi brat al Siretului, dar si de alimentarea prin panza freatica.
- Manastirea Buciumeni la 66,39 km. Manastirea tine, administrativ vorbind, de comuna Buciumeni, de care se leaga cateva personalitati cunoscute, nascute aici: Smaranda Braescu - prima femeie-parasutist din Romania - si Natalia Negru, scriitoare, sotia poetilor St.
- Manastirea Sihastru Ploscuteni la 66,54 km. Ploscuteni este o localitate cu oarecare istorie, atestare secolul XVIII, interesanta si prin prezenta unei populatii majoritar, 95 la suta, catolica intr-o zona eminamente ortodoxa.
- Manastirea Plopana la 67,74 km. Este o manastire noua, din anul 2000, de calugari, ridicata intr-o zona cu vechi traditii monahale.
- Manastirea Lipova la 70,7 km. In numele acestei manastiri sunt vehiculate informatii - uneori amestecate - despre trei locasuri de cult diferite, dintre care doar unul fiinteaza, prezentul geoobiectiv.
- Asezarea geto-dacica de la Poiana la 71,33 km. Asezarea geto-dacica de la Poiana este localizata pe un promontoriu al malului stang al Siretului ce domina de la o inaltime relativa de 200 m oglinda lacului de acumulare Calimanesti.
- Iaz Dienet la 71,42 km. Lacul Dienet
- Cetatea dacica Racatau la 71,96 km. Cetatea se afla pe malul stang al lacului de acumulare Racaciuni, implicit, al Siretului, in afara satului Racataul de Jos, dar pe raza administrativa a acestuia.
- Manastirea Cucova la 75,16 km. Este vorba despre o manastire episcopala, ortodoxa de stil vechi.
- Biserica veche din Dragusani la 79,77 km. Dragusani este un sat al comunei Parava cu casele grupate sau insirate de-a lungul paraului Dragusani.
- Schitul Sfantul Alexie Dragusani la 80,24 km. Ctitoria este de data recenta, 2016.
- Lacul Andreoaie Boistea la 81 km. Lacul este unul natural, format in urma unei mari alunecari de teren intr-o alveola larga, formata in spatele limbii de alunecare, fenomen produs pe fata sudica a Platformei Pancesti - ce reprezinta jumatatea sud-estica a Culmii Pietricica.
- Locul fosilifer Dealul Repedea Barnova la 81,62 km. Locul fosilifer Dealul Repedea, Barnova
- Belvedere Repedea Iasi la 81,77 km. Punct de belvedere la rezervatia Repedea, dealul Bucium, de unde se vede Iasiul de sus.
- Balta Ciurea la 82,73 km. Balta Ciurea, La Poalele Codrului
- Biserica de lemn Valea Mare Faraoani la 82,85 km. Biserica de lemn - inima de stejar - din satul Valea Mare, comuna Faraoani, este una dintre cele mai vechi dintre cele ale comunitatilor catolice din zona Bacaului.
- Cineritele de la Somusca la 82,95 km. Cineriele sunt tufuri vulcanice - roci formate prin sedimentarea si consolidarea cenusii vulcanice.
- Picturi murale Bacau la 83,14 km. In cadrul unui proiect de regenerare urbana prin arta stradala, au fost schimbate zidurile gri a zeci de cladiri din orasul Bacau.
- Biserica de lemn din satul Buchila Nicolae Balcescu la 84,36 km. Este o bisericuta catolica mai putin cunoscuta, deservind cimitirul satului Buchila aflat la periferia sa.
- Monumentul Victoriei Tisita la 84,89 km. Monumentul, infatisand-o pe Ecaterina Teodoroiu si simbolizand victoriile armatei romane in bataliile Primului Razboi Mondial de pe fromtul de la Marasesti, se afla in importanta intersectie - de la Tisita - dintre DN 2, Bucuresti-Siret, DN 24 ce duce la Tecuci si DN 2L spre Panciu.
- Podul lui Stefan cel Mare la 85,53 km. Podul de peste paraul Garbovana de la Negoiesti, comuna Stefan cel Mare, cunoscut si ca fiind de la Borzesti ori de la Caiuti, este atribuit, prin traditie, domnitorului Stefan cel Mare, cum sunt alte 5 de pe teritoriul Moldovei; dar pentru niciunul nu exista vreun document care sa confirme traditia.
- Capela Bozdos Valea Seaca Nicolae Balcescu la 85,79 km. Pe Dealul Bozdos (Ungureanului) ce domina satul Valea Seaca dinspre vest se afla, ca pe toate dealurile din nord-vestul Culmii Pietricica, o capela a puternicei comunitatii catolice bacauane de sub aceasta culme.
- Capela de pe Magura Baltatei Culmea Pietricica la 86,22 km. La baza Culmii Pietricica, pe versantul sau nord-estic, exista mai multe sate cu puternice comunitati de ceangai catolici.
- Cimitirul german de la Tisita la 86,47 km. Tisita, sat apartinator Marasestiului, este cunoscut, mai degraba, prin intersectia cu sens giratoriu de pe DN 2, Bucuresti-Suceava.
- Iazul Negoiesti Stefan cel Mare la 87,09 km. Negoiesti este satul de resedinta al comunei Stefan cel Mare, avand casele de-a lungul DN 11A, Onesti - Adjud, la cca 10 km de Onesti.
- Varful Mosului Sarata la 87,66 km. Satul Sarata, accesibil din Bacau pe o sosea asfaltata, a fost si incearca se redevina o importanta statiune balneo-climaterica locala.
- Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Straoane la 88,03 km. Straoane ste o comuna situata pe DN 2L, Tisita-Panciu-Soveja, la cca 15 km de Tisita.
- Cascadele Timide de pe valea Baltatei Culmea Pietricica la 88,09 km. Paraiasul Baltata curge pe versantul estic al Culmii Pietricica, traverseaza satul Baltata (comuna Sarata) si se varsa in paraul Sarata, putin inainte ca si acesta sa dispara in raul Siret.
- Biserica de lemn din Straoane la 88,32 km. Situata in satul Straoane (de Sus), biserica de lemn Sfantul Nicolae, monument istoric, dateaza de prin secolul XVII-XVIII-lea.
- Capela Sinislau Luizi-Calugara la 88,37 km. Dealul Sinislau delimiteaza spre sud teritoriul comunei Luizi-Calugara.
- Capela Ciciola Culmea Pietricica la 88,43 km. Unul dintre varfurile importante ale Culmii Pietricica, de fapt, al doilea ca inaltime - 717 m -, este Varful Carunta, accesibil din satul Valea Mare (Faraoani).
- Cascada si Pestera Ghimelcea Culmea Pietricica la 88,49 km. Cascada si Pestera Ghimelcea - Berzunti
- Monumentul lui Gheorghe Donici Stefan cel Mare la 88,57 km. Gheorghe Donici (1849-1916) este un erou cu totul aparte, mort in lupta, in Primul Razboi Mondial, ca voluntar, la varsta de 67 de ani.
- Capela Calvar Luizi-Calugara la 88,83 km. Dealul Calvar domina dinspre vest comuna Luizi-Calugara.
- Varful Hegesca Culmea Pietricica la 89,19 km. Dealul Hegesca este un mic interfluviu dintre obarsiile paraului Bahna ce curge, drenat printr-un canal de beton, prin comuna Luizi-Calugara.
- Altarul de pe paraul Bahna Luizi-Calugara la 89,53 km. Paraul Bahna traverseaza comuna Luizi-Calugara, ajungand in Siret dupa ce se uneste cu paraul Sarata.
- Capela Ghert Luizi Calugara la 89,74 km. Dealul Ghert delimiteaza spre nord teritoriul comunei Luizi Calugara, dominand unul dintre satele sale componente, Osebiti.
- Biserica ortodoxa din Radeana Stefan cel Mare la 89,84 km. Radeana este un mic sat aflat la granita dintre cartierul Borzesti al Onestiului si comuna Stefan cel Mare.
- Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei la 90,03 km. Satul Bogdana este cunoscut prin manastirea de aici.
- Tiki Village Iasi la 90,55 km. Tiki Village este un mic sat de vacanta la marginea Iasiului, situat in coltul sudic al lacului Venetia (Ciric 3).
- Podul de piatra peste Bahlui Iasi la 90,62 km. Podul de piatra peste Bahlui, din Iasi, a fost construit la inceputul secolului al XIX-lea.
- Manastirea Bogdana la 90,8 km. Manatirea Bogdana este, poate cea mai cunoscuta - datorita accesibilitatii, dar si aspectelor cultural-istorice - dintre manastirile de pe valea Trotusului.
[ Sus ↑ ]
- Varful Observatorul lui Averescu la 93,86 km. Vorbim despre un mic varf al Subcarpatilor Vrancei (Platforma Zabrauti) de 699 m, unde, in timpul bataliilor purtate in zona in timpul Primului Razboi Mondial (1917), isi avea instalat un punct de observare a frontului, maresalul Alexandru Averescu.
- Lacul Tutovanului Dealul Motocu Mare la 93,97 km. Lacul Tutovanului este un lac de alunecare, aflat pe Dealul Motocu Mare din Subcarpatii Vrancei.
- Dealul Perchiu Onesti la 95,23 km. Dealul Perchiu este, pentru Onesti, ceea ce este Tampa pentru Brasov sau Cozla pentru Piatra Neamt.
- Cetatea noua a Romanului Gadinti la 95,55 km. Cetatea noua a Romanului se afla pe raza comunei Gadinti, pe malul stang al raului Siret, la aproximativ 5 km de orasul Roman.
- Manastirea Carmelitana din Luncani la 96,12 km. Carmelitii sunt prezenti in Romania din 1992, in Bacau din 1998, cand s-a inceput constructia manastirii de la Luncani.
- Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Luncani la 96,14 km. La Manastirea Carmelitana de la Luncani se arganizeaza numeroase activitati, se fac vizite, incheiate cu pelerinaje pe dealul din spatele manastirii, pe care s-a amenajat un Drum al Crucii.
- Dunele de nisip Hanu Conachi la 96,35 km. Dunele de nisip de la Hanu Conachi
- Manastirea Caraclau Barsanesti la 96,43 km. Manastirea, de maici, este una recentã, din 2000, fiind rodul eforturilor locuitorilor satului Caraclau, com.
- Biserica de lemn Luncani la 96,45 km. O adevarata bijuterie arhitectonica si artistica, biserica de lemn de la Luncani a fost ctitorita, prin 1777, de un razes, Constantin Tumurug.
- Mausoleul de la Marasti la 96,95 km. Mausoleul se afla in capatul nordic al satului Marasti (comuna Racoasa), accesibil pe un drum comunal asfaltat ce pleaca din soseaua judeteana (asfaltata) ce leaga Tișita (de pe DN 2 - Bucuresti-Suceava) de Panciu si Soveja.
- Manastirea Tarnita Magura Odobesti la 98,39 km. Pe Magura Odobesti se afla nu mai putin de 4 asezaminte monahale, printre care Manastirea Tarnita, la cea mai mare altitudine.
- Magura Odobesti la 99,17 km. Magura Odobesti este o structura geografica bine singularizata, aflata la periferia estica a Subcarpatilor Vrancei.
- Trovantii de la Viisoara Muntii Berzunti la 102,06 km. Trovantii constituie o curiozitate, deja destul de comuna.
- Biserica romano-catolica Sfantul Mihail Satu Nou la 103,31 km. Satu Nou este un sat din comuna Pargaresti.
- Piatra Hagiului la 103,87 km. Este vorba despre o faleza impresionanta din gresie aflata in capatul amonte, pe paraul Vazuti, al satului Vizantea Manastireasca.
- Fantana din mijlocul drumului Nicoresti la 103,98 km. Pe strada Mihai Viteazul din Nicoresti, la aproximativ 150 m vest de drumul principal al localitatii, strada Stefan cel Mare, gasim o interesanta fantana, cu apa nepotabila, chiar in mijlocul drumului.
- La Jgheaburi Dealul Cosna la 105,8 km. Sub Dealul Chichilau - terminația nordica a Dealului Coșna, ce domina dinspre sud-est confluenta Slanic-Trotus, pe versantul sau estic, se afla un brau de gresie, ce iese la zi sub forma unor stanci de diferite forme.
- Gurile vechilor mine de sare de la Targu Ocna la 105,96 km. La Targu Ocna, de sub dealul numit Fetele Targului (versantul vestic, dinspre paraul Valcele), se extrage sarea de prin secolul XIV (documentat).
- Cetatuia dacica Titelca Tisesti Targu Ocna la 105,96 km. Intre izvoarele paraului Strigoiu - ce separa dealurile Chichilau și Pietrisu, afluent al Trotusului, la Tisești-Tg.
- La stanci Paraul Boghii la 106,26 km. Vorbim despre un grup de stanci dintre care se detaseaza una masiva, de vreo 10 m inaltime.
[ Sus ↑ ]
* Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.
Atractii turistice Cretestii de Sus - Obiective turistice Abrud Localitati apropiate: Posta Elan la 2,79 km, Popeni la 4,04 km.
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.